| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:57
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=DalB-CvO7Qc
A teď mi lidičky řekněte, jak to toho pejsa naučili
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 19:29
- Nahlásit
Vero
Tak ja bych to zkusila asi takhle - drzim psa jednou rukou v podpazi jako on na zacatku a bud mu druhou rukou nabidnu neco na tu stranu, na kterou chci, aby padal, nebo neco hodim na zem, nebo se priblizim ke stolu, kde neco lezi, proste chci docilit toho, aby se natah do strany a dolu. Klik a je to. Myslim, ze s klikrem by se to dalo postupne natrenovat...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 00:03
- Nahlásit
Vero
corgi
Souhlas s corgi.
Čekal jsem, jestli ho postaví na zem a tam předvedou to samé - BUM a je ze mě hadr. To by byla paráda.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 13:11
- Nahlásit
Souhlas s corgi.
Čekal jsem, jestli ho postaví na zem a tam předvedou to samé - BUM a je ze mě hadr. To by byla paráda.
Já bych to učila jedině na zemi, na ruce psa neudržím, páč nejsem Arnold ... my umíme, aby si lehl na bok, ale neumím si představit, jak bych ho měla naučit té hadrovitosti. I kdybych pořídila klikr... I když... On mrtvýho občas dělá sám od sebe, když polospí, to mu zvednete packu nebo hlavu a on buch s ní jak hadr na zem. Přítele jednou vyděsil jak nic, když šel v noci na záchod, zakopl o psa a pes se nehýbal, mluví na něj, nic, strčí do něj, posouvá s ním, třepe s ním, nic, měl hrůzu, že se něco hroznýho děje, pes nehybný, hadr hadra, a teprv po dlouhé době s nespokojeným vrkáním nadzvihl oční blanku a znechuceně zas hned usnul...
Ale aby sebou buchnul ze stoje, no to nevím. On má rád pohodlí.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 19:32
- Nahlásit
Vero
Jasně, u velkýho psa to asi půjde těžko, když ho neudržíš. Takový ten klasický trik "mrtvej" - jako že sebou šlehne na bok, to se dá naučit celkem snadno, ale s tou packou, to nevim nevim. No ale jestli je váš pes hadrovitej po probuzení, tak bych to taky zkusila s tím klikrem, vystihla tu hadrovitost a klikla. Už se na to chystám, že se naučíme tu variantu s držením psa v ruce, jestli to zvládnem, budem tady populární
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 10:56
- Nahlásit
Na cvičáku kam jsem chodila bylo několik borderek, který na příkaz mrtvý i za plnýho běhu s sebou flákly o zem...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 11:13
- Nahlásit
Jandula
No jo, borderky jsou rychlý tak nějak z podstaty... Můj retrívr je takovej rozvážnej, spolehlivej, ale pomalej, až by jeden věřil, že má pomalý vedení (ale vím jistě, že nemá... on prostě jen o všem přemejšlí, myslím že asi tak: no to zas pěkná zbytečnost, se mi nechce... jenže ona na tom bude trapně trvat, nikdy to neukecám... ale že bych to zkusil ukecat teď... ale to nestojí za to, stejně budu nakonec muset, no tak teda jo, ono z toho něco na druhé straně kápne).
No, teď trochu teď přeháním , co ho mám, tak je to pořád lepší a jeho flegmatickost pořád víc a víc posouvá do temperamentu, ale do rychlosti borderky nebo ovčouna má prostě daleko (a nemám potřebu tlačit, aby to bylo jinak). Tak si ale neumím představit, jak udělat, aby sebou prostě fláknul... Leda vyjít z té hadrovitosti při spánku, to by mohlo jít...
Corgi, dej vědět, jestli se ti něco podaří budeš skoro génius
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2009 17:18
- Nahlásit
Vero
dej vědět, jestli se ti něco podaří
No jsem na to zvědavá Teď se na to ještě vykašlu, musíme do klubovky trénovat postoj, postoj a zase postoj (nedávno jsme si uřízli na národce pěknou ostudu). Ale pak se jede na dovču a tam bude času... Akorát budu muset dávat bacha, aby se mi ten salámovitej pes v půli nezlomil
|
allík
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2009 14:55
- Nahlásit
jéé, to je dobrý. Mě tohle dělá čubina sama od sebe odmalička
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2009 15:50
- Nahlásit
cokoliv nejlip zvire naucis tak, ze ho furt mlatis .... ale to se nesmi!!!
Tak to jsem ještě nezkoušela , když zatáhnu žaluzie, tak by to nikdo nemusel zjistit
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2009 10:30 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Hele aby jste nedopadli tagle:
|