Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Hrabe na zahradě díry
Autor Zpráva
Kača
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:00
- Nahlásit

Ahoj, mám čtyřletého psa, křížence rottweilera a německého ovčáka. Asi před dvěma roky začal neustále devastovat zahradu, tím, že hrabe díry (při jeho velikosti jsou to spíš jámy). Abych ho to odnaučila vyzkoušela jsem už všechno možné, ale zatím nic nezabralo. Můžete mi někdo poradit jak ho to odnaučit? díky moc za rady

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:07
- Nahlásit

Kača
A ma pes pres den dostatecne vylitani i mimo zahradu? Aby netropil kraviny z nudy?
Můžete mi někdo poradit jak ho to odnaučit? díky moc za rady
Neodnaucis, muzes se smirit a vyhradit kus zahrady pro hloubeni krateru. A na tu kulturni cast travniku psa poustet jen pod dozorem a ve vasi spolecnosti.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:24
- Nahlásit

Fifi
mohlo by pomoct nasměrování tý činnosti jinam, jako na jiný místo? Ale nevím jak. Povedlo se mi Ešusovi vysvětlit, že na zahradě se nekutá, ale na louce hloubit může. Jen nevím jak, jak jsem to udělala, nemám návod na to

argosek
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:48
- Nahlásit

Kača

strejda, kdyz mel prasatka, daval jim do rypacku takovy krouzek, aby neryla v zemi, ale nevim, jestli se to da pouzit na krizence rottweilera a nemeckeho ovcaka.

Kača
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 18:50
- Nahlásit

Zahrada je poměrně velká, a každý den ještě chodíme na delší procházky. propozice zahrady už nedovolují vyhranění prostoru jen pro psa. dá se říci, že jeho prostorem je celá zahrada. Dělá to v době, když čeká až půjdu ven(když přijdu z práce). V mé přítomnosti si to nedovolí a nic takového neprovozuje ani, když jsme v práci.

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2009 19:09
- Nahlásit

Kača

tak pokud to dělá jen v tu dobu před odchodem na procházku tak se to dá pořešit tím, že bude třeba čekat na místě, kde se hrabání provozovat nedá a nebo může "dostat důležitý úkol". může třeba "hlídat" vodítko či nějaký předmět, aby to byl "zábavnější" povel než prosté zůstaň, které by při tom těšení se na prochajdu bylo pochopitelně pro psa otravný.
To "hlídání" - by se musel tedy před tím naučit - náš pes nejraději hlídá rohlík . Nedávám ho na zem /nechci aby si bral jídlo ze země/, ale položím ho na židli a řeknu: "dávej pozooor na ten rohlík!" . Není to hlídání v klasickém slova smyslu, jako na cvičáku, kdy pak někdo jakoby chce psovi věc sebrat, je to jen forma zabavení, aby se čoklid soustředil a nedělal krávoviny.

Petra Vé
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2009 07:45
- Nahlásit

Naše psice taky hrabe, vzhledem k tomu, že je to pyrenej, tak ty jámy jsou vážně impozantní (vyhrabala i jabloň). Tak jsem ji nenápadně pozorovala, proč to dělá. Bylo to celkem prosté, ona si tam schovávala jídlo - rohlík, pamlsek, pěkně to uhrabala čumákem a za chvíli si to zase běžela vyhrabat. Tak jsem ji nasměrovala na jedno místečko, tam ať si hrabe, jak chce - celkem to pochopila a já mám skvělou, přebranou a nakypřenou hlínu do truhlíků

LucieS
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2009 13:27
- Nahlásit

Jestli to dělá jen při čekání na procházku, tak tím ventiluje stres, není to nějaká vědomá činnost, prostě začne "něco" dělat (jiný pes se ve stresu třeba začne drbat apod.). Pokud se ti podaří odbourat stres, přestane hrabat.

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 15:43
- Nahlásit

argosek
strejda, kdyz mel prasatka, daval jim do rypacku takovy krouzek
Buď sis to, synovče, popletl nebo to byl strejda z druhé strany (tzv. protistrany). Já prasátkům kroužek do rypáku nedávám.

argosek
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2009 20:37
- Nahlásit

a, strejdo, ma orisky veverka?

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 06:07
- Nahlásit

argosek
a, strejdo, ma orisky veverka?
Samo ...

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2009 20:13
- Nahlásit

Strejda

brano?

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 06:01
- Nahlásit

argosek
brano?
Samo (že Brano zavírá samo)

argosek
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 10:55
- Nahlásit

Strejda

vstavaj jano hore, na banu klepaju, ak neskoro prides, farat ti nedaju.

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2009 13:43
- Nahlásit

argosek
2. sloka
Ej voli moje
Býku nahore, co je?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání