Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zvracející štěně
Autor Zpráva
Nykki
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2015 12:01 - Změnil/a: Nykki
- Nahlásit

Ahoj lidi,
mám doma skoro 6 měsíční štěňátko, prý to je jorkšír s jorkšíročivavou, ale vypadá jako jezevčík s jorkšírem. Nicméně v noci z neděle na pondělí mě vzbudilo jak zvrací, napočítala jsem to a zvracel 5x, pokaždé zvracel bílou pěnu a jenom takové trošičky. Ráno se potom vyzvracel znovu. Nedostal nažrat a večer měl piškoty a černý čaj. Postupně jsme přešli z rejže na granule. Už byl v pohodě a dneska v noci opět 2x zvracel a když jsem teď doma už zase 3 zvracel, tentokrát ale zvracel takovou nahnědlou pěnu. Průjem nemá. Kaká normálně. Odčervován byl asi před 3-4 týdny.
Přijde mi, že nechce vůbec pít, ale pak najednou je miska s vodou prázdná, takže zřejmě pije. Chuť k jídlu má, nechová se nijak zvláštně. Akorát možná víc spí a přijde mi, že je smutný. Ale to už možná magořím.
K veterináři to je celkem daleko a nechce se mi ho tahat autem, které stejně budu mít k dispozici až večer, pokud to nebude nezbytně nutné.
Nevíte někdo co mám dělat? Celkem ztrácím rozum, po tom co jsem si přečetla různé diskuze, ale nevím.... Prosím pomoc

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2015 12:40
- Nahlásit

v prvni rade asi zajet za veterinarem, pokud se to opakuje a dietka nezabrala.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2015 14:08
- Nahlásit

Nykki
Pokud k vetovi nechceš(přijde mi to stejné jako tam chtít-je to sázka do loterie prostě) - taky zalezi, jak je to zvraceni intenzivni a casty nyni. tak bych zas nedal napapat třeba necelej a pak dietu , zacit treba kruti prsa s rozvarenou ryzi a pokud na takove strave zvracet nebude setrvat dlouhodobe nebo nastalo, granule jsou v zasade svinstvo, zpracovany odpad, vetsinu psu nezabiji hned, ale jsou psi, kterym mohou delat spatne jedny dvoje nebo klidne vsechny druhy.

Dobry by bylo prijit na to, proc ty problemy ma.
Delali jste v dnech pred problemy neco zvlastniho, jineho? Treba nebyli jste ockovat, rentgenovat, nebyl pesan nekde, kde nikdy prdtim nebyl bez dohledu....proste jestli neco nebylo jinak?

Nykki
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2015 15:05
- Nahlásit

Od posledního zvracení, což bylo asi v 10h už nic nebylo. Zatím celý den prospal, uvidím jak po zbytek. Chuť k jídlu má, nepije...

Právě jsem taky přemýšlela, o původu problému, ale nic neobvyklého se nedělo, na prochajdu už s ním nikdo kromě mně nechodí a on je za mnou jako ocásek, takže ho mám pořád na očích, ale nic se nestalo, i když na 100% to nikdo neví...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2015 15:35
- Nahlásit

Nykki
zkusil bych tu dietu tedy, ale dlouhodobeji neli na stalo...ale jsou to tezka rozhodnuti, kdyz chce clovek najit co mozna nejlepsi reseni, to je bez debat a kazdy to muze videt jinak

birma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2015 15:36
- Nahlásit

já bych tedy u malého štěněte malého plemene, které pije míň než normálně a navíc zvrací v první řadě řešila dehydrataci a pokud bych to neuměla doma poznat, tak bych valila k vetovi. Protože takový prcek ztratí tekutiny velice rychle a průšvih je na spadnutí.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2015 16:28
- Nahlásit

Teď mezi psy lítá nějaká střevní viróza, ze svého okolí vím minimálně o sedmi psech, kteří to chytli (včetně mého).

Ale souhlas s birmou, u takhle malého psa to chce dát hodně bacha na dehydrataci, takže návštěva veta by nebyla od věci. A do té doby bych mu nabídla k pití čistý vývar z masa (nesolený, bez tuku) - po malých troškách.

Piškoty nejsou dieta. A samotná rýže taky není pro masožravce úplně ideální. Nejlepší dieta je, jak už tu padlo, libové maso s trochou rozvařené rýže.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2015 17:47
- Nahlásit

Přijde mi, že nechce vůbec pít, ale pak najednou je miska s vodou prázdná, takže zřejmě pije.
tak pokud z tohodle soudit na dehydrataci, tak pak proc treba nesoudit na nebezpeci umrti na "autoimunitni onemocneni"?

birma
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2015 17:59
- Nahlásit

zbrnd
řekl tu někdo, že je štěně dehydratovaný? jediné, co jsem psala, bylo, že bych "řešila dehydrataci" a to ve smyslu "kontrolovala, aby štěně nebylo dehydratované", což se dá poznat ze zbytku věty

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2015 02:20
- Nahlásit

birma
řekl tu někdo, že je štěně dehydratovaný?
Tak to rozhodně neřekl!

jediné, co jsem psala, bylo, že bych "řešila dehydrataci" a to ve smyslu "kontrolovala, aby štěně nebylo dehydratované", což se dá poznat ze zbytku věty
No dyk jo bejby a já zas psal ve smyslu, že mi přinde zbytečný se na dehydrataci soustředit jen kůliva tomu, že chvíli méně pilo.
Tak se hned nečerti nebo ti narostou rohy jak koláčeti! Nebo to sou parochy, co vona má?
Víš co hele, to je pro každýho, taková fifi taky pije někdy méně a někdy více a to ještě neznamená, že je hnedle dehydratovaná.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání