| Autor |
Zpráva |
Wolfi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 12:06
- Nahlásit
Dobrý den, potřebovala bych poradit, pomůže mi někdo?
Mám pejska: 7,5 roku, kříženec, 37 cm v kohoutku, normálně 10 kg, celoročně venku v zateplené boudě, krmen kvalitními konzervami + rýží + vařenou mrkví (v zimě dostává víc než v létě). Nikdy nebyl problém, ale teď mi hrozně shodil váhu (nevážila jsem ho, ale je to na něm vidět) a vylínal 3/4 podsady. Je odčervován pravidelně a teď jsem ho odčervila dodatečně, ale nepomohlo to. Nevíte prosím někdo čím to může být ? (kdyby chyběly nějaké informace, klidně dodám podrobnější popis.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 12:52
- Nahlásit
Wolfi
Jestli je úbytek hmotnosti takhle rychlý plus zhoršená srst, jinak pejsek normálně přijímá potravu, je aktivní, měla bych asi podezření na ledviny - takže bych sledovala příjem tekutin, nebo ještě lépe rovnou zašla na krev
|
Wolfi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 12:56
- Nahlásit
Děkuji za odpověď. Budu sledovat a pokud se to do pár dnů nezlepší, tak tam určitě zajdu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 13:01
- Nahlásit
Wolfi
Samozřejmě to může být víc věcí, nejen ledviny, každopádně u "téměř seniora" nemůžete preventivním rozborem krve nic zkazit...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 13:03
- Nahlásit
Napadla mě štítná žláza. Každopádně bych rovnou šla k veterinářovi,tohle není prkotina
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 13:04
- Nahlásit
Wolfi
u nás úbytek hmotnosti = nástup alergie
|
Wolfi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 17:45
- Nahlásit
On je právě jinak naprosto v pořádku, akorát, že hrozně shodil. Mám o něj starost, takže každopádně zajdu k vetovi a uvidíme.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 18:15
- Nahlásit
Wolfi
On je právě jinak naprosto v pořádku, akorát, že hrozně shodil.
Kamaradcin pes mel neco podobnyho. Najednou priserna srst, linani ve velkym, kvalita srsti priserna - matna, lamava, hubenej byl, ale jinak vesely a hravy. Po krevnich testech prevelmi snizena funkce stitny zlazy + jeste kozni infekce.
Muze to byt i neco jinyho, ale krevni testy + pripadne stery z kuze jsou asi hodne na miste.
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 18:19
- Nahlásit
Štítná žláza? Tady asi bude nutný vet.
|
Wolfi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2013 08:18
- Nahlásit
Takže: byla jsem s ním u našeho veta, ten ho chudáčka otestoval snad na všechno co se dalo. Testy naštěstí byli NEGATIVNÍ Nakonec neshodil tolik, kolik jsem myslela. Podle veta je jeho váha v normálu a to, že shodil způsobily mrazy (u nás letos ještě pořádně nemrzlo, až teď koncem prosince + leden). Možná měl i nějakého toho červa, ale když jsem mu dala tabletku, tak už to takhle zpětně nezjistí. Každopádně mu dal vitaminový komplex pro starší psy + přípravek na střevní mikroflóru, a bylo mi doporučeno mu dávat spíše hovězí a vepřové konzervy místo jeho oblíbených s křepelkou (kvůli obsahu tuku - aby nabral). A ohledně srsti mi řekl, že mu chybí nějaká složka potravy a tak mi doporučil lososový olej.
|