| Autor |
Zpráva |
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:09
- Nahlásit
Dobrý den, mám fenu s PP-zbonitovanou-tedy chovnou a chtěla bych ji krýt chovným psem, kterého už mám vybraného. Chtěla bych se zeptat, kdy mám napsat do klubu a co jim vůbec napsat apod. Chtěla bych poprosit někoho, kdo má s chovem zkušennosti, aby mi poradil. Za všechny rady a připomínky budu moc vděčná. Předem děkuji!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:20
- Nahlásit
Ono to papírování a formality jsou asi v každém klubu trochu jiné.. ale v zásadě myslím, že nestačí, že fena splnila podmínky chovnosti, ale musí ji poradce chovu formálně uchovnit - vyznačit to v PP a zaregistrovat ji mezi chovné jedince. No a pak si požádáš o krycí list a můžeš ji nakrýt. Jestli si můžeš vybrat psa sama, nebo ti ho vybere PCH, to se právě asi klub od klubu liší.
Doporučovala bych důkladně prostudovat konkrétní chovatelský a zápisní řád klubu, který jistě publikují ve zpravodajích nebo na internetu.
O jaké plemeno jde?
|
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:24
- Nahlásit
Ketrin: Mám border collii a psa si můžu vybrat sama, s chovatelkou jsem se už domluvila. Moje fena má bonitaci-teda je chovná a to formálně! Samozřejmě, že to má v PP, stejně tak pes. Zaregistrovaná mezi chovnými jedinci je automaticky-splněním bonitace.
Kdy mám ale požádat o krycí list? (jméno chovatelské stanice už mám registrované) A kdy a komu napsat údaje o narozených štěnatech, datu krytí....?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:31
- Nahlásit
Zdenaxxx
no a nebylo by jednodušší si zavolat nebo mailnout poradci chovu a on ti poradí co a jak? než tady, opravdu to má každí klub jinak a od vašeho P.Ch. to bude to pravé ořechové, oni tam od toho jsou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:35
- Nahlásit
Zdenaxxx
Nejlepší bude, když si zavoláš poradci chovu a necháš si vysvětlit přesný postup.
O krycí list můžeš žádat hned, alespoň u nás je platný jeden rok.
U nás to je, že majitel feny hlásí krytí s doložením o zaplacení poplatku majitelem psa, pak se hlásí vrh, žádá o tetovací čístla, vše přes poradce chovu danými formuláři.
|
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:45
- Nahlásit
Moc děkuju za odpovědi, s poradkyní chovu se určitě zkontaktuji.
|