Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Falešná březost - agresivita
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 08:45
- Nahlásit

Hyena

Souhlasím s tím, co jsi napsala.
Jen když nic nezabírá, tak kastraci nezavrhnu.
Ale teda uznávám, že to moje vyznělo jako že hned kastruju, to ne samozřejmě...

Hyena
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 12:22 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Houšková
Asi by se zde měli vyjádřit veterináři
No tak ten můj homeopat je zrovna vystudovaný MVDr. se všemi příslušnými papíry, licencí a fungující praxí. Kupodivu mi kastraci jako první volbu nedoporučil

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 14:35
- Nahlásit

Houšková

Asi by se zde měli vyjádřit veterináři

no to by se sem museli ale vyjádřit veterináři, kterým jde opravdu o dobro těch zvířat a ne zlatokopové, kteří si potřebují vydělat. Kdyby to bylo s tou kastrací tak zázračné - proč se teda jako lidem preventivně neodoperovává rovnou slepý střevo? Hned jak dosáhnou určitýho věku? Stejnak ho nikdá nebudou potřebovat, ne? Tak proč jim ho rovnou nefiknout? Proč? Protože to je zbytečný zásah do organismu, bych si tak tipla. A protože z toho nesypou peníze, bych si tipla, proto. Zatímco u zvířat z toho peníze pěkně sypu a o zbytečný zásah do organismu (a že kastrace u feny bych si myslela, že to není lehký zásah) se v případě zvířat nikdo nestará
takže asi tak

charron
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 08:57
- Nahlásit

Díky všem, dostala jsem se sem až teď, protože pečení, úklid a ti 2 aktivisti jsou trochu záhul (máme 2 dobrmany).

Práce samozřejmě, máme ji na programu denně - střídáme s procházkou a házením.

Homeopata nemáme, netušila jsem, že někoho takového potřebujeme. Vet nám napsal asi tři druhy homeopatik, abych některé z nich zkusili, pokud se k tomu rozhodneme. Ale zatím to není potřeba...

Co se týče kastrace a veterináře, opravdu nám většina z nich doporučila kastraci, což mě dost překvapilo. Nikdo nám neřekl o možných komplikacích, ty jsem si musela najít sama... Dokonce na jedné klinice nám dali brožurku, kde se píše, že aby štěně poslouchalo, musí se vykastrovat. Měla jsem chuť se tam vrátit

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 09:02
- Nahlásit

charron
Měla jsem chuť se tam vrátit

Mělas to udělat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 10:37
- Nahlásit

charron

jedné klinice nám dali brožurku, kde se píše, že aby štěně poslouchalo, musí se vykastrovat.

no to je fakt bezva . Hele vzpomněla jsem si, že jedna holčina od ohařů řešila u svojí výmarajdy šílený falešky a posléze se to hodně moc upravilo podáváním maliníku. To jsem tehdy zachytila jen, tuhle informaci. Tím že mám zatím vždy psa-samce, tak jsem to zatím nikdy ani neřešila, takže jsem se nepídila v jaký formě se ten maliník podával, nebo o co šlo. Vím jen, že se to podávalo již v době hárání a pak to prej bylo s faleškou dobrý. Třeba by se to dalo nějak pohledat tahle informace?? To fórum tehdy bylo na Můj pes, takže archivovaný to není, ale třeba s tím má ještě někdo další zkušenosti a někde by se to na netu objevilo?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 11:41 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

PetraK
posléze se to hodně moc upravilo podáváním maliníku
Maliník obsahuje fytoestrogen, tedy látku podobnou "normálnímu" živočišnýmu estrogenu.
Nám bylo maliníkové listí doporučeno před háráním, když si čubina poslunula hárání o téměř 2 měsíce, když se venku velmi výrazně ochladilo (dávala jsem ji odvar z listí, nemá žádnou pachuť, naopak je docela chutný).
Taky jsme ho dávali hospodářským zvířatům v době březosti a kojení (kozy, ovce, prasata).
Nedá se říct, že by to byla nějaká velká revoluce, ale pokud jsme maliník relativně pravidelně dávali (listy nebo odvar), je pravda, že zvířata měla pravidelnější říji a mírnější falešky, pokud tedy byly.
Takže v zásadě můžu doporučit, jen bych to nebrala jako nějakou léčebnou kůru, ale spíš jako doplněk, který rozhodně neublíží

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 12:07
- Nahlásit

Eldoguero

takže čistě fakt jen maliníkový listí?? Odvar z něj, jo? Já právě nevím, v jaké formě to ona tehdy zmiňovala a nevěděla jsem jestli to byly kapky nebo co. Fenka byla pracovní, takže zátěž jako takovou měla / má, ale falešky prý děsný, pak se to prý výrazně zklidnilo. Je to asi jako u všeho, kus od kusu.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 12:49
- Nahlásit

PetraK
Já jsem čubině dělala odvar z listí. Normálně jsem ji ho dala místo vody, chvíli se ofrňovala, pak ho ale vypila. Nebo jsem jí ho nalila do granulí, tam ho neřešila vůbec. On má trošku nasládlou chuť, takže s ním psi nemívají problém. Kdyžtak se dá určitě osladit medem.
Nejsem si jistá, jestli ty fytoestrogeny obsahují i samotný maliny, ale pokud ano, tak rozhodně v menším množství než listy.
Sběr je ideální někdy začátkem léta, když jsou plně rozvitý a pak během léta takový ty lepší.
U čubiny mi to docela zabralo na falešky, pokud jsem jí to dávala, tak je neměla, resp. měla trošku náznak, ale nerozjela se jí úplně. (Plus ta zvýšená zátěž)
Akorát ti neřeknu, jak dlouho to dávat, já to vždycky tak nějak odhadovala. Každopádně maliník by měl být bezpečný, takže asi ani dlouhodobý podávání není problém.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 12:54
- Nahlásit

Eldoguero

Každopádně maliník by měl být bezpečný, takže asi ani dlouhodobý podávání není problém.

to si myslím taky.

Tak to jsem ráda, že se našel někdo, kdo to taky používá, vím, že ona si to tehdy pochvalovala, jak to zabralo.

jak dlouho to dávat
no tak snad to zle neudělá, když se to dá jak začne hárat. Jen teda se samosběrem musí počkat na příští rok.

tak mě napadá....jestlipak se to používá i u lidí? asi jo, teda ne na falešku ,

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 13:17
- Nahlásit

PetraK
ach jo, napsala jsem elaborát a vypadl mi signál, takže znova

no tak snad to zle neudělá, když se to dá jak začne hárat.
To určitě neudělá. Dávala jsem to čubině jedno, když se jí zpozdilo hárání stran toho počasí a je fatk, že v kombinaci s vit. E (dostávala 5 dní) se opravdu do týdne rozhárala (změna počasí nenastala ještě pár týdnů, takže si myslím, že to opravdu nějaký ten účinek mělo )
Pak jsem dávala po celý hárání a po hárání ještě občas, prostě, když jsem si vzpoměla a chtělo se mi.
Dají se použít i normálně sušený a nadrcený listy, do žrádla klasicky jako třeba mořská řasa. Dávkování - tak akorát
Předvkování by opravdu nemělo hrozit, nikde ani na netu jsem nezazanamenala náznak toho, že by se měl maliník užívat jen určitou dobu, vynechávat apod. naopak všude se uvádí, že je to bezpečná bylina.
jestlipak se to používá i u lidí?
Dá, já si někd vařím malinový čaj nebo maliník v kombinaci s jahodníkem - je docela dobrý i chuťově. Maliník používám i na zchutnění byliných směsí, on má tu nasládlou chuť a dobře překrývá trpkost nebo hořkost jiných bylin.
Je to docela dobrý přírodní "lék" na PMS a vůbec veškeré záležitosti stran plodnosti, menstruace atd.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 14:15
- Nahlásit

Eldoguero

Maliník používám i na zchutnění byliných směsí, on má tu nasládlou chuť a dobře překrývá trpkost nebo hořkost jiných bylin.

jo jo,já ho v čajích taky mám (taky s tím jahodníkem, protože toho mám plnou louku
Je to docela dobrý přírodní "lék"

to jo, jen mě napadlo, jestli to taky využívají v komerčních lécích.

Dají se použít i normálně sušený a nadrcený listy, do žrádla klasicky jako třeba mořská řasa

aha to je pravda.

LucieS
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 22:39
- Nahlásit

PetraK
Kamarádka pila čaj z maliníku v posledním trimestru těhotenství, aby měla lepší průběh porodu. Kupovala ho v lékárně. Těhotným se normálně doporučuje. Tak to je fajn, že to funguje i na fenky .

Hyena
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 09:33
- Nahlásit

Jo bylinky dokážou upravit lecos,jen už se o tom neví tolik, jako dřív. Lidi spíš sahají po komerčních doplňcích a lécích.
Jinak charron výhoda homeopata je, že ti udělá homeopatika přesně na míru. Ta kupovaná jsou taky fajn, ale pořád to není přesně šité.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 10:50
- Nahlásit

LucieS
Potvrzuji, i mě ho doporučil doktor, když jsem byla těhotná

PetraK
to jo, jen mě napadlo, jestli to taky využívají v komerčních lécích.
Tak to nevím, jestli vyloženě v komerčních lécích, ale doporučují ho normálně doktoři a i někteří veterináři. Většinou teda čaj, odvar.
Nám právě ho doporučil veterinář i těm hospodářským zvířatům v době březosti a před porodem - dávat do žrádla listy.

charron
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 10:57
- Nahlásit

A ten maliník, to seženu normálně v lékárně? Vnutit jí to nebude problém, vypije i urologický čaj, když ho má v misce

Lucie
Nebýt to 60 km, udělala bych to, celkově mě ta jejich brožura dost vytočila. Škoda že jsem ji vzteky vyhodila, mohla jsem ji nascanovat... Tohle jsou americké móresy, tam se kastrují štěňata ve 3 měsících hromadně...

Hyena

A o někom v Plzni a okolí byste nevěděli? Popř. bychom dojeli i dál...

Jinak fena už je zase ve formě (opravdu nemá průběh falešky nějak hrozný). Za chvilinku vyrážíme běhat a to je jediné, co ji zajímá. Jo, a oběd, co potom dostane

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 11:07
- Nahlásit

charron
Určitě maliník koupíš v lékárně, přes léto si ho pak můžeš nasušit sama. Sbírá se dobře, dobře se suší, nemá problém s plesnivěním, dá se sušit i ve dvou vrstvách na sobě (nesmíš ho samozřejmě nechat zapařit, ale to je jasný )
Jen bacha ať nesbíráš zahradní, ale opravdu ten lesní. Roste i na stráních, krajích lesů nebo u remízků.

Homeopaty neznám, ale napadlo mě, není MVDr. Mullerová někde od Plzně? To je homeopatička.

Hyena
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 11:57
- Nahlásit

charron
písni mi emila, pošlu ti kontakt a domluv se s ním. Jezdí a ordinuje různě...ale jestliv Plzni, to nevím

charron
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2011 14:32
- Nahlásit

Eldoguero

Tak maliník vypadá skvěle! Na jaře nasbírám, namíchám s listy z ostružin a budeme mít přírodní léčivou bombu Zatím bude muset stačit z lékárny. Díky moc za radu.
Bydlíme uprostřed lesů, takže se sbíráním nebude problém...
Jo, Mullerová je z Brna

Hyena

Mail mám cerna.nikol@centrum.cz - děkuju!

Hyena
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2011 15:45
- Nahlásit

charron
Máš emila zpátky

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2011 18:10 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

charron
Jo, Mullerová je z Brna
Aha, tak to nic

Tak maliník vypadá skvěle! Na jaře nasbírám, namíchám s listy z ostružin a budeme mít přírodní léčivou bombu
Paráda a ke všemu obojí obsahuje i celkem dost vitamínů, takže fakt taková malá bomba

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání