Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Hlen ve stolici..??
Autor Zpráva
bartabart
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2016 20:57
- Nahlásit

Dobrý den, po delší době se hlásím a předem děkuji za vaše zkušenosti či rady. Před měsícem jsme se potýkali s lehčím průjmem cca dva týdny,pak již jen řekněme měkčí stolicí, daval jsem 14 dni pastu probican a dietně vařil jak mi řekl vet. Leč teda pes měl po kuřeti a potom krůtím mase pěkné prdy a škrundalo mu v břiše.Rýže i když byla pořádně uvařená no moc strávená nebyla. Vzorek trusu byl na parazity o.k. i na trávení. Nicméně nyní se týden objevuje již v lepší stolici hlen.Sedozelený a je ho dost. Ne v každé stolici,ale často. Vet říkal, že máme dorazit no přijdu,ale zas abych z toho nebyl jak cvok tak mi říkal, že na hlen ve stolici a na nadýmání a časté vyprazdnovaní by mohl ukazovat zánět tlustého střeva. Budu trvat na CT bricha a odběrech krve na vše co uznají za vhodné ( min.slinivka,střeva apod ),ale máte někdo takovou zkušenost??Není to jen jak jsem četl, že hlen tam být musí,že to produkuje slepé střevo,aby trus šel ze psa lépe ven..??Jinak vše o.k. veselý,žere, pije...

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2016 21:21
- Nahlásit

bartabart
hlen ve stolici a na nadýmání a časté vyprazdnovaní by mohl ukazovat zánět tlustého střeva. Budu trvat na CT bricha a odběrech krve na vše co uznají za vhodné ( min.slinivka,střeva apod ),
To mi přijde trošku přehnané. Nevím teď tedy úplnou historii tohohle konkrétního psa, ale to, co popisujete, může být prostě a jednoduše jenom z toho, že mu nesedla ta rýže (méně pravděpodobně to kuře). Zkusila bych buď dát místo rýže dušenou mrkev nebo vařené nesolené brambory. Probiotika podávat dál, zkusit, jestli se stolice zlepší. Při zánětu tlustého střeva (i jiné části traktu) předpokládám navíc průjem, nechutenství, bolesti břicha, pes by nebyl veselý, hravý. Pokud je jinak normální a jen "má hlen a prdíky", neplašila bych a zkusila jiný styl diety. Pokud máte doma psyllium, dejte denně lžičku zalitou horkou vodou do jídla. Střevo může být jen osídleno nevhodnou kombinací bakterií nebo jejich špatným poměrem a je třeba mu pomoct vytvořit vhodné prostředí (prebiotika a probiotika). Nedávat skutečně nic krom té diety (piškoty apod. ne).
Samozřejmě odběr krve, sono, psa nezabije, ale pokud je pes jinak OK, přijde mi to jako zbytečný stres v tuto chvíli.

bartabart
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2016 21:49
- Nahlásit

Dietu už nemá. Měl jí temeř 3 týdny a ted vet rekl před týdnem už jíst to na co je zvyklej. To CT a odběry už chtěl udělat předtím,ale vyčkával. Hlen je nyní už po dietě a po užívání probicanu také ho měl 3 týdny. Vet řekl už nedávat. Takže z rýže atd. už to být nemůže. No na brambory mi několik vet řeklo ne není to pro psa dobré. Navíc tento je prožraný a není jednoduché do něj něco dostat.No sono ho nezabije jistě a 5 týdnů už mi přijde dost. Na to, že nevědí co to je je dieta to nejmenší co jsme mohli udělat ovšem tak dlouho už ne. A odběry jsou dobré pokud tedy vet bude vědět na co vše udělat..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2016 23:05 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

bartabart
Hm, napíši opět to samé: může to být ledasco. Hlen nemusí být nic vážného a taky může. Kupříkladu pesan měl teď pozměněné stravování a ten hlen třeba znamená, že se "střeva" snaží přizpůsobit či přizpůsobují. Nebo třeba hlen je důsledek na/pře/množení některých bakterií následkem podávání probicanu (mmch který šel bohužel od doby, co je k dispozici jen pasta dost do kytek). Nebo třeba hlen je prostě jen důsledkem toho, že střeva chtějí "vyměnit ten hlenový vnitřní povlak nebo jak se to jmenuje". Nebo třeba ten zánět. U problémů s pankreatickou nedostatečností jsem o zeleném hlenu nikdy neslyšel, ale vyloučit se to asi taky nedá.
Prostě někdy je to těžký dobrat se rozuzlení.
Za mne doporučuji do psa pokud možno "vrtat" spíše méně než více, snažit se dělat co nejmenší změny - například nyní bych neměnil dietu(pokud teda nenastane nějaký smysluplný důvod pro její změnu) a celkově bych se snažil, aby se psův reřim moc neměnil. To proto, že pokud se stále něco mění, hůře se pak pozoruje, která změna byla způsobena čím.

dieta to nejmenší co jsme mohli udělat ovšem tak dlouho už ne
Proč? Je to snad horší než granule ?

Mmch na to, co je zvyklej se vrátit ve stravě přeci nemůže, když tomu změnili to složení, ne?
A i kdyby mohl, je to zase změna ... psi traveni zmeny moc rado vetsinou nema. Ale samzrejme je to slozity, nejde v tom rozumne poradit...leda ciste nahodne.

Neumi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2016 06:30
- Nahlásit

Vzorek trusu byl na parazity o.k. i na trávení.
Bakteriologie se nedělala? A parazity - dělal se test i na giardie a pod.?

bartabart
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2016 09:04
- Nahlásit

Granule přeci už nejí zbrnd) má ty své masové konzervy. Ale nebudem vrtat sono je bezbolestne a krev je dulezita jinak se nic nezjisti..no kez by tam nic nebylo. Test byl na vsechny parazity,ale bakteriologie nebyla...

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2016 10:46
- Nahlásit

Inu, je to váš pes, pokud věříte tomu, že brambory nesmí jíst, nedávejte mu je. Být to můj pes, bylo by to asi první opatření, které bych na rozhozenou flóru ve střevě při rýžové dietě dala

bartabart
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2016 10:52
- Nahlásit

Jako vzdy se debata stocila na stravu a ne na otazku hlen ve stolici...ano brambory opravdu nedam ma citlive zazivani a tato potravina mu obracela,kdyz jsem mu je pred rokem dal.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2016 12:55
- Nahlásit

bartabartGranule přeci už nejí zbrnd) má ty své masové konzervy.
Cela debata zacinala tim, ze se zmenilo slozeni granuli, pes zacal mit problemy atd...tak jsem z toho myslim ne zcela nelogicky vyvodil, ze navrat k puvodni strave by byl navrat ke granulim.
A nyni byla otazka zcela jina tedy proc dietu slozenou nepochybne z mnohem kvalitnejsich surovin nez jsou v kontervach "tak dlouho ne".
Z prubehu debaty mi jaksi vubec nevyplynulo, ze by navrat k puvodnimu mel znamenat navrat ke konzervam.

Ale nebudem vrtat sono je bezbolestne a krev je dulezita jinak se nic nezjisti..no kez by tam nic nebylo.
A odeberem krve se zjisti? Nedelal se uz?

corgi
Inu, je to váš pes, pokud věříte tomu, že brambory nesmí jíst, nedávejte mu je. Být to můj pes, bylo by to asi první opatření, které bych na rozhozenou flóru ve střevě při rýžové dietě dala
Já bych začal teda tím, že bych tu rýži zcela rozvářel, nejen pořádně uvařil

bartabart
Jako vzdy se debata stocila na stravu a ne na otazku hlen ve stolici..
A to je divne?

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2016 13:08
- Nahlásit

bartabart

se debata stocila na stravu a ne na otazku hlen ve stolici...

No já v tom souvislost tuším.
Ale už je tu žbrnda, tak on jistě poradí nějakou vhodnou pilulku, která zabere nejpozději do 15 min. a bude vyřešeno

bartabart
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2016 14:18
- Nahlásit

Tak bud pisu blbe a nebo je v tom neco jineho( z krve udelaji bakteriologii a jeste neco nevim ted co jedu tam zitra. Z trusu delali jen parazity. Ryzi jsem rozvarel ne varil a kdyz mu kruti a kureci varene nesedi a ma po nem velke nadymani nebudu ho davat dal. Jak rekl vet neni to uz nutne tak dlouho,kdyz nema prujem. Hlen muze byt puvod neceho a take nemusi..treba to hodne pitvam,ale radsi udelam sono nez abych neco zanedbal a pak si to vycital.. Jeho konzervy mu sedi, nema nadymani a tak mu je davam a bohuzel nejsem odbornik od toho tady jsou vet aby mi rekli jakou probiopastu a dali mi probican...to ze nekdo pise,ze neni dobra to je jeho nazor nebo zkusenost, zase jinde ctu velkou spokojenost..o vysledku budu informovat zda to bylo dietou a nebo neco nasli a nebo jen neco kratkodobeho, aby jsme se uz konecne dohodli

corgi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2016 15:52
- Nahlásit

bartabart
Pokud nechcete řešit stravu, což je pochopitelně to první, co každý v souvislosti se stavem stolice bude řešit, pak snad jedině rozbor trusu na giardie - pokud nebyl dělán. Že má být ve střevě vytvořeno vhodné prostředí pro správnou flóru, to už bych se zas opakovala a navíc by to mohlo zavánět opětovným řešením stravy, takže to už nezmiňuji...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2016 21:10
- Nahlásit

Walda
Ale už je tu žbrnda, tak on jistě poradí nějakou vhodnou pilulku, která zabere nejpozději do 15 min. a bude vyřešeno
Samozřejmě, ale nejsem si jist, jestli pán zadavatel umí uvařit nefalšovaný silný vývar ze slimáčích penisů...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2016 21:25 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

bartabart
Ryzi jsem rozvarel ne varil
Jak pak tedy mohla byt nestravena/ (no moc strávená nebyla) resp jak se to dalo poznat? To leda, ze by to z nej litalo ve stavu, v kterym to pozrel a o necem takovym jsem tu teda nikde necetl.

Ryzi jsem rozvarel ne varil a kdyz mu kruti a kureci varene nesedi a ma po nem velke nadymani nebudu ho davat dal
To je tak trochu zjednodusovani ne? Usuzovat, ze mu nesedi dietam ktera se dava na upraveni zklidneni zazivani. Nebo nekdo Vam tvrdil, ze takova dieta je vlastne lek?
No je to Vase vec a Vas pes, cim vice zmen v diete, tim vetsi pravdepodobnost vetsich problemu a mensi moznost stanoveni, o jake problemy se vlastne jedna.
Ale chapu Vas, choval jsem se v mnohem podobne a ledasco pochopil az pozde. Tak preji, at to se Vam nestane.

bartabart
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2016 17:49
- Nahlásit

Kdepak žádná chybička s krmením...vše v pořádku. Sono břicha a komplet krev jak biochemie tak hematologie... ukázková srst i ukázkové výsledky...už má jíst i normálně jak jí..taky dnes a včera bobajs ukázkový

zbrnd
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2016 20:46
- Nahlásit

Asi pochopil, ze uz nema smysl dale simulovat prdy kdyz ta hematologie vysla tak ukazkove.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání