| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2009 17:46
- Nahlásit
http://www.obedience.cz/
Pro zájemce o výcvik Obedience máme ještě několik volných míst na termín 20.-24.7.2009 - viz odkaz na propozice.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2009 06:57
- Nahlásit
http://www.obedience.cz/akce-info.php?akce=69
a nebo ještě lépe tady
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2009 18:06
- Nahlásit
nikde nikdo???
|
petulda
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2009 10:44
- Nahlásit
ahojky já už mám přihlášeno
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 07:06
- Nahlásit
petulda
To dobře děláš - bude to super, taky už jsem přihlášená.
|
petulda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 11:19
- Nahlásit
se moc těším
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 11:43
- Nahlásit
mě by to zajímalo, ale jsem úplný začátečník a to tam píšou, že pro ně/nás to není..takže smůla
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 11:46
- Nahlásit
Lucie od Arta
Jakýho máš psa?? A začátečník jsi ty a nebo pes?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 12:10
- Nahlásit
Vlasta
oba.teoreticky nastudováno,ale naživo jsem to ještě neviděla...pes je dvouletý kokr s průměrnou poslušností (ZOPky)- na kokra tedy nadprůměrnou , loveckým výcvikem a praxí atd, chcem si to něčím zpestřit, něčím, co můžu trénovat i sama, bez nutnosti nákupu překážek atd...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 12:20
- Nahlásit
Lucie od Arta
No tak to nejsi úplný začátečník - začátečník je myšleno ten kdo nemá ani páru o poslušnosti ( natož o Obedienci) a se psem vůbec necvičí - ten by potom ve skupině brzdil ostatní. Pokud máš alespoň povědomost o Obedienci a máte základní poslušnost tak myslím není problém se toho zůčastnit. Jetsli chceš tak se klidně přihlaš. Zatím málo z těch kdo se přihlásili má OB začátečníci - většinou máme jiné zkoušky.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 12:21
- Nahlásit
Já už jsem též přihlášená a moc se těším, Verča a Wilík
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 12:24
- Nahlásit
VerčaZ
Taky se těším- cvičila jsem s Petrou F. zatím jen jednou, ale je skvělá. Dokáže úžasně vysvětlit metodiku výcviku a sledovat při práci její knírače je zážitek.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 12:40
- Nahlásit
Lucie od Arta
Napadlo mě - mrkni na stránky klubu obedience, třeba do té doby je někde nějaký výcvikový víkend a na Petru už můžeš jet alespoň s nějakým základem. Teď z hlavy nevím, výcvikové víkendy, které si pamatuju jsou až po Petře, ale mrkni na ty stránky. Nebo můžeš do té doby absolvovat pár lekcí někde na cvičáku, kde se obe cvičí. Nevím teda odkud jsi, takže konkrétně neporadím.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2009 12:42
- Nahlásit
Vlasta
bezva.tak já to ještě krátce promyslím a eventuelně se přihlásíme.Jakous takous poslušnost máme, bez vodítka navíc podstatně lepší než na vodítku (díky loveckému výcviku).díky za info.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 10:14
- Nahlásit
Lucie od Arta
Promysli to a uvidíš. Petra je skvělá právě v té metodice, radí různé vychytávky které se pak dají použít pro nácvik i v jiných oblastech - já mám taky lovecké psy a vůbec není na škodu střídat výcvik poslušnosti s loveckým - ono to na tom loveckém je pak znát.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 08:17
- Nahlásit
Ještě jsou poslední dvě místa - nikdo nic???
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 08:28
- Nahlásit
Myslíte, že je toto cvičení vhodné pro všechna plemena, nebo spíše ta malá?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 08:40
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Mezi přihlášenými jsou: border kolie, belgický ovčák malinois, zlatý retriever, velký knírač, labrador -a je tam jeden pudlík.Je jedno jaký je to pes - pouze úplné začátečníky co vůbec neumí zacházet se psem nechtějí - bo by brzdili ostatní.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 09:04
- Nahlásit
S čubou (RTW) jsem dělala nároďák, teď jsme přešli na IPO a jak jsem si pročítala OB, je tam spousta věcí, co známe a snad teda i umíme. Zaujalo to rozlišování předmětů, to by mě docela zajímalo, jak se to učí.
Je to od pondělí do pátku?
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 09:14
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Obe jde dělat opravdu s každým psem. Já mám ohaře, jedna holčina dělá obe se shitzu, kavalírkama, atd.
Oproti nároďáku nebo IPO by měl být výraz psa i psovoda lehce odlišný. U obe by vše mělo působit přirozeně a samozřejmě, ne tolik naučeně, jestli mi rozumíš, což je oproti jiným zkušebním řádům trošku rozdíl. Ale spoustu lidí dělá naprosto bez problémů oboje. A ještě - psi by neměli projevovat agresivitu vůči psům a samozřejmě lidem.
Je to do pátku, v sobotu pokračuje seminář pro instruktory.
Více info najdeš na oficiálních stránkách Obedience klubu.
Nejsem organizátor této akce, takže tohle jsou jen povrchní info
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 10:11
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
Já patřím k organozátorům a Petra F. bude dělat i poslušnost na IPO. Na oční kontakt je je to super.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 10:19
- Nahlásit
Přemýšlím o tom, ale mám problém, že mi asi nedaj dovolenou, no zkusím se zeptat.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2009 10:23
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
JInak náš výcvikář s maliňákem na Petru jezdí do Rakouska už dlouho a moc si to chválí. Já mám goldeny a tento výcvik mám jako doplněk na WT a lovecké zkoušky.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 07:09
- Nahlásit
Ještě mám info, že na každý den bude i figurant - není to v ceně, platit se bude přímo figurantovi a stojí 100Kč za dvě kola - nedělám IPO takže nevím co jsou 2 kola........
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 08:19
- Nahlásit
To není tím, že by lo bylo IPO nebo ne, kola jsou u každého kousání. Znamená to, že jdeš kousat dvakrát, nic víc.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 08:20
- Nahlásit
Jinak stále přemlouvám šéfa, ale zatím to nemá úsěch.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2009 08:34
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
JJ, to znám, můj šéf je taky schopen si na poslední chvíli něco vymyslet a pokud ne tak očekává, že budu na mobilu k dispozici. To tedy letos ne.... mobil přesměruju na kolegu a šmidlik.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 09:05
- Nahlásit
Fotky na Rajčeti - odkazy
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2009 09:06
- Nahlásit
http://garde.rajce.idnes.cz/Obedience_Ceska_Lipa_2 009_III/
http://garde.rajce.idnes.cz/Obedience_Ceska_Lipa_2 009_I/
http://garde.rajce.idnes.cz/Obedience_Ceska_Lipa_2 009_II/
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2009 07:01
- Nahlásit
Ještě posouvám dopředu, kdyby to některý z účastníků nestihl ....
|