| Autor |
Zpráva |
belinda
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 20:30
- Nahlásit
Prosím o radu všechny majitelé psů s chlupatýma, převislýma ušima, jak odstranit efektivně chlupy z uší.Můj pes si je často drbe a i když je má čisté a bez zánětu,je cítit, že si tam něco žije v tom teple a dusnu svůj život.Můj vet radí chlupy vyškubat, ale to bych je asi musela oškubat celé a to by asi narušilo náš vztah, protože i to málo okolí dírek špatně nese.Tak prý mu je mám vyholit normálním holítkem.Nikdo v okolí tenhle problém nemá a chlupy v uších u psa neřeší, takže fakt nevím, co s tím ohavným porostem, kterým je pokryto téměř celé vnitřní ucho psa.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 20:46
- Nahlásit
belinda
je cítit, že si tam něco žije v tom teple a dusnu svůj život.
A hloubeji v uchu mu nic nezije? Nebo jak je to citit?
Zkus mu to pro zacatek jen vystrihat, zkratit, nehol.
Jinak
http://www.spokojenypes.cz/oci-usi-tlapky-drapky/p udr-depilacni-adstringentni-ear-fresh-bio-groom-24 g?id=19392
Mam ho od zkusenejsich, diky Erin , fouknes psovi do vnejsiho zvukovodu ci vnitrni stranu ucha a pak prstama jemne vytrhas chlupiska, jde to krasne. Mam plemeno, kde je nutna takovahle uprava. Vztah vam to nenarusi, kdyz ho na to budes postupne zvykat.
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:03
- Nahlásit
Fifi
právě, že má uši úplně čisté, vet dělal kontrolu i v hloubkách, kam já se už neodvážím.Já se snažím v okolí ucha chlupy odstraňovat, ale nějak se mi zdá, že to tam pořád nedělá ten správný průvan.Když spí, tak mu uši vždycky převracím,ať větrají. Možná se jen nemůžu trefit do správných ušních kapek, už fakt nevím,zkusím ten pudr, třeba to bude ono.Díky za radu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:06
- Nahlásit
belinda
Ja nejak nerozumim, jaky kapky a tak, kdyz ma pes dle veta usi cisty?
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:13
- Nahlásit
belinda
právě, že má uši úplně čisté, vet dělal kontrolu i v hloubkách, kam já se už neodvážím
Možná se jen nemůžu trefit do správných ušních kapek, už fakt nevím,zkusím ten pudr, třeba to bude ono.
Pokud má pes uši čisté a netíhne k zánětům, je podle mne nesmysl se v nich hrabat, něco do nich lejt, kapat atd.... akorát se tím poruší mikrobiální rovnováha a zaděláte psu na záněty...
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:15
- Nahlásit
belinda
Plemeno?Kokr?
Trhá se vnitřní zvukovod,ta placka co navazuje se odholuje strojkem....
Fifi
Mam ho od zkusenejsich, diky Erin
I kuš ,taky jsem se naučila jinde žádnej učenej z nebe nespad
|
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:25 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
belinda
Hipík, pes, 17 let - uši mu čistím cca jednou za rok. Nikdy v životě neměl zánět... Chlupy nestříhám, netrhám...
Tonička, fenka, cca 16 let, je u mne 4 roky. V jednom uchu chronický zánět, ATB nám nezabrala žádná...
Ucho čistím cca 1 x týdně měsíčkovým olejovým macerátem, pokud je problém, tak častěji a přidám nimbový a manukový éterický olej. Zánět se už podařilo téměř potlačit a většinu roku si vystačíme s měsíčkovým macerátem. Chlupy v uchu vystříhávám. Druhé ucho, které je v pořádku, nechávám být, akorát občas zkontroluji..
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:34
- Nahlásit
kapky na čištění zvukovodu, jako s úmyslem něco vydesifikovat, nebo tak něco,prostě zkouším,co zabere.Drbe se víc samozřejmě v létě, když je teplo a ráno, vždycky když vstane, ale to tak, že to přežene a ječí bolestí.jinak plemeno kavalír.Nikdy neměl problém se zánětem, jenom si ty lopuchy drbe.
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:38
- Nahlásit
jak to tak pročítám, tak jsem to asi z těma kapkama víc podělala.
|
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:38 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
belinda
Mě právě vetka doporučila čistit uši psa vytíráním tamponem napuštěným olejem a nepoužívat k čištění vodní nebo lihové roztoky... Pak nedojde k zapaření, vysušení - podráždění kůže a k jiným problémům. Osvědčilo se mi to.
|
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:40
- Nahlásit
belinda
jak to tak pročítám, tak jsem to asi z těma kapkama víc podělala.
Pokud nejsou záněty, tak je to pořád dobré...
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:45
- Nahlásit
my čistíme olivovým olejem, a jen trošičku. Jednu dobu jsem psovi do uší víc šťourala ve snaze, aby je měl čisté a docela jsem to pohnojila. teď už je dobře
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:47
- Nahlásit
belinda
tak jsem to asi z těma kapkama víc podělala.
Njn, nema smyslu neco cistit preventivne, kdyz tam neni zanet. Lopuchy si treba drbe, ze je ma zahnojeny, staci je vycesavat? Znala sem bigla, co si slapal na usiska. Kavalir si plachtaky jiste taky smoci ve vode, zradle?
Mě právě vetka doporučila čistit uši psa vytíráním tamponem napuštěným olejem a nepoužívat k čištění vodní roztoky... Pak nedojde k zapaření a k jiným problémům.
Ze 3 fen se musim v usich hrabat jen jedny, ac moc nerada, diky chronickym zanetum v dobe pred haranim (pak jsou antb nutny ), ostatnim jsem tam v zivote nic nekapala, necistila.
Velka pravda, po olejo peci nic v uchu necvachta (opet diky tem radam od zkusenejsich - diky tobe ), narozdil od vodnatych sragor.
|
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:50
- Nahlásit
romcca
Jednu dobu jsem psovi do uší víc šťourala ve snaze, aby je měl čisté a docela jsem to pohnojila. teď už je dobře
Já právě taky.... v dobré víře a zblblá doporučeními napsanými na etiketách různých psích prostředků na čištění uší, které jsem vyzkoušela...
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:50
- Nahlásit
belinda
Jak praví Hopík a spol..čím více se v tom šťourá ,tím hůř.
Mám psa ,který trpí na zánět ucha....jsou to kvasinky,které zlobí.Takže stříknu mrtvou vodu(pokud nestačí),tak http://www.veterinarnipece.cz/clorexyderm-oto-icf- 3403.html a pak po vyklepání výše zmíněný http://www.spokojenypes.cz/oci-usi-tlapky-drapky/p udr-depilacni-adstringentni-ear-fresh-bio-groom-24 g?id=19392
|
Kolemjdouci2
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 21:56 - Změnil/a: Kolemjdouci2
- Nahlásit
belinda
Drbe se víc samozřejmě v létě, když je teplo a ráno, vždycky když vstane, ale to tak, že to přežene a ječí bolestí.jinak plemeno kavalír.Nikdy neměl problém se zánětem, jenom si ty lopuchy drbe.
Omluvuji se, že vstupuji do ušní debaty - ale kavalír a drbání na hlavě s bolestmi, to by taky nemuselo vůbec souviset s ušima. Nechci sýčkovat a přeju si, abych neměl pravdu, ale mohlo by jít o příznak syringomyelie (Arnold-Chiariho malformace), vrozené vady, která je bohužel zrovna u kavalírů poměrně častá...
http://www.whitedart.com/clanky/syringomyelie.html
|
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 22:01
- Nahlásit
Fifi
ostatnim jsem tam v zivote nic nekapala, necistila.
Já Hipíkovi většinou v létě, jednou..., pokud mu uši začínají zavánět... Dřív, když jsem tam lila různý vodní roztoky, tvořilo se mu i víc ušního mazu...
opet diky tem radam od zkusenejsich
no jéje... , to jóóó...
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 22:02
- Nahlásit
Chloupky v uších se mají trhat, ne najednou, ale postupně a pak se to udržuje. Jinak jeden ušař nám poradil namočit vatu do vody, vyždímat a nakapat na ní šampon na vlasy a vytřít uši. Pak na závěr vytřít do sucha. Že šampon na vlasy rozpouští maz. Aplikovali jsme to našemu pudlovi celý jeho život a neměl žádné problémy. Hlavně ne špejle do uší, jen lehce prstem.
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 22:10
- Nahlásit
o syringomyelii vím, ale myslím, že to nebude tím, fakt je cítit, že ta vnitřní kultura ucha není úplně dokonalá,už jen se srovnáním s německým pinčem, který k nám chodí na návštěvu.Podle veta má ucho hodně masité, plné záhybů a proto prý mů hůř větrá, nebo tak něco.Jinak uši mu leštím nejen zevnitř, ale i zvenku,prakticky se jeho uším věnuju nejvíc z celé jeho maličkosti Nakonec je asi v tomhle zakopaný pes.
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 22:31
- Nahlásit
jinak díky všem za rady, už mám trochu představu, kde byl ten problém
|