| Autor |
Zpráva |
LucyLolka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2015 20:48
- Nahlásit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na domácnost s dlouhosrstým a krátkosrstým plemenem psa. Jaká varianta je na údržbu domácnosti vhodnější? Děkuji.
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 06:54
- Nahlásit
za mě dlouhosrtsté - mám 3 šeltie ☺
krátké chlupy se můžou zapíchávat a tudíž je nutnost dobrý vysavač. Dlouhé chlupy jsou na podlaze více vidět ale jdou bez problémů sebrat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 08:34
- Nahlásit
Jj, krátká se do všeho zapíchá, i do oblečení, a nejde to dolů, dlouhá dělá chuchvalce, co se seberou nebo vyluxujou.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 08:42 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
v každém případě je nutno mít srst rád, neb bude tvým věrným společníkem Perfektní odstraňovač dlouhé srsti z koberce (i oblečení) je gumová stěrka na okna
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 09:12
- Nahlásit
Já nevím, mně na domácnosti záleží asi milionkrát míň, než na psovi, takže varianta srsti psa ve vztahu k údržbě povrchů je mi ukradená. Doufám, že při volbě plemene nezohledňujete jen toto kritérium
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 10:26
- Nahlásit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 12:08
- Nahlásit
corgi
zbrnd
co když zadavatelka volí mezi dlouho a krátkosrstou kolií? Nebo józefpšíkem?
tam tolik rozdílů v tom co plemeno požaduje, či jaké je, není.
LucyLolka
Krátký chlupy jsou horší. Zapíchá se to /některými i do nohy, do kůže/ a velmi blbě se to odstraňuje odkudkoliv krom hladkého povrchu. Pokud je někdo alergik tak mu i intenzivní kontakt s tímhle typem srsti může způsobit svědění, štípání na kůži. Nicméně- protože miluju svoje plemeno - tedy vižlu - tak to beru. Povaha a i krása plemene u mě převáží tenhle jediný "nedostatek".
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 13:06
- Nahlásit
PetraK
co když zadavatelka volí mezi dlouho a krátkosrstou kolií? Nebo józefpšíkem?
coby?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 13:26
- Nahlásit
zbrnd
hele ty plyšovej dýlere - vižlu nemáš? mám doma málo plyšáků. Jednu berušku mi zrovna čórnul Rumajzl
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 17:59
- Nahlásit
nejsnadnější údržba domácnosti je s naháčem Pak s "vlněnými" psy (např. pudl), kteří když se dobře upravují a udržují, tak chlupy nepouští.
Ale psi nepouští jen chlupy - to je písek, bahno, větvičky, občas nějaká ta slina (v případě mého psa hodně slin), rozcintaná voda z misky, no a k tomu třeba i hárající čubina či psík oklepající si občas "své nádobíčko"...
Prostě psisko v domácnosti znamená v každém případě nepořádek navíc. Ale není to nic k nevyřešení. Musí se holt víc uklízet
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 19:37
- Nahlásit
PetraK
sak si najdi sama na netu vizlu Berusku
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 23:15
- Nahlásit
Xerxová můj občas navíc pustí násáklé klíště zlaté línání...
Jinak psích plemen je tolik, že nevidím důvod proč nezvážit i to, jaká srst by mi "nejméně nevyhovovala".
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2015 12:08
- Nahlásit
zbrnd
neštvi- zadala jsem vižla Beruška a narazila na Štajnofotky. A jak bych pod heslem vižla Beruška měla najít plyšovou vížlu?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2015 17:41 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraKneštvi- zadala jsem vižla Beruška a narazila na Štajnofotkyvidis uz i ten google vi, jak se k tem psum chovas
no pokusil jsem se neco najit, ale nic hzkyho jsem nenasel ... proc asi? nooo!!? bo na vyšlách nic hezkýho není přeci
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2015 11:19
- Nahlásit
zbrnd
bo na vyšlách nic hezkýho není přeci
a si mrtef!! co kecáš? chceš říct, že Ešusíno nebyl jako krásnej pes?
Krásnej, krásnej byl! a inteligentní!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2015 11:31
- Nahlásit
PetraK
ale jo, pižly jsou jedině krásný a intelignetní
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2015 12:54
- Nahlásit
Maya
kecáš, kde jsi to našla??
si evidentně ještě lepčí než Nadbůch , víš to?
ale jo, pižly jsou jedině krásný a intelignetní
pochopitelně. na pižlu nikdo nemá
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2015 12:58
- Nahlásit
PetraK
na pižlu nikdo nemá
fšak víme
|
Maya