| Autor |
Zpráva |
borderojd
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 07:55
- Nahlásit
AHoj, mám takovej trošku problémek. Můj borderák je celkem citlivej na různý pdněty. Reaguje když si obleču bundu že se de ven, ale má jeden celkem špatnej zlozvyk a přijde mi že ho prevít jeden stupňuje a to hlavně v neznámím prostředí a před cizíma lidma. Když je jen semnoudoma, tak to neni tak extrémní. De o to, že když to vypadá že se třeba pude ven, nebo se někde čeká a jeho to tam nebaví začne nejdřív potichu pískat je to hodně hodně tichounké kňučení ve veli vysokej tónině a když je ten podnět hodně silnej tak už kňučí poměrně hlasitě. Nelíbí se mi na tom to, že to dělá lavně když je tam víc lidí asi aby upoutal pozornost. Snažim se to řešit třeba odložením prostě lehni a ticho, což občas funguje. Zná i povel nesmíš, ale to funguje tak na pět vteřin a pak nic.De mi o to, jak to u týhle potvůrky co nejvíc omezit, myslim si, že de fakt snad jen o zlozvyk, kterej by se dal odnaučit.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:04
- Nahlásit
borderojd
A traverzu už jsi zkoušela?
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:07
- Nahlásit
Jasně traverza funguje relativně dobře, jen veřejnost jí moc nechce akceptovat.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:10
- Nahlásit
borderojd
Jasně traverza funguje relativně dobře, jen veřejnost jí moc nechce akceptovat.
No jo, s tím se setkávám relativně často. Vydrž, už máme ve vývoji řadu "travers humanic", která bude sloužit k ztraverzování přítomné veřejnosti
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 08:19
- Nahlásit
NO tak na tom zapracujte hodně rychle, bo mě to začíná silně prudit, ale vono i píchnutí takovou slepeckou holí je docela good akorád pak nahodí děsně překvapenej ksicht, jakože co to má jako znamenat?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 09:03
- Nahlásit
borderojd
Slepecká hůl stála u zrodu traverzy . V podstatě je to její předchůdce . Zcela vážně. Když byla Pumice malé štěňátko (asi čtyřměsíční) tak jsem byla na závodech a vzala jsem s sebou dva slepce. Na výlet. Pumice furt dělala bligule a vymýšlela kraviny. Docela dobře odhadla kam na ni dosáhnu a třebas metr mimo můj dosah začala kravit. Celý den jsem se vztekala, vždycky když jsem po ní skočila tak pochopitelně uhla a ze dvou metrů se mi vysmívala. Pak mi ruply nervy, sebrala jsem Adélce slepeckou hůl a práskla jsem s ní Pumu, která byla přesvědčená, že je mimo dosah a tudíž beztrestná . Tak vznikla první traverza
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 09:24
- Nahlásit
JOjo v tomhle je to fajn, ale blbí je když se netrefíš a napálíš někoho jinýo, mě osobně se to nepovedlo, ale osobně sem zásah dostala taky sem docela mrkala. no a krom pořádný traverzy tě nic nenapadá?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 09:36
- Nahlásit
borderojd
blbí je když se netrefíš a napálíš někoho jinýo,
No tak já celkem eště vidím. Blbě, ale vidím, takže se většinou trefím
no a krom pořádný traverzy tě nic nenapadá?
obávám se, že ne. Buď bych zkusila tu traverzu a to ticho si vynutila - i přes to, že nějací lidi kolem budou mít kecy.
Nebo by možná mohlo zkusit zabrat hlídání předmětu. že bys mu dala hlídat třebas hůl, on by zaměstnal mozek a ztichnul by. Třebas. Ale mám strach, aby to nemělo opačný efekt, aby třebas nezačal vrčet na lidi co budou blízko něho....
Ta traverza mi přijde jednodušší.
Mě to někteří psi dělají taky. Jak ví, že už se půjde ven, tak jsou celý nedočkaví, kňučí u dveří, štěkají, klovou do dalších psů... řeším to traverzou, nebo tím, že je zavřu a jdu ven jenom s ostatníma. Prostě - chceš dělat bordel? Fajn, tak si ho dělej, ale beze mě. A ti co jsou hodní půjdou ven.
Mezi námi, nezabírá to, příště dělají bordel zase. Nejspíš to bude tím, že jsou to teriéři, nemají žádnou mozkovou buňku a nedokáží si spojit dvě a dvě. Borderky uvažují, ti by to dokázat mohli.
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 12:35
- Nahlásit
JO tak to mi mluvíš z duše, bo českýho teriéra bezpapíráka máme doma a to je pak ňaňo když se oba mocně rozeřvou a tim že von je malej si masíruje ego, takže se snaží řvát vo to víc, ještě že tam tak často nejezdim. DO těch se ani nedá pořádně trefit třeba botou jak je to mal hehe. Každopádně dík za názor a radu, asi to fakt chce častěji použít traverzu, víc klidu a důslednosti.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 12:39 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
borderojd
Mně tím pes doma taky terorizuje. Funguje jednoznačně traverza a pak když ztichne (omráčen) tak pochválit. Ale celkově to tak musím dělat pořád Páč má taky více buněk a spojil si, že fakt přijdu - byť ho seřvu, navíc když přijdu, tak ztihne a obrovsky mně vítá, takže má pak právo být uražen za seřvání.
Ale je fakt, že mně nenapadla bílá hůl....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 12:56
- Nahlásit
Terri
pak když ztichne (omráčen)
njn,ta moje mrcha je též velmi často natěšena,vůbec je to taková hepy povaha ,odstranuje se to dost těžko,řvala furt v buse na cvičák páč se těšila až bude už tam a pak cestou zpátky páč se těšila až bude zas zpátky To se mi povedlo odstranit pamlskama docela rychle. Narozdíl od zadavatelky ona to dělá jen když se na něco těší(to je ale každou chvíli ) a ne když jí to někde neba.Traverza i funguje,ale musí mít tu razanci aby dokázala omráčit ,jináč škoda námahy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 13:04
- Nahlásit
Co se odchodu týče, tak u nás musím buď zařvat, až spadne vomítka a pes se zplacatí a nebo v hrozivým tichu udělat ksicht č. 28 /toho von se bojí/. on je totiž schopen pojmout maximálně tak to, že má sedět. Kdyby bylo po jeho, tak hopíkuje prostorem a motá se pod nohy a zmrzačí všechno kolem dřív ve stejnej okamžik, kdy všechny připraví vo rozum. Takže má sedni, ale to ho zas frustruje, že se nemůže pinožit, tak píská takže já buď zařvu a nebo hodim ten gezicht. To podle toho esi mě třeba Davídkojc přes den vytočí (to řvu) a nebo ne a sem f klidu (to hnusně koukám).
Víte co ale? Jak je možný, že si to nepamatujou, šmejdi chlupatý? Teda je mi to jasný, že pamatujou, ale že prostě si to nevodpustěj.
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 13:08
- Nahlásit
Protoč si to nepamatujou? protože ta chuť je asi hold větší. no sou to potvory ušat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 13:11
- Nahlásit
borderojd
A teď co u nás hárá fenka v baráku, tak je ta chuť přímo obrovská.
Na tu nudu, pro případ, že se nic neděje, to má Biluška pravdu- dej mu úkol, ať třeba hlídá pytlik na piškoty, nebo tak. A plus to zkusit vzít přes povel ticho.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 13:30
- Nahlásit
borderojd
dej mu něco do tlamky, jako myslím aport, ať ho drží
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 13:39
- Nahlásit
JO to je fajn aporty už dotažen máme takže to by asi šlo. skusim díky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 13:40
- Nahlásit
borderojd
esi je šikovnej, bude pískat nosem
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 13:54
- Nahlásit
Taky tě mám ráda, ale zrovna todle sem slyšet nechtěla, si vobčas říkám proč mu s těma koulema nevzaly i hlasivky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 14:14 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
borderojd
ale zrovna todle sem slyšet nechtěla,
tak esi Ti to uleví, můžu to vymazat
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 22:04
- Nahlásit
Tak mně psice píská a vyvádí jen když se jde ven... A je fuk, jestli byla před tím venku tři hodiny nebo 15 minut, prostě píská, píská, píská, poštěkuje... Je fakt, že když jde ven jen se mnou a s manžou, je možný ji "ulehat" a "uzůstaňovat" tak, že je zticha, ale když jde s mamkou nebo ven u babičky (prostě cítí za zadkem někoho, u koho jí to projde ), je to hrozný... Pokud začnu s tou poslušností, co normálně, je mi řečeno "ať ji chudinku netrápím, že se těší" (to vím taky přece )
Takže je to marnej boj, když s ní jdu sama, udržím ji tak, aby nekňučela a nepískala, ale jinak ne...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 22:06
- Nahlásit
mac1
jo, jinak když má něco v hubě (což většinou něco bere, když je nějak rozrušená ), tak taky nekňučí, nebo když najde nějakou schovanou dobrotu, kterou musí sežrat, než odejde ven, protože by jí ji jinak někdo určitě sežral
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 22:16
- Nahlásit
borderojd
mě čuba nepíská, mě rovnou štěká. kdykoliv sme venku a nic se neděje a ona se nudí, tak na mě začne ječet. traverza nepomáhá (jak by mohla na teriéra), takže ji prostě ignoruju. naučila sem se to nevnímat, nic jiného mi nezbývá, jinak bych jí musela už umlátit
|
borderojd
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2009 22:24
- Nahlásit
jo štěkání je taky super věc, kor u bordery co má tendence a naprosto přirozený pást všechny psy co sou v dosahu, ale pokud vim, tak bordery by při pasení neměly štěkat, což Jerri nějak nepochopil. občas to pejskaře odradí natolik že radši dou pryč. ALe je fajn, když se štěkacích magorů sejde víc, pak mám takovej ten zlomislnej picit uspokojení že nejen můj čoklid je uřvanec. Ale povel nesmíš když třeba jdeme a neni na volno zná a funguje, každopádně na nějakou větší vzdálenost ne.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2009 09:40
- Nahlásit
borderojd
jj bordery nemaj štěkat připasení, já mám australandu a ty při pasení štěkat můžou a teď sme byly poprvé u oveček a to byla teprve šou můžeš juknout http://www.youtube.com/user/EasyEuforia
|