Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Hárání po třech měsících ???
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:30
- Nahlásit

Nemáte s tím někdo zkušenost? Že fena hárá poněkud častěji? Garuna bude mít za 31. 10. rok. Hárat začala poprvý 14/7, všechno proběhlo v pohodě. Poslední cca dva týdny si všímám, že na ni pořád leze pes a teď se objevily kapky krve. Téměř na den po třech měsících, co začala hárat poprvý. Krev je to čirá, světlá, bez nějakýho kalnýho zabarvení. Žere a pije normálně, živá je taky normálně.

Ráno samo cinknu vetce, ale tak přecejen nějaký zkušenosti?

makrel
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:32
- Nahlásit

Gi a smečka
já mám zkušenosti po 4,5 až 5

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:33
- Nahlásit

Gi a smečka
Vím jen o feně, která hárala 3 x ročně. Moje feny zase hárají 3 x za tři roky. Tohle by se mi vůbec nelíbilo, s tou vetkou máš recht.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:36
- Nahlásit

Teď to louskám na netu. Že jsou i feny, co háraj třikrát čtyřikrát do roka. No to se zbláznila, ne? V tom případě jde pod kudlu a vykastrovat.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:38
- Nahlásit

Gi a smečka

tom případě jde pod kudlu a vykastrovat

to ne, třeba se to upraví, nebo má jen nějakou momentální poruchu, nekastruj jen kvůli tomu, ať nemá třeba následky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:39
- Nahlásit

Gi a smečka
Mým fenám se háraní sladilo tak, aby háraly spolu. I Sabka teď hárala s Astřičkou. Jenže to může být náhoda, protože Sabí hárala někdy v tom březnu, takže by to na září vycházelo jako normální hárání. Uvidíme dál. No, tak ale: to synchronní hárání by tu Tvé fenky nešlo?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:40
- Nahlásit

Gi a smečka
Měla jsem NO, která se hárala 3 - 4 krát do roka naprosto fyziologicky. Nikdy žádný problém, všechno v pohodě, jen teda byla 4 krát do roka na zabití

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:41
- Nahlásit

Eninka
Následky budu mít já, jestli bude hárat co tři měsíce. Mafián se zblázní a já hned po něm.

Ty vole, to není možný, todle se fakt může stát jenom mě.

Vlčáčková
Mě ty nány háraj po sobě. Jedna skončí, druhá začne. Asi abysme se nenudili doma. Teď někdy má začít další šňůra. Ale že to začne Gara jsem fakt nečekala.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:41
- Nahlásit

ať nemá třeba následky
Jo jo třeba jizvu na bříšku by se jí pak ostatní fenky smály

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:43
- Nahlásit

Eldoguero

Jo jo třeba jizvu na bříšku

seš prdlá, myslím třeba inkontinenci, přibírání a tak...nehledě k tomu, že na feny to má vliv ten, že některé začnou být pak agresivní na ostatní, neříkám že všechny, ale může se to stát

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:43
- Nahlásit

Eldoguero
Tak to je přesně to, co fakt nechcu slyšet.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:44
- Nahlásit

Gi a smečka
nehárá v okolí jiná fena? mě se taky chytla čuba po 3 měsících s druhou fenou, příští hárání už proběhlo normálně

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:46
- Nahlásit

Gi a smečka

Ty vole, to není možný, todle se fakt může stát jenom mě

nojono, příroda, s tou nehneš, hlavně aby se ti ostatní fenky nezesynchronizovaly právě s ní, to byste pak hárali všichni 4 x do roka

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:47
- Nahlásit

kejtlin
To si nemyslím. By se spíš chytla holek domácích, ne? Ale nevím o tom, že by se něco u sousedů háralo.

Jako todle fakt není možný. Její matka aj babka háraj jednou za 12 měsíců.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:49
- Nahlásit

Eninka

seš prdlá,
tak to rozhodně
myslím třeba inkontinenci, přibírání a tak...
inkotninence postihuje především velká a těžká plemena, například rtw apod., přibírání je věc majitele ne vina kastrace, takže zbývá leda a tak
začnou být pak agresivní na ostatní,
Jo jo páč jsou nasraný, že jiný maj a ony né jako hodně lidí třeba
neříkám že všechny, ale může se to stát
Jistě, že může, stejně tak se může stát, že zítra dostane třeba torzi a bude muset pod kudlu stejně, nebo se taky může stát, že s ní spadne letadlo, není to sice moc pravděpodobný, ale stát se to může, že jo
Gi a smečka
Nenaděláš nic, čuba byla jinak po fyzické i psychycké stránce naprosto ok, veterináři ani nedoporučili antikoncepci, že prý pro psy bezpečná stejně neexistuje, tak jsme prostě jen trpěli a psi s námi

Gi a smečka
Člen
- Nahlásit

Eninka
hlavně aby se ti ostatní fenky nezesynchronizovaly právě s ní, to byste pak hárali všichni 4 x do roka
Chceš mě zabít.

Vlčáčková
Člen
- Nahlásit

Gi a smečka
Tak uvidíš, jestli nezačnou hárat tentokrát spolu. Nám to taky trošku trvalo. Celkem asi dva roky, než se to definitivně sešlo.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:52
- Nahlásit

Gi a smečka

Chceš mě zabít

spíš pobavit

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:55
- Nahlásit

Eldoguero
tak jsme prostě jen trpěli
No v tom případě jde pod kudlu.

Vlčáčková
To nezačnou. Malý se vůbec nechystaj. Na nich bych to poznala už..

Eninka
No mě to zcela upřímně docela zabíjí. Představa, že hárá 4krát do roka je v případě společnosti psa dost ubíjející..

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 21:57
- Nahlásit

Gi a smečka

souhlasím s Vlčáčkovou, moje fenky se taky nesešly hned, ale taky za cca dva roky, neděs se, třeba je to jen ojedinělej jev, třeba se to upraví, a když ne, dáš jí pás cudnosti no

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 22:01
- Nahlásit

Eninka
neděs se
Víš, co je ale fakt blbý? Že když se má něco posrat, tak se to dycky stane mě. Tže tomu i věřím.. Že bude hárat co tři čtyři měsíce. A když ju nechám vykastrovat, stane se to zase - bude tlustá, pochcaná a akresívní.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 22:03
- Nahlásit

Gi a smečka
Tak samozřejmě se ještě nedá vyloučit nějaká nemoc. Zítra to prober s veterinářkou a uvidíš.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 22:08
- Nahlásit

Gi a smečka
Nám se některý feny nesešly v hárání vůbec, v podstatě až teď 3 letá argentina a téměř 7 letá stafbulka a mladou 10 měsíční argentinou (ta začala), jinak se vždycky háraly každá úlně jinak v zásadě jedna skončila a druhá do dvou, tří týdnů začala. Psi si na to zvykli vždycky, jen ty krycí dny trpěj jak zvířata jinak je klid vcelku. Horší je, že při hárání musím domácí čuby od sebe oddělit, páč dominantní argentina "likviduje" naprosto jakoukoliv konkurenci v přítomnosti psa, který je přítomen stále Jakmile se odhárá je zase klid.
Hele, ale neupadej v melanchólii,naše stafbulka se poprvé hárala v 9. měsících, podruhé někde těsně po roce a od té doby se hárá jednou za rok

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 22:08
- Nahlásit

Gi a smečka

když se má něco posrat, tak se to dycky stane mě.

tak si vždycky vzpomeň na mě a říkej si...může být i hůř

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 22:13 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit

Vlčáčková
proberu. Ale zánět si myslím, že to není. Snad ještě nějaký cysty? Doufám, že nás nebude honit někde po vyšetřeních ještě.

Eldoguero
naše stafbulka se poprvé hárala v 9. měsících, podruhé někde těsně po roce a od té doby se hárá jednou za rok
No právě co mám info, tak se háraj thajky jednou za rok. V tuhle dobu zpravidla. Páč v tuhle dobu se kryje a roděj štěnda. Tak mě napadá... Možná předtím hárala moc brzo, protože se rozhárala chvíli po mejch holkách. Tak se budu modlti, aby tamto bylo "chytnutý" hárání a teď si uvědomila, že měla teprve hárat.

Eninka
No, hele, to nevim. Mám v jedné domácnosti psa a feny už nějakej roček a je to dost horor. Však to poznáš ještě, jak vždycky teču, že je pozabíjím.

Eninka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 22:18
- Nahlásit

Gi a smečka

nehaž flintu do žita, třeba se to fakt upraví

jdu do peřin,mějte se tu hééézky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2011 22:28
- Nahlásit

Gi a smečka
Zánět by byl blbá možnost. Snad to není ono.
Taky jdu spát, nějak v poslední době mám dost... Dobrou.

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 07:29
- Nahlásit

Gi a smečka
tak chvilu počkej a pak když se to neupraví ji vykastruj a nedělej z toho tragošku . pochcávat se tak malej pes nebude a kdyžjo, vyhodíš ji na chodbu. a když bude agresivní, tak dostane facku. no stress

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 08:33
- Nahlásit

makrel
No, to vona hele není moc malá. Má přes 50cm a kolem 30kg, tže spíš už fakt střeďák.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2011 08:35
- Nahlásit

abych te uklidnila, ja mela pocit, ze mi taky harala ten prvni roka nejak casto, urcite ne 2x za rok,ale tak snad 3x ale zas jen hodne kratce, coz pry OK a ted bude mit 2 roky a uz to ma "normalne" po 5 mesicich, takze bych se pro jistotu zeptala veta a pockala az dospeje, se to pravdepodobne upravi samo.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání