Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak poznat u štěněte, jestli má DKK
Autor Zpráva
michaelle21
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:20
- Nahlásit

Dobrý den, mám 7měsíční štěně zlatého retrívra a chtěla bych se zeptat, zda je podle chůze možné zjistit, zda má DKK, ať už slabé závažné, nebo jestli se jedná o pouhý omyl. Ještě nikdy ale nekulhal, pouze při jeho normální chůzi můžu spozorovat zvláštní motoriku tj. pánev se pohybuje jakoby ze strany na stranu,nebo jak jen to nazvat. Krmíme už od mala granulemi k9 a v roce máme v plánu jít udělat RTG a tak bych ráda věděla, co zhruba máme očekávat. Jestli čisté klouby 0/0 a nebo něco horšího. Prosím, odepiště mi. Děkuji moc.

michaelle21
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:22
- Nahlásit

Jinak rodiče mají klouby vyšetřené a oba jsou ,,čistí´´ ,tzn. maj 0/0

Alexa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:24
- Nahlásit

michaelle21
nijak jedině rtg

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:26
- Nahlásit

znám babskou pověru, že když si pes lehá ala rozplácnutá žába (že má zadní nohy jakoby vykloubený, natažený dozadu a břicho přímo na zemi) tak že DKK zaručeně nemá. Naopak, nelehne-li si nikdy takto tak DKK má. Ale zdůrazňuju, že je to jen babská pověra z parkové univerzity takže za výsledek neručím

michaelle21
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:30
- Nahlásit

Dobře a má někdo zkušenosti s chůzi, kterou jsem popisovala? Jakože při pohledu na psa ze zadu vidíme jakoby se záď pohybovala ze strany na stranu. Je to přece jen štěně a někteří se domnívají, že skrátka takto štěňata chodí, že je to jejich neohrabaná chůze. Prosím, pište jak to vidíte vy, co jste s tím měli zkušenosti a psovi jste RTG udělali.

Alexa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:31
- Nahlásit

Biluška
že když si pes lehá ala rozplácnutá žába (že má zadní nohy jakoby vykloubený, natažený dozadu a břicho přímo na zemi) tak že DKK zaručeně nemá. Naopak, nelehne-li si nikdy takto tak DKK má. Ale zdůrazňuju, že je to jen babská pověra z parkové univerzity takže za výsledek neručím
no to je páč Alexa takhle jako štěňátko lehala a víš co????? má jí tam 2/2

Alexa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:32
- Nahlásit

michaelle21
prosímtě bez rtg ti tady každej múže napsat co chce stejně ti to nepomůže.
Nechodí ti mimochodem????

PeKrato
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:33
- Nahlásit

michaelle21

s chůze se to určitě odhadnout nedá. znám několik půs s DKK i bez a prdelou vrtí jak ti tak ti opravdu nějaký výsledek podá až RTG, ale ty bych dělal až tak v roce a půl, aby už byl pes vyzrálý a klouby hotové. v tom roce to ještě nemusí být průkazné a pokud nemá žádné zdravotní problémy, nekulhá, tak bych počkala na 1,5 roku stáří zvířete. pokud máte psa papírového a klouby budete chtít mít s kulatým razítkem, ty roční výsledky by vám nemuseli uznat a zbytečně psa uspávat dvakrát

Biluška
tak to všichni stafbulíci nemají DKK, protože ti nelehají jinak

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:38
- Nahlásit

Biluška
Alexa
Můj pes si tak nikdy nelehl a nemá ji tam.

Jinak chůze u štěnět je jiná, než chůze u dospělého psa. Štěňata ráda tzv. kroutí zadkem. DKK napoví jedině, že by chodil tak jako na zadek svázaný, tzn. že v klusu by běžel s malým posunem zadních nohou dopředu, jako by měl nohy prkené.

michaelle21
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:41
- Nahlásit

PeKrato, děkuji za info. V plánu mám jít na RTG tak po roce někdy. Já jsem se jen chtěla zeptat skrátka, jestli s touto chůzí nemá někdo nějakou zkušenost. Skrátka abych tak nějak + - věděla, co mám na RTG očekávat, jestli třeba nulky a nebo něco horšího. Jinak je naprosto v pořádku, ,,prdelou kroutí´´ jen když jde pomalu, jinak normálně běhá, žádné problémy se vstáváním také nemá, skrátka mi přijde jako naprosto zdravý štěndo

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:41
- Nahlásit

Ora si lehá tak, že jednu nohu má ala žába, druhou pokroucenou pod tělem. A DKK má 0/3 čili u ní by to odpovídalo. Ale to bude fakt spíš náhoda.
Tak parkověuniverzitní radu tedy škrtám a zkusím na Michaelinýho psa kouknout do křišťálové koule

PeKrato
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:45
- Nahlásit

michaelle21
Pokud nemá žádné potíže a jen se ti nezdá pomalá chůze, neřeš to. Můj pes jako štěně kroutil zadkem taky hrozně, ale z toho se fakt usoudit nic nedá.
Budeš se muset nechat překvapit na RTG

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:49
- Nahlásit

Já chodím v 8 měsících na předrentgen.

michaelle21
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:53
- Nahlásit

Pro PeKrato: Jaké má váš pes teda DKK když ,,kroutil prdelí´´?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:59
- Nahlásit

michaelle21

ještě nevím, je mu 15 měsíců, na RTG plánuju jít v těch cca 18ti měsících. takže taky čekám, co z toho vyleze.

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:09
- Nahlásit

michaelle21

nemusí to mít souvislost, ale moje fenka od mala kroutila zadečkem, prostě docela dost a v roce a něco se zjistila DKK 3/3

Alexa
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:12
- Nahlásit

michaelle21
hele prostě musíš opravdu počkat až na rtg, když ti někdo bez rtg bude tvrdit že to pozná kecá, prostě se to poznat nedá. můžeš jít na ty předrentgeny už teď abys to věděla, ale i když to budeš vědět co naděláš????

kejtlin
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:55
- Nahlásit

michaelle21
bud´ uděláš předrentgen, a stejně v 15ti měsících rentgen, který řekne víc nebo uděláš rentgen kolem 15tého měsíce. kamarádka má u čuby 2/2 a tvrdí že bylo vidět, že po delší procházce jevila neochotu vstávat

stetisek123
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:58
- Nahlásit

tak to všichni stafbulíci nemají DKK, protože ti nelehají jinak
takhle?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:00
- Nahlásit

michaelle21 můj 3 letý GR kroutil zadkem odmala a kroutí dál - má 0/O - pokud vyloženě nekulhá nepoznáš nic bez RTG, eventuálně PEN - HIP metody, ta se dělá myslím na 4 měsících, ale málokdo ji u nás opravdu umí...

PeKrato
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:03
- Nahlásit

stetisek123

no asi takhlenc

[imgs]https://lh4.googleusercontent.com/-Px7jAIOFD dE/S-WBZRgdjyI/AAAAAAAA7es/CrkMBmzignY/s640/P10502 60.JPG[/imgs]

PeKrato
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:15
- Nahlásit

stetisek123

druhý pokus

stetisek123
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:18
- Nahlásit

PeKrato
no vidíš, to jsme se celkem strefily

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:24
- Nahlásit

Psíček

Když pes kroutí prdelí, znamená to, že má velký koule

a ty, když jsi ten Psíček, tak kroutíš taky, nebo je máš malý

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 19:16
- Nahlásit

michaelle21
V sedmi měsících chodí dorostenci goldenů všelijak a je lepší se na ně moc nedívat.)))
Ani tak není důležité,jak se kroutí při chůzi - předpokládám pomalé,jako jak se zvedá z lehu,jak běhá,zda kulhá,nebo má viditelné bolesti.
Pokud je psík veselý,na zavolání mrštně vyskočí z lehu,je aktivní,nikoli lenivý,tak bych to nehrotila.
Já měla fenku,který chodila jako modelka a měla kyčle 3/3 - podle chůze nepoznáš nic.
Jak tu někdo psal,je dobré vědět rtg rodičů a jejich sourozenců,krmit kvalitní stravou s vhodně rozloženými živinami,nepřetěžovat mladý organismus zbytečně velkou zátěží,ale zase nevenčit 10 min na vodítku - toho já zastánce nejsem.Je léto,hodně plavejte!
Svým odchovům doporučuji kloubní výživu a Cetebe.

michaelle21
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:27
- Nahlásit

Pokud je psík veselý,na zavolání mrštně vyskočí z lehu,je aktivní,nikoli lenivý. -přesně tohle splňuje, akorád chůze je taková zvláštní. Tak pak uvidíme na RTG. Rodiče jsou nulkový a jaké klouby mají sourozenci vůbec nevím. Já jsem určitě zastáncem pobytu na čerstvém vzduchu, kde si štěně už od malička pořádně vše prozkoumá, vždyť i to je důležité. Myslíte si vy osobně, že klouby může zhoršit dlouhá procházka, při které si štěňátko chodí a běhá jak chce, samozdřejmě dáváme přestávky, ale každopádně neběháme? Podle mě je to např. u goldenů, u NO celkem důležité ne? Takové procházky a třeba i delší. Já moc dobré zkušenosti s kloubními výživami nemám, jelikož známá dala jednou kloubní výživu svému psovy a klouby mu to nezlepšilo, právě naopak. Nejsem totiž zastáncem ,,cpát do štěněte prášky´´ moc jim nevěřím. Hodně lidí právě tvrdí, že největší roli hrají geny, které se holt lopatou neutlučí a prostě buď pes má mít klouby špatné, nebo nikoliv a nic moc tomu nepomůže. Chtěla jsem se právě poptat, jestli máte zkušenosti s tou chůzí, kterou jsem popisovala. Každopádně děkuji Zuzana 1 za informace

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:30
- Nahlásit

Psíček

nemám vůbec

a sakra, tak to máš blbýýý

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:41
- Nahlásit

Psíček

tak by mi je třeba nějaká sviňa chtěla ufiknout

já právě myslela, že ti je už ufikla, když je nemáš, tak jak jsi o ně přišel, snad ne tak, že jsi někde zanášel a pak ti je ustřelil třeba podváděnej manžel

Eninka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 20:46
- Nahlásit

Psíček

já je neměl nikdy

cožééé??? třeba jen nesestouply a máš je zavrtaný v bříšku, prostě je třeba máš, akorát nejsou vidět, mršky

romcca
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2011 23:18
- Nahlásit

Vrátím se k původnímu dotazu - pes nejspíš chodí mimochodem, někteří k tomu mají větší a někteří menší sklony, pokud chcete chodit na výstavy, tak to určitě korigujte, jinak bych to vůbec neřešila. Můj pes chodí často mimochodem a má kyčle a lokty 0/0.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání