| Autor |
Zpráva |
slunecko
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 11:14
- Nahlásit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s operací páteře u pejska, za jak dlouho po operaci začal pejsek zase chodit? Náš 11 letý jezevčík ochrnul na zadní nožičky do několika hodin mu byla operovaná vyhřezlá ploténka, nyní je to dva týdny od operace, bohužel zatím nevidím vůbec žádné zlepšení, pejsek stále nechodí, cvičíme s ním, při štípání do nožiček trochu škubá, ale ani náznak, že by se na ně zkoušel postavit. Nemáte někdo zkušenosti, kdy asi tak můžeme čekat nějaké zlepšení a jestli vůbec ? Děkuji za odpovědi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 12:00 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
nema s tim zkusenosti (eee, ted si nevzpomenu) impact od russelu?
|
Tom1234
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2016 14:58 - Změnil/a: Tom1234
- Nahlásit
Dobrý den,
S operací páteře nemám zkušenost. právě proto jsem se přihlásil na tyto stránky.
Mám fenku stáří 5 let kříženec ratlik s trpasličí jezevčík. Byla od malička velmi hyperaktivní,nikdy nebyl ani nejmenší náznak, že by se něco dělo. Ve 3 letech měla fenka i štěňata. Vše bez problémů. Ale před 2 měsíci ze dne na den začala mít velké bolesti a stále plakala. První co na veterině udělali, že jen prošahali a dali lék na bolest Prednison 5. K tomu Ranisan 75 proti krvácení ve střevech. Až za měsíc udělali rentgen páteře a zjistili se nárůstky na páteři. V oblasti krční páteře a na hřbetě. Tak k lékům ještě přibyl přírodní přípravek Alavis Celadrin 500. Bolesti trošičku ustoupili až teď po více než 2 měsících. Ale fenka už skoro vůbec nemůže chodit na zadní nožky, kroutí se jí do stran a stěží se udrží. A až teď jsem mi bylo řečeno, že to vypadá na operaci. Prý mám začít šetřit stojí prý 20 až 30 tisíc. Tak bych se rád zeptal, kolik stála operace vás? Také se bojím, že to nic nevyřeší a bude to ještě horší. Ani nevím co to vše obnáší? Udělal bych pro fenku cokoli. Ještě mám možnost magnetické rezonance. Už jsem si to domluvil a od příštího týdne se s ní začne. Jedna hodina 200 Kč a min. 10 procedur. Tak jsem zvědavý zdali alespoň trošku pomůže. Nedokáži si představit, že by fenka ochrnula úplně. Budu rád za každou radu! A předem děkuji.
PS. SLUNECKO : Jakpak je na tom váš pejsek? Už je to lepší?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2016 16:42
- Nahlásit
Tom1234
jestli nárůstky na páteři mají být spondylóza, tak bych si operaci hoooodně rozmyslela. Zatím co jsem kde četla, tak se prý po operaci velice ráda vrací a rychle je v horším stádiu, než byla před operací...
Ještě mám možnost magnetické rezonance. Už jsem si to domluvil a od příštího týdne se s ní začne. Jedna hodina 200 Kč a min. 10 procedur.
Magnetická rezonance je vyšetření a ne terapie
Pokud máte rentgeny, zkuste zkonzultovat s nějakým doporučeným terapeutem dornovy metody - u časných stadií prý bankováním dokáží na relativně dlouho zpomalit vývoj choroby. Pokud už je rozvinutější, je to pro dornovku kontraindikace.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2016 16:52
- Nahlásit
Tom1234
a ještě mě napadlo, pokud jde vážně o spondylku - kontaktujte majitele svých štěňat, ať na nich za žádnou cenu nesekaj další chudáčky a nechaj jim záda vyšetřit - spondylóza může být dědičná...
|
Tom1234
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2016 20:38
- Nahlásit
Děkuji za odpověď. Asi jsem to špatně pochopil, ale je to něco jako el. magnet. Dělá se i lidem. Štěňata jsou v pořádku. Jedno od fenky jsme si nechali. Rentgenu mám asi 6. Doporučili mě jen ten magnet. Jinak ta operace. Té operaci nevěřím. Neumí to ani u lidí, natož u malého pejska. Kdyby to bylo na 100 procent. Dám cokoli. Ještě jednou díky.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2016 21:44
- Nahlásit
Tom1234
No, že jsou štěňata v pořádku teď, neznamená, že budou i nadále - pokud dobře počítám, tak jim jsou přibližně dva roky a i jejich matka začala mít problémy až skoro v 5 letech...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2016 22:46
- Nahlásit
Neuvěřitelné!
A co třeba zkusit rozebrat a zase složit?
|
Tom1234
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2016 23:23
- Nahlásit
birma
To je mi jasné. Může se stát.U malého je prozatím vše v pořádku. Vyšetřený byl. Chodíme s ním na pravidelné prohlídky. Nejdůležitější je aby se tito pejsci vyvarovali běhání po schodech a třeba skoky z gauče.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2016 00:55
- Nahlásit
Sandra revival
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2016 13:48
- Nahlásit
Tom1234
Ten "magnet" asi má být magnetoterapie, nikoli rezonance. Sama jsem na ní chodila s kolenem a bylo to upřímně úplně naprd
Nevím, jestli je váš veterinář odborník - ortoped. Každopádně pokud bych měla zvažovat operaci páteře, chtěla bych znát názor odborníka ortopeda s těmi nejlepšími možnými referencemi. Co vidí "normální" vet na RTG a co tam vidí ortoped je něco docela jiného.
Majitelům štěňat po vaší fence byste měli problém vysvětlit a důrazně je varovat před množením dalších potencionálně postižených pejsků. I v tom spočívá chovatelská etika.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2016 13:51
- Nahlásit
Tom1234
Ještě po dalším přečtení můj osobní názor - pokud trvá veterináři měsíc, než zrentgenuje psa s bolestmi (jenom potlačovat bolest prášky bez diagnózy je taky moc fajn "léčba"), nebude to asi ten pravý odborník, kterého bych chtěla nechat operovat mému psovi páteř....
|
Tom1234
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2016 15:12
- Nahlásit
corgi
Ano, asi máte pravdu. Bude to ta magnetoterapie. Moc na ty názvy nejsem. Naše veterinářka tyhle operace nedělá. Dělá jen menší úkony. Máme tu v blízkosti odborníka. Kapacita ve svém oboru na tyhle operace. Operuje po celé republice i v zahraničí. Ale jak jsem psal. To je až poslední možnost. Zatím co vím, že ten magnet dosti pomáhá. Sklidní a i od bolesti. Jasně je,že nevyléčí. Naše doktorka to dělá s manželem. Ona psy a kočky atd. , on koně, krávy atd.
Jinak o problému jsem druhého majitele varoval. Ale bohužel jen jednoho. Na druhého není žádný kontakt.
Ještě mi bylo řečeno, že bez operace jsou léky na bolest doživotní!
Proto jsem na této stránce abych se dozvěděl o tomto problému více.
Děkuji za vaší zprávu
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2016 15:53
- Nahlásit
Tom1234
Máme tu v blízkosti odborníka. Kapacita ve svém oboru na tyhle operace. Operuje po celé republice i v zahraničí.
A ten už ty rentgeny viděl?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2016 16:18
- Nahlásit
A nebylo by lepší se zeptat toho odborníka, co je kousek od vás a dělá ty operace po celé galaxii a je prostě zcela úžasný?
Nicméně czpsí difuze o hofně jsou vždy suprr.
|
Tom1234
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2016 16:24
- Nahlásit
corgi
Ještě neviděl.Je to v plánu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2016 18:52
- Nahlásit
cernej caj
nema s tim zkusenosti (eee, ted si nevzpomenu) impact od russelu?
Blbost, Impact byla na lobotomii prece
(toz doufam, ze je aspon na tejden na horach)
|
Romy
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2016 14:21
- Nahlásit
slunecko
přihlaš se na FB do skupiny Buldočci a jejich páteře. Tam ti rádi poradí, buldočci na zádečka hodně trpí.
https://www.facebook.com/groups/435499453279407/
|