| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 09:34
- Nahlásit
Ahoj. Mám štěně a před týdnem mělo silný průjem, byly jsme u veterináře a chodily jsme tam 3 dny na injekce a ještě dostalo nějakou pastu, co jsme mu stříkli do tlamičky. Potom bylo všechno dobrý, ale od včerejška má zase průjem. Poraďtě, co s tím? Děkuju Ája
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 09:48
- Nahlásit
Čím krmíte? Naše štěně mělo průjem i po odčervení a taky po příchodu od chovatele. Ale ve vašem případě to možná bude dietní chyba...
|
cherry
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 09:58
- Nahlásit
Jak je staré. Naše štěně mělo velký průjem, když jsme si ho donesli, asi ze stressu, změna prostředí. Uklidnilo se to samo, jinak menší průjem občas mělo, záleží jak dlouho to trvá. Občas i teď se stane, že něco sežere má průjem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 10:35
- Nahlásit
Za týden mu budou 3 měsíce. Vaříme mu domácí stravu, teď ještě furt drží dietu a papá kuřecí maso s rýží. Tak opravdu nevím, z čeho to může být. Ája
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 10:55
- Nahlásit
A nemohlo něco nevhodného sežrat venku? Něco co mu nesedlo? Nebo možná mu nesedí nějaké pamlsky, jestli mu nějaké dáváte. Naše štěně, když mělo průjem, tak nám veterinář doporučil přejít jen na granule (3x denně) a dávat mu 15 dní probiotickou pastu. A pak, po 14 dnech jsem mu mohla místo 1 dávky granulí denně dát mléčné výrobky (tvaroh, pribináček s ovesnýma vločkama, apod.). A docela ten jeho návod fungoval .Zkusila bych si u veta koupit asi tu probiotickou pastu, aby se štěňátku upravila střevní mikroflóra a zeptat se i přímo veterináře, co ten průjem může způsobovat. Pokud je to dobrý veterinář, určitě ti poradí
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 11:03
- Nahlásit
Ta pasta je napr. Probican
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 12:46 - Změnil/a: JanaK
- Nahlásit
Moje štěndo mělo taky ve třech měsících průjem, musela jsem na radu veterináře přestat dávat granule a začít vařit. A tak nyní jenom vařím, masíčko, přílohy, sýry apod. Zdá se mi že je strava pestřejší a pejsovi naprosto vyhovuje. Nedala jsi mu třeba nějaký pribináček? Z toho se můj pěkně podělal. Chodil každou hodinu!!! celou noc a i když tak malinkatej, tak byl tak šikovnej, že vyhoupnul z pelíšku a čekal u dveří než jsem se vyhrabala z postele a už jsme mazali ven. To jsem ho obdivovala.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 13:08
- Nahlásit
JanaK:
Já mému občas dávám pribináček a nic mu po tom není. To asi záleží na tom štěněti, jak mu to sedne.
Anonymní:
Při průjmu se taky doporučuje 4 hodinový půst bez jídla( a dvě hodiny z toho mu nedávat ani pít). A pak začít zvolna dávat jídlo i pití. Buď třeba uvařit 3-4 brambory v mírně osolené vodě a rozmačkat je, anebo zkusit zase to kuře (vařené, nesolené, bez kůže) s rýží..A když průjem do 3 dnů nepřejde nebo se náhle nějak prudce zhorší, případně když se u štěněte přidá apatie, nechuť k jídlu, apod., radši skočit k veterinářovi!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 13:29
- Nahlásit
Děkuji za rady. Jsem četla, že ale pes brambory nesmí? Ája
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 13:36
- Nahlásit
To nevím, já jsem je dala štěněti jen jednorázově, po té hladovce a pak byl už docela OK. Ale klidně mu po té hladovce dej to kuře s rýží, rýže staví - někdo do toho ještě přidává trošku nastrouhané mrkve, ta staví taky. Ještě mě napadlo - nemůže to být třeba tím, že nebyl delší dobu odčervený a tudíž má parazity? Anebo taky někdy bývá průjem po očkování..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Říj 2005 13:53
- Nahlásit
Odčervený byl minulý týden a na očkování jdeme v pondělí. Zkusíme tu hladovku a pak mu dám to kuře a pak uvidim. Snad to bude dobrý. Ája
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 14:17
- Nahlásit
Držím palečky
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 15:27
- Nahlásit
Anonymní
Klidně mu dej tu rýži + kuřecí prsíčko vařené + mrkev vařenou.
Po menších dávkách a uvidíš že se to spraví. Držím ti palečky!!!
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:07
- Nahlásit
Tak co, jak je štěňátkovi?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:26
- Nahlásit
Na veterině jsou až od 2. Jde tam s ním máma, protože já jsem v práci. Ale přes noc už to bylo skoro dobrý, ale raději tam zajdem. Ája
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:30
- Nahlásit
Tak se pak ozvi, jak jste dopadli
|
Rascal
|
# Zasláno: 1 Lis 2005 09:33
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat, zda nevíte o nejaké bylince proti průjmu. Něco co zabere téměř okamžitě. Děkuji
|
evina
|
# Zasláno: 1 Lis 2005 11:48
- Nahlásit
Můj měl ve stejném věku také průjem.Nejdříve dostal pastu do tlamičky a smektu a držel dietu.Jenomže to nepomohlo,tak dostal antibiotika.Prý mají štěňátka nevyvinutou trávící soustavu a tak průjem není nic neobvyklého....pokud jinak žere a je živý.Rascal bylince nevím,já dala pesovi vždy kousek hořké čokolády.Někde se sice psalo jak je čokoláda pro psa nebezpečná ale mě se to osvědčilo.
|
evina
|
# Zasláno: 1 Lis 2005 11:50
- Nahlásit
Rascal,ten smajlík tam nepatří!!!
|