Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pravidelně ráno zvrací žaludeční štávy
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Fifinstein
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 01:41
- Nahlásit

Dobrý den,

chtěl bych s Vámi konzultovat naši situaci.
cca.10. měsíčně štěně Něm. Boxera je to tedy fenečka.
Krmení granule, příležitostně barf ( spíš jako změna, ozvláštnění)
Značky granulí - TOTW,Acana,Orijen,Dog lovers g. Točeno obvykle po spotřebovaní velkého pytle cca. 1. až 2.měsíce

Zničeho nic začala poměrně pravidelně každé ráno ( resp. skoro každé ráno) zvracet mezi 4. až 6.hodinou ráno hnědé štávy ( zřejmě žaludeční). Jinak vše v pořádku, veselá, žravá, normální zájem o vše. Člověk by řekl veselé štěně s příměřenými projevy ke svému věku.
Něco jsem si přečetl zde i na konkurečních webech, nejdříve jsem zkusil jít přes kuře,rýže no prostě klasika. Nicméně nepomohlo to, zkusil jsem dávat poslední jídlo pozdějí cca. 22-23:00 hod. nepomohlo to.

Další byla návštěva MVDr. tam došlo ke klasickému vyšetření ( neodebírala se krev,žádné další speciálnější vyšetření), dostali jsme tablety Famosan na deset dní 2x denně ráno/večer.

To nám zázračně pomohlo - najednou jsme byli bez obtíží.

První den po vysazení opět zvracení. Následovala okamžitě další cesta k MVDr. - bezradné pohledy. Litování mě jako majtele. A další tablety Famosan s tím,že brát jen 1x denně a to večer. Opět to zabralo a jsme bez obtíží. Ale MVDr. není schopen říct jak dál. Jen, že je to tedy (asi) překyselní žaludku/pálení žáhy, a že by jsme si měli najít granule pro citlivé psy.

Co si o tom myslíte, nebo co by jste mi radili jak postupovat dál?

Předem děkuji všem

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 09:08
- Nahlásit

Fifinstein
hele asi je to střela do prázdna,kor jestli zvrací fakt pravidelně,ale nemůže to bejt z hladu? je dost psů,který tohle ráno dělaj páč nesnesou ten prázdnej žaludek..
jinak ke granulím se nebudu dál vyjadřovat,osobně bych psovi dala normálně nažrat zvlášt jestli má zažívací potíže...a taky je častá alergie právě na kuřata,který bohužel obsahujou téměř všechny granule páč je to levný..

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 09:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

davidkova renata
hele asi je to střela do prázdna,kor jestli zvrací fakt pravidelně,ale nemůže to bejt z hladu?

taky mě to napadlo, páč to se stalo Ešátorovi po dietě, (ale pravda to nebyly hnědý šťávy , ale takový ty žlutý "čistý". )

Fifinstein

překyselení žaludku tu řešila corgi. myslím, tak se zkusit zeptat jí, až se tu někde objeví

já bych se taky přimlouvala za to zkusit normální žrádlo /corgi právě normálním krmí/, protože to, psu sedne spíš než uměle vyrobené žrádlo, kde je spousta chemie, která naopak to překyselení podpoří. Ještě bych zkusila fence dávat banány, oni vytvoří v žaludku takovou "vatičku" je to jemný na trávení, žaludku to dělá dobře.

edit - když byl můj pes za poblijóna, tak nám právě ten banán- ráno jako první jídlo, pomohl

impact
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 09:51
- Nahlásit

Též si myslím, že to může být z hladu.

belinda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 10:38
- Nahlásit

Fifinstein
my máme taky od štěněte potíže s nadměrnou tvorbou žaludečních šťáv, taky časté zvracení po ránu.Mě se osvědčilo před spaním pár piškotů a po probuzení hned zase piškoty, mám je po ruce, takže když v noci slyším, že psovi žgrumlá v břiše, klidně ho probudím a dám mu pár piškotů .Piškoty prý dle veta dobře absorbují žaludeční šťávy, od té doby máme klid. Jinak krmím masem.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 11:07
- Nahlásit

PetraK
Už jsem tu

Fifinstein
My jsme řešili něco podobného, jistě to tady někde v propadlišti dějin bude. Každé ráno žlutá pěna (Je ta pěna žlutá nebo hnědá? Hnědá by mohla být s krví???), jinak stolice i chování normální, chuť k jídlu enormní (normální corgi, no). Občas žral trávu. Vet to řešil taky jako překyselení žaludku (dieta kuře s rýží+nějaké léky, nepamatuju si). Ten Famosan jsme tehdy neměli, ale teď ho dostal (zas kvůli něčemu jinému), takže vím, že to vlastně není žádný lék, jen to zmírňuje tu kyselost. Tudíž je logické, že okamžitě po vysazení se potíže vrátí, protože příčina se nevyřešila.
K té příčině - já jsem tehdy projížděla americká corgí fóra a zjistila jsem, že to je u tohohle plemene celkem běžné a je to normální příznak hladu. Někteří psi ho zvládnou bez příznaků, někteří holt blinkají pěnu. Ten můj byl zrovna tenhle citlivější případ, byl tehdy na granulích a jakmile někde něco sebral, měl průjmy - takže celkově citlivější zažívání. Jak to řešili na fórech: noční jídla, převážně mléčná+obilniny (suchary...), "okousávací" noční jídla (je to bezpečné?), ráno brzké snídaně, krmení víckrát denně. Krmení důsledně v pravidelnou hodinu a minutu. Zkoušela jsem tehdy i nějaká homeopatika, ale už se nepamatuju jaká, konzultujte s vetem.
Každopádně naše problémy s celkově citlivějším zažíváním vyřešil přechod na normální jídlo, žaludek a střívka se tak nějak "otužili", takže teď už vůbec nevadí, když někde něco náhodou sežere. Blinkání pěny když už je, tak opravdu hodně výjimečně (zrovna minulý týden se před snídaní poblinkal druhý pes, který je jinak popelnice). Svou roli jistě sehraje i to, že pes dospěje, vydrží prostě bez jídla delší dobu, než když byl štěně.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 11:08
- Nahlásit

belinda
K těm piškotům (ať už jsou psí nebo nepsí) - bílý cukr žaludek psa v podstatě "omráčí", takže já bych se přikláněla k nějakým sucharům, třeba doma upečeným, prostě nějaký dobrý absorbent, ale ne s cukrem

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 11:10
- Nahlásit

PetraK
Ještě bych zkusila fence dávat banány
Výborný nápad, pro žaludek je to spása, celkově je to zdravé, každý by měl mít doma zásobu nahnědlých banánků pro psíky. Pro citlivky po ránu rozhňahňat banán s rýží, přidat masíčko a šušňat si

belinda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 11:13
- Nahlásit

corgi
já bych se k nim taky přiklonila, pes nikoliv. to by se šel raději vyzvracet mám nežravce, který máloco pojme zapoživatelné.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 11:16
- Nahlásit

corgi

Už jsem tu

šikovná. říkala jsem si, jestli načíhneš

K těm piškotům (ať už jsou psí nebo nepsí) - bílý cukr žaludek psa v podstatě "omráčí", takže já bych se přikláněla k nějakým sucharům,

jsem to taky měla rozepsaný s tím piškotem, protože navíc to může - co mám já sama za sebe zkušenost se sladkým, naopak ten žaludek překyselovat, ale pak jsem to smázla, páč se v tom zas tak nevyznám.

Výborný nápad, pro žaludek je to spása,

jojo, banán umí věci. ten bych fence naordinovala hned, ať se jí žaludek uklidní.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 11:33
- Nahlásit

Mně čuba jako štěně takhle nad ránem zvracela vždycky, když jí v žaludku leželo něco nepoživatelného - kus klacku, plastu... Ten předmět prázdný žaludek dráždil, jídlo dočasně pomohlo, ale vyřešilo se to vždycky až ta věc odešla ze žaludku jedním či druhým směrem Cizí předmět může v psím žaludku ležet dlouho - i týdny. Takže i tohle je možnost, kterou je potřeba vzít v úvahu...

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 11:40
- Nahlásit

lamalucni
Cizí předmět ležet dlouho - i týdny
To teď mám s kocourem. Taky napřed zvracel právě mezi 4-6 ráno a vypadalo to jen na podrážděnej žaludek. Léky trošku zabraly, pak se to zas zhoršilo. A je to předmět.
Ale tím nechci zadavatele strašit,pokud pes jindy vůbec nezvrací a nijak se to nehorší, tak to bude snad to citlivé zažívání.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 11:45
- Nahlásit

Vero
A je to předmět.
Chudák Budou ho operovat, nebo mu to zkusí vyndat endoskopicky?
Držím palce!

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 11:49
- Nahlásit

lamalucni
nebo mu to zkusí vyndat endoskopicky?
Zkusí to napřed endoskopicky.... s tím že ale prostě pokus, je to velký.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 11:49
- Nahlásit

lamalucni

může v psím žaludku ležet dlouho - i týdny. Takže i tohle je možnost, kterou je potřeba vzít v úvahu.

a jo!! sakra!! na to jsem si ani nevzdechla. Ešus si takhle přesně jako úplně malý štěňátko v pupku syslil půlku skořápky od ořechu! ani jsem si na to nevzdechla

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2012 12:18
- Nahlásit

Vero
Zkusí to napřed endoskopicky.... s tím že ale prostě pokus, je to velký.
Držím palce, moc.
U nás to naštěstí vždycky dřív či později opustilo žaludek přirozenou cestou...

Fifinstein
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 08:43
- Nahlásit

Corgi a další: Když tu používáte termín "Normální jídlo" co tím přesně myslíte? Tak jako jsme psa krmili za bolševika tzn. Vařené maso a přílohy, nebo hit dnešních dnů Barf?

Já,se také domnívám, že to může být z hladu /překyselení/ , ale dost dobře nevím jak to s ní zařídit. Protože funguje jako kyselina, žravá, štíhlá, sportovní - zřejmě jak je celkově rychlá a energická, tak má i rychlý metabolismus. Když jí cokoliv nasypu, tak je to hned zlikvidované. Jinak krmíme stále 3x denně.

Jinak Samozřejmě , že měla nějaké granule s podílem kuřecího, ale stejně tak měla granule právě se záměrem na absenci kuřecího např. TOTW Sierra Mountain.High Prairie Puppy. Právě proto, že jsem se snažil vyhnout nějaké intoleranci a záměrem bylo aby měla širokou paletu výživy.

Achjo, jsem z toho dost nešťastný.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 09:39
- Nahlásit

Fifinstein

"Normální jídlo" co tím přesně myslíte? Tak jako jsme psa krmili za bolševika tzn. Vařené maso a přílohy, nebo hit dnešních dnů Barf?

normální jídlo je pro mě osobně - syrové maso (svalovina,svalovina s kostí, vnitřnosti) a zelenina, ovoce, bylinky. V době kdy byl pesan mladý žihadlo a spotřeboval všechno co snědl a i to mu bylo málo jsem dávala i přílohy - rýži, spařené vločky, tvrdý chleba - tmavý pečivo. Chleba dávám i dneska, aby si s ním vyčistil chrup. Můj pes byl právě taky takový - všechno co snědl spálil do poslední molekuly, byl jak lunt, furt v pohybu. To je i dneska, ale díky masu je pěkně nasvalený.
Je fakt možné, že jí prostě ty granule nestačí a je hladová. jak to s ní zaařídit? Zkusila bych já dávat prostě víc. Pokud dáváte podle tabulek, nemusí jí to fakt stačit, každý jedinec- stejně jako lidi - má jiný postřeby a jinou spotřebu. V granulích se nevyznám, je možný, že jsou málo vydatný. Nechceš zkusit to maso? Navíc před příchodem zimy, bude mít fenka taky větší potřebu energie - coby krátkosrstý plemeno má v zimě větší výdej, než dlouhosrsté, musí se víc zahřívat.

agáta12
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 11:02
- Nahlásit

Četla sem jen 1. a Davítkovou .
Já to řešla hned ráno s otevřením oka půlkou rohlíku namočenýho do vody nebo čaje .
byl to rychlej slup a klid a nedrobilo to .
Nesnáším drobečky sejně jako blitky

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 11:23
- Nahlásit

Fifinstein
hit dnešních dnů Barf?
To jsem ráda, že je to hit, aspoň budou lidi přemýšlet o alternativách. Z mého pohledu "normální jídlo" je to, co popsala PetraK, žádný extremismus. Ostatně to jsem psala i ve svém článku v PPČ - vy to nečtete?
Ten můj "blicí" pejsek je spíš flegmatik, raději by celý den spal, než by se proběhl. Taková klidná síla. Ale fena je pravý opak, něco jako případ téhle boxerky, pořád vydává neskutečné množství energie a úměrně tomu musí i přijímat. Při svých 11kg tedy dostává o dost víc než onen pes se 16kg.

Fifinstein
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 11:28
- Nahlásit

PetraK : No, zrovna nad tím Barfem dost aktuálně přemýšlím, už jsem koukal i na dodavatele - jakou máte ( pokud tedy někdo má ) referenci http://krmme.cz ? Jsme z Prahy, takže by mi vyhovovala vzdálenost a celkově mi ty stránky příjdou O.K.

Imho, pokud jsme "řekněmě" citlivější v zažívání, tak čím z nabídky začít? Resp.kuřeti se tedy asi ze začátku vyhnout. Je v pohodě používat ty jejich před připravené "štangle"?

Já,jsem o Barfu přemýšlel už dříve, ale přítelkyni se hnusila ta představa krmení syrovým.Nicméně v tédle situaci jsem ochoten udělat "cokoliv" aby bylo malý dobře, takže estetika stranou.

agáta12 : Nevím jak Vy/Ty , ale já obvykle ve 4.hod ráno ještě klimbám, takže mě vzbudí až to když dáví, takže představa, že v tu chvílí jí rvu rohlík je mimo naši situaci.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 12:13
- Nahlásit

Fifinstein
ale přítelkyni se hnusila ta představa krmení syrovým
em..kdyby věděla jak vznikají granule ,patrně by rovnou omdlela..

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 12:13
- Nahlásit

corgi

nečtete

dneska čtou všichni enem fakbůk, papír nikoho nezajímá

referenci http://krmme.cz

já od tama neberu, ale kdo bere, je myslím spokojen

Je v pohodě používat ty jejich před připravené "štangle"

já za sebe dávám přednost kusovýmu masu - nejlépe na tý kosti, protože tím pádem opravdu vím, co psovi do té misky frknu, zeleninu a přilohu přidám podle sebe a potřeby svýho psa.. Myslím, že když má pesan citlivější zažívání, je lépe začít s něčím jemnějším /když kuře nemůže, tak co zkusit jehněnčí?ú . A kosti rozhodně přidávat postupně pomalu. Až si tělo a trávicí soustava zvykne. A i ten přechod na maso bych dělala pozvolně a sledovala co to udělá. ačkoliv - teď koukám, že syrový už jste dávali občas na přilepšenou, že jo? A pokud to bylo v pohodě, tak to snad takový problém nebude.

Já můžu mluvit jen tak obecně-protože mýmu psovi nic potíže nedělá, takže spíš asi corgi poradí, jak to u nich bylo.

Fifinstein
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 12:32
- Nahlásit

Corgi: PPČ - vy to nečtete?
Zřejmě ke své škodě, ale nečtu

renata:em..kdyby věděla jak vznikají granule ,patrně by rovnou omdlela.

To je možné. Nicméně , když s ní chci žít a mít Gremlina, tak je potřeba být empatický. Což ovšem padá ve chvíli, kdy jde o zdraví.

PetraK: Mě ty její problémi , nyní taky dost překvapili. Měl jsem jí dost za popelničku. Vzhledem k tomu, že od svých 8.týdnů požrala vždy vše s velkým zájmem a apetitem. A občas i v rámci vlastních soukromých aktivit a nikdy jí nic nebylo. Jen doufám, že tedy bude stačit přejít na BARF.

Pokud se tedy shodneme, že se pravděpodobně jedná o překyselení žaludku. Tak jak skládat dávku? Četl jsem, že kosti jsou na překyselení skvělé. Mám jich tedy dávat více,než se doporučuje? Má dostat více kostí na noc, když zjevně jí dělá problém přežít noc v pořádku?

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 12:39
- Nahlásit

Fifinstein
Četl jsem, že kosti jsou na překyselení skvělé. Mám jich tedy dávat více,než se doporučuje?

já tedy nevím, jestli jsou kosti na překyselení skvělé, ale určitě s nimi zpočátku opatrně, ať si pes nastartuje trávicí šťávy, zpočátku fakt spíš míň, než víc, ať se neucpe. Pokud je teď na granulích, žaludek se musí naučit jak s tím pracovat. Držela bych určitě to trojí krmení s tím, že největší část bych dávala večer, aby nebyla ráno tak hladová a určitě bych zpočátku jela to, že bych jí dávala o něco víc, než jí podle váhy náleží. Ne o moc - aby z ní zase nebyla koule a nezničila si klouby, ale o něco víc jo, když má tak dobrý spalování.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 12:45
- Nahlásit

Fifinstein
Nicméně , když s ní chci žít a mít Gremlina, tak je potřeba být empatický
chápu
nicméně jeden odkázek..
http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&v iew=article&id=233&Itemid=90

belinda
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 12:55
- Nahlásit

my jsme museli kosti zrušit, protože to podporovalo větší tvorbu šťáv a tedy zvracení. Navíc mi veterinář udělal přednášku, proč my pejskaři si myslíme, že pes musí žrát kosti, že jediné šelmy, které ji v přírodě žerou jsou kočkovité, že ani vlk kosti nežere.Jídelníček vlka jsem dosud nestudovala, tak jsem mu k tomu neměla ani co říct, vlastně to nemělo ani cenu.

Fifinstein
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 12:55
- Nahlásit

PetraK: Díky, zkusím to tak nějak zavést, ale teď jsem se vlastně držel stejného schématu s granulemi.

davidkova renata: Stránky Manwe, už jsem si četl. A chápu.

RaduM
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 12:57
- Nahlásit

Fifinstein
Měl jsem jí dost za popelničku. Vzhledem k tomu, že od svých 8.týdnů požrala vždy vše s velkým zájmem a apetitem. A občas i v rámci vlastních soukromých aktivit a nikdy jí nic nebylo.

A nemůže to být opravdu něčím jiným? Třeba nějakým tím předmětem? Kamarádce takhle pořád dávil ridgeback a vet si už nevěděl rady, tak jela do Hradce, kde zjistili, že pes má v žaludku kaštan. Přijde mi divné, že by dřív sežrala kde co a najednou jí dělalo všechno problémy.

Fifinstein
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2012 13:07
- Nahlásit

RaduM: No, já nevím. Když jsme byli u Mvdr., tak jí provedli vyšetření bříška, ale tedy jen pohmatem. A tvrdili mi ,že kdyby tam něco bylo, tak že se to pozná resp. kdyby tam bylo něco tak velkého/dráždivého. Imho, jesi jsem dobře pochopil co je lék Famosan, který jsme dostali předepsaný, tak ten skutečně funguje pouze jako pastilky rennie u lidí. Tedy proti pálení žáhy. A předpokládám, že kdyby tam seděl kus jejího oblíbenýho Konga, nebo přejetýho gumovýho potkana, tak by nebyla ta ( pro mě už dneska) děsivá pravidelnost zvracení, ale že by zvracela různě a častěji.

Pro všechny: Já,se teď jen modlím ať nás Barf vyléčí. Protože jinak netuším co dál.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání