Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Veliká citlivost při česání
Autor Zpráva
Fíková
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 09:55
- Nahlásit

Psala jsem tu nedávno k tématu vyrážka a ještě jsem si vzpomněla na něco v téhle souvislosti. Zvláště když pesa vykoupeme (buď sprchou nebo i třeba když normálka plave) - objevuje se u něj taková zvláštní věc - že je na mnoha místech extrémně citlivý - na zádech, někdy i na břiše - třeba když ho pak češu nebo hladím a přejedu to určitý místo, tak se uplně kroutí, někdy z toho i sedne na zadek nebo se začne v tom místě drbat. Je to jako takový ten reflex - když je někde podrbete, že začnou klepat nohou; ale někdy se mu to najednou objeví na víc místech na těle!! nevypadá to, že by ho to bolelo, ale spíš nějaká zvýšená citlivost. Nevíte, co to znamená a čím to může být? někdy to nemá skoro vůbec a zas hodně a při česání se kroutí jak paragraf.....

Dáška
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 10:49 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Toto dělá kámošky labradorka, jen na určitém místě na zádech. Řešila to u veta, ale na nic nepřišli. Tak to neřeší, feňuli to neva, jen se občas kroutí jak žížala, když ji někdo drbe.

A naše Eňo to dělá, když ji kousne blecha, má alergii. Teď jsem našla i kousanec, přesně na tom místě, kroutila se jí celá kůže, když jsem přes to přejela rukou

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 11:10
- Nahlásit

Fíková
moje ovčanda mívala takové období když se jí zhoršovala kůže-trpěla na zánět kůže, řešilo se to atb a kortikoidy...tuším i něco na uklidnění. Jinak feny nad ocasem mají erotogenní zónu, některé to bere docela dost, když je tam člověk drbe

Mika
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 11:14 - Změnil/a: Mika
- Nahlásit

Mucholabka

Moj pes je potom asi taky fena, pretoze jeho ked zacnem drbat nad ocasem, tak se krouti a vrni u toho jak kote. Fakt uchyl pes, je celkovo zatazeny na drbani a ked k nemu niekto natiahne ruku tak uz lezi prevaleny na zadech a pri drbani klepe vsetkymi styrmi nohami
Clovece nikdy mi nenapadlo, ze by mohol mat nejaky kozny problem, vzdycky som ho brala, ze je proste takovy... kontaktny .. no.. veterinarka mu vzdycky nadava, ze je devka Ta tiez hnedka pri vitani roztahuje nohy... No jo, moj pes je uchyl

Fíková
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 11:41
- Nahlásit

Joooo náš to taky miluje!!!!a taky se hned rozvaluje na záda!!!!

Ale to, co myslím, se týká toho, že někdy při tom podrbání má uplně takovej zvláštní reflex...že se tak jako prohne (jinak než jindy..)

ty kožní problémy - u nás - asi nebudou tak od věci, protože na ně docela dost trpí......

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2010 12:04
- Nahlásit

Mika
veterinarka mu vzdycky nadava, ze je devka Ta tiez hnedka pri vitani roztahuje nohy
ta veterinářka?

Fíková
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2010 12:20
- Nahlásit

Tak to nakonec byl ten zánět kůže....ach jo...když nemá ten host spot, tak zase něco jinýho....pupínky vůbec nemizely, navíc mu začalo trochu téct z očí, dr. říkal, že na něm vidí, že je trošku oteklej a že je to určo zánět kůže - na to ukazovala právě i ta velká citlivost na dotek. Tak jsme dostali děsně drahou injekci antibiotik a do druhého dne začala vyrážka mizet...

Nevím, jestli to může být i krmením...vet si myslí že jo...tak jsme teď nasadili hypoalergenní Calibru. Předtím jsme krmili dlouho purinou prplanem a pak jsme zkusili ten Brit care - údajně taky pro alergiky - ale dva měsíce na tom byl OK a pak zase problémy....tak už fakt nevím.....

Monty
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2010 22:06
- Nahlásit

Mika
Moj pes je potom asi taky fena, pretoze jeho ked zacnem drbat nad ocasem, tak se krouti a vrni u toho jak kote.
to můj dělá taky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání