Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / leukemie....máte zkušenosti?
Autor Zpráva
hally001
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 21:49
- Nahlásit

Ahoj, dneska jsem se stavila po práci v místní hospůdce a majitelům včera vetka oznámila, že jejich kříženec fily má leukémii ve druhém stádiu-podle výsledků z laborky. Pes je poslední dobou apatický, nežere, jen pije, podle vyšetření má i zvěršnou ledvinu....za poslední týden vyhubl na kost...máte někdo zkušenost? veterinářka-místní jim poradila ukončit to, ale myslela jsem konzultovat ještě jinde...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 21:54 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

hally001
za poslední týden vyhubl na kost

V souvislosti s tím, že léčba leukémie u psa není to samé, co léčba leukémie u lidí, bych neměl problém souhlasit s veterinářkou. Nač zbytečnou léčbou týrat psa odsouzeného k zániku... Je to smutné, kruté, ale je to tak.

hally001
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:06
- Nahlásit

no já psa neviděla, protože pan hostinskej se s ním zavřel doma a o nějakém utrácení nechce slyšet, ale asi to potřebuje vydýchat....jen mě napadlo, jestli mi někdo nenapíše nějakej happy end....jsem samotřejmě také proto, aby se neprodlužovalo trápení, ale pokud by byla naděje...je to dvouletej pes....rok trčel v útulku...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:08
- Nahlásit

hally001

třeba tam něco najdeš...

http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/29408 1/leukemie-u-psu

hally001
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:12
- Nahlásit

děkuju za odkaz, nic povzbudivýho...zejtra za hospodským zajedu...asi by to měli ukončit

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 22:17
- Nahlásit

je to dvouletej pes....rok trčel v útulku...

tak to je hrozný ale...

brut
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:21
- Nahlásit

hally001
leukemie u psů je opravdu neléčitelná, spíš se pes bude trápit a umře jim doma na vykrvácení nebo na něco jiného... Raději bych ho v tomto případě nechala utratit ... je mi to líto

jindra 22
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 23:54 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

hally001
je to dvouletej pes....rok trčel v útulku...

Tak to je hodně smutný, teda. Úplně chápu pana hostinskýho, ale jesli má toho psa opravdu rád, nebude se dívat na jeho utrpení. Utrácel jsem haskouna, pro psa to nic není. Dostane kanylu do packy. Pak usne. Peklo je to pro pána...

žanda
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2012 10:57
- Nahlásit

asi bude záležet na tom, v jakým stádiu a atd....ale kamarádky fenka je nyní myslím 9-tý měsíc na chemo a kromě toho, že malinko vylisala na ní není nemoc znát. Lítá jak blázen...jen v den té chemo je taková unavená......
ale to je případ od případu jistě.

hally001
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 20:48
- Nahlásit

hele...normálně ten pes se začal zlepšovat...začal žrát, změklo mu břicho...manžel vezl hospodskýho se psem na veterinu...a , kromě toho že je zhublej, tak je to normálně vyhlížející čokl, kterej vrtí ocasem ...a dokonce už se chtěl v čekárně rvát s nějakým "pacientem", tak buď se vetka sekla-dozvěděla jsem se, že tu krev posílá do místní nemocnice ...nebo se stal zázrak...nebo to na něj ještě dolehne, ale zdá se, že se zlepšuje, tak mám radost. Veterinářka, při prbní návštěvě-když jí přišly ty výsledky-říkala, že se jedná o druhé stadium...No budu informovat jak se to vyvíjí...pokud se sekla, tak je na vytahání za drdol, protože nabídla majiteli, ať ho tam rovnou nechá utratit.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2012 21:05
- Nahlásit

hally001
Raduš,jen aby to nebyla klasická remise.
Byla bych radši,kdyby se v laborce sekli.

Alenka a leopardi kluci
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2012 06:54
- Nahlásit

Bohužel zkušenosti s leukémií mám. Před pár týdny jsem musela svého psa nechat uspat. Kromě příznaků hubnutí a nateklého bříška vodou se jednalo hlavně o příšerně zvětšené uzliny po celém těle! Ty na krku tak moc, že se pes až dusil! Jinak náš Farao s touhle zákeřnou nemocí dokázal bojovat půl roku..

hally001
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2012 13:43
- Nahlásit

včera byl na veterině, pes žere-dokonce tloustne, od neděle má nahoře dvě kila....já bych osobně zajela na jinou veterinu a nechala všechno znova, ale jak se zlepšuje, tak to nijak neřešej....ale vypadá dobře, nemocnýho psa si představuju jinak. Nemám sice s touhle diagnozou žádný zkušenosti-díky _ohu-ale přijde mi to zlepšení dost divný.

ajunka
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2012 14:12
- Nahlásit

no zkušenost mám jednu smutnou- čuba vypadala jako že jí nic není jen nežrala bohužel diagnoza byla ptovrzená dvěma pracovištěma- dle nich bylo to zvíře už prakticky mrtví- ale poznat to na něm nebylo

hally001
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2012 21:44
- Nahlásit

tak včera byl pes utracen....ráno se nezvedl, na boku se mu udělala velká vodnatá boule, byl apatický a do večera měl oteklý všechny tlapy a...přijel doktor a ulevil mu....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 11:01
- Nahlásit

hally001
tak včera byl pes utracen

tak asi něco jako píše ajunka

brut
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2012 12:53
- Nahlásit

hally001
je mi líto, ale udělali to nejlepší, co mohli...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání