Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Atroskopie a pojišťovna???
Autor Zpráva
TocikovaM
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 12:23
- Nahlásit

Mám velké plemeno psa a je jí pouhých 15 měsíců a vypadá to, že máme atrózu v rameni u přední ťapky. Nezvládáme žádné dlouhé procházky, žádný skákání, apod., takže je pouze jediný řešení a to artroskopie ramene. Kulhání a bolest se nám neustále vrací už několik měsíců. V pondělí je naplánovaný RTG v narkóze, ale výsledek nám je pomalu jasný už teď, když nic nezabírá.

Ale chtěla jsem se zeptat, zda-li s tím máte někdo zkušenosti, jestli tyto náklady zaplatí pojišťovna??? Pojištění bohužel nemáme, ale rychle by se zařídilo a pak by se to muselo asi nazvat jako úraz. Ale je to poměrně vysoká suma za to, takže by nám to velice pomohlo.

Díky za rady.

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 12:34
- Nahlásit

TocikovaM
Artrozu takhle brzo? Nemáte spíš osteochondrozu? Ta bývá v rameni nejčastější, taky jsme jí byli poctěni. Já pojištění nemám, ale co jsem slyšela, operace kloubů neproplácí neb to berou jako následek dědičných onemocnění.

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:05
- Nahlásit

Nevíme... prostě neustále kulhá, kňuká, když se zvedá. Obzvlášť po delší procházce. Jenže je to blázen hyperaktivní, je těžký ji nechávat vklidu a nepouštět jí z vodítka, by se chudák zbláznila . A počítá se dědičný onemocnění i v případě, že je to pes s PP bez rodičů a předků, který by měli problémy takový????

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:17
- Nahlásit

TocikovaM
Dědičný onemocnění je pro ně každý, který prokazatelně nevzniklo úrazem bez ohledu na cokoliv. Ono pod to se dá shodit vlastně cokoliv, podle mě ti ani přesně nikdo neřekne, jeslti by vaší diagnozu proplatili nebo ne, protože je to hodně na uvážení pojišťovny.

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:22
- Nahlásit

Maya

Hm hm, takže bůhví, jestli by to proplatili. Takže je to možná zbytečný to pojištění vůbec dělat. A vy jste to také řešili artroskopií???

LucieS
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:43
- Nahlásit

TocikovaM
Takže fena ti několik měsíců kulhá, aniž byste udělali RTG, diagnóza je od oka, k tomu chceš radu k pojistnému podvodu... máš ještě něco?

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:47
- Nahlásit

LucieS
Dobře no, pro někoho je 15-20 litrů možná pohoda za operaci, pro nás to ale tak jednoduchý neni. Je lepší řešit něco takovýho než se na ní vyprdnout a nechat jí takhle do konce života.

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:49
- Nahlásit

LucieS
No nevím, ale mě když tenkrát kulhal pes, tak jsme rok jezdili od jednoho veta k druhému a všude jsme jen slyšeli Nic mu není, to chce klid na vodítku a bude to dobrý, rtg netřeba. A když ti to řekne uznávaný ortoped, tak tomu i věříš.
TocikovaM
Artroskopií mu dělali loket.

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:53
- Nahlásit

Maya

Máme to stejné s naší fenkou. Dostávali jsme léčbu na zánět, na bolest a každej doktor nám řekl, že by se to mělo klidem a růstem zlepšit. Proto se řeší RTG až teď, jelikož se nám to už asi potřetí vrací stále na stejnou nohu - rameno. Loket má naštěstí v pořádku, nás se týká opravdu jen to rameno dle bolestivosti. Rtg prý ale udělá i lokte, tak doufám, že doktor něco pozná.

Ale přemýšlím, jestli nechat udělat rtg u našeho doktora, kam chodíme pořád nebo jít raději k ortopedovi do Prahy???

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 15:30
- Nahlásit

TocikovaM
Určitě k ortopedovi, běžný vet ti nic moc na rtg nepozná, no i když pravda osteochondrozu u nás poznal až druhý ortoped, ale každopádně po těch zkušenostech bych dneska s kulhajícím psem jela jedině za ortopedem.
U nás to teda taky začalo ramenem, ale to má operovaný klasicky, to se tenkrát jinak nedělalo. Ale doufám, že u vás to bude něco míň závažnýho.

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 15:46
- Nahlásit

Maya

Hmhm, to budu muset promyslet... možná by bylo lepší jet opravdu rovnou k ortopedovi... sice mýmu vetovi důvěřuju, ale ortoped má přeci jen více zkušenosti, co se týče našeho problému...

A myslíte, že když jsme objednané k němu poprvé, tak by ihned dělal RTG v narkóze, který je potřeba??? Já jen bych si musela sebou domluvit doprovod... psa neutáhnu, 45kg... a ještě jsem těhotná, takže nemůžu vlastně nic... :-D

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 19:24
- Nahlásit

TocikovaM
Rameno se nemusí rentgenovat v narkoze, pokud pes vydrží ležet chvíli v klidu na boku, jinak u ortopeda se stejně musíš objednat, takže je nejlepší se rovnou vyptat do telefonu. Nám teda na poprvý rentgenoval všechno, ramena, lokty i kyčle, protože prej pes může kulhat na přední nohu i když ho bolí zadní, že si tak ulevuje. Ale bylo to jen pro jistotu, jemu stačilo se kouknout na psa v pohybu a hned říkal, že to bude rameno, což nepoznal žádný vet předtím.

TocikovaM
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 19:32
- Nahlásit

Maya

Já jsem slyšela od svéha veta něco jinýho... neudělá tak dobré snímky ramene, pokud by nebyla v narkóze. Nohu musí pořádně natáhnout, aby mohl udělat kvalitní snímek aniž by se pohnula, což neudělá, protože má v dotyčné poloze bolesti.

My půjdeme na rentgen k našemu veterináři a s výsledky potom zajdu k ortopedovi a tam zjistím i názor jiného doktora.

LucieS
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 20:23
- Nahlásit

Maya
A když ti to řekne uznávaný ortoped, tak tomu i věříš.

Tak já jsem bohužel tomu uznávanému ortopedovi uvěřila spoustu pohádek (, ale kdyby mi zkusil nabulíkovat, že rtg netřeba, tak tuhle pohádku už bych fakt neuvěřila .

TocikovaM
RTG si nech udělat přímo ortopedem, protože si psa napolohuje přesně tak, jak on potřebuje. Z cizích snímků nebude nadšený a psa si nejspíš stejně přefotí. Jestli v narkoze nebo ne, to ti sám řekne, někde je to potřeba, někdy ne.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 20:40
- Nahlásit

LucieS
RTG si nech udělat přímo ortopedem, protože si psa napolohuje přesně tak, jak on potřebuje. Z cizích snímků nebude nadšený a psa si nejspíš stejně přefotí.
Souhlas.
TocikovaM
možná by bylo lepší jet opravdu rovnou k ortopedovi... sice mýmu vetovi důvěřuju, ale ortoped má přeci jen více zkušenosti, co se týče našeho problému...
My půjdeme na rentgen k našemu veterináři a s výsledky potom zajdu k ortopedovi
Jed rovnou za ortopedem, zbytecne vyhodis penize za rtg, ktery nemusi byt kvalitni, muze byt spatna napolohovany atd..

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 21:56
- Nahlásit

LucieS
ale kdyby mi zkusil nabulíkovat, že rtg netřeba, tak tuhle pohádku už bych fakt neuvěřila
No však já mu taky neuvěřila a jela k jinému, ale anabázi s normálníma vetama jsem absolvovala předtím taky, jeden i rtg udělal a diagnostikoval panostitidu, co člověku zbývá než věřit, pak se časem poučí a takovou blbost by už neudělal, ale jako zkušenost je to podle mý zkušenosti stejně nepřenositelný, můžeš to vykládat komu chceš, dokud to člověk sám nezažije, tak stejně si udělá stejný kolečko

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání