Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Totální nežravec - už jsem v koncích
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Ppjotra
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:23
- Nahlásit

Dobry den vsem, jsem tu nova a asi jste ma posledni sance. Obracim se na Vas s prosbou o pomoc s mym psem. Jedna se o krizenku - (matka jiz krizena labrador x nemecky ovcak, otec madarsky ohar). Fenka, ted ji bude 14 mesicu. Jedna se o nasledujici – dokud byla mala, byla to ucinena popelnice. Sezrala vsecko, bez problemu grancle, konzervu, ryzi, proste totalne vsecko co dostala do misky. Ovoce, zeleninu...Potom – cca v dubnu najednou ze dne na den prestala jist. Nevedela jsem co s ni je a z neznalosti (je to muj první pes) jsem ji do granuli michala vse mozne jen aby zrala. Coz fungovalo cca 14 dni..pak uz ne. Zmenily jsme granule – 3 dny je zrala – teda ne zrovna nadsene, ale dala je, pak opet nic. Dalsi druh granuli, taky par dni a nic. Pak jsme tedy presli na BARF a to ji jelo – jenze po nejakem case i pri stridani ruznych druhu mas, zeleniny se zacala ofrnovat a opet prestala zrat, maximalne se v tom podoubala a nechala byt. Tak jsem opet nabidla granule a ty opet zrala jen asi 3 dny, pak zase syrove….no a zacala harat. Rikala jsem si – OK po harani se to spravi – ale nespravilo bohuzel. Takze každodenní boj s jidlem, varene, syrove, s rejzi s testovinama, proste co se da, ale dneska rano zase stop, doslova utekla od misky s hovezim, ktery mi ted zrala pekne skoro cely tyden. A ja uz nevim co s ni. Dosla mi inspirace. Uz fakt nevim, co mam delat. Samozrejme jsem to resila s vetem – 2ma vetama, nezavisle na sobe, brali krev, nejake stery, vyšetřeni stolice a ten pes je po fyzicky strance zdravej. Uz jsem psala na vic diskuzi, ale nikde mi neporadili tak aby to k necemu bylo. Tak uz nevim kudy kam. Vsude mi rikali, ze pes sam dobrovolne hlady nepojde, ale tady mi to fakt prijde jako když ji to je jedno…zacinaji ji byt videt zebra…jak ji mam pomoct..? To to do ni mam cpat nasilim? Nacpala jsem ji do tlamy dneska rano kulicku uplacanou z toho co nevzala z misky, vyplivala to vsecko, i když jsem ji to strcila az dozadu- téměř do krku, cekala jsem fakt dlouho nez polkne- polkla, tak jsem ji pustila a ona to vychrchlala ven!, Pak ještě jsem ji nabidla par granuli, ty nevzala….pak zalezla pod postel a nechtela ven. A bylo videt, ze se boji. Jak mam postupovat, mam ji i nadale davat rano a vecer misku na deset, dvacet minut – vezmes – nevezmes – a pak misku odebrat? To jsem delala a nezrala mi 4 dny, pak jsem to psychicky nezvladla a dala ji tehdy to maso…Maso v ruznych kombinacích, chutích, ovareny, uvareny, syrovy, vse po tydnu odmita. A spis myslim, ze ji tim skodim, tim věcným stridanim a vymyslenim. Taky ma z toho vecne ridkou stolici. Pokazde ale když se chvili ustalila na granulich a nebo na tom Barfu, tak mela bobeny hezke…. Prosim poradte mi. Dnes jdeme jeste vecer znova na krev, tak uvidim. Ale myslim, ze se zase na nic neprijde...Prosim poradte...Dekuji P.

danajasa
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:36
- Nahlásit

Ppjotra
Puč si dalšího psa třeba bledá zelená závist donutila některé psy sežrat i to co by normálně do huby nedali(jako někoho na návštěvu) jinak výměčně má pravdu psíček,jestli máš depku že zdechne z hladu tak třá můžeš dát do vody hroznový cukr a proti srákuli http://www.spokojenypes.cz/phytovet-bylinne-pripra vky/phytovet-dog-digestive-mix-250g?id=47463

Fenečka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:44
- Nahlásit

Psíček má pravdu zpravidla, když si zrovna netropí legraci, ale jen vyjímečně si toho místní dav všimne.

agáta12
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:47
- Nahlásit

Ppjotra
Pije ?

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:50
- Nahlásit

Fenečka

Psíček má pravdu zpravidla, když si zrovna netropí legraci, ale jen vyjímečně si toho místní dav všimne

jsem výjimka z davu když jsem si toho všimla?

Ppjotra
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:53
- Nahlásit

JJ pije, pamlsky pri cviceni taky bere, ale normalni zradlo ne.. je to moje chyba, podstrojovala jsem ji - z neznalosti, ale to me neomlouva - mela jsem obavu z toho ze nezere, tak jsem ji to ruzne obmenovala..tak jsem ji zkazila...ted ale nevim, jak z te slamastiky ven

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:53
- Nahlásit

Ppjotra
znám několik tzv. totálních nežravců,tedy ne z vlastní zkušenosti,mám problémy opačného charakteru spíše).ale kamarádky zkoušely taky ledacos,nakonec se na to prostě vyflákly a žer si kolik uznáš za vhodný..žádný pes hlady nezdechl a aktivitou překypují(stafordka,boxina,setr) nevíme na co ti psi vlastně jedou když skoro nežerou)) ale evidentně jim to nevadí.Z tvého popisu bych řekla,že čuba už má slušnou reakci,jelikož při každým žrádle čeká tyjátr..a asi oprávněně.Nabídni jí kvalitní žrádlo a pokud si nedá,at nechá být,necpi jí nic a nedělej scény.Můžeš zkusit toho druhýho psa,ale kámoškám to nezabralo,mají psů i víc některá a nic..

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:54
- Nahlásit

Ppjotra

mám taky nežravýho psa a nefunguje na něj ani závist. Naopak, byl by rád, kdyby to mohl bráchovi přenechat. Nejhorší je dělat kolem žrádla cirkus. jakmile odjedu, krmí manžel nebo kdokoli jinej, kterej je ve stresu, že pejsek nepapá a s.ere se s nim půl hodiny, dává mu z ruky atd, tak Kokyn absolutně odmítne žrát. Misku mu dávám do klidu, stranou od lidí i druhýho psa a odejdu. Funguje mi pořád střídat maso, jakmile dám třeba třikrát za sebou stejný (třeba když mám dvoukilovou štangli vemene, tak to je na ráno-večer-ráno), tak po třetí už to nechce. Minimum pamlsků a jen za odměnu. Jakmile mu dá manžel třba ucho vepřový jen tak odpoledne, večer nežere. Je strašně hubenej teda. Dávám mu teď poslední dobou do jídla rohlíky, aby trochu přibral. Když včechno (nebo aspoň skoro všechno) sežere, dám mu za odměnu něco fakt dobrýho. Když žrádlo nesežere nedostane nic za odměnu a druhej pes jo, to pak žárlí. Teď má zrovna dobrý období a žere, ale cokoli ho vykolejí psychicky - odjedu na dva dny pryč, je u nás další pes - přestane žrát. Zají mavý je, že když jsme na návštěvě, na výletě , kde jsou další psy, tak žere vždycky všechno, jakoby neměl čas ani náladu vymejšlet kraviny.

nedávno u snídaně

Mika
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 13:17
- Nahlásit

hehe nežravý zlaťák, to som rada, že nie som jediná na svete, čo takého má

Aťák od svojich druhých narodenín (teda posledný rok a pol) tiež berie žrádlo ako nutné zlo.
Náš krmny rituál prebieha dva krát denne tak, že hodim do misky granule, pes od toho stojí dva metre a čumí na mňa vydeseným pohľadom "ona snáď zase po mne chce, aby som to zožal", na čo sa k tomu váhavým krokom priblíži, štítivo berie do huby granulku po granulke a nasrane to prežúva. To už si ho nevšímam, za 20 minút prídem, pes už väčšinou nasrane leží v rohu s pohľadom "ty sviňa tyranská" a miska je prázdna, resp. na spodu demonštrátívne leží posledná granulka. Má obdobia, kedy nezožerie ani tretinu, to vyhadzuje granule z misky na podlahu, poprípade berie misku do zuby a trieska s ňou o zem. No miláček
Granule som vyskúšala asi tri značky, vždycky ich asi dva mesiace žral a potom zase takéto divadlo. Momentálne dostáva Acanu Agility, je to zátežovka schopná ho udržať v akom takom stave (rozumej "ušiel som z Dachau ale už som sa asi tri krát poriadne najedol").
No proste miláček Ale od hladu ešte nezomrel, takže sa nebojím, väčšina psov nemá samovražedné, ani anorektické pudy

Vero
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 13:30
- Nahlásit

Ppjotra
doslova utekla od misky s hovezim, ktery mi ted zrala pekne skoro cely tyden.

Tak mě tak napadá - když je pes jinak zdráv - co prostě mu dávat každý den něco jiného? Když vždycky něco žere pár dní normálně a pak se zasekne, tak co když se mu to prostě přejí? (A navíc ví, že panička s něčím novým zas přijde.) Nemyslím, že bys mu tím nějak škodila.

Hlavně bych s tím nedělala tyjátr a nic necpala do krku, jinak ho miska bude fakt stresovat. Prostě v klidu... chceš-nechceš...
Taky nepíšeš, kolik váží.

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 13:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

určitě bych ustoupila od těch brikulí kolem jídla. jak říká Psíček krátkosrstým prostě žebra vidět jsou - zvlášť je-li tam ten maďar. Píšeš, že zdravotně je o.k. tak se není čeho obávat. Zkontroluj si, jestli nedáváš moc velkou dávku žrádla. Pokud ano, uprav jí. Pokud ne a dostává odpovídající množství, zkus udělat to že ráno dáš jen trochu, jako že fakt ale trochu. Dáš žrádlo, bez cirátů, bez řečí, bez shánění psa, bez čehokoliv. prostě položím misku a nic víc. Odejdu a jdu si po svých, psa nepozoruju, nenabádám,jedu si svoje ranní věci. Nesežralas? No to nevadí, plesk s tim do WC a pryč. neskladovala bych to. Večer zase hodně malou dávku, pokud sežere dobrý - nepřidávej ale. Pokud nesežéře, tak zas šup pryč. To malý množství proto, že i když by to snědla, tak aby měla pocit, že jejda - já mám hlad, vono toho moc nebylo. a na příští dávku už se pak koukala jinak, bude to chtít výdrž ale, zvykla si Jestli krmíš masem, proč dáváš týden to stejné? i vzhledem k tomu, aby dostala vše co by měla, je lepší dávat pestřejší střídat to , jeden den svalovinu, druhej den svalovinu na kosti, pak vnitřnosti.... někdy kusové, někdy namleté.

určitě ještě popřemýšlej nad pamlskováním, může být taky hodně nasycená díky pamlskům. Dávej fakt pidimidi a i to zohledni potom v krmné dávce.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 13:40
- Nahlásit

Máme to se samojedem stejně, jak tady píšou majitelé nežravců...Nepomůže, že jsou dva, abych se nezlobila je rád, že jídlo sežere ten druhý Tyátr jsme asi u toho dělali všichni, protože pokud je pes ve vývinu, může to být problém Teď už na to kašlu. Nabídnu dvakrát, nechceš, tak nežer - odnesu misku. Běžné je, že když se dávají misky, nejde jako hladový pes přímo k ní (berňák ano, i když se taky nepřerazí ) ale rovnou zalézá pod stůl a tam dělá ,,opičky" jako že jíst nebude. Pokud opravdu nehodlá vyleze a dá mi packu na koleno, ať už ho s tím neotravuju a nenutím, ještě si umí i ostentativně krknout, jako že je ale váááážně přežraný Jsem už přesvědčená, že od něj je to prostě taková hra: já budu dělat ofrně a ty mne paničko ukecávej, joo??

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 13:47
- Nahlásit

jo ještě nevím, zda už to tady nepadlo - dávej mu pangamín, mohl by se po něm rozežrat.

Ppjotra
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 14:45
- Nahlásit

Vazi okolo 25ti kg....Nedelam okolo toho tyjatr, dostane misku a ja odchazim, nebo si delam svy veci a nevsimam si ji. Ale vidim jak se tvari a to fakt stoji za to....A dneska rano mi uz fakt ujely nervy, protoze uz jsem zoufala, proto jsem ji to chtela nacpat nasilim....a mozna to jeste vic pokazila.....Ja ji v zadnym pripade uz ted nehodlam nijak podstrojovat. Najedu na psychologickej boj -das si - das, nedas si - nedas - miska na 20 minut, rano vecer - jinak mas smulu. Me jde spis o to, jestli fakt by nechcipla takhle hladem nebo ji nejak zdravotne neuskodilo - mimo to ze uz je jak zizalka - kdyz 4 dny nevezme do huby ani ň. A jak dlouho maximalne je jeste unosny takhle nezrat? Spis jak dlouho to ten pes asi muze vydrzet nezrat, protoze mu neco nechutna a kdyz nebude mit moznost dostat cokoliv jineho (ani pamlsky teda)? Jeste opravdu jdu dneska na tu krev at vim a na 100%, ze je to jen jeji rozcapenosti a nemusim se bat nejakeho moribundusu. Holt bude hubena, energie ma dost, je hyperaktivec (mozna to je castecne i psychicka zalezitost, me napadlo) nema problem litat celej den po lese...a total se uhnat...a stejne pak nebasti..... Mimochodem Pangamin nejdriv prijimala bez okolku z ruky jako pamlsek, ted mi ho plive a odmita jako prakticky vsecko ostatni...clovek by ji to dal do zradla rozdrceny, to by ovsem musela zrat jako normalni pes a ne se v tom porejpat a odchaziiiim...... Premejslela jsem ji to naraficit do nejake mnamky, ale to je presne ono...proc zrat psi jidlo, kdyz predtim dostal lzici tvarohu - byt se schovanym Pangaminem....?!

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 14:50
- Nahlásit

Ppjotra

Premejslela jsem ji to naraficit do nejake mnamky, ale to je presne ono...proc zrat psi jidlo, kdyz predtim dostal lzici tvarohu - byt se schovanym Pangaminem.

tak jí ho podávej jako klasickou piluli - otevři jí tlamu,, hoď na kořen jazyka , zaklapni, podrbej na krku a ona polkne.

Ona není úplně bez jídla ale, však má přeciž pamlsky. Jak velké jí dáváš pamlsky a kolik a co?

Baysha
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 14:57
- Nahlásit

Ppjotra
Ještě mě napadla jedna věc - chovatelka mi vyprávěla, že její fenka (máma od mojí čubiny) byla "zamlada" těžká anorektička, podobný případ jako ta tvoje - ale v jejím případě fakt šlo až o podvýživu, i veterinář varoval, jenže čubina ohrnula nos i nad grilovaným kuřátkem...
Pak chovatelka přišla na to, že za odměnu při výcviku si vezme. Dokonce to měla i odstupňované podle náročnosti cviku - za "sedni" si vzala maximálně granulku dvě, za dvouminutové odložení klidně vrchovatou hrst. Takže holt slečna každý den vzala do kapsy celou její denní dávku granulí a šly cvičit. V podstatě udělaly šampióna práce jenom proto, aby se čuba nažrala
Neříkám, že to musí zafungovat na tu tvoji. Jen nabízím další možnost ke zvážení

Jo a jinak ten Pangamin s tvarohem bych dávala až PO jídle.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 18:05
- Nahlásit

Baysha
Hele ale neni to blbý narvat psa celou porcí a eště k tomu granclí při pohybu?? Já jsem takhle psa nakrmila celou večerní porcí na klikru ( sušenky z hrubomletyho, vajička, vloček a mrkve) a pak ďesně krkal a to na klikru se moc nehejbal, furt daval nohu do krabice, strkal nosem do kužele atd..

Baysha
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 18:13
- Nahlásit

zuzanarosakova
ideální to asi není, ale v tomhle případě to byla jediná možnost, na kterou přišli...

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 18:23
- Nahlásit

Baysha

Někdo mi to řikal tady, myslim, že pajda222, že svýho psa vůbec nekrmí normálně. Jen odměny při výcviku a nejvíc se prej nají na stopě. A když je nemocnej (pajda222) a nemůže s čoklem cvičit, tak ho krmí za oční kontakt z ruky...nevim no, každopádně má určitě poslušnýho psa

Tony
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 18:31
- Nahlásit

zuzanarosakova
myslím, že tímhle stylem cvičí některé jednotky v USA - taky psy nekrmí, jen dostávají odměny.

Monty
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 19:15
- Nahlásit

Ppjotra
tak to velice dobře znám, jako bych to psala samé akorát já mám whwt a toto plemeno by mělo být robustné
ze začátku strašná popelnice a teď mám svátek když jí
Strašně mě to štve, už mi i chovatelka řekla, že by si jí rozhodně vykrmila (to by byl zázrak, pochybuju, že by se jí to podařilo)

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 20:29
- Nahlásit

worick

To je Woriček na tý fotce? Samojedi se mi děsne líběj i když jsou to hajzli

Ppjotra
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 21:29
- Nahlásit

Tak jsme zpet z veteriny - opet s vysledkem - zdravy pes. Takze doporuceni od vetky je nasledujici : kazdy den rano a vecer na 15 minut misku se zradlem - a at bere nebo ne. Zadny pamlsky, zadny ustupky, vymejsleni a podstrkovani....uz to vidim, ta si k te misce ani necuchne... Prvni pes co dobrovolne posel hladem... Fakt se toho zacinam bat, ze proste nevezme a ja zase psychicky nevydrzim. Trapi me to vic nez toho psa...Drzte mi pesti at se to spravi....A VSEM MOC DEKUJU ZA RADY, NAVODY A NAZORY....

Ppjotra
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 21:31
- Nahlásit

Monty

Jakym zpusobem krmis? Treba dokazem na neco prijit...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 21:34
- Nahlásit

U nás teda druhej pes bohužel zabral, z totálního nežravce mám totálního žravce a tiše lkám po nežravcovi.
Dělala jsem ze začátku to samý, podstrojovala a tak a bylo to na houby, nakonec jsem se na to vyflákla, dostal něco do misky, buď sežral nebo ne, někdy vydržel nežrat i několik dní, ale mě už to bylo jedno, navíc na chlupatejch nejsou vystouplý žebra vidět
Jediný cílený co pomohlo, začla jsem dávat extra mlsku po jídle když vyjedl celou misku, fakt to pochopil a přesně věděl jestli jí dostane nebo ne a někdy bylo vidět, že žere i když nechce jen aby byla mlska.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 21:39
- Nahlásit

Maya

Jojonextramlska po jidle nám taky funguje, vždycky po jídle valí ke skříni, kde jsou schovaný. A když se mi miska nezdá dostatečně vyjedená pošlu ho zpátky a on to pěkně dojí nebo aspoň skoro, aby dostal mlsku

Monty
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 21:55
- Nahlásit

Ppjotra
krmím masem, teď mám ještě prcka, myslela jsem, že se rozežere, ale nic, první den do sebe ládovala jedno přes druhé, další den zvracela a zas je všechno při starém, už to tak máme, od té doby, co jsem musela nechat utratit svého prvního hafana, milovali se, tak jsem myslela, že strádá, teď máme malou, tu miluje snad ještě více, ale žrát pořádně nežere, jsem už z toho taky na prášky
dávám pangamín a nic. Zkoušela jsem i granule, včera je pěkně sládovala, ale dneska zase nic
Zítra jdu na vetku s prckem na očkování, tak se veta zeptám, dneska jsem to říkala kámošce, tak mi řekla, ať si z toho nic nedělám, že je prostě v puběrtě (má 13 měsíců) pro svůj klid v duši nechám udělat asi krevní rozbor.
Asi jsem ti nepomohla, co?

Monty
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 22:07
- Nahlásit

Maya
já měla žravce i nežravce a zase můžu říct, že raději popelnici než nežravce.
Taky jsem dávala super mňamky za snězenou celou misku, ale taky to nepomáhá

belinda
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 22:35
- Nahlásit

Ppjotra
Neklesej na mysli, taky jsem si tím prošla, první rok zoufalá, že z čeho se ten ubohý pes má vyvíjet, když nic nežere. Už žije tři roky, tlouštík z něho asi nikdy nebude, ale hlady dosud taky nezemřel a je zdráv.Jediné co ti mohu doporučit je-nauč se s tím žít.Přestaň sledovat kolik toho denně sežere a když bude mít období nežravosti, zůstaň v klidu a nestresuj se, z vlastní zkušenosti vím, že i ty pamlsky některé psy na dlouho zasytí. Klidně nabízej různou stravu, bobany nemusí být vždycky uhledné
My lidé je taky nemáme, tak proč je žádáme po psech to je mi záhadou.

Ppjotra
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 23:10
- Nahlásit

Monty.....ale to jsi na tom lip nez ja....ta moje mala blbka nesezere VUBEC NIC...ty pises ze ta Tva aspon neco...no ten Pangamin nam taky nepomohl ani predtim ani ted. Vekove jsou na tom holky dost podobne, my mame 14 mesicu. Jestli je to tim dospivanim a pubertanima rozmarama, jak se okrajove zminila dnes i vetka, tak doufejme, ze dospeji co nejdrive....

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání