| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:16
- Nahlásit
Ariška
ajooo , mě zmátl ten název z jedlového lesa
Ale zatím mám hlavu plnou baráku a zařizování
jé tak super že budete už u nás.. prochajda bude mezi vánocema tak to už snad budeš mít klidnějš
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:20
- Nahlásit
Fajka
prochajda bude mezi vánocema -
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:24
- Nahlásit
ankaras
http://www.cmku.cz/soubory/vystava_cmku/22-6-2008_ propozice.pdf
Tady si to můžeš nastudovat
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:30
- Nahlásit
ahojky, neměl by jste někdo zájem se ujmout akiťáka narozeného v r 2006, který je dost značně pokažen nedostatečnou socializací, chybnou výchovou a ještě je srabíkem kterému na cvičáku potvrdili, že lidi se žerou ze zadu protože jsou lidé nebezpeční a jsou jeho soupeřem - použili na jeho dovýchovu stahovák a ostnatý obojek. Baští rodinu a oni to s ním už vzdali.
Kousek mejlu kopíruji. Kdyby jste měl někdo zájem, tak prosím mi dejte vědět na mejl, nebo jmenované výcvikářce z Frýdku Místku, která se také snaží pro psa najít nový domov - je možné ji vyhledat na netu nebo info u mne.
z mejlu:
Dobrý den
Dostal jsem na vás kontakt od paní Hamplové poradkyně chovu Akita inu.
# Potřebuji poradit. Máme krásného tří letého psa Akita inu. Pes začal být na mou
# přítelkyni agresivní dokonce ji i pokousal. Napadl i mého syna. A je agresivní i
# na ostatní. když máme návštěvu. Protože čekáme rodinu. Tak uvažujeme že psa
# budeme muset dát pryč. Potřebovaly bychom radu jak to máme vyřešit. Jestli ho
# máme dát do útulku nebo nabídnout někomu kdo by ho zvládnul.Prosba Moje
# přítelkyně navrhuje tu nejhorší možnou věc a to já nechci připustit. pes není
# papírový , ale oba rodiče mají papíry.navíc má oba rodiče bilé a je strašně lekavý. Bojí se např.popelnic nebo dětských kočárků.moje paní je přesvědčena že už s tím opravdu nelze nic dělat a , že už takový pes nelze převychovat a je tu pouze jediné řešení a na to já nechci přistoupit . tak vás moc prosím o radu.
---------------
Našeho psa vodíme na stahováku , protože nám to bylo doporučeno od cvičitelky pí Radovesnické u které byl nš pes na výcviku a pak jsme sním pravidelně rok docházely jednou týdně na cvičák a pes byl na stahováku klidný. oručila ostnáč a ten našemu psovi vůbec nevadil.
Pes je volně puštěný na zahradě. ktec má docela velký a boudu o dvou místnostech zateplenou.Každý den s ním musíme chodit ven , protože doma na zahradě nevykoná velkou potřebu. On je strašně tvrdohlavý. Základní poslušnos zvládá. Na košík je zvyklí vůbec mu nevadí že něco na hubě má.paní pokousal bezdůvodně , šla s ním z procázky chtěla mu také nám dopodepnout vodítko a on jí kousnul. Syna pokousal tak že po něm úplně bez důvodně vyjel. Šli jsme po zahradě a on se najednou zvednul pomalu přišel k němu a zakusnul jse mu do ramene. Syn ale tu s nami nebydlí dojíždí za mnou 4-5x do roka. Do žrádla mu nesmíme vůbec šáhnout a když dostane kost tak se k němu nesmí nikdo přiblížit.Kotec má velikost 5x2m. Když máme návševu tak musí být zavřený . asi by to špatně dopadlo stalo se že už nám pokousa řemeslníka. Na psi nereaguje vůbec když jsme na procházce a je na vodítku bez vodítka sním nelze jít , tak si ostatních psů vůbec nevšímá to samé bylo i nacvičáku. Ostatní psi kolem něj mohli dělat co koliv a on nehnul brvou.na to byl naučen. Řekl se mu povel NE on ví že nesmí a je klidný.Moje paní už s ním ani nechodí , jinak je na ní v pohodě ale je prostě strašně nevyspitatelný. Ona je prostě rozhodnutá dát psa pryč. Přitom ona sním byla první rok sama doma , já dojížděl jen na víkendy a on je na ní tak zlý. Po mé též párkrá vyjel a jednou to bylo velice nepříjemné. Tak méme velký strach až budeme mít malá děcko ( duben) jak bude reagovat S toho máme moc velký strach. Prot to chceme vyřešit co nejdříve a co nejlépe pro nás apro psa.Přitom si myslím že u nás nestrádá má vše co potřebuje volnost lásku velice kvalitní ktmivo(belcando) v pondělí má vždy půst.do bytu ale nesmí ato respektuje i když jsme ho lákaly několikrát tak on prostě nejde a to jsme ho neučily.Jinak nevím co bych vám dále napsal.
----------------
Jsme ochotni přistoupit i na to psa darovat někomu kdo by ho zvládnul a kde by nestrádal. opravdu máme veliké obavy jak by reagoval na malé děcko.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:37
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Achich Zly, moc zly ... Pes, kterej napada vlastni paniky, se kterejma je odmala ... Bohuzel neznam nikoho, kdo by byl schopen, natoz ochoten se takovyho pejsana ujmout .. Je mi to lito.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:38
- Nahlásit
doufám, že se mi podaří vložit fotku. Zkuste se prosím známých akitářů pozeptat, ať má pejsek šanci
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:43 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Jsme ochotni přistoupit i na to psa darovat někomu kdo by ho zvládnul a kde by nestrádal.
jak jako ochotni přistoupit i na to a darovat??????
Jako si myslej že ho zkazej, zmrvěj a pak ho ještě prodaj ?????
Přesně v tom popisu vidím naši tchýni..... psa zkazej a ted šup s ním pryč a starejte se jiní a nebo rovnou prdnout injekci !!
Ale, že by změnili sebe by je nenapadlo
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:47
- Nahlásit
Fajka
ahojky
já bych spíš zavraždila toho chovatele, který jim psa prodal, protože jsou to úplní začátečníci. Oni jsou v tom vinně z menší části. Hlavně, že hledají pomoc. Jsou lidé co daj psa rovnou utratit a nikdo se nic nedoví. Je mi nejen psa líto, ale i těch lidí, protože oni to fakt se psem neumějí. Snahu měli, ale nejde jim to - bohužel
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:49
- Nahlásit
Fajka
jo a jsou to lidi "plyšáčáci" - tak říkám těm co jsou schopni pokazit i plyšáka - za to však nemohou - nemají prostě ten dar
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:50 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
já bych spíš zavraždila toho chovatele, který jim psa prodal, protože jsou to úplní začátečníci.
jo to souhlas... to je velkej problém že chovatelé nevybíraj vhodný kandidáty
Ale já byla taky začátečník a nemám žádnýho svatouška a dá se říct že z 95% fungujem .. ale chce to obětovat sílu čas a vlastní pohodlí.
Ale OK hlavně že nejde na injekci rovnou a alespoň se takhle snaží ... co Eichler? ten by nepomohl?
Co Čika?
jo a jsou to lidi "plyšáčáci" - tak říkám těm co jsou schopni pokazit i plyšáka - za to však nemohou - nemají prostě ten dar
a že si ale vezmou dyky takovýhle plemeno???? a né třeba apsolutně nedominantní kolii nebo šeltii...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:53
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
já bych spíš zavraždila toho chovatele, který jim psa prodal, protože jsou to úplní začátečníci
no to bys asi nemela koho ... pes je bez PP, a mnozitele to jak znamo se*ou ...
Fajka
jak jako ochotni přistoupit i na to a darovat
rekla bych ze to takle nemyslel, asi sam nevi, co delat ..
Přesně v tom popisu vidím naši tchýni..... psa zkazej a ted šup s ním pryč a starejte se jiní a nebo rovnou prdnout injekci !!
coooze? to je jako realita ted u tchyninyho sibacka? potes koste
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:54
- Nahlásit
navrhla jsem jim, že bych na rok psa přijala, že at ho zatím dají do kotce a v březnu ho přijmu za 50,- na den a pak ho dáme dál - za rok se snad najde nějaký nadšenec. 50,- je tak na jednu necelou krabku cigaret na den ) a myslím si, že by je to nezabilo. Otázka ale je do jaké míry je pokažen a jestli by rok převýchovy stačil. :cry o konce března mám plno. Teda tady je plno pořád, ale v tomhle případě bych Akima upřednostnila. Jenom jak ho dopravit ? Frýdek Místek je strašně daleko.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:55
- Nahlásit
Roxana
coooze? to je jako realita ted u tchyninyho sibacka? potes koste
noooo není ale tuším že se to tam blíží mílovými kroky já a já už vážně nevím co s tím...
Ona sebe a svůj přístup měnit nebude.. jediný co můžu dělat je čekat až jí pokouše a ona se ho bude chtít zbavit... pak si ho vemu, páč se mnou funguje naprosto bez problémů
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:58
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
navrhla jsem jim, že bych na rok psa přijala, že at ho zatím dají do kotce a v březnu ho přijmu za 50,- na den a pak ho dáme dál - za rok se snad najde nějaký nadšenec. 50,- je tak na jednu necelou krabku cigaret na den ) a myslím si, že by je to nezabilo
Tak ještě že tak...třeba s člověkem co umí mít pevnou ruku a nebojí se může fungovat uplně v pohodě ...
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:59
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
tenhle pes se bude asi špatně udávat. Taky nikoho neznám
Roxana
Pes, kterej napada vlastni paniky, se kterejma je odmala - asi tam bylo něco moc špatně.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:59
- Nahlásit
Fajka
Eichler bude chtít prachy - hodně peněz. Není jak on to jednou řekl armáda spásy.
Paní výcvikářka jim akitu rozmlouvala - byli se s ní poradit než si jí pořídili, ale bohužel jí neposlechli - mají svojí hlavu a proto je raději neřeším po mejlu - někomu se třeba snažím mejlem poradit, ale tady to nemá smysl. Nemá smysl ani je vést za ruku nějaké tři měsíce apod. Tady je fakt jediné řešení pryč od těhle lidí - teda psa pryč ) Nejsou dost pevní a chybí jim snaha - větší snaha. Musel by se k nim člověk nastěhovat domů na ten rok a to nejde.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:02
- Nahlásit
Roxana
chovatele vím - dokonce s adresou - nemohu je však zde jmenovat
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:02
- Nahlásit
Fajka
noooo není ale tuším že se to tam blíží mílovými kroky já a já už vážně nevím co s tím...
Ona sebe a svůj přístup měnit nebude.. jediný co můžu dělat je čekat až jí pokouše a ona se ho bude chtít zbavit...
pak si ho vemu, páč se mnou funguje naprosto bez problémů
Dagmar Fišerová
navrhla jsem jim, že bych na rok psa přijala,
supr
Otázka ale je do jaké míry je pokažen a jestli by rok převýchovy stačil.
to urco posoudis nejlip ty sama
Frýdek Místek je strašně daleko.
helejs, kdyby tohle byl jedinej problem, tak mi dej vedet
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:04
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
pes není papírový , ale oba rodiče mají papíry.
chovatele vím - dokonce s adresou - nemohu je však zde jmenovat
Achaaa, takze on nam nekdo flaka jak s PP tak bez jo ... no parada ... ale kdyz nehodlas jmenovat, tak nic, no ... jen nevim, proc takovy lidi maji mit specialni ohledy??
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:07
- Nahlásit
Ariška
tam bylo špatně všechno
ten pes po té převýchově bude miláček - pravděpodobně. Je to podobné jako s Čikarkou. Zaplať Pán Bůh, Čika se má dobře - bližší info podávat nesmím - mohlo to s ní dopadnou hůř. Na jaře za ní jedu - možná to nevydržím a pojedu za ní dřív už v lednu nebo v únoru. Tenhle hafan nepotřebuje tvrdý přístup - potřebuje hlavně spravedlnost a pochopení. Hledá a hledá a ještě nenašel to co hledá - stačí mu to nabídnout a bude se radostí rozplývat.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:07
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Roxana
Jo jo přesně ten převoz by se nějak zorganizovat dal
vemem auto, pučíme od někoho klícku ... se taky nabízim.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:11
- Nahlásit
Roxana
nemaj mít ohledy - máš recht : - proč na nich nechávat nit čistou - jsem se lae nasr*la :
.........U Chovatele p.Navrátil Evžen ................
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:33
- Nahlásit
tak jsem mluvila s majitelem a je schopen hafíka v tom dubnu dopravit až ke mně zatím se snažíme najít někoho kdo by si psa vzal, když nenajdeme, tak se s ním uvidím v dubnu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:35
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Ok zkusím nějak rozhodit sítě.... ale bude to těžký najít toho správnýho novýho páníčka .... snad se podaří.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:56
- Nahlásit
nevíte někdo jak se hledá v těch mapách na netu? Hledám totiž nějakou Bétovenovu ulici v Ústí nad Labem a nějak se mi nedaří najít vůbec mapu města.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 16:02
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
nevíte někdo
http://maps.google.cz/maps?f=q&hl=cs&q=Beethovenov a,+400+01+%C3%9Ast%C3%AD+nad+Labem&sll=49.930008,1 5.369873&sspn=3.613851,7.03125&ie=UTF8&cd=1&geocod e=FQItBQMdK-fVAA&ll=50.671075,14.01834&spn=0.01389 8,0.027466&z=15
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 16:08
- Nahlásit
Roxana
díky, tak tomu říkám rychlost a hóóóóódně dlouhá adresa
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 16:10
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
tomu říkám rychlost
blesk je my druhy jmeno
Nemas zac
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 16:12
- Nahlásit
ty jo další hafan, ale dost mě tady vyděsilo jak jste psali že chovatelé prodají pejska nezkušeným lidem, my taky předtim měli jenom malamutku, tak snad to zmáknu i když ayrin je zlatko jinak o nikom nevím, protože co tak znám a vím tak si nikdo nechce vzít ostrého hafana, ale poptám se
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2008 16:14
- Nahlásit
ankaras
sim te, "jenom malamutku" ...
nikdo nechce vzít ostrého hafana
no ostrost by az tak nevadila, ale zkazenost uz je problem
|