Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / NO prošlapy předních pacek?
Autor Zpráva
Kamil
# Zasláno: 18 Zář 2005 23:12
- Nahlásit

Mám skoro 5-timěs. štěně NO a asi před měsícem mě veterinář upozornil na prošlapy předních pacek. Řekl mi, že nyní potřebuje hodně vápníku na "kosti, zuby, uši,apod." a následně jsem u něho zakoupil 1,5kg kbelík s rychle vstřebatelným vápníkem. Tento přípravek už užívá cca. 1 měsíc, ale stále se mu to nelepší. Každý den s ním dělám procházky, žere jak blázen a váží odhadem již 25-28kg(kolem 2-2,5kg týdně). Co dělat?

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2005 23:58
- Nahlásit

Kamil

Je zdrave aby priberal tak rychlo? 2-2,5kg sa mi zda byt strasne vela. Ja nemam NO, ale nie je prilis tazky na 5 mesacneho NO?

kery
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2005 07:11
- Nahlásit

Každopádně bych doporučila granule pro velká plemena. Taky si myslím, že pejsek moc rychle roste, a proto má ty prošlapy pacek a vápník nezabírá. Navštivte ordinaci pro malá zvířata, ať je pejsek pod dohledem veterináře. Může mu případně aplikaovat intravenozně - žilně "kalciovku", tj. vápník v injekční podobě. K.

Eny
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2005 09:41
- Nahlásit

Na prošlapy je dobrý chondriotin sulfát, látky MSM, glykosaminoglykany... Vápník jako takový ti na to podle mě moc nepomůže. kup si nějakou kloubní výživu, chondro 400 (je lidský) jinak psí Alavis, Artican, Chassoton... Rozhodně bych krmiĺa granule pro štěňata velkých rychle rostoucích plemen, tzv. Large Breed. podle mě je tedy 28.kg na 5 měsíců sakra hodně, moje čtyřletá fena má 28kg. Nepíšeš jestli není tlustý, pokud chceš zlepšit přošlapy, mělo by být zvíře hebené, aby rostoucí kostra tlapek nesla minimální možnou váhu, tj. nepúřeťežovat nohy. být tebou vyměním veterináře.

sara03
# Zasláno: 19 Zář 2005 11:29
- Nahlásit

Ahjky.

Naše pesa,když byla štěndo a dostala se na skořápky,tak byla jak posedlá a slípky pak nic neměly.Dostávala vápník,ale zřejmě ji to nestačilo.Taky měla prošlapy a má displasii kyč kloubů.
Je možné,že je to nedostatkem vápníku?Když teď dávám hafům telecí kosti na okusování,nezapomenu nikdy na rybí tuk.Prý je to vhodná kombinace.Více kalcia se dostane do těla.

birma
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2005 21:13
- Nahlásit

ke kvalitnímu krmení se doporučuje vápník nepřidávat - způsobuje to naopak odvápňování kostí. Říkala mi to veterinářka a i jsem to párkrát četla někde na netu....
Proč se tak děje si už nepamatuju - bylo to dost složitý

Anonymní
# Zasláno: 21 Zář 2005 13:23
- Nahlásit

když jsem si vzala fenečku křížence NO + RR z útulku měla prošláple přední nožky nehorázně... upozorňovali mě že to se to už nemusí zlepšit, přesto jsem neodala a vzali si jí do pěče. Žádne přídavné vitanímy! Granulky pro štěňátka velkých a obřích plenem a chůze do prutkého kopce ... krátké a parvidelné procházky. Nepřekrmovat. A zabralo, dneska má tři roky, 42 kg, je hezky stavěná, a s tlapkama bez problému.

dejtry
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 17:11 - Změnil/a: dejtry
- Nahlásit

Tak já se také přidám k otázce prošlapy u NO. Dneska jsem fotila mého NO ve výstavním postoji a když jsem se koukala na fotky, tak jsem se uplně zděsila. Já tušila, že má prošlapy, ale né tak strašné. Fotka mi to vše ukázala. Dá se s tím něco dělat, když už mu je 11 měsíců? A jaký máte názor na jeho prošlapy vy? Prosím poraďte.
http://fotoalba.centrum.cz/~$12352365~255e12c5f09d 472714fd56306d91424e/photo.php?pid=23840989&row=w% 3Dnp%26uid%3D12352365%26offset%3D0#telo

123helik
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2011 20:01
- Nahlásit

dej si pozor na to, jestli jsou to opravdu prošlapy a nebo jen povolené spěnky... viz ta fotka od Dejtry... to mi jako prošlapy nepřipadá - spíš ty spěnky.
Moje fena to měla taky když rostla - je to pracovní černá ovčanda a nohy měla ve spěnkách jak zlomený - vypadala děsně... měla to cca od 4měsíců do 10měsíců - to už se to rovnalo, ted jí bude rok a nohy má rovný...
Řešila jsem to přidáváním vitamínu C pro lepší vstřebání vápníku a přidáváním masových kostí - nekrmím granulemi, ale syrovým masem.
Jinak bych poradila - pokud krmíš granule, tak nějaké, které obsahují co možná nejvíc živočišných bílkovin a nejmíň rostlinných - obecně to jsou značky jako Acana, Artemis, Arden Grange... o jiných nevím. K tomu přidávat určitě ten vit C a přípravek s vyváženým poměrem vápníku a fosforu - třeba Bonecan Forte - ten je super...

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 08:32 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit

dejtry
Já mám monetálně 10měs. psa dl. kolie, má povolený spěnky, krmím granulemi Artemis (druhý pytel), od 6 měs,. jsem mu dávlala 3měs. kúru Alavis 3 , potom se to nicméně vůbec nezlepšilo (nebo aspoň mně se to tak zdá). Nyní jsem (na základě konzultace se dvěma veterináři) zakoupila HYALCHONDRO EC plus (pro koně, vyjde to levněji, dávka/den - 2ml pro psa do 30kg, nemá to nějaké ty látky MSM nebo jak se to jmenuje, prý je to lepší) a budu doufat, že se to zlepší. Pokud by tvůj pes měl povolené ty spěnky, tak si myslím, že by se to nejvíc asi ukázalo při pohledu zepředu. Mně veterinář říkal, že prý do roka je ještě možnost, že se to psovi spraví, tak uvidím.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 08:40
- Nahlásit

tady je odkaz na ten přípravek : URL

Tady je dávkování pro psa, složení pro koně i psa je stejný, vyplatí se tedy koupit ten přípravek pro koně: URL

Holly
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 12:52
- Nahlásit

Podle mě povolené spěnky, taky jsme to měli teď u velkého psa, kolem těch 7, 8 měsíců. Dávali jsme calcium citrát + vit.C. Po spotřebování 2 balení se to docela srovnalo, úplně sice ne, ale vypadá to o mnoho líp.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 13:06
- Nahlásit

123helik

hele dyž už sme u toho, co s těma spěnkama, když už jsou volný? mám taky podezření, jenom trošičku, ale co kdyby....

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 16:29
- Nahlásit

Pumpa
Mrkni sem: URL

123helik
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2011 18:09
- Nahlásit

Pumpa
přidávala jsem vitamín C a víc masových kostí - ale to jen tak pro jistotu - z toho, co jsem se dozvěděla tady i od jiných chovatelů z toho většina štěňat vyroste... mojí Dáje je 11 měsíců a nohy má konečně rovné, ale docela to trvalo...
U dospělých zvířat to prý znamená nedostatek vitamínů nebo minerálů a je potřeba to vyřešit po krevním rozboru

Lemonka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 20:08
- Nahlásit

Pumpa
má hodně mírně povolené kolagenem nic nezkazíš. a kloubní taky ne, ale když nemá problémy, to bych nedávala pořád.

123helik
jo, kéž bychom z toho taky vyrostli

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání