Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / PROSIIIM O Radu
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 3 Srp 2005 21:08
- Nahlásit

Mame 8 mesicní stěně čivavy, je zlata a strašně fajn, trošku změna předtím jsme měli 13 let fenku ovčačku... Jen mam s čivou trošku problém co se týká venčení.Ještě se mi doma občas vyvenčí na venčicí plenu, někdy udělá i bobek, který následně sežere. Oba jsme pracující vracíme se domů průmerně kolem 15 hod. Někdy fenka vzdrží jindy je doma nadílka. Trestat ji po "činu" , který spáchala pred tim než jsme došli domů je nemožne, není přoitom přistižena.Tak prosím o radu zkušenějsí jak na to? Nebo bude stačit doufat v to,že se to "časem" naučí??????

Monyschka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2005 22:23
- Nahlásit

Trestat ji nepřipadá v úvahu, zkuste se zkontaktovat s paní Vaškebovou, určitě Vám poradí, dám Vám adresu na webové stránky jejího cvičáku, určitě tam bude e-mail nebo telefonní číslo.

Endy
# Zasláno: 3 Srp 2005 22:43
- Nahlásit

Pokud byla od štěňátka naučená venčit se i doma na plínku,nepovažuje to teď za něco,co se nesmí.To by jste museli plenu úplně odstranit a pokud by došlo k vyvenčení v bytě,vyhubovat jí.Zkuste to třeba o víkendu když jste s ní doma.Odstraňte plenu a choďte jenom ven a sami uvidíte,že to vydrží.Nepíšete,jak dlouho jste pryč,je možné,že je to na ní dlouhá doba.

Anonymní
# Zasláno: 4 Srp 2005 09:58
- Nahlásit

Anonymní
vy jí necháte doma 15hodin samotnou a chtěli by ste ji ještě trestat že to nevydržela?!! zkoušeli jste se někdy vy sami po tak dlouhou dobu nevyprazdňovat?!!! proč jste si ji vůbec pořizovali když na ni nemáte čas?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 10:02
- Nahlásit

Anonymní
Myslím že bylo míněno, že se vracejí domů kolem 15.hod., tedy ve tři odpoledne - ne že je fena 15 hodin doma sama.

Evicka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 10:34
- Nahlásit

Někdy stačí upravit životosprávu, upravit vhodně hodinu krmení, a vysledovat, po jak dlouhé době se fenka od krmení venčí. Ovšem to chce vlastní experiment, na který musí být čas. Musíte být trpěliví, fenku chválit v případě žádoucího chování a v případě nežádoucího, pokud je nepřistihnete při činu, raději nijak nekomentovat, nehubovat, jen prostě uklidit. Zbytečně ji nestresujte tím, že jí budete hubovat po. Tím se to rozhodně nezlepší. Taky by to chtělo zavést pravidelný řád venčení, aby si fenka zvykla na určitý rytmus. V době, kdy jste doma fenku sledovat, častěji venčit a moc chválit.

Monyschka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 11:26 - Změnil/a: Monyschka
- Nahlásit

Tak tady je kontakt na paní Vaškebovou, určitě ti dobře poradí
e-mail agility.brno@seznam.cz
mobil +420603788787
tel. 05 - 48522836
adresa Brechtova 12, Brno-Lesná, PSČ: 638 00

Anonymní
# Zasláno: 4 Srp 2005 15:30
- Nahlásit

dekuji za radu a kontakt, určitě paní Vaškebovou zkontaktuji.

Jinak pro
anonym.Na psa čas máme je sama jen kdýž jsme v práci a to od 7 do 15 hod,tak prosím krotte svou horlivost.

O víkendu samozřejmě fena vydrží, jdeme s ní časteji a chválíme. V poledne a pak v doby na které je zvýklá, třeba, že je sedm večer poznám na ní sama příjde a ví, že se jde ven. Sama nejradeji žere večer a ráno se krásně vyvenčí.asi ještě zkusím odstranit plenu, snad budeme mít štestí. A co stím požíráním výkalů?

Anonymní
# Zasláno: 4 Srp 2005 16:41
- Nahlásit

isdpch
A jak to dělají ostatní pracující lidi pejskaři? Ja bohužel nemám možnost vzít si psa do práce. a taky nejsem nezaměstnaná, že bzch s ním trávila cele dny doma... A co se týče kontaktu, tak žádný problém nemáme, právě naopak.

Zany
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 18:30
- Nahlásit

A to stihne za 30 minut? Vetsina lidi ma na obed pul hodiny a ne vsude je mozne behem prac.doby opustet budovu zamestnavatele,pokud mate obed zajisten .

Endy
# Zasláno: 4 Srp 2005 23:13
- Nahlásit

Řekla bych,že když doma sežere po sobě bobek,že uklízí.Jako štěně to má odkoukané od mámy.Mělo by to zmizet hned,jak se doma přestane venčit.Nebo ti to dělá i venku?Štěňata malých plemen to občas dělají a s věkem to samo zmizí.Když jí při tom chytíš,tak jí vynadej.Veterinář mi tvrdil,že je blbost,že jí něco chybí a že je to zlozvyk.

Anonymní
# Zasláno: 5 Srp 2005 14:07
- Nahlásit

Endy

mě taky tvrdili, že to je ze strachu, tak to radši sežere než aby se na to přišlo.Měli jsme doma 1 týden psa na hlídání, tak to čivavka neudělala doma nic ani bobek ani čurání: je fakt, že jsem chodila z práce dřív a venčila dřív asi o 2 hod.možná je to na ní dlouhá doba .

Endy
# Zasláno: 5 Srp 2005 22:46
- Nahlásit

No když sežere bobek po sobě,je to ještě dobré.To když vám sežere venku nějaké lidské lejno,je to na zabití.To je hned z milované pusinky dobytek první třídy,kterého se nechce ani připnout na vodítko.Mně už to naštěstí seniorky nedělají,ale za mlada jsem si to taky s nima užila.A teď jsem venčila s kámoškou její štěndo a vůbec jsem jí to její prase nezáviděla.

Eimy
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2005 11:03
- Nahlásit

Endy
Furt lepší, než když se v tom vyválí

haha
# Zasláno: 6 Srp 2005 15:09
- Nahlásit

ENdy
mě to zase jeden ze psů začal dělat až v pokročilym věku , ale asi mu doopravdy něco chybělo ,byl po nich jako zběsilej, lidský nebo psí chutnali mu všechny.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání