Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / polykani ci mekke patro??....
Autor Zpráva
bartabart
Člen
# Zasláno: 4 Led 2016 11:02
- Nahlásit

Dobrý den, prosím o radu.Mám psa kavalíra,poslední rok či dva vždy v noci,když spí z ničeho nic se objeví polykání, začne zrychleným jedna dva tři za sebou a pak už se přidává zvuk něco jako,když si "otevřete lahev od vína jako spunt", natahuje přitom krk smerem dopredu ( jako kdyz se clovek zajikne nebo mu tam neco uvazne nebo jak to rici) a polyká zrychlene.K tomu vice slinta.Trvá to tak pul hodiny,ale někdy i další den občas , ne celý den.Přejde to opět z ničeho nic.Je jedno zda je léto či zima.Venku problemy nemá,pije i jí normálně,nos o.k. studeny, apaticky neni, jen při tom samotnem polykani se tvari smutně jako že se něco děje..víte jak to uměji) vet říkal, ze treba mekke patro ovsem pod narkozou vysetreni a treba ho upravi a at to nahraju na video ovsem to jde dost tezko nez vezmu mobil prejde to..nemate nekdo zkusenosti??

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2016 11:31
- Nahlásit

U tohohle plemene je měkké patro dost pravděpodobné. Vyšetření pohledem se dá udělat i bez narkózy, musíte mít ale psa zvyklého manipulaci v tlamě - prostě si musí nechat do té huby pořádně kouknout. Jestli epizody trvají půl hodiny, tak je to docela dost - většinou to bývá tak desítky vteřin. Jak je pes starý?

bartabart
Člen
# Zasláno: 4 Led 2016 11:38
- Nahlásit

Někdy pul hodiny někdy dele nekdy 3x za den po cca 1 minute..to je problem do tlamy si poradne sahnout nenechal od veta ani ode me navic rikal, ze je to vazne k videni az vzadu temer uvnitr a ze kdyz daji narkozu ze to treba rovnou odoperuji...ale ze mu to vazne nepripada..psovi je 8 let.Ale ted bylo temer 5 mesicu klid az zas nyni se to casto objevuje..

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2016 16:51
- Nahlásit

bartabart
bylo temer 5 mesicu klid az zas nyni se to casto objevuje
Topná sezóna, řekla bych. Zkuste doma vlhčit vzduch. Bez vyšetření se asi ničeho nedoberete, samozřejmě před narkózou žádejte komplet vyšetření (krev, srdce)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Led 2016 18:18
- Nahlásit

bartabart

Někdy pul hodiny někdy dele nekdy 3x za den po cca 1 minute.

x
to jde dost tezko nez vezmu mobil prejde to..
Neumím Vám poradit, ale mám Vás děsně rád. Konečně je šance na to, že nejsem úplně největší želva na Zemi.

bartabart
Člen
# Zasláno: 4 Led 2016 18:57
- Nahlásit

pro zbrnd: no nejde, kdyz to prijde tak to trva nejdele 6 polknuti za sebou ( takže 10 vterin ) behem pul hodiny treba 3x tato epizoda.. to jsem predtim napsal spatne.. takze to se neda stihnout,zapnu nastavim video a je po vsem.. navic na mobilu neni slyset ten zvuk toho jakoby spuntu...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Led 2016 19:10 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

bartabart
Aha, uz chapu.
Ja myslim, ze to muze mit vice pricin a jsem si jist, ze na netu navic na zaklade slovniho popisu to tezko nekdo odhali aspon s nejakou slusnou pravdepodobnosti - to pisi jen abyste se neupnula k nejake variante, kterou si na netu prectete. Ten napad s videem mi prijde pro zacatek pomerne dobry ... dobra mi prijde i ta snaha veterinare zjistit o co jde misto preventivniho predepsani leku. Tak az to pesu zase chytne tak zkuste tu pulhodku vydrzet v pohotovosti at to zvecnite. Nebo si pujcete pokud nemate od nekoho kameru ci fotak a natocte te pulhodky v kuse a nasledne vystrihnete ten inkriminovany okamzik.
To se tezko radi, doba je jaka je, vsude kolem nas jsou sajrajty, jime sajrajty, dychame, pijeme ... mnoho psu prozije celej zivot se specifickymi potizemi jako treba to, co popisujete, u mnohych jsou takove projevy celozivotne "leceny" aniz by se vedelo o co jde a samozrejme taky u mnohych je dobry a dulezity zjistit o co jde a treba problem odstranit.
Taky musite hlavne Vy posoudit, jak zavazne vam to prijde .... ja taky koukam smutne, kdyz mam poradny kasel nebo rymicku...na druhy strane to vazne byt muze ....proste hlavne si uvedomit, ze je to predevsim na Vas, vy mate tu zodpovednost za pesu a Vy se tedy musite nejak rozhodovat
-takze zkusil bych to video nejak poridit

bartabart
Člen
# Zasláno: 4 Led 2016 20:04
- Nahlásit

zbrnd: zkusím zkusím..ale jeste si zajdu k nejakemu dalsimu vet zda to nejde jeste jinak zjistit nez hned narkoza...nejsem priznivcem ani narkoz ani leku a to jak u lidi tak u zvirat..co ja vim vazne..no on se tak tvari vzdy kdyz se mu neco deje,ale treba se mu take nedostava moc vzduchu hrtanem..jsem laik ale zjistuju co muzu nemam duveru k doktorum natoz k veterinarum) ale co delat kdyz musite tak to jinak nejde..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání