| Autor |
Zpráva |
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:25
- Nahlásit
terted a pawLINka
Super vyzkoušíme a uvidíme. Ještě mám něco nastudovaný na netu, ale kolik toho dáváte?? Podle kg psa kolik čeho?? Dá se to nějak tak určit? S balgičanama sem problém nikdy neměla, jen dobrmanka... Zabít málo i při výcviku ale zase je to mazel hodnej
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 01:19
- Nahlásit
Weroniica
máš hovězí hrubomletý? zkus to... najeď tak na půl kila masa plus přílohy. Uvidíš, jak jí to bude prospívat, kdyby nepřibírala, ještě přihoď maso. Zatím zkus to hrubomletý, až si zvykne na maso, zkus hovězí s drobama, je tučnější, tak líp nabere Kera je fakt děsně hubená...
|
enri
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 09:19
- Nahlásit
Mno ... nečetla jsem to celý, ale naskýtá se mi otázka, za uchovňovat psa se špatnou funkcí slinivky?
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:23
- Nahlásit
Zuuza
Teda mě to může být úplně fuk - ale jen takový dotaz pro případné zájemce o dobrmana - nemůže být ta špatná funkce slinivky dědičná???
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:01
- Nahlásit
mě zajímá, jestli musí na účast na této bonitaci mít RTG vyhodnocené v německu, nebo stačí v čr.
pro ZTP musí být hodnocení z Německa
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:07
- Nahlásit
Weroniica
máš vše o uchovnnění v řádech na webu DKČR, tam si to přečti netřeba to opisovat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:11
- Nahlásit
Lucie a Gar
logicky by do chovu mělo jít působit jen zdravé zvíře, ale víš, jak to chodí....ccheš po lidech soudnost?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:31
- Nahlásit
Sali
.ccheš po lidech soudnost?
ano....
bohužel je to šílená utopie...
viz.historka o labroušovi..strašnej šampion,kterej nema fyzičku ani na nakryti-musej inseminovat...po tomhle bych ja štěnata taky nechtěla...
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 15:01
- Nahlásit
Mel
No to už trocha přibrala, ale nic moc teda Jako fakt nepatřím mezi ty co by jí nedávali nažrat, ale ona mi po granulích jen tak nepřibere. Tak zkouším Ale každopádně dík za radu
Lucie a Gar
Chová se i na horších vadách, jen se o nich nemluví stačí občas znát chovatele a ty zvířata osobně. Vím po kom a co bych si určo nevzala. Slinivka se podle mě dědí, ale nejsem veterinář. Dědí se toho spousta, alespoň podle toho co jsem vyzkoumala, ale jelikož veterináři tvrdí že ne tak asi ne....
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 08:07
- Nahlásit
Sali
No ráda bych, ikdyž vím, že to nejde.
Jasně, že je spousta takových lidí. A u každého plemene díky nim dojde k nějakým průserům. Jen žasnu, že se to řeší na fóru..
sarax
U nás se naštěstí inseminovat nesmí, ikdyž po některých psech bych štěně taky nechtěla.
Weroniica
Dobrý, že to bereš takhle. Myslím, že po tomhle to ani nechci znát...
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 09:13
- Nahlásit
Lucie a Gar
Ono ti pak nic jinýho ani nezbyde. Než to raděj nevědět. Pak už se jen pousměješ nad psem, který toho nakryl sousty a jelikož v mládí měl jednu torozi žaludku byl mu žaludek přišit k stěně břicha, když to řeknu blbě. Jakmile se oběvila nutnost EKG srdce proč on nebyl vyšetřen?? Nebo byl? A nikdo to nevi? Ale každopádně umřel na torozi žaudku,.... Prý teda,....
|
Lucie a Gar
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 09:50
- Nahlásit
Weroniica
By mě zajímalou jakou máte při tomto způsobu chovu průměrnou délku života...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 10:17
- Nahlásit
Uchovneni dobrmanu - zalezi, jestli jste cleny, resp. v kterym klubu chcete chovat - v MSDK http://www.dobermanncz.eu/?page=chovatelsky-rad nebo DKCR http://www.dobermannclub.cz/chovatelsky_rad.htm
Co se onemocneni slinivky tyce, tusim musi dieta s minimalnim mnozstvim tuku. Ja bych granulemi asi nekrmila, pokusila bych se najit co nejvic infa a pak bych psovi pripravovala krmeni doma s ohledem na nutna omezeni ..
http://www.pharmanews.cz/2007_05/site/zanet.html
Ovsem otazka je, jestli takto nemocneho psa uchovnovat ..
Lucie a Gar
U nás se naštěstí inseminovat nesmí
to se mi zda jako dost zvlastni omezeni .. uvazuji o krycim psu z USA ci GB .. tak nevim, jak jinak bych to mela zaridit ..
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 13:48
- Nahlásit
Lucie a Gar
Tak to bych kecala, ale netuším, mám pocit že dobrmani kolem 8mi let teď ne? Rozhodně já na ní chovat za každou cenu nehodlám. Vyjdou ji špatně klouby, nebo EKG který kvůli uchovnění teď udělám narychlo 15 minutovým jen a přes léto chci holtera a když vyjde cokoliv blbě já ty štěňata za každou cenu nechci. Zaprvé na nich ani nezbohatnu a zadruhé nedala bych je jen tak komukoliv. Neříkám, že bych je dávala jen na práci to vůbec nehrozí, ale klíďo i jako mazla hlavně ať jsou v dobrých rukou.
|
Zuuza
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 22:14
- Nahlásit
Weroniica
Bart je z Honey Hooligan, taťka Orkán z Paseckého údolí.
Já samozřejmě nechci pouštět do chovu nemocného psa, nejdřív jsem si říkala, že se zeptám veta, jestli je onemocnění slinivky dědičné, momentálně o tom dost přemýšlím a myslím, že i když řekne, že ne, tak ho asi do chovu nedám. Vážně mě to jeho onemocnění štve, samozřejmě proto, že jinak úplně bezvadný pes vypadá pořád jako z koncentráku a je mi ho líto a jednak proto, že právě kvůli zdraví jsem šla do papíráka za 12 000. Papíry bohužel vůbec nejsou záruka zdraví.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 22:29
- Nahlásit
Zuuza
že právě kvůli zdraví jsem šla do papíráka za 12 000
no hele, u dobrmanu jsou bohuzel horsi problemy nez slinivka ... jak je to s jeji dedicnosti to fakt nevim, ale asi neni nutny na takovym psu chovat ..
Papíry bohužel vůbec nejsou záruka zdraví
papiry nejsou zaruka niceho jinyho, nez ze mas psa po tech kterejch rodicich (a diky tomu si muzes dohledat vsechny relevantni data)
samo preju, at brzo najdete rezim, kterej psikovi bude vyhovovat a bude v poho Zkus si o te slinivce najit co nejvic a pak se zkus zeptat sali nebo neesi, jsou od "fochu", tak by ti mohly rict svuj nazor ..
|
Zuuza
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:19
- Nahlásit
Roxana
papiry nejsou zaruka niceho jinyho, nez ze mas psa po tech kterejch rodicich
No právě a předpokládá se, že jsou předkové zdraví, když se na nich chová - nebo tak jsem si to aspoň myslela. Já mám papíráka poprvé a šla jsem do toho hlavně kvůli srdci a DKK, protože oba rodiče byli v tomhle ohledu zdraví.
Já vim, že by mohl mít můj pes i něco horšího, ale už tak je špatná slinivka pro psa s PP dost velká vada, když nemůže být kvůli tomu zařazený do chovu.
Sali a neesi jsou od fochu - tím myslíš, že jsou veterinářky?
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 21:29
- Nahlásit
Zuuza
JJ Orkána znám osobně super pes to je. Přemýšlím o něm jako o krycím na tu moji černotu Ta cena je normální u papírových a zrovna ho máš z chovky, kde na nemocných zvířatech rozhodně co vím nechovají v tom by problém nebyl.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2009 23:37
- Nahlásit
Zuuza
nebo tak jsem si to aspoň myslela.
hele to mas tezky ... verim, ze tahle chovka se fakt snazi o co nejlepsi spojeni, holt je to o zivych tvorech .. nemas nikdy stopro zaruky .. neni to software, kam zadas vzorec a vypadne ti dokonalej produkt .. pro psa s PP dost velká vada, když nemůže být kvůli tomu zařazený do chovu.
no spis myslim, ze je to smula pro kazdyho psa, byt nejak nemocnej a omezenej, jedno jestli s PP nebo ne .. tak at je brzo OK!
Sali a neesi jsou od fochu - tím myslíš, že jsou veterinářky?
nene, MUDr ale urco budou schopny dat relevantni odpoved i tady .. mrkni k Davidkovy
|
Zuuza
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:40
- Nahlásit
Weroniica
Orkán se mi taky moc líbí, ale ten muj divoch mu vzhledově není moc podobný. Jo tvoje fenka je taky krasotinka - podle té jedné fotky
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 10:41
- Nahlásit
Zuuza
No není je delšího formátu však se mrkni na www.weroniica.wbs.cz
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:06 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
oba uvádění rodiče patří mým přátelům, a nebudu je tady hodnotit, nechci ani omylem nikoho poškodit.
vycházela bych v chovné aplikaci ale natvrdo z toho, zad chovatelka HH sama pokračuje dál na svém odchovu, či nikoliv,
.i zda majitelka plemeníka pracuje s jeho potomkem, či s novou krví.
|
Zuuza
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:16
- Nahlásit
Ještě kdyby to vypadalo, že mám něco proti mé chs Honey Hooligan, tak to tak není, byla jsem s nimi spokojená a oba rodiče se zdají být zdraví. Pokud je slinivka dědičná, spíš si myslím, že v tom budou nějací předkové a s tím už teď nikdo nic nenadělá.
Weroniica
Mrknu se
Sali
A je to onemocnění slinivky dědičné? Co jsem se dozvěděla v knížce o lidech,tak onemocnění slinivky může vést buď k cukrovce (to Bart nemá) anebo to špatné trávení, což má Bart. Teď nevim, jestli jsem to řekla dobře
|
Zuuza
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 11:31
- Nahlásit
Weroniica
Asi jsem slepá, ale nenašla jsem na tvých stránkách žádnou fotogalerii, jen pár foteček, ale žádná z profilu. Je to na výstavách vážná vada, že je pes delší?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 12:04
- Nahlásit
Zuuza
onemocnění slinivky je tady to postižení exokrinníí části, s tím netrávením tuků,
kontaktuj chovatelku, sama mi psala o tom, že se to ve vrhu vyskytlo, a její kámoška a majitelka Orkána je veterinářka,
tak ti spolu můžou dát ty nejlepší doporučení v krmení a péči,
je to jejich odchov, čili jejich zodpovědnost.
I tu event. genetiku by měly znát líp než já, co dělám lidi.
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2009 14:05
- Nahlásit
Zuuza
www.caribbeanblue.rajce.net tam jsou nejake fotky v odkazech nahoře je tento link a je tam i link na videogalerii
|
Orsonek
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 18:28
- Nahlásit
Zuuza
Tak to už máme za sebou. Nám pomohl Pankreolan, předepíše ho i obvodák -když se dohodnete. Po zištení nemoci jsem začala vařit a to den ze dne protože pokud se nedaj léky tak to byl jen pruchodák(co šlo tam šlo i ven). Duležité je abys léky rozdrtila třeba v sáčku na prach.Do krmné dáfky je zamíchej tak 30min i víc (záleží natobě) před podáním. Vařila jsem hovězi rejži zeleninu bobras vesele přibral (52 kg ve výstavní formě).Bohužel podávaní trávicích enzimů je doživotní. Nemoc slinivky asi bude dedičná.
|
Weroniica
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 23:26
- Nahlásit
Orsonek
Co ještě budou mít? Trpí na srdce, páteř (někteří), klouby jsou většinou taky nic moc,.. Chjo se bojím co najdou té mé,...
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 08:08
- Nahlásit
Weroniica
s tim masem - vypočítej si z celkové hmotnosti psa 3% - to bude krmná dávka na den. Z těch 3% vypočítej kolik je 30% - to bude zelenina, ovoce, bylinky, vajíčko, droždí..... a ze 70% bude maso a masové kosti. Já tim teď krmim svojí rotvajlerku a málem mi vždy sežere i misku
Příklad:
Dobrmanka bude mít 25Kg takže 3% jsou 750g - celková krmná dávka na den. Z toho bude 30% (225g) zeleniny a ovoce a 70% (525g) masa a masových kostí. Ideálně ještě z těch 525g 30% (157g) masa a 70% (367g) masových kostí
Vypadá to možná složitě, ale neni
|
Orsonek
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2009 09:38
- Nahlásit
Weroniica
Ten muj trpěl velmi často záněty okostice. Nejvíce se totýkalo ramení,stehení,loketní,vřetení kosti.Zjistí se to podle rengenu na kostech jsou takové jako mračky, pes kulhal, nosil přizvednutou nohu, bolestivě se zvedal a lehal. Léčilo se to rymadilem a tišícíma lekama proti bolesti. Dneska se to už bude léčit asi jinač je to 4roky dozadu.Užila jsem si a dobrmana jsem se bála pořídit nového. teď tu je zase jeden 8měsíční a měla jsem to udělat dřív
|