Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Sípání při štěkání a dávení hlenů
Autor Zpráva
MARTAN
# Zasláno: 18 Lis 2005 08:02
- Nahlásit

Ahoj,prosim o radu,zda mam jit se svym Labrousem hned na veterinu nebo jeste vyckat.Stalo se to poprve vcera odpoledne,zniceho nic zacal pri zastekani strasne sipat a davit se,pricemz ho bralo jakoby ny zvraceni,ale jen hleny.Jinak se mi jevi zdravy,zere,pije,hraje si,ale venku pri intenzivnejsim behu opet zacne sipat a dusit se.Vydava fakt dost desive zvuky.

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 08:04 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

MARTAN
Ja by som isla. Moze mat nejaku alergiu alebo astmu.

wensday
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 08:09
- Nahlásit

Já bych taky šla a hned !

MARTAN
# Zasláno: 18 Lis 2005 10:44
- Nahlásit

Tak jsme se vratili od doktora,ma zanet hornich cest dychacich.Ale porad trouba steka a pak ho to davi,trapi a boli.

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 10:46
- Nahlásit

Som rada, ze to nie je nic vaznejsie Precvicujte povel ticho

Evicka
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 11:01
- Nahlásit

Martane a co ti na to dali. Řekla bych, že náš Mumel má něco podobného. Zatím mu dávám jen med a je v teple.

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 11:24
- Nahlásit

Evicka
Med? Mě doktorka říkala, že med podporuje kašlání a tím pádem i dávení (má se dávat až když člověk - teď nemluvím o psech - vykašlává)...
Zabírá to? U nás zase řádí nějaký infekční zánět, který se přenáší ze psa na psa... Tak doufám, že to nechytne i ta potvora, protože pak se nasazují antibiotika.

MARTAN
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:32
- Nahlásit

doktor rikal,ze je to psincovy kasel,prenasi se vzduchem ze psa na psa,je ve vzduchu a obvykle na podzim.Dali mi pro nej BISEPTOL,ma byt v klidu a teple,zadne prechody z tepla do zimy,ale tomu jen tezko zabranit.Zena mu vari pruduskovy caj.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:59
- Nahlásit

My to měli loni, brali sirup ATUSSIN a hned - během jednoho dne- to zabralo. Akorát byl trochu boj s podáváním, protože zřejmě není dobrej (hořkej).
Sirup je bez předpisu a letos jsem ho preventivně koupila, ale zatím jsme ho nepotřebovali.

Evicka
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:10
- Nahlásit

OK, koupím sirup. Projevy jsou zatím neurčité, vypadá to taky na nějaké nachlazení. Já jsem zase někde o tom medu četla,že má příznivé účinky na ten podrážděný hrtan a zklidňuje. No tak pak si vyberme. Rozhodně Samovi nechutná a než mu ho nacpu, tak jsem celá upatlaná.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:25
- Nahlásit

Med určitě neuškodí. Ten sirup jsem podávala jako např.tablety-prostě bez velkých řečí vylila z odměrky na jazyk co nejvíc dozadu. nakapat na piškot apod.nemělo smysl, nechtěli ho.

MARTAN
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:54
- Nahlásit

doktor rikal,ze je to psincovy kasel,prenasi se vzduchem ze psa na psa,je ve vzduchu a obvykle na podzim.Dali mi pro nej BISEPTOL,ma byt v klidu a teple,zadne prechody z tepla do zimy,ale tomu jen tezko zabranit.Zena mu vari pruduskovy caj.

MATRAN
# Zasláno: 19 Lis 2005 12:57
- Nahlásit

Tak uz je lepe,jen mame problem,protoze nam doktor naridil klid ,jenze napadl prvni snih a Lucky by chtel behat jak sileny a dovadet.Je nam ho lito,ze nesmi.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání