| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 19:38
- Nahlásit
Už jste přišli na nějaké ty granule nebo ne? Já jen že kolegyně z práce má dva psy-kloubaře a už se mě taky ptala na radu, kterou jí nemůžu dát, když házím psovi to maso...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 19:41
- Nahlásit
corgi
oblíbíš si je a nikdo Ti už nevymluví, že jsou to ve zdraví průseráři a budeš mít problémy, krokodýlí slzy apod. Mně taky nevymluvili němčáckou spáditou záď a v osmi jsme šli na injekci...
záleží, jak to kdo vidí, no....
Konečně jsem se přesvědčila, proč Corgi
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 19:42
- Nahlásit
jakej je vůbec Hills? Ti měli nějaký ty speciálky snad pro každou nemoc...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 19:50
- Nahlásit
Pumpa
že jsou to ve zdraví průseráři
Naštěstí to není tak hrozný. Měla jsem NO, velmi špatná zkušenost, kromě zadku ještě štítná žláza, hormony... Musela jít v 6 letech. Teď už lišky nikdy nevyměním a záda šetřím, kde můžu - ať se mi třeba lidi smějou, když ve městě čapnu psa a nesu ho ze schodů v náručí.
nějaký ty speciálky snad pro každou nemoc
Mají i kloubní, už to tu někdo zmínil na začátku. No, nejspíš poradím kolegyni, ať si nechá poradit vetem, který jí poradí Hills, protože ho dostává...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 19:54
- Nahlásit
corgi
no to mi připomíná, že mi tudle taky náš vet co nám jezdí na krávy strašně tvrdil, jak je to maso špatný a nevyvážený, že ty jeho granule za dva a půl klacku budou lepší...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 19:56
- Nahlásit
corgi
no já zvolila takovou zběsilejší formu NO, pořídila jsem si bělouše a teď mrkám na drát...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 20:02
- Nahlásit
Pumpa
strašně tvrdil, jak je to maso špatný
Můj vet kupodivu vůbec není proti. Taky je to homeopat a já jsem ráda, že tady na vesnici takovýho veta mám!
zběsilejší formu NO
Chápu, chodí s námi na cvičák
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2009 20:05
- Nahlásit
corgi
co tím jako myslíš?....
ne, náhodou, je to mazlík, akorát panička je kráva, že ho ze začátku brala jako bílýho NO, takže jsme měli menší krizi, ale už je to dobré...
Jen ten bejk, nechce kousat a je to trošku bázlivka na to, jak vyrostl. Ale z toho snad vyroste....
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 11:13
- Nahlásit
Tak všem děkuji za rady. Takže summary:
radíte granule Kronch nebo Acana a nejlíp krmit masem (bio). Ne svalovinou, ale krky, vnitřnosti šlachy, vazy a tak - to se moc v bio kvalitě neprodává, takže bych musela odebírat přímo z nějaké biofarmy - NEMÁTE NĚKDO ZKUŠENOSTI S NĚJAKOU BIOFARMOU, ODKUD BERETE MASO? (poblííž Prahy)
Kdybyjste někdo měl ješzě nějakou dobrou zkušenost s biogranulemi jiných značek, tak napište prosím.
jinak k diskuzi o týrání hospodářských zvířat - jestli je pravda, že se to zlepšuje, tak jsem jedině ráda. Já, ale potom, co jsem viděla, jak uřízli motorovkou koníkovi nohu ,maso jíst nikdy nebudu. Ale nikoho neodsuzuju, ať si každý jí co chce. Nebio maso nechci ani kupovat, proto jsem se taky ptala na biogranule (myslím, že ty by ani neměly být testované na zvířatech).
ze všeho nejvíc mě ale zajímalo, co nejlepšího můžu dávat svým psům. Pokud by to byly třeba nějaké granule z veterinární diety, tak to oželím, že nejsou z biomasa, hlavně, že mym psům pomůžou (beztak jim dávám léky, které jsou taky stopro testované na zvířatech.) - to mi ale asi nikdo na stopro neřekne, co je pro moje pséky na ty klouby nejlepší )))
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 12:10
- Nahlásit
zuzanarosakova
Teď nově prodává někdo v Praze maso pro psy údajně z biofarem. Jestli to tak je nebo není, nevím, neznám je nijak blíž a od Phy bydlím 170 km, takže jsem se o to ani blíž nezajímala. Mají stránky www.barfujeme.cz, tak jestli chceš, mrkni na to. Ale vlastní zkušenost fakt nemám.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 13:32
- Nahlásit
zuzanarosakova
svalovinu taky můžeš dát, ale je třeba zamyslet se nad tím tak : Vlk zabije kořist, první zdlábne zažívací trakt i s obsahem, ostatní vnitřnosti. Vemeno, pak maso s kostmi. Pak to dožere bylinkama divokým ovocem a zeleninou, jak potřebuje...
O bio nevím nic, kor kolem Phy, ale tu acanu mohu jenom doporučit a kloubní doplňky budou dobrý Fitmin...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 15:49
- Nahlásit
VerčaZ
maso pro psy údajně z biofarem
Tyjo, tak už vím, čím se budem jednou živit. Mladej pořád chce farmu, ale já mu to vymlouvala, že pro lidskou spotřebu je třeba dodržet tisíc různých norem apod. Pro spotřebu zvířecí ty normy asi nebudou tak přísné, to by mohlo být fajn
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 15:54
- Nahlásit
corgi
Jo, to jo. Oni ty ceny jsou taky oproti třeba Vetamixu o dost drsnější, tak na tom dost trhnete
A asi na to lidi slyší čím dál tím víc už i pro psy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 16:12
- Nahlásit
Pumpa
myslim, že jakmile zuzanarosakova přestane zvracet, odpoví
Jako být vegetarián, tak bych do toho fakt nešla a vzala acanu pacifica, občas změnila příchuť a pokud by to pejsům sedlo, byla bych spokojená.
Rybí granule kvůli artritidě, možná bych to zakápla lososím olejem, přidala doplňky na klouby a bylo by.Navíc nová acana prý není tak výživná, což pejsci bez pohybu ocení.
Fitmin neudává obsah chondroitinu a glukosaminu, to mě na něm štvalo.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 16:30
- Nahlásit
Pumpa
kachna
když to psům pomůže, budu jim klidně dávat (bio)vemena a vnitřnosti ale popravdě, asi spíš zůstanu u těch granulí. Zkusím tu Acanu. Dik
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 16:33
- Nahlásit
VerčaZ
tak na tom dost trhnete
No to nevím, jestli dost, ale něco asi jo. Než mít jednu kravičku na mlíčko (já mlíko nemůžu, takže by to pil 1 člověk) a pět slepiček na vajíčka, tak to můžeme rozjet ve velkým a prodávat bio maso pro pejsky. Plus by tam mohl probíhat přirozený výběr a návrat k přírodě, kdyby selhaly corgáčovy pastevecké pudy a změnily se na lovecké...
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 16:45
- Nahlásit
Nevím, jak barf, o tom moc nevím, ale tady je jeden test granulí. Podle toho jsem vybíral já...
http://www.ichovatelskepotreby.cz/clanek/39/Test-s uch%C3%BDch-krmiv-v-roce-2009.htm
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 17:07
- Nahlásit
mallos
dik za tip, ale ani jednu značku neznám. Prodávaj se vůbed v ČR??
|
mallos
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2009 17:39
- Nahlásit
zuzanarosakova
já si podle toho testu vybral Canine Caviar a ty se na netu dají sehnat v pohodě...
|
hipík a tonička
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 01:43 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit
zuzanarosakova
radíte granule Kronch nebo Acana
no, nám se Acana moc neosvědčila. Psům chutnala, ale kvalita srsti šla dost dolů... To už je podle mých zkušeností lepší Brit Care (podobná cenová relace).
Před pár měsíci jsem začala kupovat psům Orijen
http://www.orijen.cz/cz/orijen/about/
http://www.allpet.cz/864-orijen/
a svědčí jim náramně – srst, vitalita, bobky... Mám 2 veterány – pes (bude mu 16) a fenka cca 14 let a ten kvalitativní posun je na nich hodně znát.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 07:06
- Nahlásit
Já mám s Acanou zkušenosti výborné - jak se starou, tak s novou řadou.
Jinak k tomu biomasu. Teď jsem si uvědomila, že moji psi jsou z velké části krmení bio masem. Nedávno jsme museli zabít jednu naši kozu, protože si nešťastně roztrhla vemeno. Koza byla celý život u nás celoročně volně na pastvě, krmená přirozeně... Teď jsme pro psy zabíjeli vyřazeného kozla od známého - taky bio. A když zabijeme starou slepici, co nám chodí po dvoře, tak je taky bio.
Ti psi si žerou fakt líp než já
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 08:11
- Nahlásit
hipík a tonička
Já jsem jim právě chtěla taky dopřát Orijen - podle popisu to vypadá fakt dobře. Koupila jsem zkušební 2.5kg a taky kočičí - a nechtěli ani psi ani kočky. Bohužel.
Jak jsem už psala, mám nimry a momentálně jsme na Acaně. Měním jim jehněčí s Prairie Harvest a přidávám jim k nim Pacificu. Jelikož mám i berňáka, tak jsem teď zkusila objednat Large, ale zatím nepřišla, tak je to celkem napínavé, jestli to bude chtít Protože granule nekouše, zkoušeli jsme na doporučení od berňáků RC Maxi a celkem je i žral, jenže se s nima trdlo párkrát dusil - pochopitelně je zkoušel hltat - a nakonec už je nechtěl vůbec
pawLINka
No, to mají ti vaši psi fakt dobré. U nás by tenhle BIO chov byl ovšem dotažený do důsledků - tzn. kozy a slepice by se musely nechat ,,odejít" přirozenou cestou....Nebo jinak: vypustila bych k nim Worička, ať si slabé a nemocné jedince uloví sám
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 09:24
- Nahlásit
worick
se s nima trdlo párkrát dusil
Tak berňák se dusil granulema? Je to OT, ale včera měl muj mazel k snídani dvě kuřecí stehna. Během 10 vteřin přišel na to, že se dá stehno vdechnout celé. To druhé vdechnul rovnou nad miskou a ještě na mě koukal, co jako padne dál. Poučení pro příště - nakrájet...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 11:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
corgi
Tak berňák se dusil granulema? - dusil, jelito, protože je hltá a ty velké už mu moc nešly
Schválně je sleduju jak jí maso. Teda momentálně ta žebra. Oba. Drží je v tamě a postupně je drtí až po konec a když je pustí na zem, vypadají ale úplně jako by projela skartovačkou
Berňák z toho ukusuje už menší kousky a ještě drtí, samojed to do sebe nasouká, takhle nadrcený 15cm pás - jako anakonda!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 12:47
- Nahlásit
worick
jako anakonda
Jo, to je přesně vono! Vdechuje celý kusy, akorát když to je kostnatý, tak to nejdřív podrtí, aby se neřeklo...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2009 13:22
- Nahlásit
Psíček
dát přímo do názvu produktu to, z čeho je vyráběn.
Kupříkladu .... Canine Caviar Pet Foods
Caviar není jen kaviár.
Tady to znamená spíš "luxusní", nebo něco takovýho. Takže "Psí luxusní žrádlo pro mazlíčky".
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 13:07
- Nahlásit
kachna_
snad nebude tak zle. Myslím, že ani vegoši si nemyslí, že vlci papaji bylinky a loupou kůru ze stromů...
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 20:51
- Nahlásit
Royal Canin nebrat. Nebrat ani jiná komerční krmiva. Tam se vynakládá spousta peněz do reklamy a ne do kvality. Určitě nekupujte krmivo v hypermarketech a pod.
Koukněte na můj web o mé čubině Malého hrubosrstého vendéeského basseta, kde se mimo jiné věnuji právě tomuto tématu - kvalitní krmení, jak vybírat krmení, jak poznat kvalitní krmení, Top krmivo 2009, atd. Prostě vše na téma zdravý pes = kvalitní krmení.
http://vendeesky-basset.jmnet.cz
Děkuji za návštěvu
|
jessiie
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 20:55 - Změnil/a: jessiie
- Nahlásit
zuzanarosakova
Royal Canin nebrat. Nebrat ani jiná komerční krmiva. Tam se vynakládá spousta peněz do reklamy a ne do kvality. Určitě nekupujte krmivo v hypermarketech a pod.
Koukněte na můj web o mé čubině Malého hrubosrstého vendéeského basseta, kde se mimo jiné věnuji právě tomuto tématu - kvalitní krmení, jak vybírat krmení, jak poznat kvalitní krmení, Top krmivo 2009, atd. Prostě vše na téma zdravý pes = kvalitní krmení.
http://vendeesky-basset.jmnet.cz
Děkuji za návštěvu
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 21:33
- Nahlásit
jessiie
Krmivo, které propagujete na svých stránkách neznám. Kolik stojí pytel a kde se dá sehnat. Proč tedy veterináři komerční krmiva doporučují, když jsou škodlivá? Nám vetrinář řekl, že RC mobility support je dobrá volba. A přitom ho sponzoruje eukanuba. Proč tedy chovatele nekrmí vetšinou krmivy, o kterých na stránkách píšete? Když jsou tak dobrá, proč nejsou rozšířenější. Každý doporučuje uplně jinou značku, ještě jsem se nesetkala, že by se dva lidé schodli na jedněch granulích. Popravdě nevím, čím se řídit a jak se v tom orientovat. Dik za odpověď.
|