Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Uspaní psa doma?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Luc
# Zasláno: 30 Říj 2005 16:22
- Nahlásit

Ahoj lidičky,mám 14ti letou fenku.Je to s ní už špatný.Asi má zánět dělohy.
Nejdu s ní na vete,protože na to prostě nemám.Je mi jasný,že to asi spousta lidí nepochopí,ale když jsme si psa pořídili, tak mi bylo 11l.Takže nemám peníze na dlouhodobé léčení.Při zánětu děl.je možnost jen operace.
Nemám sílu na to, abych s ní šla na její smrt,chápete?
Může vete přijet a uspat jí doma?Případně si jí pak odvést? Bohužek si jí nemůžu pochovat (bydlím v paneláku) a za barák do lesa to přeci nejde.
Díky za vaše zkušenosti.
P.S. dnes jsme byly venku a ona si z ničeho nic lehla na bok a za chvilku zase vstala?
Málo jí-hodně pije-počurává se- a hůř chodí.Jo a jde jí krev (hnis+krev)

Anonymní
# Zasláno: 30 Říj 2005 16:39
- Nahlásit

Luc
Nejlepší bude zavolat vetovi a zeptat se,tady ti nikdo nic konkrétního neporadí

*sara*.
# Zasláno: 30 Říj 2005 17:09
- Nahlásit

Já bych to hned tak neukvapovala, i když píšeš, že je to s ní špatné. Jela bych na veterinu a tam teprve vet může říci diagnózu. Může to být na uspání, ale ani nemusí. On ti poradí, řekne jak nákladná je léčba, popřípadě jestli to má cenu a jestli fenka netrpí.

Veterinář po dohodě může přijet domů uspat(každý to ale nedělá) a psa si potom odvést. A i kdyby to bylo na uspání, je to hodně těžké pro každého člověka, určitě bych jí ale v její poslední chvilce neopouštěla a byla s ní až do konce. Zaslouží si to, byla s vámi přece tolik let!

Anonymní
# Zasláno: 30 Říj 2005 17:11
- Nahlásit

Já bych to každopádně začala řešit, nenechala bych fenku trpět.
Jarka

evina
# Zasláno: 30 Říj 2005 20:26
- Nahlásit

Lucdkud jsi?Pro zvířátka je hřbitůvek v Praze(zahrada přátel nejvěrnějších).Koukni sem http://psihrbitov.euweb.cz/index2.htm Já tam mám pohřbené oba pejsky.

Luc
# Zasláno: 30 Říj 2005 20:36
- Nahlásit

To je sice hezký,ale když nemám na léčení, tak těžko bych měla 3000kč a víc na pohřbení!!!
Ale díky

Endy
# Zasláno: 30 Říj 2005 21:53
- Nahlásit

I kdyby jsme celá rodina neměli co do huby,tak bych zašla s fenkou okamžitě k vetovi.Když nemáš moc peněz,tak si najdi levného veterináře.Nemusíš hned na drahou kliniku a vydat za léčbu tisíce.Ale nenech fenku trápit.Na zánět dělohy může i umřít a určitě má i bolesti,jenom je pes nedává tak najevo jako člověk.Člověk by měl u starého psa počítat s většími výdaji na zdraví a něco si aspoň našetřit.Nezlob se na mě,ale jsi strašně nezodpovědná.Nebreč,že nemáš peníze a koukej je sehnat.Utratit psa místo jeho léčby je sobeckost.Aby se k tobě takto nepostavili jednou tvoje děti.

Anonymní
# Zasláno: 30 Říj 2005 21:57
- Nahlásit

když nemám na léčení, tak těžko bych měla 3000kč a víc na pohřbení

Joker
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2005 21:58
- Nahlásit

když nemám na léčení, tak těžko bych měla 3000kč a víc na pohřbení
A co bys dělala, kdyby pejsa měla nehodu, nebo třeba torzi žaludku? To bys ji nechala umřít, i když by se dala zachránit?

Majda
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2005 22:30
- Nahlásit

Peníze se dají v takovéhle situaci i půjčit a pak splácet. Ale je potřeba pro to něco udělat. Nenech fenu trpět. Dělej něco!

*sara*.
# Zasláno: 30 Říj 2005 22:31
- Nahlásit

Nevím jaká je tvoje finanční situace, ale i kdybych já neměla ani korunu, tak bych pro záchranu svých pejsků udělala cokoliv. Prostě bych se snažila peníze někde sehnat, půjčit. Nedovedu si představit, že bych nechala raději psa utratit. Vím,že některé léky jsou drahé, sama mám jednoho psa doživotně na lécích, které nejsou nejlevnější. Určitě zkus pro svého pejska něco udělat- dojdi k veterináři, ať ji prohlédne a řekne co a jak. Nemusíš hned chodit někam na drahou kliniku. Neboj se a zkus si o tom s veterinářem promluvit. Nelíbí se mi, že rovnou mluvíš o utracení a ještě ani nevíš co jí pořádně je.

Aida
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2005 23:28
- Nahlásit

Luc
Pokud dobře počítám a za předpokladu, že jste si ji pořídili jako štěně, je ti 25 let, tak to by neměl být zase takový problém sehnat - vydělat peníze. A zejména, pokud je pes vážně nemocný, to bych neseděla na internetu, ale snažila bych se pro něj něco udělat...

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 07:03
- Nahlásit

Souhlasím, i kdybychom měli doma být jen na chlebu, tak peníze pro naši hafušu prostě seženem.
Hlavně něco začni dělat.

amandaa
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 08:11
- Nahlásit

stalo by za to navstivit aspon veterinara. nemusis najlepsieho a najznamejsieho. vies aj veterinari su ludia ktory maju radi zvierata, a verim tomu ze by to spravil nie pre teba ale pre toho psa.ale ty si este nic neskusila, UPLNE NIC!!!!!!za to ze pojdes veterinarovi das iba cas a namahu, nic viac. a pokial by sa dalo pomoct tak aj on pomoze. ak by sa nedalo alebo by to bola velmi draha trvala liecba, tak to ti povie tiez.

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 08:31
- Nahlásit

Luc
Chápu, že tvoje finanční situace asi nebude nejlepší, ale přijde mi taky sobecký ukončit život někoho, s kým žiješ 14 let s tím, že nemáš peníze na jeho léčení nebo aspoň na prohlídku u veterináře...

Já když jsem si pořídila svou fenku, tak jsem za ni dala 400, po měsíci (možná dvou) si mou neopatrností a za přispění svýho temperamentu zlomila packu. Psa s papírama mamka tehdy nechtěla, že stojí moc peněz.... Stejně jsme těch 10 tisíc na léčbu mojí fenky schrastili a taky nám lidi říkali, ať ji necháme utratit a koupíme si psa s PP atd...
Jenže já v tý chvilce (i když jsem ji měla tak krátkou dobu) byla rozhodnutá sehant ty peníze jakkoliv, to mi bylo 15... Nakonec se to uhrálo na to, že nedostanu nic k narozkám ani ke svátku atd... Ale já měla v hlavě nápady jako prodat počítač, mobil atd... (bez čehož bych byla jako bez ruky)
Zkus se vžít do situace toho psa, kterej s tebou tak dlouho kráčel životem a ty máš teď možná možnost mu etn život prodloužit, ale dopředu to vzdáváš....

Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 09:49
- Nahlásit

Přesně tak, jsi dospělý člověk a máš-li dvě zdravé ruce a hlavu, můžeš si peníze půjčit a pak splácet. Půjčit alespoň na vyšetření a zjištění stavu a prognózy léčby, pak se můžeš rozhodnout pro léčení či uspání psa. Ale nechat to takhle bez řešení je chyba. Úspání doma je jistě lepší než v ordinaci.

shiba
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 10:01
- Nahlásit

Myslím, že tady už není co dodat.

Luc
Dělej něco!!!

amandaa
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 10:04
- Nahlásit

ani pozicat si nemusi, ak si da havinu len prehliadnut. veterinari niesu svine. a chapu ze kazdy nemusi mat peniaze a maju radi aj oni tych hafanov, bo inak by nerobili to co robia ale sli by na inu skolu. a prehliadka nestoji nijake peniaze. aspon to by som spravila keby som bola na tom tak zle s peniazmi. aj moj havo bol chory a nemal sancu mohol sa stat len zazrak a aj tak som to vyskusala a nevedela som dopredu co to bude stat a keby bolo treba bola som prepravena predat auto.dolezite je aspon pokusit sa

haha
# Zasláno: 31 Říj 2005 10:34
- Nahlásit

i z veterinář je člověk a vždycky bych se s ním snažila nějak domluvit že mu třeba budu ty peníze splácet někde si půjčím apod. ale rozhodně bych nenechala psa trápit ,popadla bych ho a jela na veterinu třeba bez peněz ,protože lidi se snad mezi sebou vždycky domluví.

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 11:42
- Nahlásit

Myslím, že nemá cenu vůbec diskutovat, ale peníze si můžete půjčit a ihned jděte na veterinu.Fena trpí a operace by jí zachránila.
Pokud máte rozumného veterináře, operaci můžete splácet, jistě vám vyjdou vstříct!

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 11:51
- Nahlásit

Píšu ještě jednou, nevím odkud jste a pokud to nebudete mít dalako do Brandýsa n/L, domluvím vám prohlídku na veterinární klinice,zavolejte na tel.775956352

amandaa
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 12:14
- Nahlásit

myslite ze to ma cenu ked majitel/ka ocividne nema zaujem. je jej aj zatazko len navsivit veterinara co moze aj bez penazi. viem z vlastnej skusenosti ze aj lekari pomozu havinovi. takze peniaze tam niesu problemom. je to o chceni. ak ak by chcela, sla by tam

Verca
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 12:22
- Nahlásit

já nevím, já mám asi jen špatné zkušenosti s veterináři.... když jdeš pro radu s hafanem, tak chce hned stovku, když má přijet domů(a bydlí kousek od vás), tak si vymyslí historku, že musel jet zdaleka a chce 500¨na benzín...

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 12:26
- Nahlásit

Sice to sem moc nepatří, ale já mám zkušenost dobrou, protože už se nám párkrát stalo, že jsme u veta neplatili a to bydlím v Praze a chodím na kliniku
Jinak vím, od sousedky, že náš vet je ochotný zajet uspat pejska - svého pacienta - domů po ukončení ordinace, počkat a poté zase ho odvézt.

amandaa
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 12:50
- Nahlásit

no ja mam aj take aj take. ale vzdy sa da vybrat a dohodnut. ako som povedala je to o chceni. vsetko sa da ked sa chce

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 14:57
- Nahlásit

Jdi s tím psem na vyšetření, ať ti řeknou prognozu a případnou cenu léčby a půjč si a neser. Tohle není otázka peněz!!!!
Martin

evina
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:12
- Nahlásit

Je fakt,že jsem měla údobí kdy jsem na tom nebyla finančně nejlépe...ale na psy jsem si vždy peníze našla nebo půjčila.Zdraví je to nejdůležitější.Léky mě stály měsíčně 500,- ale říkala jsem si "jak dlouho mu je budu dávat?Vždyť tu moc dlouho už nebude".No a na pohřeb jsem si opět část peněz půjčila.Nevím jak moc špatně na tom jseš ale většinou se to dá řešit(pokud má člověk zájem)a znám lidi co utratili psa kvůli penězům a tak špatně na tom finančně teda nebyli(každý má holt jiné hodnoty)

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 16:07
- Nahlásit

Verca
No, tak to bych já osobně asi změnila veta... Já s feňulí chodím v podstatě ke dvoum... U obou je to v pohodě. I když mi jedna ta doktorka poradila prášky, co bych měla fence dávat (preventivn), tak se koukala a říkala, že na to asi nebudu mít, tak že je mám koupit kdyžtak až později. Její překvapenej výraz, když jsem je kupovala mě samotnou překvapil...

A vlastně i na VFU jsem za návštěvu s fenkou, když měla zlomenou tu packu nedávala nic (za první návštěvu v neděli ráno na pohotovosti). Doktorka nám řekla předběžně diagnozu, ale eřkla, že máme přijít až ve všední den na rtg, že ten den by se to prodražilo a možná by se ani rtg pořádně nepovedl atd... Takže první návštěva zadarmo... Ty další se, pravda, "trošku" prodražily, ale nikdy tam nebylo uvažování jestli do toho léčení jít nebo ne, ale rozhodování jakým způsobem léčit....

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 16:10
- Nahlásit

Otec má fenku kokršpaněla, je jí 14 let, loni prodělala také zánět dělohy a vypadalo, že umře, investoval do operace tuším 3500,- i s kontrolama a lékama a vrátil se mu pes plnej života, kterej pokud bude dobře tak ještě nějakej ten čas vydrží. Nenechala bych svýho psa takto trápit, natož bez vyšetření uspat, ono lidi si dnes půjčují na ledaccos tak proč ne na operaci pejska. Iva

Luc
# Zasláno: 31 Říj 2005 16:43
- Nahlásit

Tohle se těžko vysvětluje.Skoru nikdo z vás tady nepřipustí,že člověk má mnoho dalších problému (i fin.).A hlavně já jí nechám léčit doktor toho bude využívat.Před pár lety byla pokousaná a to mi stačilo.Jen za to že tam přijdu tak už platím!!!
Zase mám spoustu reakcí z okolí,že nemá cenu jí trápit...
Babička měla pudlíka a ta měla rakovinu doktor jí operovala,pak zase a ještě jednou... a kdyby se babička neprobudila, tak bůh ví ,jak dlouho by to takhle pokračuje.
Asi mám takový postoj kvuli špatnám zkušenostem z mého okolí.
A není to jen jeden vete z okolí.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání