| Autor |
Zpráva |
AshelyV
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:30
- Nahlásit
Dobrý večer,
mám skoro osmiletého pejska bernského salašnického psa. Pes se začal v pondělí drbat na břiše, tak jsem se podívala co mu tam vadí a narazila jsem na nemilé překvapení.... Našla jsem mu na hrudníku hned vedle přední nohy bouli, když to řeknu blbě, jakoby "v podpaží". Boule je jakoby vystoupnutá kůže, červená, měkká, pohyblivá, velikosti vejce. Nejspíš ho nebolí, ale strašně svědí. Pořád si to drbe... Napadá mě ta nejhorší možnost co to může být, ale vůbec si to nechci připustit. Řekla jsem si, že počkám týden, co to bude dělat, jestli se to třeba samo neztratí, nezvětší, nezmenší...ale zdá se mi, že je to pořád stejné, pejsek si to jen neustále drbe Takže hned v pondělí pojedu k veterináři, ale mám strach...Myslíte, že to může být nádor? Pak jsem našla ještě jednu bulku...na penisu má takovou krvavou malou bulku, jakoby vřídek, nechci mu na to sahat...nevím jestli ty dvě boule mají nějakou souvislost, nebo co to může být...hlavně se mu tam muselo udělat "ze dne na den", protože bych si toho jinak všimla a nebo by se drbal na břiše už dřív...na bulka na penisu mu asi nijak nevadí...ale nikdy jsem se s tím nesetkala a mám opravdu strach, představuji si ty nejhorší scénáře. Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost. Budu ráda za jakékoliv alespoň trochu pozitivní zprávy. Zdraví vás Verča
|
AshelyV
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:31
- Nahlásit
Jen jsem zapomněla dodat, že po žádném očkování nemá, že by to bylo z toho...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 21:39
- Nahlásit
AshelyV
to muze byt i tukova koule, ale podle me asi lepsi fakt veterinar, kterej to posoudi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2015 22:26
- Nahlásit
AshelyV
Řekla jsem si, že počkám týden, co to bude dělat, jestli se to třeba samo neztratí, nezvětší, nezmenší...ale zdá se mi, že je to pořád stejné, pejsek si to jen neustále drbe
Prominte, ale fascinuji me majitele psu tohoto typu. Pes - jak pisete - bouli velikosti vejce? u predni nohy, tak pockam tyden, treba zafunguje japonec onoseto samoseto?
Kdyz to psa svedi, pusobi mu to diskomfort, tak snad jdu na veterinu a necekam? Nez si to nejak vic rozdrape, zanese infekci... Ano, jsem za zlou, kdybych mela ja neco podobnyho, skaknu si druhy den k obvodakovi, nechtelo by se mi chodit s takovou hrcou.
Ano, muze to byt nador, muze to byt neco zapouzdrenyho (treba trn), muze to byt 100 veci. Ze vy mate strach, taky chapu, rozjizdite si scenare, co by to mohlo byt. CO to je vam rekne jen dukladny vysetreni psa.
Pozitivni zpravy? ala podporu, at v pondeli zvladnete psychicky vy vysetreni psa a dozvite se cokoliv, to ano, to rada dodam. S tim, ze drzim palce, at jde skutecne o prkotinu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 02:51
- Nahlásit
A nebylo by treba teda dobry mu zamezit v tom drbani si toho?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 10:29
- Nahlásit
Nešlo by to nafotit a hodit sem? Celkem by mne to zajímalo(mám taky berňáka) Pokud je boule červená a ne jen od toho, že je podrápaná, vypadá to spíše na něco jako třeba zapouzdřená osina. Jak dlouho je možné, že to tam může mít, aniž by jste si toho všimnula? Týden, měsíc?
|
AshelyV
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 12:03
- Nahlásit
S tím, že mě tu odsoudíte, že jsem neletěla na veterinu hned ještě ten den jsem počítala...Chtěla jsem to pár dní nechat proto, abych věděla co to udělá...od známých vím o několika případech, že se udělala boule u psa a do týdne byla zase pryč... Pes si to drbe, nebo má snahu si to drbat, ale zadní packou si na to nedosáhne, takže to rozdrápané nemá. Zamezit drbání nemohu, mám mu snad svázat zadní nohy k sobě???? Klidně vám sem fotku hodím, ale týden ani měsíc to tam určitě nemá, začalo mu to vadit až teď a dřív bych si toho při česání všimla...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 16:47
- Nahlásit
AshelyV
kdyz ono je to hrozne tezky, ale nekdy je rychla navsteva veterinare to, co zachrani nebo vyrazne prodlouzi psu zivot a 100x je lepsi jit na veterinu a byt za "blbce", ze ste silena panicka co vsechno resi a 1x tam nepujdete, ze je to blbost a muze to mit nedozirny nasledky.
ja su teda spis ta "silena" panicka co fakt k vetovi s hodne vecma, ale i ta zapichnuta osina muze delat peknej bordel a veterinar zrucne psa osetri a ten se nemusi trapit.
Drzim palce, at to neni nic vaznyho
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 21:14
- Nahlásit
AshelyV
Žádný nádor za týden nenaroste, tak to bych se neděsila. Vzhledem k umístění, bych se bála zvětšené uzliny, ale ta by snad také nebyla červená, ale to s jistotou nevím. Ta už by mohla ukazovat na vážný problém. Uvidíte, jestli se něco změní třeba do pondělí. Z mé zkušenosti je zase opravdu lepší chvilku počkat, pár dní opravdu už na věci nic nezmění(pokud to není přímo život ohrožující stav) Také mi pes nemohl došlápnout na přední nohu, prohlédla jsem ji x krát a nic nenašla, tak jsem cca za dva dny psa zavezla na veterinu. Po rentgenu to bylo vyhodnoceno jako silná artroza v zápěstí s kouskem utržené chrupavky v kloubu, která tam asi bolestivě tlačí a dostal sirup od bolesti s tím, že na to bude asi doživotně muset brát léky. Za dva dny mu z polštářku vyletěl obr trn z trnky i s půl deci hnisu. Mohla jsem si ušetřit nervy, psa, který nerad jezdí mým autem a to, co si musel na veterině vytrpět za bolest, když mu to vet kroutil na všechny strany, až pes kvičel jak podsvinče, rentgen(potažmo peníze za něj) kdybych nejančila a dva dny vydržela...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 21:26
- Nahlásit
worick
Žádný nádor za týden nenaroste
Pletes se...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 21:28
- Nahlásit
AshelyV
S tím, že mě tu odsoudíte, že jsem neletěla na veterinu hned ještě ten den jsem počítala...
Ja neodsuzuju cloveka, mne je lito toho zvirete. Takze jak jsem psala vyse, drzim palce na pondeli.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2015 22:25
- Nahlásit
Tuková boule není červená a nesvědí.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2015 02:48 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
tak on si to drbe nedrbe vlastne drbe ale nedrbe a nejde mu v tom zamezit...no to da rozum
jo a poslete semka tu fotku a jeste zamichejte balicek karek, vytahnete tri a napiste ktery, pak rozsypte po stole pisek, vymocte se do toho a nafotte to taky, my velkokynologove vam tady z toho vyvestime, o co se jedna
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2015 10:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Fifi
já se s tím nikdy nesetkala, ani u lidí, ani u psů a i veterinář mi to potvrdil. Může se objevit ve velikosti, kterou už jsme schopní zachytit, ale z nula na velikost slepičího vejce za týden? Tomu opravdu nevěřím. Ty máš zkušenost jinou?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 11:39
- Nahlásit
worick
já se s tím nikdy nesetkala,
progresivní nádor na varleti u starého psa. Vlastní zkušenost. Mělas vidět, jak to jelo, taky šel obratem pod kudlu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 13:11
- Nahlásit
PetraK
progresivní nádor na varleti u starého psa. Vlastní zkušenost.
Si nikdy nerikala, co jsi zazila v minulem zivote. Cim te krmili?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 17:34
- Nahlásit
PetraK
Ale to asi nebyl úplně nádor hádám(možná se mýlím, beru to podle chlapů, zkušenost u psa pravda nemám) To co je obrovské, není samotný nádor, ale otok, který nádor způsobí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 21:43
- Nahlásit
zbrnd
Si nikdy nerikala, co jsi zazila v minulem zivote. Cim te krmili?
granule jako např. Roajál, půrina, und kompány
worick
Ale to asi nebyl úplně nádor
diagnóza zněla progresivní nádor.
co z toho byl nádor a co z toho byl otok mi bylo fučik. Psa to natolik ohrožovalo na životě, že šel během jednoho dne na sál.
Ty varlata byly obrovský.
|
AshelyV
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:13
- Nahlásit
Tak mi dnes bylo veterinářem oznámeno, že se jedná o tukový nezhoubný nádor
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2015 22:45
- Nahlásit
AshelyV
což je fajn.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2015 07:53
- Nahlásit
AshelyV
tak to je skvělá zpráva Jenom se v tom ještě malinko porýpu...To poznal veterinář jen pouhým pohledem? A oba, i ten malý na penise, i ten velký v podpaží? Zrovna tukový nádor vůbec nenaroste ze dne na den. Teď mluvím z vlastní zkušenosti, jeden malý mám na boku a je ve stejné velikosti hrášku (ve které jsem si ho teprve všimnula) už cca 20let..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2015 09:15
- Nahlásit
AshelyV
to je dobre
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2015 13:15
- Nahlásit