| Autor |
Zpráva |
audreyriva
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:11
- Nahlásit
prosím poraďte, včera jsme byli poprvé s naším Boloňáčkem u holiče, jelikož se nechce nechat česat tak mu paní musela úpně ostříhat srst krom hlavičky a ocásku, nicméně pejsek to dost špatně psychicky nese, není vůbec zivý jako vždy, je spíše v šoku a chová se nestandartně prosím máte s tím nějaké skušenosti mail na mne je borkova@riva-clinic.cz
děkuji
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:17 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
audreyriva
A byla jsi tam celou dobu s pejskem nebo paní kadeřnice chtěla, abys jej tam nechala samotného?
Ptám se proto, že u nás ve městě je jeden zlý kadeřník, který psy klidně i bije, když mu nechtějí držet. Pes je z toho pak celý špatný a když se příště dozví, že tam zas musí, je z toho už předem ve stresu.
Já naštěstí takovou zkušenost nemám, chodím s mým wesťou na trimování k jedné paní, která to se psy opravdu umí a Beník z tama jde vždycky v pohodičce a jako bonus je navíc ještě krásně upravený .
Jinak, pokud je paní kadeřnice hodná, možná byl pejsa jen nesvůj z neobvyklého zážitku. Třeba si potřebuje jen zvyknout a příště už to bude ok .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:39 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
audreyriva
Neznám to sice z vlastní zkušenosti, ale známá má bišonka a ten se po prvním ostříhání choval jak ten váš. Takže myslím, že ho to přejde. Říkala, že jako by se styděl.
Já sama mám boloňku a nemám ráda, když někdo tvrdí, že jejich pejsek se nechce nechat česat. Všechno je o tom, co mu dovolíte. Pokud se vám cukne a vy ho necháte, nedejbože politujete,tak je jasné, že nikdy držet nebude. MOje boloňka(8 měs.) je šílená hyperaktivka a kdyby mohla, tak se taky nenechá česat, to je jasné, není to pro ně nic příjemného (teda hlavně nožičky), ale já ji učila už od mala, že se to prostě dělat musí a není to nic neobvyklého a teď už leží klidně, jen při tlapkách se cuká. Není nic smutnějšího (nadsázka) než vidět ostříhaného (vyholeného) boloňáčka na kůži.
Zkuste jí česat a pokud se bude cukat, tak to buď ignorovat a pokračovat dále anebo okřiknout a česat dál. Opravdu myslím, že není nic ztraceno a bylo by super, kdybyste s česáním začali, ať potom vypadá jak správný boloňák.
|
audreyriva
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:40
- Nahlásit
po celou dobu jsme byli u stříhání s ním, takže tam k ničemu co by ho mohlo tolik vystresovat nedošlo,
ale už poté co jsme ho sundali ze stolu byl nesvůj a pořád se očuchával a měl jakýsi stihomam,
uvídím - snad se to zlepší
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:42
- Nahlásit
audreyriva
No já bych taky byla na nervy, kdyby se mnou paní kadeřnice (k nimž zásadně nechodím) zacházela tak, jak paní psí stříhačka s mým bývalým psem. Měl z toho sice traumata, ale co už, stříhat se musel.
|
audreyriva
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:42
- Nahlásit
ahoj Verčo, je mi jasné, že musíme být důslednější, náš pejsek je také hyperka a česat se vůbec nedal, hrozně kousal a schovával se kam se dalo, k tomu trávil hodně času na zahradě a tak to vše ke všemu, budem se snažit, abychom se polepšili, měj se hezky
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:56
- Nahlásit
audreyriva
opravdu to znovu zkuste. Já svojí boloňku češu tak co druhý, třetí den, ale teď má srst zatím v pohodě. kolem 10. měsíce nastávájí problémy se srstí, tak se chystám už na denní česání. Je lepší častěji, aby to pak pejska moc netahalo.
Když ta moje byla ještě psí mimi, tak se taky cukala,ale ne tak moc, jak bychom od ní čekali, takže v pohodě, ale opravdu, pokud si člověk pořizuje boloňáka a podobné pejsky, musí počítat s tím,že je potřeba věnovat jejich srsti pravidelnou péči.
Držím palce, určitě se vám to povede a pejsek pak bude při česání slastí usínat.
Jak máte starého pejska?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:59
- Nahlásit
audreyriva
Jestli chcete, pojďte na fórum Bišonci- maltézák, frisé..., tam vám rádi poradíme. Jsou tam super lidičky.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:03
- Nahlásit
Když jsme jezdívali na stříhání s naším knírem, ten vždycky celou cestu až k paní kadeřnici doslova probrečel a provyl, ale jakmile jsme vstoupili do "salonu", okamžitě si běžel k paní kadeřnici pro piškot, vyskočil na stůl, stál a zůstal tak, dokud nebyl ostříhán....(já vím, že kníři už se dneska trimují, ale my jsme ho prostě dávali stříhat).
Ta naše paní kadeřnice byla skvělá, takže po pár stříháních jsme tam i Ferdíka mohli nechávat a jít si mezitím něco zařídit. Vždycky se pak po ostříhání předváděl jak manekýna, jaký je zase fešák (jé mně se po něm tak stýská
audreyriva
můj pes sice česání miluje, ale zato nesnáší čištění uší, očí apod...dělá u toho hysterické scény, přesně jako popisuješ svého pejska.....Pejsek prostě na Tebe zkouší zda si tím otravováním, scénama a kousáním nevynutí skončení té nepříjemné činnosti. To mu nesmíš dovolit. Žádné přemlouvání a uklidňování. Rychle udělat co je třeba, pejsu při tom klidně při troše "násilí" udržet na místě, pak ho moc pochválit a odměnit hračkou či pamlskem... Nečekej, že se to pejsa naučí vydýchávat hned, ale za párkrát to pochopí, uvidíš
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:05
- Nahlásit
Evik
No oči a uši, to je u nás kapitola sama pro sebe. Oči ještě jakž takž ujdou, ale jakmile mě vidí s kapičkami do uší (mám takové s rozprašovačem), tak už zalízá pod stůl a po dobu "operace" neuvěřitelně vibruje...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:20
- Nahlásit
Evik
Přesně tak, každý to podle mě zkusí, hlavně když je hyperaktivka nebo hysterka.
audreyriva
Stačí začít po kouskách. Třeba začít česat hřbet, pak přejít k hlavičce a pak až bříško a nožky (to psi moc nemusí). Nemusí být vše najednou. Začala bych česat hřbet a moooc pochválila a dala třeba pamlsek a pak mu dala pokoj a potom (třeba další den) bych vzala hřbet a hlavičku a další den hřbet, hlavičku a bříško a tak to postupně přidávala, až by z toho byl učesaný celý pejsan. Ale nedovolit mu nikdy vyklouznout, to česání musíte ukončit vy, ne pejsan.
Já držela svojí pejsu i násilím a ona se pak podřídila. U těch boloňáků to prostě bez česání nejde.
|
audreyriva
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:22
- Nahlásit
když byl malinkej tak jsme ho to tak chtěli učit, ale byl jako piraňka, hřbetík a hlavička to ještě šlo, ale bříško a nožky už moc ne,
doufám, že se z toho vzpamatuje z toho šokenda
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:24
- Nahlásit
audreyriva
no s nožkami bojujeme ještě teď, ale většinou stačí na ní bafnout a ona se už nechá. Předtím to bylo horší.
Jen nepolevit.
|
audreyriva
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:36
- Nahlásit
děsí mne, že nikdo nemá podobné zkušenosti jako my,
máma říkala, že jen sedí, ani nechce jít ven atd.,
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:40
- Nahlásit
audreyriva
on se vzpamatuje, žádné strachy
Hlavně musíte být důslední a česání provádět s citem - žádné násilné rvaní cucků kartáčem!!!! Teď je ostříhaný, žádné cucky nemá, takže česat každý den, nejdřív kartáčem a pak kovovým hřebenem zkontrolovat, zda je vše pečlivě a do hloubky učesáno (nejčasttější chyba je, když se pes učeše jen na povrchu). Česat denně takového pejska je naprostá samozřejmost a kdo to není ochoten dělat nemá si psa s náročnou srstí pořizovat. Mám pudla, tak vím o čem mluvím, taky češu každý den a není to problém, chce to jen trochu disciplíny od sebe i hafana.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:41
- Nahlásit
audreyrina
mozno len je mu teplo, a preto nechce ist na prechadzku. Dlhosrsti psi, ked sa ostrihaju nakratko, tam sa rychlejsie zahrievaju. Povodna dlha srst im robila dobru termoregulaciu.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 11:47
- Nahlásit
kokoška,
uplne s Tebou suhlasim, aj s postupom cesania. Kartac pouzivam aj ja (mam bisonka) len nesmie mat na konci gulicky-nici to srst. Mojmu psovi sa velmi cuckovala srst v cca 10 mesiacov, aj ked som ho denne cesala. Poradili mi, ze v tom obdobi pomaha castejsie kupanie v kvalitnom sampone a pouzivat kondicioner. Okolo 10 mesiacov sa meni stenacia srst na dospelu, tak niektorym psom sa moze viacej cuckovatiet srst, aj ked sa pravidelne vycesavaju. V tom obdobi som pouzivala na cucky rozcesavac.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 12:30
- Nahlásit
Evik:tvého knírka je mi líto Mě se také stýská po mých ale časem to člověk už snáší lépe.
audreyriva:souhlasím s ostatními.Pejsek musí nechat se sebou manipulovat tj.česat se,nechat si vyndat klíště,vyčistit uši atd.Není smutnějšího pohledu(jako v případě mé tchýně)než-li vyndavat vlastnímu psovi klíště a nechat se u toho pokousat!To,že je tvůj pejsek ze zákroku v šoku,může také pramenit z toho,že na takovouto proceduru není vůbec zvyklý...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 12:47
- Nahlásit
No, ono totiž ani nelze předpokládat, že když pes nesnáší česání, že bude snášet stříhání. Máme tady ve městě jednu paničku, která má jorka a ten se vůbec nenechá česat, takže jsou pořád mašinkou skoro dohola, hlavně, že má šatičky z ameriky za 2 litry.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:39
- Nahlásit
Taky si myslím, že by se měl naučit nechat se sebou manipulovata česat se. Většinou hodní psi, kteří se dobře stříhají, k nám nechtějí, počůrají se nebo se vyvlíknou z obojku, ale psi hajzlíci, kteří si rádi kousnou, se těší-asi na to, až si zase zakoušou
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:13
- Nahlásit
Naši starou kokřici už 14 let necháváme 2x do roka ostříhat. Chodíme pořád k jedné moc hodné paní a přesto to Aneta snáší moc špatně. Když i vyzvedávám, tak je uražená a nemluví se mnou dva dny. Vždycky jsem si myslela, že si zvykne, ale nezvykla si.
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:56
- Nahlásit
Nedivte se, že je pejsek stresovaný stříháním, když jak píšete byl hodně zaplstěný. Je potřeba pejska zvzkat na česání a manipulaci a ne mu nejméně tři měsíce odpouštět česání /s tím, že to nemá rád a že ho tudíž nebudu trápit/ a následně ho strčit do salonu, kde musí zvládnout to co někdo z jakéhokoli důvodu zanedbával. To se pak psíkovi nedivím, když kartáč skoro nezná a pak jej cizí ženská nebo chlap češou a stříhají minimálně 2hodiny vkuse.
|