Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak je to s varlátky u štěňat?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Saita
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:28
- Nahlásit

Mám trochu podobnou zkušenost s veterinářem. Měla jsem štěňátka, pejsek měl varlátka sestouplá už od čtyřech týdnů, měl je celou dobu krásně hmatná, největší ze svých sourozenců a v době odběru již byla i okem viditelná. Stačilo převrátit pejska na záda. Prodávala jsem ho na výstavy. Při odběru jsem varlátka ukazovala, že jsou dole. No a pak holčina šla s pejskem na očkování, vet hmátl a varlata tam nenašel. Okamžitě spustil přesně to samé, že nemá varlata, že už mu nesestoupnou a bude muset na kastraci a kdesi cosi. Hodně holčinu vyděsil, samozřejmně že mi hned zavolala. Tehdy stačilo pejska jen obrátit na záda a viděla jasně že varlata obě sestouplá má(jen je zřejmně u veterináře stáhl). Nikdy pak už nebyl problém ani na výstavě, ale samozřejmně veterinář ji musel pěkně vyděsit.

Nevím jak je to u jiných plemen, já mám společenské malinké plemeno a jak jsem později zjistila tak se u nich často stává že varlata jsou třeba sestouplá ale kanálek se uzavírá až později a pejsek je může do té doby při nepohodlí stáhnout.

Každopádně znám pejska který měl dlouho jedno varle opravdu nesestouplé, sestoupilo až v deseti měsících a veterinář z toho rozhodně nedělal žádnou tragédii, radil čekat do roka a pak případně nesestouplé varle odstranit. V mém okolí(různá plemena) mají lidé psy s jedním nesestouplým varletem(dokonce dvěma) a kupodivu to ani neřeši, nebo psy nechali operovat až v osmi letech. Neradím rozhodně takovou nezodpovědnost ale rozhodně také ne ukvapenost.

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:28
- Nahlásit

Baico

ano bohužel znám

a proč bohužel
sice mi do toho nic není, ale přijde mi lepší, když se někdo zajímá o problémy a snaží se na ně hledat nějaký názory,
než kdyby si štěndo odnesl nějakej bůhvíkdo a neřešil s ním
vůbec nic

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:33
- Nahlásit

Darina1

Pokud nedodržoval tak to jo to je jeho vinna.

Dodržoval, nedodržoval. Suď chlapa, který to nikdy nedělal, který má tlapy jak havíř, se stejným citem v prstech, že nedokázal správně masírovat štěněcí tříselné kanálky... To je podle mě zástupný problém.

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:34
- Nahlásit

Eninka
a proč bohužel
Protože pro "moje" vymzlený štěnda jsem si přála majitele, kteří je budou mít rádi, ale né takovou tou opičí láskou, která jim jen ubližuje.
Navíc mi dost vadí, že tady kydá špínu na chovku a mého psa.

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:37
- Nahlásit

Baico

jsem si přála majitele

tak to si určitě přeje každej, to chápu, ale nepřijde mi, že
by jej neměl rád a ani jsem nepostřehla, že by tady kydal
špínu na chovku či na psíka...ale neznám jej, jen soudím podle
toho, co tady čtu

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:37
- Nahlásit

Baico

Pokud s tím máš tak velké problémy, tak pejsk vrať.

Jako bys nevěděla, že po třech nedělích života s hafíkem to nejde... Citová újma by přesáhla kupní cenu. Já pejska miluju. Ovšem jsou věci, které neodpouštím...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:40
- Nahlásit

jindra 22
Ovšem jsou věci, které neodpouštím...
jako co třá proboha??

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:44
- Nahlásit

jindra 22
Ovšem jsou věci, které neodpouštím...
A to by mě zajímalo co? Můžeš mi vysvětlit, co bylo ze strany chovatele špatně?
Já pejska miluju
Jasně, to je přesně ta opičí láska. Miluju ho tak moc, že mu škodím. Nedostane lepší pamlsek, než piškot, aby náhodou nebyl zmlsaný atd.
Rozhodně si myslím, že by jsi měla psa vrátit, protože rozhodně nedosáhne kvalit předešlého psa, jak soudím podle tvých projevů. Myslím si, že mu bde líp u někoho, kdo na něj nebde mít tak přehnané nároky a bude ho brát takový jaký je.

Darina1
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:45
- Nahlásit

jindra 22
Aha tak, že tvá zásadní chyba mě jsi se vrátit i třeba opakovaně k chovatelce a poprosit ať ti to třeba 100X ukáže jak a jakým tlakem je to třeba dělat pokud si nejsi jistý.
Nevadí teď už čer to vem, ale být tebou tak i tak pokračují v masírováni znám, že i po delší době se může stát, že varle sestoupí znám takové případy nenechej se odradit nikým a ničím. Skus znova svoji chovatelku ať ti to ukáže a prosím za toho kluka ušatého, pokud to není opravdu tak nutné nenechávej ho fakt kastrovat a řezat do zdravého psa jen ze zdravotního důvodu pokud je to na 100% už opravdu nevyhnutelné a ty sám už vidíš a je ti to doporučeno tvým vetem kterému důvěřuješ, že už nastal ten pravý čas na kastraci na ten zákrok tak teprve pak, ale určitě ne teď a hlavně ne za měsíc a ještě zdravé štěňátko které není vůbec vyvinuto.

cilka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:46
- Nahlásit

jindra 22

téma zajímavé , řešila jste podobnou situaci - štěně z mého chovu , nesestouplé varlátko , snížená cena , majitelce doporučena , předvedena masáž - na veterině v Čáslavi jí řekli něco podobného . Byla smutná , chtěla vystavovat , bylo ale dobře hmatné , doporučila jsem i změnu veteriny no a varlátko sestoupilo po měsíci a po masážích samo . Žádné svinstvo nebo kastrace se nekonala .
Vyplatí se zapracovat , dnes je pes chovný , první výstava V2 .

Baico
Ty jsi kryla svým psem co má jedno varle ? To je jeho potomek ?

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:47 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

cilka
Ty jsi kryla svým psem co má jedno varle ? To je jeho potomek ?
Ne mám dva psy.Jeden nechovný a druhý zdravý a chovný s vynikajícím rodokmenem. Nejsem nezodpovědnej debil!!!!!

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:49
- Nahlásit

Baico

Protože pro "moje" vymzlený štěnda jsem si přála majitele,

Jsi hodně mimo, Baico. O lásce ke psům toho asi moc nevíš. Zkus huskyho. Pokud ho zvládneš, pokud najdeš sním řeč, poznáš, co je to láska. Ta je samozřejmě přenosná na každé psí plemeno.

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:52
- Nahlásit

jindra 22
Jsi hodně mimo, Baico. O lásce ke psům toho asi moc nevíš.
Velmi se pleteš.
Zkus huskyho
Nevím, proč bych měla. Vím, že to neí plemeno pro mě a proto si nepořídím psa, o kterém vím, že on by byl nešťastný se mnou a já s ním.
poznáš, co je to láska
proč jsi si tedy znovu nepořídil huskyho?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:54
- Nahlásit

cilka

Žádné svinstvo nebo kastrace se nekonala .
Vyplatí se zapracovat , dnes je pes chovný , první výstava V2
.

Žádné svinstvo ani kastrace se nebude konat ani v mém případě a já věřím, že nakonec bude vše v pořádku.

danajasa
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:55
- Nahlásit

jindra 22Pokud ho zvládneš, pokud najdeš sním řeč, poznáš, co je to láska. Ta je samozřejmě přenosná na každé psí plemeno.Strécu víte Vi vůbec koho si ted beret do huby?Bajco dokázal s běloušema to co nikdo v týto republice,laskavě si napřed něco zjistěte vo člověku kerýho napadáte,něž si vůbec dovolíte něco takovýho vypustiz z ůst.A to že se vám snaží pomoct seč může,je její dobrá vůle nikoliv povinost,tak se laska vě nad sebou vážně zamyslete.

cilka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:56
- Nahlásit

Baico

Jj v poho tak se nerozčiluj , já nevím kolik máš psů . Někdy si majitel poradit dá - to je pak super a jak jsem psala není to ztracené doku je hmatné . No a někdy zkrátka ne a bude se pořád cítit dotčený a poškozen ...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 11:58
- Nahlásit

Baico

proč jsi si tedy znovu nepořídil huskyho?

Proč? Teď jsi si hezky naběhla. Protože toto plemeno miluji natolik, že jej nechci, pokud bych nebyl schopen jej odpovídajícím způsobem zaměstnat, zajistit mu spokojený život, Baico. Bude mi šedesát... na huskyho se už opravdu necítím, tak jsem myslel, že bílý ovčák bude vhodný, což se mi potvrzuje.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:00
- Nahlásit

danajasa

Dost mimo mísu, ne?

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:02
- Nahlásit

jindra 22

jsem myslel, že bílý ovčák bude vhodný

to sis vybral dobře, já to beru podle svýho BŠO a podle toho,
co říkáš, je to ideální pes pro tebe.

Žádné svinstvo ani kastrace se nebude konat ani v mém případě a já věřím, že nakonec bude vše v pořádku

moje řeč, všechno dobře dopadne, to je jasná věc, je dobře,
že jsi neskočil na špek prvnímu vetovi, kterej ti podle mě
blbě poradil - informoval, nech tomu čas, zkuste doma to
varlátko masírovat a když to nepomůže, máš dost času se dál
rozhodovat, co s tím uděláš

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:03
- Nahlásit

Darina1

Kluka ušatýho fakt nenechám kastrovat, to bych jej radši nechal uspat, to ti přísahám, Darino.

Baico
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:04
- Nahlásit

danajasa
Pani moc vám děkuju. Ale musím přiznat, že zdaleka nejsem jediná, kdo s běloušema tady dělá. A rozhodně nejsme ti plně nejvejš. A navíc si myslím, že to co jste napsala je naprosto zbytečný.
Jak vidíš nevím, vůbec co je láska ke psům.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:07
- Nahlásit

Eninka

moje řeč, všechno dobře dopadne, to je jasná věc,

Dík, Eninko. Jasně, s vety mám svou zkušenost, i když nad jejich názorem uvažuji. Neboj, už mi za deset tisíc psa nezabijou, jako toho minulýho... čest jeho památce.

danajasa
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:08
- Nahlásit

Baico že to co jste napsala je naprosto zbytečný.Jeto marný je to marný je to marný

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:09
- Nahlásit

Baico

Jak vidíš nevím, vůbec co je láska ke psům.

Se neurážej. Láska má přece mnoho podob. Ale čirá láska je severský pes, to mi nikdo nevymluví. Nebo čirá nenávist...

Eninka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:10
- Nahlásit

jindra 22

nezabijou, jako toho minulýho

to mi je líto...

leyenda
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:16
- Nahlásit

Kluka ušatýho fakt nenechám kastrovat, to bych jej radši nechal uspat,

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:16
- Nahlásit

jindra 22
Kluka ušatýho fakt nenechám kastrovat, to bych jej radši nechal uspat, to ti přísahám, Darino.
O bože, vy samečci

Prodala jsem štěně fenku jedněm lidem. V té době už měli psa-samce jiného plemene. Při odběru mi lhali, že pes je kastrovaný, jinak bych jim fenu k němu nikdy nedala. Časem se ukázalo, že kastrovaný není. Protože jsem je začala tlačit do splnění slibu (nejen já, ale hlavně okolnosti, háravka a sameček v panelákovém bytě opravdu nejdou dohromady) tak se rozhodli kastrovat fenku. Byla jsem na mrtvici. Prakticky dokonalá (vzhledem i povahou), s vynikajícím rodokmenem, úžasná fena.... a nechovný pes. Ale pod kudlu půjde fenečka, pes přece musí mít kule

Druhý příklad - sousedi mojí kamarádky. Mají nádherou mladou boxerku bez PP. Asi roční. Nedávno našli někde vyhozeného voříška, děsně ošklivého psa. Je tak ošklivej až je skoro hezkej . Logicky usoudili, že je neuhlídají takže jeden z nich musí být kastrovaný. A kdopak to bude? Správně, Meginka, pes přece musí mít kule

Třetí príklad - přijdu na veterinu, tam sedí v čekárně jeden můj kamarád, brečí a v ruce žmoulá vodítko. Nedostala jsem z něj ani slovo, jenom polykal slzy. Psa - voříška prý vevnitř operují. Předpokládala jsem, že ho srazilo auto, nebo nějaká podobná trága. Houbeles, byl na kastraci . Prosadila si to jeho manželka, coby majitelka několika chovných fen.

Všichni moji psi-samci jsou kastrovaní. Z toho důvodu, že mám plný barák fen a vím, že je prostě neuhlídám. Ani jednomu to nijak nezměnilo povahu, ani jeden z nich není líný,tlustý kredenc.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:17
- Nahlásit

jindra 22
to seš větší frajer než sem myslela.
co bereš?? páč nepředpokládám,že bys psal aniž bys byl pod vlivem..

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:23
- Nahlásit

Biluška

Šmarjá, Biluško, nechtěl bych být tvým pejskem. Už mě to šimrá na podbřišku...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 12:26
- Nahlásit

davidkova renata

co bereš?? páč nepředpokládám,že bys psal aniž bys byl pod vlivem.

Normálně si šlehám "péčko". Teďka se dealer dlouho neozval, tak jsem zatim přešel na "esko" vod strítworkrů.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání