| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 09:29
- Nahlásit
Dotaz na ty, kdo jsou dlouhodobě v majetku fen.
Bubrdle těsně po operaci pupku začala hárat. Jako vždy je to hárání nenápadný, jediný čeho se můžeme chytat jsou vnější znaky - spadlá přezka, to, že je nateklá a chování její a jejího okolí, čistí se, voní psům, čůrá jak prokopnutá cisterna a je v tu dobu mnohem víc komunikativní se psy bez rozdílu pohlaví. Podle toho, jak se teď Rumajzl chová k ní a ona k němu, uuuuuž jsme mimo zónu nebezpečí. I když pro jistotu pořád ještě v nepřítomnosti oddělujeme. Tak a teď o co mi jde:
Bubrdel je poslední dva dny děsně excitovaná, je jak urvaná ze řetězu. Ve všem. Počínaje jídlem, kdy jakmile přijdu domů, dejchá jak čtyři lokomotivy, jestli něco nedostane, nedostane, nedostanééééé??? a lítá při tom bytem, venku je megaaktivní, megasamostatná a megadružná - tedy stav, který by spíš odpovídal začátku hárání, což mě zaráží. Rejdí jak elektrická myš, podepisuje o sto šest, utíká se družit a aportuje se stejnou šíleností v gezichtu s jakou jde po žrádle. Je jakoby přetočená. nebo jako kdyby se zbavila něčeho, ulevilo se jí a hráblo jí z toho, nebo jak to říct Plus větší potřeba mazlení a nelíbí se jí být o samotě. Vynucuje si. No. Toliko její prazvláštní projevy. A teď dotaz - můžou to být projevy spojené s faleškou? Takováhle bláznivost? A může faleška přijít de-facto buď těsně na konci a nebo těsně s koncem hárání? Mě z ní jednou trefí.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 13:36
- Nahlásit
Třeba chce stihnout eště si to užít, když je to hárání tak nenápadný Já myslím, že když se hormony zblázní, tak je možný cokoliv. Moje je prdlá tak 3 týdny před začátkem, je to na bednu. Na falešku je to podle mě brzo.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 13:40
- Nahlásit
PetraK
no jako mě se stalo ,že z hárání přešla rovnou do falešky,takže to nevylučuju.Každý hárání může bejt jiný a to,že doted to bylo tak a tak neznamaná,že ted to nebé úpa jinak..zničeho nic.
Jinak mi ty projevy nepřijdou nijako škodlivý či ohrožující,víc by mne štvalo,kdyby upadla do stavu "semtěhotnánicnedělámjenomžeru".Asi bych to nepitvala,byla ráda,že čuba je jak nová akorát hlídala případný komplikace krz pyometru,ale ty hrozej v zásadě dycky at se chová jak s e chová
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 14:42 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
corgi
že když se hormony zblázní, tak je možný cokoliv.
no jo, vím. Jen prostě jak nemám s fenama zkušenosti.... a ona se fakt chová jak urvaná z řetězu , je přetočená
davidkova renata
že z hárání přešla rovnou do falešky,takže to nevylučuju
aha!!! dík, já si říkala, že takhle natěsnačku je to asi blbost. Že tělo jakoby nejdřív musí dojít k názoru, že je jakotěhotný. Takže není
aždý hárání může bejt jiný
jojojo, tímhle už mě holky proškolily , bože mít fenu je hrozná věda.
jinak mi ty projevy nepřijdou nijako škodlivý či ohrožující,
tone, jen mě to překvapilo, jak je to taková přepadovka znenadání. Navíc v jejím věku, u mladýho zvířete bych možná tak zaražená nebyla. říkala jsem si, jestli se třeba na starý vižlíkolínka nějak neposunula mentálně. Je fakt jako blásen.
víc by mne štvalo,kdyby upadla do stavu "semtěhotnánicnedělámjenomžeru".
jo, to bych se bála hodně, páč číhám, aby nás nepřepadla pyometra a tímhle už jsem taky prošla, když umřel Ešus, měla jsem o ní dost strach.
jak nová akorát hlídala případný komplikace krz pyometru,ale ty hrozej v zásadě dycky at se chová jak s e chová
no hlídám, hlídám, snad uhlídám. Mě právě trošiku uklidnilo hlásání vetky, že vaječníky i děloha jsou úplně cajk a tetkon p řišlo tohle a já si právě říkám, jeslti by to případně s tímhle strašákem nemohlo souviset..... ale se uklidňuju, že kdyby jí bylo blbě, tak nebude takhle jančit.
ty hrozej v zásadě dycky at se chová jak s e chová
aha -takže klidně i tohle?
ježiš to je věda!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 16:54
- Nahlásit
PetraK
Že tělo jakoby nejdřív musí dojít k názoru, že je jakotěhotný. Takže není
hele to nevim,ale Nána evidentně došla k názoru,že jí na vycházce někdo nakryl,domu přišla už těhotná a jako matka se teda musí šetřit ..takže v tomdle případě tělo došlo k názoru kurefsky rychle ))))))))))
jako u fen je to hárání blbý,některý sou fakt mimo,cloumaj s nima furt nějaký nálady atd,v tomhle mi pes vyhovuje víc.Jediná klika je,že jak je nána pracovní,tak má ten tah na branku a při nabídnutí jakýkoli práce tydle projevy ustoupěj do pozadí bo praséééé je lepčí prej ..hlídej v zásadě od konce hárání tak 2 měsíce určitě..
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 18:23
- Nahlásit
Ta moje vždycky začne bejt tak prdlá, že začnu sypat do jídla Phytovet Cool Down. Pak mi podle kalendáře dojde, že se blíží hárání, což potvrdí mazák flémováním a slintáním u každý loužičky. Ke krytí bývá až 3. týden, pak min. týden nevidí, neslyší, pak to ještě min. týden odeznívá. A to celé 3x ročně, dámy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 18:52
- Nahlásit
corgi
ten phytovet pomaha nejak viditelne?
jinak co sme meli u rodicu selmice, tak ta jedna taky byla tehotna v okamziku, kdy vzala do huby piskaci hracku a harala/mela tesne po harani. proste nic nic a hned byla tehotna
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 20:01
- Nahlásit
cernej caj
phytovet pomaha nejak viditelne?
Jo, asi mně, že mám dobrej pocit, že něco sypu
Se směsí na srst, na trávení a na detox mám dobré zkušenosti, tak sypu tohle, když blbne, a připadám si, že se úplně nezblázním
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2015 20:22
- Nahlásit
Se jako vůbec nesmějuu... jen sem si vzpomněla jak nás Ešuska přesvědčovala že první hárání bude nejhoší bo neví vůbec co bude a ty další už pohoda že už bude vědět co a jak...
marné bylo přesvědčování že nebé a stejnak bude vědít prt
ale díky moc ě to dneska pobavilo
jináč k tématu.. jak se jmenoval ten film po sté a stejnak poprvé nebo tak nějak to bylo...tak přesně tak to bylo dycky i u nás
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2015 09:48
- Nahlásit
50x a stale poprve?
corgi
aha
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 11:56 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
davidkova renata
ale Nána evidentně došla k názoru,že jí na vycházce někdo nakryl,domu přišla už těhotná a jako matka se teda musí šetřit
no jo, ae tak co by ne? nějak kapénkovou nákazou jako? může bejt, jeden nikdá neví
že jak je nána pracovní,tak má ten tah na branku a při nabídnutí jakýkoli práce tydle projevy ustoupěj do pozadí bo praséééé je lepčí prej
nojo, enemže Bubrdle už má přeci nej nějakej věk , tak já musím hledat ten balanc, abych jí kvůlivá falešce neuhnala a nezabila. I když Brtnik tvrdí, že uhnat Bubrdli je nemožný Vona je prostě jak předimenzovaná atomová elektrárna, jede na plnej výkon. Jenže zas musí být někdo, kdo tomu dá trochu hranice.
hlídej v zásadě od konce hárání tak 2 měsíce určitě..
poctivě na tom pracuju.A tím pádem se svýma obavama z poslední doby následně pracuju k Bohnicím, protože mám tendenci vidět za vším všechno blázinec, no.
corgi
Pak mi podle kalendáře dojde, že se blíží hárání,
nooo jo enemže Korgijová - vona má Bubu právě PO hárání
i, že se úplně nezblázním
hm, asi si teda pro sebe vobjednám tudle směs a budu si jí sypat. Ešivá mi to pomůže, tak klidně
cernej caj
proste nic nic a hned byla tehotna
tak dobrý teda, píšu si do háracího deníčku, že hárání může následně končit tím, že se v další půlce sekundy dostaví faleška.
Evidentně to jde, to jsem netušila. Zatím Bubu teda nejeví známky těhotenství, leda by byla matka sportovkyně připravující se na olympijádu, páč jede jak magor.
Fajka
nás Ešuska přesvědčovala že první hárání bude nejhoší bo neví vůbec co bud
néééééééééééé háááráánííí, vona už je doháraná, tetko je naopak velmi ROZHÁRANÁ, už nehárá, ale je z ní magor. Teda magor ešče větčí než byla
No zkrátka Bubu je jak naspídovaná, tetkon přes víkend se to teda projevovalo "jen" fyzicky, psychika se kapek uklidnila, uvidíme jestli zas bude vyvádět až dneska přijdu domů a bude nebo nebude tam šílená lokomotiva jezdící bytem a dožadující se
*aktivity
*pozornosti
*žrádla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 22:18
- Nahlásit
tak u nás to bylo asi nějak rychlý. Bubrdle už asi i rovnou porodila?? má takový malinký 25 kg ščenátko. Právě vydrhla Rumajzlovi pupek a hlavu Rumajzl nadšen, neb takto se mu prý již léta nevěnovala
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2015 23:15
- Nahlásit
PetraK
Bubrdle už asi i rovnou porodila?? má takový malinký 25 kg ščenátko
Takhle to bylo loni u nás. Týna nějakej čas po dohárání zjistila, že se o svoje adoptované štěně Juniora (bylo mu 5 měsíců a byl větší než ona) málo stará a přidala na intenzitě čistění, opečovávání a nově vymyslela odhánění ostatních fen od něj.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2015 10:32
- Nahlásit
Walda
tak ona je prostě dneska doba strašně zrychlená, tak se asi tomu přizpůsobujou , že to hárání, falešku a porod stihnou takhle v jednom balíčku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2016 09:44
- Nahlásit
Jsem tu zas Jak vůbec neznám ty fenky, tak jsem zas v koutě
Bubrdle chystá hárání - hárat by měla teoreticky v březnu, ale tak nějak už se chystá. No a teď - z mojí hodný psí holčičky se stala důra zabejčená, která když se jí nechce, tak ne, prostě ne. Tedy pouze u povelu:
- sedni - tady si sedni a seď ty čůzo zrzavá, hergot sednešsi???.... atd. -taktéž u lehni - Bubrdle lehni si už sakra, nebo mě rozčílíš a já tě zmydlim. - No a naposled už zbývá jen - Místo, místo, Bubi JDI na hergotužnatomísto, sakra,slyšíš??
Přivolání zatím cajk. Záměrně říkám zatím
A teď.... předpokládám správně??? že je to spojený s chystající se hormonální bouří, jo?? A pokud jo - poradí mi někdo, jak správně reagovat u starý bábrdle, která má na jednu stranu nárok na určité ohledy, ale na druhou stranu toho umí zatraceně zneužívat. A to hodně, ona se prostě fakt doslova a do písmene zabejčí a nic. Můžete rozkrájet sebe, jí.... a je vám to k ničemu. A já jsem kapek v koutě- na jednu stranu beru fakt ohledy na to, že je stará a má na některý věci prostě nárok, na druhou stranu - znám jí, bestii malou zrzavou, když ty mantinely pootevřu moc, uuuuž se mi nepodaří je dostat zpátky, do toho vstupuje i vědomí toho, že tady může být i určitá stařecká "demence" - ne v pravým slova smyslu , to ne, ona funguje dobře, ale... no člověk furt špekuluje, aby nebyl nespravedlivej. Jak řeší majitelé feny tyhle případný hormonální výkyvy ? My jsme důslední, ale musím říct, že to je někdy o nerf Já prostě ty fenky neumim
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2016 13:34
- Nahlásit
Nevím, jestli bude moje řešení ultra super správně, ale já to řeším tak, že prostě po ní nic, co zrovna jó nepotřebuju, nechci. Ona má teda tohleto "nic neslyším a nerozumím" období jenom asi tejden až dva. Tak necvičím, na procházce je radši na vodítku, kdyby hrozil průser. Na cvičák když už jedu, tak nedělám nic důležitýho :-D Když už něco po ní musím chtít, tak holt teda to opravdu dotáhnu do konce, s komentářem, že "ty přece víš dobře, že to takhle bude". Nějak se vždycky domluvíme, no
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2016 14:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
corgi
jo, takže předpkládám, že si jedeme tuhletu hárací variantu teda - pro mě fakt překvápko , jak moc a moc a hrozně moc teď tvrdohlavá je. První mě napadlo právě to, že coby starej pes mi na to kašle, páč všechno ví, všechno umí a nic nepotřebuje, prostě stařecký vrtochy a odboj. Ona nemá problém když cvičíme, to je Krhounek a jede. Problém je v reálu a chová se tak, že to by jí fakt člověk přetrhnul, ubil, rozčtvrtil, zakopal sto sáhů pod zem a já nevím co všechno. Nápor na mou nervovou soustavičku. Prostě tyhle tři věci, NE! a sem blbá, Brtnik je debil a ona to prostě NE-U-DĚ-LÁ! Vypne se, není tam a my ať se po.... skládáme třeba booože, bože, zlatí pindíci. Tak já doufám, že se tímhle prokodrcáme a Bubi se mi zase vrátí . Já jsem byla kapek zaskočená tím, protože ona je fakt hodňoučká a teď ne že na všechno peče, ale fakt to bojkotuje Čert vezmi cvičení, ale potřebovala bych aby fachala tak nějak v reálu a ne že se budu dohadovat, jestli s sebou pleskne v hospůdce na zem nebo ne
Pomoooooooooooooooooct
a díky za uklidnění
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2016 14:29
- Nahlásit
Petro a nebolí jí něco?? Neochota sedat a lehat může být způsobena i bolestí...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2016 14:54
- Nahlásit
Xerxová
to bylo to první co mě napadlo........... jenže bych řekla, i vzhledem k jiným věcem /jak je aktivní, jak si sedá, lehá, když jde o "cvičení" (měla bys vidět tu rychlost s jakou s sebou sama od sebe bací, když chce předvést Cíplýho pejska ).... že si myslím, že ne. že jde fakt o zabejčenost - u povelu Místo se ta důra mrňavá nemůže vymlouvat na žádnou bolest a nepohodlí. A místo toho aby vykonala, oč byla slušně požádána zasviští na místo, projede místem a tradáááá sviští do kšá. A když jí ohoukneš, jsi za krávu a madame se urazí, p rotože jsi na ní nespravedlivá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2016 19:17
- Nahlásit
PetraK
A není možný, že blbě slyší a sice slyší hlas, takže na něj reaguje, ale nepozná ty povely a tak neví, co má dělat?
Jako v úplně stejný situaci jsem byla když Kim hluchnul.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2016 21:16
- Nahlásit
PetraK
Chce to klec. Prostě ji měj neustále v kleci.
Nahoru na klec polož dva elektronicky vobojky, jeden na sever a druhej na zapad.
Do klece dej buvoli panevni kost.
A klikej. Kdyz udela, co chces, tak rvi jak probodnuta a nasyp do klece trochu omitky.
Kdyz se zapotis, osvez se bachovkama a nezapomen pod triko lesenovou tycku kvuli rovnani patere.
...
Nemas vubec zac.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2016 11:12
- Nahlásit
Maya
A není možný, že blbě slyší a sice slyší hlas,
to jo, to jo, blbě slyší, s tím se i počítá, že blbě slyší a vidí a já si tak nějak pořád kontroluju co ještě jo a co už ne.( vím třeba že nemám šanci ji na normální zavolání přivolat z kuchyňského pelšíku do předsíně . Ale tím, že je učená hned od začátku na gesta, tak v určité vzdálenosti spolu komunikovat můžeme. Ale tuto je jiný. Včera jsem si to testovala. Je to skutečně o tom chtění / nechtění a zkoušení, jestli by to neprošlo a když neprojde a na povelu si trvám, tak.......... použije svůj oblíbený trik a ......... zmizí frajerka prostě stojí a není tam. A toooo byste se mohli zvencnout, ale pracujte se psem, kterej tam není booože ta mě jednou zničí . Ale každopádně, včera měla nějaký lepší den a evidentně se jí chtělo, takže to šlo . No je to prostě Bubi.
zbrnd
děkuji zdejšímu velekynologickému odborníkovi za jeho velekynologické rady, které mě již teď, co je čtu dovedly ke kýženému cíli. Jen té klece se trochu obávám, jak znám Bubrdli, skončim nakonec v tý kleci já - teplá-studená a do klece
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2016 11:36
- Nahlásit
PetraK
No tak asi se ti prevtelila do spice, alespon vidis jak maj majitele spicu zoceleny nervy kdyz maj tohle celej zivot, holt bud se ti casem vrati zase pizla a nebo si zvyknes
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2016 11:48
- Nahlásit
Maya
No tak asi se ti prevtelila do spice, alespon vidis jak maj majitele spicu zoceleny nervy kdyz maj tohle celej zivot, holt bud se ti casem vrati zase pizla a nebo si zvyknes
přesný! jako měla jsem to na jazyku ale netroufla jsem si
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2016 11:52
- Nahlásit
Fajka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2016 12:26
- Nahlásit
Maya
a nebo si zvyknes
a nebo si bude muset zvyknout Bubrdle
ne ono , kdyby se s ní takhle komunikovalo od začátku - tak dobrý, budu s tím počítat a zařídím se podle toho a najedeme určitou formu komunikace. Ale takhle jsem měla strach, že třeba fakt blbne už.......... a pak nějaký trvání si na důslednosti postrádá smyslu a nebylo by ani fér a bylo by nespravedlivý, zbytečný a člověk by se s tím musel naučit pracovat. Pokud ale jde o tu hárací formu - je to o něčem jiným a postavím se k tomu jinak. Mně právě jako první napadlo to, že halt stáří a blbne, kamarádka, která je v majetku feny taky prvně mě navedla na to hárání /obě feňule hárají v podobnou dobu a ta její je teď taky "výživná" /. Nenapadlo mě, že fena může reagovat jinak už s větším předstihem před háráním. No musím se ještě moc učit Chtěla jsem si to tu ověřit - víc lidí , víc náhledů.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2016 14:14 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
PetraK
děkuji zdejšímu velekynologickému odborníkovi za jeho velekynologické rady, které mě již teď, co je čtu dovedly ke kýženému cíli. Jen té klece se trochu obávám, jak znám Bubrdli, skončim nakonec v tý kleci já - teplá-studená a do klece
Hele ty totiz nechapes podstatu problematiky. Bo dybys ju chapala. neptala by ses na takovy veci zenskejch. Ja su teda prefetcene, ze je to f podstate totiz stejnej problem. A na ten ti vetsina znalych tusim poradi bud ignoraci nebo par facek )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2016 14:25 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
zbrnd
Bo dybys ju chapala. neptala by ses na takovy veci zenskejch
ááá kdo říkal, že se ptám ženskejch??? e? já se přece ptala kohokoliv, kdo má zkušenosti s fenama, starejma fenkama před háráním.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2016 14:29
- Nahlásit
PetraK
ááá kdo říkal, že se ptám ženskejch??? e? já se přece ptala kohokoliv, kdo má zkušenosti s fenama, starejma fenkama před háráním
Tak myslim, ze vis, ze ja je nemam, Walda ted moc nepise tak fakt nevim, koho jsi chtela oslovit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2016 14:46
- Nahlásit
zbrnd
koho jsi chtela oslovit
ko-ho-ko-liv. tzn. kohokoliv, páč svět je velkej
|