Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / dobrý ortoped
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
haji
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 04:56
- Nahlásit

Tento co byl na operaci s nohou se dost špatně probíral z jakékoliv narkozy až na tyto poslední v Brně z těch se probral velmi dobře ,možná proto ,že si dali pozor ,protože jsem je všechny dopředu upozornila ,že nesnáší narkozy.Ten první měl několik narkoz než se přišlo na vyhřezlé plotýnky a probíral se v poho ,celý den prospal a druhý den jak kdyby o ničem nevěděl,narkozu po kontrastním rentgenu ovšem vydýchával tři dny a přišlo mi jak kdyby byl pořád pod sedativem,když jsem se ptala veta řekl ,že na tento rentgen je narkoza hodně silná.

romans
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2013 08:15
- Nahlásit

děkuju vá všem, snad to tedy zvládnem.....

haji
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2013 04:32
- Nahlásit

To víte ,že to zvládnete ,ono Vám nic jiného nezbývá.Teď už aspoň víte ,že to nesnáší dobře a náležitě dramaticky to vetovi popíšete i s přidanými detaily aby si dal bacha.A do toho wobenzymu jste šli,ono je to teda drahé ,ale rána se potom hojila fantasticky ,aspoň nám.Budem držet tlapky a že jich tu je.

romans
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2013 15:08
- Nahlásit

Tak jsme 3.den po operaci, probuzení bylo v pohodě, dal jí toho prý co nejmíň.Na nohu ještě nešlape, zítra jdem na kontrolu, tak uvidíme.První noc byla krušná, ale ted už to jde. Dávám jí homeopatika na lepší zmetabolizování narkozy, proti otoku a na klouby a vazy a musím říct, že to funguje, otok zatím žádný a probrání bylo dobré.
Díky za držení tlapek....

haji
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2013 16:26
- Nahlásit

Tak to je super ,že ste to tak zvládli.Náš šlapal na nohu hned ,ale on je takový ranař s prahem bolesti někde hodně daleko.Tak ted klidový režim nikam nevyskakovat a my držíme dál.

haji
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2013 04:02
- Nahlásit

ťuk,ťuk jakto s Vámi dopadlo na kontrole?

romans
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2013 15:15
- Nahlásit

na kontrole vše v pořádku, zatím ještě kulháme, ale to prý je normální, vet říkal, že když se vazy při operaci zcela odstraní, pes začne chodit hned a nekulhá, ale když se nechají(to je náš případ), tak to trvá až 3 měsíce než pes přestane kulhat. Tak se snažíme dodržovat klidový režim, někdy to jde těžko jí udržet a zítra jedeme na 1.kontrolní rentgen, prý budou asi 3, taky jste to tak měli?

haji
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2013 11:08 - Změnil/a: haji
- Nahlásit

My byli jenom na jednom asi po měsíci ,ale to už chodil jak před úrazem.

Market1
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 08:47
- Nahlásit

ahoj mohu se k vám přidat? Haji ty jsi byl/a na operaci křížového vazu u Nečase V Brně jak jsem se dočetla,včera jsem byla na RTG s naší čubinou 1,5roku- zlatý retrívrt (z útulku) mám ji půl roku.Poslední tři týdny začala kulhat na levou zadní,ale jen při vstávání, venku lítá jak blesk.Na RTG zjistil náš vet že má natržený nebo přetržený křížový vaz v koleni, kyčle jsou v pořádku, dostali jsme nějaké tabletky na 10dní a jak budeme dobírat mám volat,vet také ještě říkal že pokud by se to zhoršilo musela by na operaci ale je to tak že v hodně případech u těchto velkých psů to rupne prostě znovu, a řekl také že myslí že operace nebude třeba.Nevím ale mám dost smíšené pocity z toho co se dočítám na netu, jak lidi píšou že u té obyč operace (naharzení toho vazu) to prostě rupne několikrát a pes jde třeba třikrát na operaci, jiní prostě nechají psa uspat a mají vystaráno dočetla jsem se na netu o metodě TTS a panu Nečasovi.Prosím mohla bych se od tebe dozvědět více informací, a na přibližnou cenu zákroku? Počítám s čátkou cca.30tis ale co bych pro to naše zlatíčko neudělala, já bych opravdu neměla žaludek na to psa nechat uspat.Prosím o odpověď.

haji
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2013 19:24
- Nahlásit

Ahoj ,ono těch třicet tisíc bude možná tak akorát ,plus mínus .U tak velkého psa Vám stejně prof.Nečas ani nikdo s fakultních ortopedů nedoporučí náhradu vazu ,právě proto ,že to stejně časem rupne a potom se musí ten pes zase uspávat kvůli TTA.Pokud ten vaz máte přetržený klidový režim Vás nezachrání ,jenom oddalování operace způsobí artrozu a může si zničit meniskus jak my a budou mu ho muset odstranit.Jestli to nemáte na fakultu nějak extrémně daleko jela bych na poradu rovnou tam.

Tutuola
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2013 20:55
- Nahlásit

A co si myslite o prazske Jaggy? Resim problem s nohama a potrebovala bych dalsi nazor dobreho ortopeda...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2015 10:28
- Nahlásit

Dobrý ortoped Brno?

chtěli jsme k nečasovi, dělá na veterině, ale mají jen jedno číslo na x ortopedů a nakonec byl muž u mvdr. Petry Fedorove. Zkusenosti? da se spolehnout na diagnozu, nebo si vyzadat opravdu primo Necase, nebo jsou jeste jiny moznosti?

diky. Diagnoza ruptura predniho zkrizeneho vazu.

BaraH4
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2015 12:41
- Nahlásit

Dobrý den, mám dotaz známá má u pejska přetržené přední zkřížené vazy, jelikož se jedná o velkého psa není možná jiná metoda než TTA, bohužel moc peněz nemá, vzhledem k tomu, že je na mateřské a proto se chci zeptat zda nemáte zkušenost na veterině s možností splátkového kalendáře?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2015 18:40
- Nahlásit

BaraH4
to je asi nejlepsi se zeptat primo na dane veterine, vim, ze znami splatkovy kalendar vyuzili, ale nevim kde a k jakemu problemu.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání