Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / snědl plech!
Autor Zpráva
Joanncha
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 09:58
- Nahlásit

Dobrý den, potřebuju radu od zkušenějších. Mám dvou a půl měsíční štěně. Poslední dobou občas zvrací, je to ťuňťa a sní každou věc, co potká(máme ho venku na dvorku). Včera odpoledne jsme ale ve zvratkách našli kousek plíšku. Nevěděli jsme, kde to mohl vzít, mysleli jsme, že to jen ten jeden kousek někde vyhrabal a pak jsme asi udělali velkou chybu, nechali jsme ho ten zbytek sežrat...až když byl na konci, všimla jsem si dalších malých kousků, které tam byly...problém je, že netuším, kolik toho mohl sníst a jak velké kousky. Zjistila jsem, že našel ty plíšky z nárazníku starého auta, které nám reziví před domem. Nebojím se ani tak, že by neprošly, ale že jsou ostré. Ihned, co jsem to zjistila, dala jsem mu trochu kysaného zelí (moc ho nechtěl) a pít olej, podle některých rad tady v diskuzích. Doufala jsem, že bude znovu zvracet a tentokrát mu to uklidím, bohužel se tak nestalo, jen trochu říhal, ale až do večera nezvracel. Stolici měl ráno mastnější po tom oleji, ale jestli ty kousky byly malé, tak nebudou příliš vidět. Myslíte si, že ty kousky můžou bez problému projít? Co si o tom myslíte? Mám hnát na veterinu? Nevím, zda mi ještě pomůžou, jsou tam zase až k večeru a to už bude zřejmě víc jak 24 hodin od toho, co to sežral. Díky za rady.

bea
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 12:50
- Nahlásit

Joanncha
No, já bych teda mastila na veterinu - už jen kvůli klidu

stetisek123
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 14:20
- Nahlásit

Joanncha
první pomoc je narvat do něj kysaný zelí. Pokud to nebude chtít, je možné k tomu přimíchat pasírovaný brambory. Hodně se odvíjí, jak je to dlouho. Taky pokud vím, že je takhle pažravej, nenechala bych ho samotnýho na dvorku. Až zblajzne jehlu s nití a prošije si střeva, bude hodně zle

staropramen
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 15:05
- Nahlásit

Spíš když je tak pažravej tak bych si uklidil bordel na dvorku

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 15:55
- Nahlásit

Joanncha

To zelí ani nemusí být kysaný. Můžeš mu ho nakrouhat a zalít vývarem nebo trochu podusit...

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 16:11
- Nahlásit

a do jaký doby od doby pozření má tahle zelná kůra smysl, nemáš tucha?? Asi to radši udělat i kdyby to bylo už dlouho po tom co to zdlábne, což,

Nám Ešus coby štěně jednou robil skleněnej kalamář-svícen. Na cimpr campr. Přišla jsem domů, všude sklo, svíčka sežraná do mrtě - taková ta gelová, nechal jen tu dekoraci, která byla uvnitř svíčky a kovovej plíšek na knot. Nevěděla jsem tehdá jestli s tím snědl nebo nesnědl nějaký sklo, děs. ani jsem nevěděla, jak je to dlouho- přišla jsem prostě z práce a tam spoušť. Volala jsem na veterinu, řekli mi, že pochopitelně těžko . říct, ať ho prostě pozorně sleduju. Naštěstí to klaplo, nestalo se nic. To sklo by těžko asi i rtg viděli... ten plech jo. ale tak jakej by byl asi postup? šli by ho rovnou operovat, nebo by řekli, vyčkáme a pozorujme?

danajasa
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 17:45
- Nahlásit

PetraK
nebo by řekli, vyčkáme a pozorujme?
Přesně to by řekli,pakůn ve štěněcím věku sežral smeták i stěma kovovýma skobičkama co drží ty fousy smetáku takový ůčka na konci vostrý jak hřebýky,taktéž doporučeno zelí a bramborová kaše páč ta je prej blbě stravitelná takže opustí psa skoro stejná jak vešla.Ps:k tý jehle střeva maj jehloví efekt takže dokážou fakt prej i jehlu otočit ouškem dopředu a výjde ven vet.říkal,že to už dvakrát viděl na živo)

Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 17:54 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

PetraK
a do jaký doby od doby pozření má tahle zelná kůra smysl, nemáš tucha?? Asi to radši udělat i kdyby to bylo už dlouho po tom co to zdlábne, což,

Tucha nemám, nezjištovala jsem to. Myslím ale, že má smysl zelí dát i po delší době. To není jako u jedů, kdy je třeba do určité doby vyvolat zvracení nebo dát protilátku.

Zelí vytvoří ve vnitřnostech šlemovitou hmotu, která se na cizorodé předměty nabalí. Ostré předměty jako sklo, plech atd. při troše štěstí zabalí tak, že nezraní střeva atd...

stetisek123
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 19:00
- Nahlásit

PetraK
určitě to má smysl, dokud předmět nevyjde ven. budeš si říkat, už je to dlouho, to nemá cenu a kdybys dala zelí hned, tak to třeba zabrání poškození konečníku
Jinak veti v takovejhle případech čekaj, dokud to nevyjde, nebo dokud se neobjeví nějaký příznak. Operovat můžou hned a udělají stejnou paseku, jako kdyby operovali až když to začne dělat problém

Joanncha
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 19:24
- Nahlásit

Děkuju všem za rady. Dávala jsem mu právě to zelí hned po tom, co jsme to zjistili a sežral ho asi tak na lžíci, no myslím, že docela dost na štěně, další pak už nechtěl, ale myslím, že by to mohlo pomoct. Určitě jdem ještě vařit tu kaši se zelím, aby se ještě pročistil. Každopádně teď večer už začal mít průjem, takže ten olej se zelím už prošel. My si teda myslíme, že jsme mu asi ten největší kousek vyndali, ale nejistota tam každopádně je. Sledujeme ho celý den a očividně ho zatím nic netrápí. Doma si taky myslí, že by nám vetka v týhle fázi akorát poradila to pročištění a sledovat, proto ani nemám páku, jak někoho donutit jet se mnou. Nemáme to zrovna za rohem. Nemyslete si, že máme na dvorku zase takový bordel (jehly se nám tu snad neválí ), ale prostě vesnický dvůr je už takový, že jsou tu kameny a nezralá jablka nebo klacky. To staré auto nemáme kam jinam dát, dávno by bylo ve šrotu, kdyby se vždy nenašel nějaký zájemce, který si ho chce odvézt...naši mi slíbili, že ten jeden se staví zítra, tak doufám, že bude o jedno velké nebezpečí míň jinak, na našem dvoře vyrostlo už několik zdravých psů, jen dávali přednost jiným hnusům před kamenům a klackama.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2011 19:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

danajasa
stetisek123

jo myslela jsem si to tak nějak. no ono taky co asi jinýho moc dělat, naštěstí to zpravidla má happy end. Nechápu proč příroda ty idioty štěněcí vybavila takovou pažravostí. Aspoň že jsou teda trochu nerozbitný

Zelí vytvoří ve vnitřnostech šlemovitou hmotu, která se na cizorodé předměty nabalí. Ostré předměty jako sklo, plech atd.

jojojo, jen jsem si říkala, že kdyby to bylo dlouho, tak ešivá " to zelí v těch střevech tu neplechu dohoní?" či jak to laicky říct , nicméně i kdyby nedohonilo, tak se tím snad nic nezkazí.A tou kaší už vůbec ne.

Joanncha

tak hlavně ať to dobře dopadne, člověk si takhle dobře potrénuje nervovou soustavičku

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání