Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / začal doma značkovat!
Autor Zpráva
papillon_girl
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2009 23:17
- Nahlásit

Ahoj!
Mám už trochu starost, která se týče čirání 12ti měsíčního psiska, asi od 4 měsíců se doma skoro nikdy nepočural, jenom někdy ráno, když už to nemohl vydržet. V poslední době je ale jako blázen - začalo to, když se rozháraly feny v baráku, asi před 2 týdny, tak jsem si říkala, že je to prostě tím a že ho to přejde, ale už je doháráno a on si to doma označkuje v nestřeženou chvíli klidně 3krát denně. Už nevím, jak na to, aby pochopil ,že značkovat doma přostě nemůže. Dostane sprda, on už hned když označkuje ví, že to neměl dělat a tak se stydí a já to na něm poznám... ale stejně to udělá, i když ví, že se to dělat nemá. Příjde mi, že to dělýá prostě radostí, třeba když je rozverný při hře nebo když má z něčeho radost... Je nějaký způsob, jak mu to prostě zatrhnout nebo je to pozdní puberta a prostě to přejde?

gabi
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2009 09:04
- Nahlásit

Prosím ťa, mám pár upresňujúcich otázok.
Kde značkuje? Na jedno miesto, alebo ich má viac?
Čistíš tie miesta? Ako a čím?
pristihla si ho pri tom?
Aký bol trest alebo lepšie protiopatrenie?
Ako vieš že vie, že to nemal robiť?

Môžem ti povedať že ho to neprejde, pretože si sa zrejme dopustila pár chýb:
Dovolila si mu to urobiť a nezatrhla si to hneď.
Aj keď si vedela že to robí, neprichystala si sa na to a pravdepodobne si mu to nedokázala vysvetliť tak aby pochopil, že to robiť NESMIE!

Neexistujú žiadne ospravedlnenia, že feny hárajú, že zastydlá puberta a že jeho to potom prejde.

Ale nevešaj hlavu.
Aj psa, ktorého vezmeš z ulice a kotrý je zvyknutý označkovať všetko to dokážeš odučiť.
1.Všetky miesta, kde pustil aspoň kvapku poriadne vyčisti, pretri napríklad octom, aby si čo najviac odstránila pach.
2. Netrestaj, keď nájdeš označkované miesto, len ho vyčisti,
a najhlavnejší bod:
3.Buď pripravená a Číhej.
Podľa veľkosti psa si priprav "hnev boží". Mne sa osvedčil retiazkáč,(radšej väčší) a akonáhle psík pustí kapičku, zdvihne nožičku, alebo na to len pomyslí, tak ju po ňom bez varovania práskni. Pozor na sklo Odporúčam ti trafiť. Ale aj keby sa ti to nepodarilo, tak hoď tak, nech to rachotí čo najviac, kľudne aj do steny ktorú chce očúrať. Ďalej na jeho počin nereaguj agresívne, pretože v tej chvíli určite prestane a to predsa chceš, takže nieje dôvod na hnev.
Musíš byť ako jeho tieň, čím rýchlejšie a častejšie za sebou ho pristihneš tak, aby o tebe nevedel, tým lepšie pre teba a teda aj pre neho. Musíš ho presvedčiť že to nehádžeš ty, ale že je to trest z neba, ktorý sa na neho zosype keď na to len pomyslí.

A to je všetko, milé deti. Želám veľa trpezlivosti a úspechov

gabi
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 08:17 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

papillon_girl
Dúfam že som ťa nevystrašila, alebo tak niečo
Tak ako to s tým tvojim miláčikom malým je?

wami
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 08:49
- Nahlásit

gabi
v případě papillon_girl bych doporučila řetízkáč spíš menší a lehčí, neb jde o papiše, aby to ten pánbíček s trestem trochu nepřehnal

trocha černého humoru, neb jinak není, co dodat

gabi
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 09:27
- Nahlásit

Myslela som na to že dvojkilový psík vyzerá dosť krehko, ale takto je to univerzalny návod na použitie.

Pri ľahších váhových kategóriách by som sa asi aj ja bála. Ale práve ma napadlo, že mám doma takú ozdobu na vianočný stromček, proste rolničky. Nieje to veľmi ťažké, ale dosť na to aby to dobre letelo, a rachotí aj tak dosť.

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 18:29
- Nahlásit

gabi
Ahoj. Zatím to jde i bez řetízkáče, od pátku si označkoval roh jenom jednou, takže velikánský pokrok. On je taková citlivka, že stačí trochu zvýšit hlas a vypadat naštvaně, on je z toho úplně na větvi, takže bych řekla, že už se zase vzpamatoval. Nechápu co mu najednou přeskočilo v palici, ale dělám co můžu, nejvíc asi zabralo, že jsem ty rohy nastříkala dost odpuzující voňavkou, už si k nim ani nečuchne.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání