Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Operace + úraz
Autor Zpráva
neomichel
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 19:28 - Změnil/a: neomichel
- Nahlásit

Před rokem měl můj pejsek rakovinový nádor na zádech a docela jsem se prohl, když jsem měl za operaci zaplatit bezmála 15 tis. Kč. Samozřejmě jsem se nerozmýšlel a zaplatil to, protože je to můj pes, kterého mám rád. Teprve potom jsem začal zjišťovat jestli je možné pojištění psů, protože platit někdy v budoucnu podobný účet by bylo hodně těžký, protože moje výplata není nijak veliká. Před pár měsíci jsem si nakonec sjednal pojištění svého pejska na:http://www.pojisteni.com/pojisteni-psu/ (vybíral jsem si podle ceny a kolik by mi dali) a udělal jsem jedno z mála dobrých rozhodnutí, protože tomu mému "volovi" se podařilo spadnout do díry a utrhnout si vaz pravý nohy a ještě si pochroumat kloub druhý nohy a za léčení jsem nakonec zaplatil 20 tis. Kč, ale pojišťovna mi to celý (až na spoluúčast) proplatila. To jsem byl rád, protože bych si na to asi musel půjčit. Proto se chci podělit o tyto moje zkušenosti, protože když by mě někdo před rakovinovým nádorem řekl, abych si pojistil pejska, tak bych mu řekl, že se zbláznil, ale chybami jsem se poučil. Není dobré některé věci odkládat až na to dobu, kdy bude pozdě !!! Michal

Baggie
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2013 23:11
- Nahlásit

Ahoj, no... díky za tip...
Nicméně, když už jsi začal téma úrazů...
Můj pes (hladkosrstý foxík) si jako štěně vykloubil levou přední z ramene, nebylo mu to vráceno zpět (já ho koupila s tím, že má něco se šlachama...), takže nyní má nedovyvinutou kloubní jamku, noha mu v podstatě do ničeho nezapadá.
Kulhá, evidentně ho to bolí... Ortoped řekl, že řešením je operace - z lopatky se odstraní nedovyvinutá jamka a z vrchu nohy kloub, toto se spojí a nastaví - čili pes bude mít o jeden kloub méně, v rameni bude zafixovaný do úhlu cca 15 stupňů, zbytek nohy bude normální. Když bude ležet, bude v podstatě trochu hajlovat...
Prý se tou operací odstraní bolest a problém vyřeší jednou provždy. Pes si prý v pohodě zvykne.
Prosím vás, máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Je to jediné řešení téhle situace?
Díky za cokoliv, co by vás napadlo.

Jabiro
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2013 12:51
- Nahlásit

Přijde mi to trochu jako reklama, ale budiž...

Taky jsem zvažovala, že bych psa pojistila, jenže bohužel až po tom, co škaredě uklouzl a utrhl si vaz v koleni (velké těžké plemeno), operace nás stála 30 tisíc. Dle veterinářů se velmi často stává, že se to samé stane i u druhé nohy a je otázka, jestli má teď smysl pojišťovat, protože dost lidí nadává, že pojišťovny tohle moc nechtějí prolácet... Máte někdo zkušenost, že jste pojistili psa po tomto úraze a pojišťovna potom tu druhou nohu bez problémů proplatila? Pokud ano, tak která? Díky.

neomichel
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2013 22:07
- Nahlásit

Nevím kde byli ostatní pojištění, ale mě osobně ČPP pojišťovna proplatila, když si můj utrhl vaz. Pokud by si utrhl vaz na stejné noze, tak nevím jestli by mě to znovu proplatila, ale pokud by to byla druhá noha, tak by v tom neměl být problém. Ale doufám, že už nikdy nebudu nic podobného muset řešit!!!! Ještě dnes z toho mám noční můry jak se mu to stalo.

Tony
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2013 22:51
- Nahlásit

Já měla psa pojištěného, škodních událostí pár bylo, byly to vždycky částky do 1000. S proplácením jsem neměla problém, ale je fakt, že my jsme byli pro pojišťovnu lukrativní, protože jsme nikdy (naštěstí) neuplatňovali částku vyšší než byla pojistka.

Problém je, že staršího psa (kde těch událostí je více) pojišťovna nepojistí.

Rambič
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2013 17:44
- Nahlásit

Už dlouhou dobu jsem přemýšlel, že svého psa nechám pojistit na úraz a nemoc, ale nějak jsem nevěděl jak a kde. Podíval jsem se na ten tvůj odkaz a mají dobrý srovnání limitů a cen od několika pojišťoven. Dalo se v tom dobře vyznat a svýho psa jsem si u nich pojistil. Díky

macadelgo
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2014 15:28
- Nahlásit

Jaké všechny pojišťovny poskytují pojištění psů?

Díky za odpověď

neomichel
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2014 22:32 - Změnil/a: neomichel
- Nahlásit

Podle stránky http://www.pojisteni.com/pojisteni-psu/ jsou na trhu 3 pojišťovny: ČPP, ČP a Slavia.

macadelgo
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2014 19:32
- Nahlásit

Tak pejska jsem si nakonec pojistila a už jsem i řešila nemoc. Pojišťovna chtěla doložit lékařskou zprávu, účty a kam mě má poslat peníze a po cca 2 týdnech mě peníze poslala. Pojišťovna byla vstřícná, rychlá a "neházela mi klacky pod nohy" a to oceňuji.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání