Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / ZMENY CHOVANI NAHLE A VYSLEDKY U VET
Autor Zpráva
panacek
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2016 15:47
- Nahlásit

dnes jsem navstivil veterinare. Byl jsem hodinu v ordinaci vysledek..popsal jsem mu to jako zde: pes,8 let..od konce unora sem tam prujem, sem tam ridsi sem tam pekne, obcas hlen ve stolici obcas ne, pije normalne, horecka neni, Krev vysetreni v breznu o.k. trochu zvyseny leukocyty spise na hrane.Paraziti trus o.k. testy na traveni o.k. dostal dietu, probiopastu a na mesic to preslo. Pricital jsem to harani fen zde jich bylo mnoho. Ovsem pred mesicem znovu ty same priznaky navic pred tydnem 3 dny nemohl skakat na sedacku a sve misto, preslo to z niceho nic stejne jak to prislo.. Pridalo se ovsem obden ji obden ne jsou to jeho oblibena jidla, bez radosti, bez zajmu..kdyz jsme sli ven skakal metr vysoko nyni uz ne...ne uplna apatie, ale treba si sedne a nereaguje na nic.Velice smutny vyraz.Venku chodi, moci. krev zadna. Dost vetri. Ale uz mi to prijde divne od fen temer 3 mesice v kuse. Vysledek u vet: peclive prohmatal prostatu krasna, mala jak ma byt, neni nutno delat sono, kontrola vsech koncetin o.k. zadna bolestivost pry by se projevil, uplny prohmat bricha nic, horecka neni, koulicky o.k., srdce poslech o.k. ( v ordinaci samozrejme ozil nebyl smutny, ale chtel pryc ) zaver: sono nam nic neukaze kdyby neco udelame ultrazvuk bricha v utery a zopakujem krevni testy, mozna trochu podezreni na stitnou zlazu, ale spise ne to by pribiral na vaze a on ma stale stejne.. pockame..od harani tak dlouho divne..i kdyz ne vyloucene..spise zanetlivy proces v tele tomu by odpovidal hlen ve stolici ze streva, mozna tam byl uz v unoru, ale antibio.se nedavaly, protoze potize ustoupily na mesic, ted uz je dostal na tyden. Pry kdyz to bude zanet do tydne ho mame zpet i s jeho ulicnickym chovanim..kdyz ne "tapem" dale..myslel jsem, ze testy na krev co delaly v unoru delaji i CRP ovsem ja je nevidim na papire pred sebou kdeco, ale tato hodnota tam neni.
MATE NEKDO PROSIM NEKDO PODOBNOU ZKUSENOST CI NAPAD CO BYCH JESTE MOHL CHTIT ZA VYSETRENI NEBO MAM TRVAT NA RTG ZAD A ULTRAZVUK BRICHA..JE MI TO UZ JAKO ZAHADA, ALE PES NENI VE SVE KUZI TO VIDIM..JEN NEVIM CO TO JE..kdyz to neni z jidla a antib.nepomuzou tak pak nevim.. ZISKAL JSEM PODEZRENI BUD NA BORELIOZU I KDYZ TEDY OBOJEK MAME A KLISTE LETOS ZADNE A LONI ASI 3 A NEBO UDELAT TESTY NA STITNOU ZLAZU...

panacek
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2016 15:52
- Nahlásit

PREDCHAZI TOMU TOTO:
PES 8 let, predtim jsem mel 2 jezevciky vzdy psi, ne fenky a nesetkal jsem se s tim. zacalo to jiz na konci unora v okoli mnoho fen harajicich..sem tam ridsi stolice ,forky s jezenim, zasnene pohledy do okna.Bydlim zde pres 5 let a nikdy toto pes nedelal..ano kolem 3 nove feny se nastehovaly. Jdou s nima jen pred dum ani nechodi nikam majitele cekaji ve dverich fenky pobihaji jen kolem vchodu..bezvadne..preslo to za 3 tydny, ale byla to sila...ale neknoural a sem tam byl jak opilej..zrejme laskousmajlík venku ovsem zajem o fenky nema..no, ale nyni OPET..uz zas?! podobna situace, ovsem jsem myslel, ze uz jich tolik nehara jako v breznu, treba jedna ci dve..nevim nepotkal jsem je, abych se zeptal zda haraji..vidim je vzdy z balkonu..nechci bezet na vet, aby jsem nepůsobil jako z komara buh vi co nedelam...neni apaticky, ale skoro nespi jen napůl, jediny kdy ozije je kdyz jdem ven..tam moc neposloucha no vubecsmajlík jen cenicha a vetri..domu pak jit nechce..sem tam se naji, ale jeho oblibene zradlo uz ohrnuje nos.. pije, hraje si jen trochu, jeho jiskra v oku je pryc, ulicnickej vyraz taky..takovej smutnej..zasnenej..nevim jak to nazvat..neprejde to ani kdyz jedem na chatu..z pindourka ma od te doby castejsi "vytok" stale si ho olizuje, ale neni to nic hrozneho..dotaz zni..muze toto mit z harani fen?Takove az jako psychicke potize?Jak dlouho to muze trvat..no davam si jeste tyden ( pak mi hrabne ) a pak zrejme dojdu na vet, ale co budu rikat..ze dne na den se zmenil..protahuje se, nic ho neboli to by za mnou prisel to uz mam vyzkouseno, normalne cura, kadi pekne..ale uz jsem z neho taky "mimo" nikdy to nedelal a ted na "stara" kolena zacne?smajlík můj predchozi pes treba knoural, ale to byl milovnik..toto je spis samotar ohledne psů...no zadne prasky mu rvat nechci zas takove psycho to neni jen mi to prijde zvlastni..jsem z toho taky smutnej..byl tak veselej a ze dne na den je to pryca trva to uz 11 dni..dekuju za vase zkusenosti predevsim majitele psů..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2016 07:18
- Nahlásit

jen poznamka, ze stitna zlaza se nemusi projevovat tloustnutim (nekteri psy naopak muzou mit treba problemy pribrat, nechutenstvi a tak)

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2016 08:51 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

Test na stitnou zlazu nechte udelat urcite,ja ho nechala u psa udelat nahodou a dobre jsem udelala,i kdyz veterinar rikal,ze je to asi zbytecne,ale mne to doporucila jeho kolegyne,kterou napadlo,ze kdyz se mi pes zda unaveny,tak by to mohla byt stitna zlaza.Taky nehubnul.ani netloustnul.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2016 09:42
- Nahlásit

Typicke pro psy krmene majoritne srackoidnimi granulemi, tedy jakymikoliv granulemi. O tom jsme se tu uz tusim bavili, ale vy mate svou pravdu. Mnohdy pes(mmch i clovek) se proste po krmeni temi srajdami casem "rozpadne" velmi casto na zaklade "blize nespecifikovanych a nediagnostikovanych" metabolickych a imunitnich poruch. Je spousta popsanych pripadu jen se jim nedava moc prostor .... Dietka se nehodi, co naplat, mozna je uz stejne pozde.

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2016 17:10
- Nahlásit

Mě z toho celého zaujal ten prohmat břicha a prostaty, protože "sono by nic neukázalo". U 8letého psa při nevalné náladě, nechutenství a ztrátě jiskry v oku bych si jistě to sono vyžádala.
Ještě předtím ale rozbor trusu na giardie (vlny průjmu, sliz...) - dělal se? Píšete, že na parazity ano, ale byl i na giardie?
Čím je krmený nevím, zbrnďa píše o nějakém šrotu, napadl mě krásný citát z aktuálního PPČ: "Ať už byl otcem nemoci kdokoliv, matkou byla strava." Opět jen můj názor - kvalitní, lehce stravitelná strava, v tomto věku už začne být nutností.
Borelióza - začíná být skoro stejným zaklínadlem jako alergie. Prokázání nemoci je poměrně složité, pes může mít v krvi protilátky, ale nemocí netrpí. Bohužel to dopadá velmi často tak, že vet najde protilátky, šupne psovi ATB a je hotov. Spíš než skleslost bývá příznakem kulhání, samozřejmě to není absolutní pravidlo.

Tedy shrnu za sebe: Krmit kvalitně, nechat udělat sono břicha, prostaty, rozbor na giardie (pokud nebyl), případně krev na štítku, CRP. Nevím, jaké má pes zaměstnání, možná by nebylo od věci zkusit s ním třeba na víkend někam vypadnout a něco podnikat, ať se ukáže, jestli mají feny nějaký vliv nebo je to nesmysl.

Nicky
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2016 20:44
- Nahlásit

Mě spíše zaujalo to skákání na sedačku. Nepíšeš, co je to za plemeno. Což je jedno, myslím jestli je to mrňous nebo velký pes. 8 let u malého psa není to samé jako u velkého. Píšeš, že si se přestěhoval, nechodí pes třeba po schodech? Vyloučili jste problémy s páteří? Páteř může mít vliv na trávení, bolestivost může ustoupit a nic se neděje.

panacek
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2016 18:08
- Nahlásit

VZKAZ PRO ZBRND: tezko jsme o tom mohli mluvit,kdyz jsem zde poprve!! takze sve nazory na granule si nechte o tech nepadlo ani slovo. vy nikomu nic neporadite,ale jste uplne nemocnej se slovem granule. prejmenoval bych vas jinak ze zbrnd na vite co take to zacina na z...
8 let, kokrspanel pro nicky.

Neumi
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2016 18:31
- Nahlásit

U 8letého psa při nevalné náladě, nechutenství a ztrátě jiskry v oku bych si jistě to sono vyžádala.
nejen břicha, ale i srdce

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání