| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 11:49
- Nahlásit
davidkova renata
co tim jako naznačuješ??
já nenaznačuju,ja naférovku rovnou řikám, že si díky alchémrovi houno pamatuješ,
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 11:58
- Nahlásit
PetraK
já nenaznačuju,ja naférovku rovnou řikám, že si díky alchémrovi houno pamatuješ,
si neskutečně drzá!až tě natrapíruju f oboře,udělim ti takovou korekci,že ti budou zuby klapat
|
helps
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 12:17
- Nahlásit
PetraK
no bať, chápu, ale opakuju, že pes musí dostat šanci se to naučit, aby vnímal, aby přišel na zavolání od tý louže. teď si rozumíme?
jo chápu, dobře teď už vidím co tím myslíš... ale mě nepřišlo, že by tu někdo psal, že by rovnou šel a seřezal ho nahromadu - teda aspoň ne vážně ale asi sem všechny příspěvky nečetla.... nicméně třeba to přivolání už má naučený žejo - akorát je fakt, že i v takový situaci se to musí nejdřív procvičit viz postup Fifi....
taky mu jí můžu rovnou fláknout, to je pravda, to jo, šak von to vydrží. Jo vydrží, co by nevydržel, nervovou soustavu na to má.
no to si nerozumíme, můj pes na to rozhodně nervovou soustavu nemá, šak je to mini gólie.... já sem jeden z "klikařů", jedu všechno na motivaci a myslím, že pes šlape krásně... ale zas to není robot, takže ideální stav. nicméně jsem se moc zasmalá když jeden nejmenovaný člověk taky z oblasti pozitivního tréninku zmínil, že občas není jedna pozitivní facka na škodu
ale zase chápu co tím myslíš, není nic horšího než lidi, kteří psy nic nenaučí a pak na ně volají a seřežou je za to, že pes nepříjde.... předpokládají asi, že pes rozumí lidské řeči a ví všechno sám od sebe... to mi samozřejmě taky vadí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 12:21
- Nahlásit
davidkova renata
si neskutečně drzá!až tě natrapíruju f oboře,udělim ti takovou korekci,že ti budou zuby klapat
, ušetřím tedy za stomatologa
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 12:31
- Nahlásit
helps
seřezal ho nahromadu - teda aspoň ne vážn
ne tak to bych fakt snad tady ani nečekala
akorát je fakt, že i v takový situaci se to musí nejdřív procvičit viz postup Fifi....
TAK!! Je to stejné jako přivolání od zvěře, taky ho to musím naučit, když to po něm chci. A o tom jsem mluvila. no
že občas není jedna pozitivní facka na škodu
ale jo, to není, taky proto jsem grin říkala, že jsem nikde netvrdila , že jedu čistě pozitivně,což nejedu, protože si myslím, že jsou i přes veškerý pozitivno situace, kdy pes- právě proto že není robot, tak i přes naučené a upevněné, si prostě hodí, levou. A není to nic nepřirozenýho ani nemožnýho, ani to nesvědčí o tom, že to ten pes naučené neměl - prooootože takový situace prostě jsou (já taky i když se na hodinu germánštiny děsně těším, páč mě to ba, tak sem si taky tuhle hodila levou s úkolem, protože prostě ta situace k tomu byla. a pak jedu v pohodě nastopro v učení dál)
ale zase chápu co tím myslíš,
dík.
není nic horšího než lidi, kteří psy nic nenaučí a pak na ně volají a seřežou je za to, že pes nepříjde
tak já bych tohle ani od nikoho z diskutujících nečekala. Ale spíš mi jde o to, že si lidé neuvědomí, že - ano pes má naučený přivolání, šlape a pak přijde tohle a pes šlapat nechce, takže dojde na to plesknutí. ale to plesknutí by si měl dát člověk, protože psa to v té dané situaci nenaučil. Pokud ho to ovšem cíleně neučil - proto jsem se Grinový ptala, zda konkrétně tohle učila, u louží, u počůraných drnů. Páč to tak jako zpravidla lidi moc nedělají. A přitom když to po psu chtějí, měli by ho to- stejně jako odvolání o humusu, od zvířete - na-u-čit. Pak to plesknutí pozitivní, proč ne
|
helps
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 12:48 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
že když něco už umí ale hodí ti na to bobek, korekci použiješ... což si sama odporuješ, protože takhle to v pozitivním výcviku nefunguje - v pozitivním výcviku totiž neexistuje to, že na tebe pes hodí bobek, vždycky je to tvoje vina, protože jsi ho to nenaučila dost dobře na to, aby v tés situaci poslechl, takže korekce nejsou potřeba vůbec
tak to nesouhlasím, nene. o pozitivní motivaci jsem načetla hafo, odebírám newsletter od Susan Garrett, četla jsem různé knihy i videa a weby a není to vůbec pravda, že v pozitivní motivaci neexistují korekce a že psa nemůžeš potrestat....respektive nesouhlasím, že by korekce nebyly potřeba, podle mě všude je potřeba ty mantinely určovat, i když to pes třeba více méně naučený má... samozřejmě psa trestáš, ale postupem, který výše popisovala Fifi.... nejsem odborník, ale zjednodušeně to tak je. předpokládejme, že pes má naučené přivolání v nejrůznějších situacích a přesto třeba se neovládne uvidí psa a zdrhne ti za ním. nebudeš čekat s piškotem a klikrem v ruce, naopak pro psa si dojdeš, připneš na vodítku a uděláš tzv. timeout, psa odvedeš od věci, která ho tak strašně zajímala a nějakou dobu bude na vodítku, klidně i nějaké povely tam můžeš dát, zkrátka má po svobodě a žádná zábava.... naopak pokud mi pes na zavolání okamžitě otočí a mastí ke mě, dám mu jednoduchej povel jako touch - jen dotknutí čumákem dlaně a má volno - odměnou je, že si se psem může jít hrát... a pes není žádnej vůl, za chvilku zjistí, že tudy cesta nevede a pokud neposlechne, tak z toho stejně nic mít nebude. u zvěře je to třeba určitě těžší, ale jde tam o ty začákty, ze začátku se holt musí chodit zvykat na šňůře a povelovat na šňůře, aby právě byl vůbec zvyklej vnímat..... tak to interpretuju já, ještě taky doporučím rozhovor s M. Klimešovou na českém rozhlasu http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2310770 tím teda nechci začínat novou debatu a jak říkám, nejsem zrovna odborník, ale nedá se říct, že neexistují u pozitivního výcviku tresty nebo korekce... vím, že existují pozitivní a negativní tresty a někde na netu je to i dobře vysvětlováno - i přenos hodnot atd. tak jen aby sme to tu špatně nechápali
ano pes má naučený přivolání, šlape a pak přijde tohle a pes šlapat nechce
to taky dost souvisí s tou motivací - doslova s motivací. pokud je páníček a hry s ním to nejlepší na světě, pak je to docela sranda a moc často se takové situace nedějou ale já taky nemám teriéra, NO, či jiná "problematičtější" plemena, takže chápu, že pro některý je to horší....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 12:53
- Nahlásit
helps
tak to nesouhlasím, nene. o pozitivní motivaci jsem načetla hafo, odebírám newsletter od Susan Garrett, četla jsem různé knihy i videa a weby a není to vůbec pravda, že v pozitivní motivaci neexistují korekce a že psa nemůžeš potrestat.... samozřejmě psa trestáš, ale postupem, který výše popisovala Fifi..
děkuji
.. a pes není žádnej vůl, za chvilku zjistí, že tudy cesta nevede a pokud neposlechne, tak z toho stejně nic mít nebude
jen aby sme to tu špatně nechápal
dík napsala jsi to přesně.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 13:05
- Nahlásit
.. a pes není žádnej vůl, za chvilku zjistí, že tudy cesta nevede a pokud neposlechne, tak z toho stejně nic mít nebude
a ještě dodám, že nejenom, že když neposlechne tak z toho nic mít nebude.... ale samozřejmě zjistí, že když poslechne tak je to mnohem mnohem výhodnější, protože následuje velké nadšení, hra, super mlsky atd. takže byl by pes opravdu blbej, aby si vybral vodítko a ztrátu svobody, před hrou nebo teda jak jsem psala pokud to jde, tak třeba i tím, že ho se psem nechám za odměnu pohrát
dík napsala jsi to přesně.
třeba to Grinová tak nemyslela, každopádně někdo by to opravdu mohl pochopit tak, že pozitivní motivace je o uplácení piškotama a neexistujou tresty a určitý mantinely... to by bylo špatně samozřejmě je částečně pravda, že pokud člověk postupuje správně a zkušeně, tak asi těch "trestů" nemusí moc využívat
jinak ale ten rozhovor s tou Klimešovou je fakt docela dobrej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 13:11
- Nahlásit
helps
dík za odkaz na rozhovor, uložila jsem si ho, páč teď si ho neposlechnu.
a neexistujou tresty a určitý mantinely... to by bylo špatně
samozřejmě je částečně pravda, že pokud člověk postupuje správně a zkušeně, tak asi těch "trestů" nemusí moc využívat
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:25
- Nahlásit
helps
třeba to Grinová tak nemyslela
ale ne, Grinová s tim souhlasí
|