Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Rottweiler - ten správny pes pre mňa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Autor Zpráva
ati
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 06:34
- Nahlásit

Nikita
to je celkem jednoduché,bonitaci zkoučela leč ti super pejskové neprošli povahou.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 06:56 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

jajina202
Ty jsi fakt pošahaná, jdu blejt. Proč podporuješ ku//ení plemene?

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 08:05
- Nahlásit

Nikita

Nějak mi to na sebe logicky nepasuje...

No to je dost logicky ze ti to logicky nepasuje protoze to jsou pohadky pro duverivy kupujici neco jako stene nad povolenej limit ktery bylo chovatelce lito utratit a pod.

jajina202
Presne lidi jako ty vedou plemena do zahuby kdyby mnozitele nemeli odbyt tak by nemnozili a tebou popisovana "chovatelka" splnuje podle popisu definici mnozitele na 100%

Nikita
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 08:44
- Nahlásit

Tchor
to jsou pohadky pro duverivy kupujici neco jako stene nad povolenej limit ktery bylo chovatelce lito utratit a pod.
Ano, dalo by se to definovat jako volné pokračování Šehrezády

ati
bonitaci zkoučela leč ti super pejskové neprošli povahou
O tom už jsem taky něco slyšela...

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 08:50
- Nahlásit

Uvedu odstrašující příklad: jedna rodina ve vsi si pořídila fenku berňáka - bez PP samozřejmě - s tím, že když vyroste, budou mít štěňátka (se přece tak dobře prodávají :smirk.
Na štěňátka nedošlo - feňule jim v necelých dvou letech odešla na rakovinu. Včera přišel manžel celý otřesený a povídá - tak si představ, že mají další štěně, teď je mu sedm měsíců a nesmí vůbec sežrat bílkovinu - těžká alergie, odchází mu ledviny...Tomu říkám ušetřit na PP (o těch nešťastných psech radši nemluvě :down

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 08:56
- Nahlásit

Meta
já nevím,že vás to ještě vzrušuje.Když jsem čekala na uspání psa (jako narkozu) tak do ordinace přišel kluk s novoflundákěm-fenou-tak mu řikám,že je krásná.A on tak zhnuseně "Ne není,je malá,koupil jsme ji na štěnata,ale po takhle malé fence to nebude nikdo chtít" a tak mu řikám,z jaké chovat.stanice,opovrhnul rtem a prohlásil "že je bez PP,ale i tak ho to štve,že papírou jsou na nic" dříve mě to vytáčelo,ale teď jsem už v klidu,myslím si co si o deb***lovi a pohoda.NO jenže pak mě dojal,že má ještě kavkázaka a že to je úžasný pes a ten fundlák není tak ostrý a k tomu malá,takže ji klidně někomu dá a vezme si jinou-předpokládám že též bez PP...

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 08:56
- Nahlásit

Nikita
Hlavně že nemají ocas...

Anu
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:04
- Nahlásit

jo a ještě jedna příhoda.Chlab má psa-uchovněného nicméně nic s ním nedělá.Prý ho požadali lidi,že mají vzteklou,útočnou fenu a že jim veterinář poradil,aby měla štěnata,že ji to snad zklidní.Fena je též s PP ale není uchovněná.Chlap na to přikývnul a nechali fenu nakrýt.Štěnata snad nikdy neinzerovala,jestli je někomu dali a nebo nechali jen jedno a to nechali nevím.Každopádně klub na to přišel (majitel krycího psa byl v klubu) a vyfasoval 5tisíc pokutu.....takže občas to jde uhlídat,ale....

ati
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:18
- Nahlásit

Terri
jo jo ,to je důležité RTW s ocasem už není RTW

Nikita
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:19 - Změnil/a: Nikita
- Nahlásit

Terri
Hlavně že nemají ocas...
Jasně, tudíž mají sqělý exteriér a povahu, že bych to konečně už i já pochopila?

Nikita
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:21
- Nahlásit

ati
No jasně, psa s ocasem nebrat. Stejně tak se světlým okem, se špatně klopeným uchem, strmého, s příliš tmavým/světlým pálením,........... - Co s tím, že jo...

ati
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:22
- Nahlásit

Nikita
no už je načase,ty nevíš že tím dlouhým ocasem psum unikají informace a tudíž jde jejich povaha do kelu

Nikita
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:42
- Nahlásit

ati
tím dlouhým ocasem psum unikají informace a tudíž jde jejich povaha do kelu
Aha, musím se učit, se učit, se učit

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:06
- Nahlásit

ati
no už je načase,ty nevíš že tím dlouhým ocasem psum unikají informace a tudíž jde jejich povaha do kelu

Ano, rtw s ocasem je tele, nikoliv rtw.
A 100% je lepší zkracovat ocasy všem dříve zkracovaným, a to nejen kvůli úniku informací, ale hlavně ze zdravotních důvodů. Ony se jim totiž obíjejí a je to bolí.
Takže zkrátit zkrátit zkrátit.

ati
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:17
- Nahlásit

Terri
souhlasím ,že tele je určitě na jednom konci vodítka,ale rtw to není.

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:19
- Nahlásit

ati
souhlasím ,že tele je určitě na jednom konci vodítka,ale rtw to není
zajímavé je, že telata se statisticky významně vyskytují ještě u boxerů, dobrmanů, kníračů...

Nikita
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:29
- Nahlásit

Terri
zajímavé je, že telata se statisticky významně vyskytují ještě u boxerů, dobrmanů, kníračů...

Statistika nuda je,
má však cenné údaje,
neklesejme na mysli,
ona nám to vyčíslí.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:36
- Nahlásit

Jsem sem nakoukla a vlezl mi brouk do hlavy. Mám samé ocasaté psy. A já furt proč mě neposlouchají. Dyť oni jsou v tom nevinně chudinky malinký, ocasy mají jak lištičky, jak by mohli poslouchat . Hned se objednám na veterinu a ze všech šeltií si nechám udělat velškorgi

Nikita
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 10:48
- Nahlásit

Biluška
Hned se objednám na veterinu a ze všech šeltií si nechám udělat velškorgi
A u štěňat hned po narození to samé a hnedka můžeš prodávat za vyšší cenu, velškorgi je jistě cenově výš než šeltie, ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:03
- Nahlásit

Nikita
Dobrej nápad . Čuvačce ho nechám kupírovat taky a budu ji vydávat za supervzácného bílého kavkazáka. Za chvíli budu v balíku
Akorát nevím za co budu vydávat bezocasatého šarpeje?

Koko
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:37
- Nahlásit

Biluška
Akorát nevím za co budu vydávat bezocasatého šarpeje?
........to je móóc vzácná rasa "miniboerboel"

starr
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:48
- Nahlásit

ati
souhlasím ,že tele je určitě na jednom konci vodítka,ale rtw to není.

Toto je príliš drsný odfajč, taká zloba by tu zasa nemusela byť.

Tým RTW alebo SAO sa ich chvosty kupírujú, keď majú nejaké 3-4 dni, necítia pri tom bolesť, neuvedomujú si to. Celé generácie sa tieto plemená kupírovali a nikomu to nevadilo, teraz sme otrokmi európskej únie, tak musíme tancovať, ako oni písakajú, aj čo sa týka kynológie. Keď sa niekomu páči RTW s kupírovaným chvostom, tak nech má takého, prečo nie? Mne sa tiež páči viac s takým chvostom. A taktiež SAO. A tam má to kupírovanie aj opodstatnenie, čo mi potvrdili viacerí chovatelia.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:53
- Nahlásit

starr
Ty nemáš děti, že? Můžeš pro mě něco udělat? Napiš si někam tu moudrost o tom, že 3-4 denní mládě necítí bolest a až budou tvému novorozenci z patičky odebírat krev (dělá se to pro jakési nutné vyšetření) tak si vzpomeň, ano?

Prozatím můžeme diskutovat - proč si myslíš, že necítí bolest? Nervová zakončení se tvoří během embryonálního vývoje, čili štěně se s nimi rodí. Proč by tedy nemělo cítit bolest? Jestli ono to nebude spíš tím, že se nedokáže bránit a vzhledem ke své síle ani účinně protestovat.

Koko
Ani jsem nevěděla jaké vzácnosti mám doma :d :d :d

Nikita
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:55
- Nahlásit

starr
sa ich chvosty kupírujú, keď majú nejaké 3-4 dni, necítia pri tom bolesť, neuvedomujú si to
Tenhle blábol už se na netu tisíckrát probral, ale stále se vždycky najde někdo s informacemi typu "parková univerzita". Nějak na to už nemám sílu a čas stále znovu psát, jaká je tohle blbina...

ati
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:56
- Nahlásit

starr
nevím kolik štěňat jste kupírovala,to že bolest cítí si budte jistá.

Nikita
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:57
- Nahlásit

ati
Třeba to říkala ta "chovatelka" těch zaručeně pravých bezPP RTW a ta to přece musí vědět!!!

Meta
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:58
- Nahlásit

necítia pri tom bolesť
není to tak dávno, co se totéž tvrdilo o novorozencích a operovali se tudíž bez narkózy

Je to jen lhostejnost k bolesti malého bezbranného tvorečka, nic víc.

V sobotu na závodech byl rotvík s ocasem a jak pěkně cvičil. Očividně mu informace neunikaly

ati
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:00
- Nahlásit

Nikita
bohužel je to ptákovina,kterou mi tvrdí vícero lidí,zrovna včera jsem odmítla jedny zájemce o štěně,tvrdili totéž a navíc se informovali u veta ,zda se může okupírovat i větší štěně. Tak ode mě štěně nedostanou.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:04
- Nahlásit

Meta
sobotu na závodech byl rotvík s ocasem a jak pěkně cvičil. Očividně mu informace neunikaly
No jo, jenže to nemůžeš vědět jak mooooooc pěkně by cvičil bez ocasu. Třeba už by to byl mistr světa. Mě to teda přijde logický - ten ocas je vevnitř dutej a ty informace se tam schovávají. Teprve až ho celej zaplní začnou postupně plnit páteř a nakonec nějaká zůstane i v mozku. Vzhledem k tomu jsou nejchytřejší plemena ty, které mají kvadratickou stavbu těla. (a nejblbější baseti a jezevčíci, doufám, že se nikdo neurazí )

ati
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:11
- Nahlásit

Biluška

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání