Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Poradte prosím pamlsky
Autor Zpráva
lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 10:41
- Nahlásit

Pejsana na prochazkach se snazim ucit privolani a obcas nejaky zakladni povel.
Pouzivam tyhle pamlsky
http://www.packa.cz/d1867-kost-chroupaci-mini-prir odni-baleni-100ks-4045456
ale vetsinou je venku nechce, protoze bud nema cas to sezrat nebo kdyz ho dostane potreti za sebou, tak uz mu to nechutna a proste to vyplivne. Z toho maj urcite radost ostatni psi nasidlisti, mene uz ja.

Poradte prosim nejake pamlsky, se kterymi matedobre zkusenosti. Meli by byt co nejmensi (velke nema cas jist), chutne, nejlepe nebarvene a co nejvic zdrave(aby v tom nebyli nejake sracky, co psovi skodi).

Kockam kupuji tyhle
http://www.packa.cz/d481-pralinky-lososove-40g-663 995510
psovi taky chutnaji, ale nevim jestli mu je muzu davat kdyz jsou pro kocky.

dik za rady

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 10:46
- Nahlásit

lucYnka XIII
Kronch lososvé pamlsky pro psy, jsou dva druhy, vem ten dražší, hodně se drolí, ale stojí za to, nebo změň způsob odměňování úplně-pohrát si, pomazlit, hračka.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 11:09
- Nahlásit

http://www.dvapsi.cz/inshop/shop.asp?url=set.asp?l evel=1500
to je to, co jsem psala, a jak říká isdpch, stačí kousek, ať to má hned v sobě, i to co je v tom pytlíku můžeš rozlomit na tři, čtyři kusy, pro odměnění stačí asi takový kus, jako je nehet na palci, ale zato odměňovat tím častěji-nevadí, že ta odměnka trvá jenom chviličku, ale musí být často, a to s tou kostičkou podle mě dost dobře nejde a psa to zpomaluje.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 11:19
- Nahlásit

Mucholabka
hracky ho naprosto nezajimaji, nehraje si s nimi ani doma, asi by to pro nej nebyla zadna inspirace, kdyz jsou mu sumafuk.

Snazim se hodne chvalit, ale on je dost flegmous a kdyz uz ho chvalim dlouho mam pocit, ze ho to votravuje bo si chce jit dal cuchat. Chci, aby mel opravdu radost, ale jedine co ho trochu inspiruje je neco dobreho. Pochvala je samozrejmost, ale taky nemam pocit, ze by se kvuli ni ke mne ritil.

Ono to s tim vycvikem neni nijak zhave, pejsek je hodny, na prochazkach si me hlida, pred silnici zastavi, ale obcas kdyz je neco zajimavejsiho (pes, fena), tak neposlechne a vlitne do silnice a to bych s im chtela nacvicit, aby prisel. Jenze mam vylozene pocit, ze prijde, ale zadne velke nadseni v tom neni.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 11:22
- Nahlásit

lucYnka XIII
Co to je vůbec za rasu? Od některých jedinců holt zázraky na počkání čekat nemůžeš...
jinak-hodně udělá i celkový systém krmení-když bude pes dostávat krmení jednou denně večer svoji dávku, tak se na pamlsek bude chovat jinak, než pes překrmovaný nebo když dostane jídlo ráno i večer a jdeš s ním někam po jídle-víš jak to myslím cíleně když vím že na druhý den budu po psovi něco chtít, tak mu dám třeba poloviční dávku a na druhý den dostane hodně pamlsků, třeba i masko a tak, které mu zbytek dávky nahradí.

Walda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 11:33 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

lucYnka XIII

kdyz uz ho chvalim dlouho mam pocit, ze ho to votravuje bo si chce jit dal cuchat. Chci, aby mel opravdu radost, ale jedine co ho trochu inspiruje je neco dobreho.

Pokud je to prcek, tak ho musíš naučit i přijímat pochvalu.
Takže nejdřív, najdi lepší pamlsky, dávej je jen jako odměnu, nikdy jindy.

Pak, když bude na pamlsek soustředěný, ho chval, hlaď, jásej a mezi tím ho nech dobývat se na pamlsek do tvojí ruky. Na závěr pochvaly mu pamsek z ruky vydej. Talkhle se naučí, že pochvala je príma věc a časem na závěr pochvaly už pamlsek nebude potřeba. Když dochválíš, ještě si ho na chvíli u sebe udrž a až pak mu dej volno.

Pokud to budeš dělat obráceně tak, že mu nejdřív dáš pamlsek a pak ho budeš chválit, bude ti na pochvalu dost dlouho kašlat a bude chtít hned po pamlsku vystřelit pryč..

Falco
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 11:34
- Nahlásit

Já používám:
1. Vařené hovězí maso nakrájené na malé kousky, to se může přetrhnout, když ví, že je mám v kapse. Na to se skvěle cvičí poslušnost a přivolání. Teda, na přivolání mi pak chodí všichni psi ze cvičáku
2. Sušené plíce taky nakrájené na malé kousky. Nosím v krabičce v kapse "psí" bundy a používám na vycházce. Prý to smrdí, ale já nemám čich, tak je mi to jedno.
3. Malé kousky červené papriky a 30% eidamu - na domácí cvičení

borderojd
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 11:37
- Nahlásit

Nám velmi dobře fungují sušené plíce střívka popř ty lososový ňaminy od kronchu, ale je fakt že já mám popelnici a ne borderu.

Pavel K
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 14:06
- Nahlásit

Nedělej z pamlsků zbytečnou vědu. Výborný je tvrdý sýr, salám, párky, vařené maso, srdce atd. Vše nakrájej na malinké kousky, klidně jako nehet malíčku, aby to pes slupnul co nejrychleji a nezdržoval se kousáním. Dobrý je, když to hodně voní a jak máš od toho navoněnou ruku, uvidíš, jak ti za ní půjde. Samozřejmě pes musí být hladový a na pamlsky musí mít chuť. Můžeš vyzkoušet všechno možný a poznáš, co tvému psu chutná nejvíce.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 15:14
- Nahlásit

Pavel K
Výborný je tvrdý sýr, salám, párky, vařené maso, srdce atd. Vše nakrájej na malinké kousky, klidně jako nehet malíčku, aby to pes slupnul co nejrychleji a nezdržoval se kousáním.

Tak nějak.

Jinak já taky používám takový pacičky polosušený smradlavý, co se daj u nás koupit po koruně kus. Nakrájím na minikousky (cca 30 z jedné), strčím do kapsy a jdu. Po tom by se utloukli.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 15:57
- Nahlásit

Mucholabka
krmeni dostava kolem poledne BARF a vecer mu nasypu granulky (Acana senior) kdyby mel hlad, ale vetsinou je moc nezere
Skuby je krizenec asi spice

Walda
je mu 9 let, takze prcek to moc neni

Walda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 16:02
- Nahlásit

lucYnka XIII

je mu 9 let, takze prcek to moc neni

Ňák tomu moc teda nerozumím. Ty ho máš z útulku, nebo proč musíš tak starýho psa prokrmovat při přivolání?

Ale i u staršího psa neuvyklýho spolupráci s člověkem samozřejmě platí, co jsem napsal.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 16:56
- Nahlásit

Walda
no z utulku neni, ale nikdy nejak cvicenej nebyl, on byl vzdycky hodnej, utek jenom za haravkami a i to nekdy poslech. Nepere se, nelovi, je to flegmous. Proste ackoli je vetsinou na volno nejsou s nim problemy, ale rikala jsem si, ze by nebylo spatny mu privolani zafixovat, aby na nej poslouchal spolehlive a tak ho chci necim inspirovat.

Walda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:55
- Nahlásit

lucYnka XIII

Aha takhle.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 19:11
- Nahlásit

ale obcas kdyz je neco zajimavejsiho (pes, fena), tak neposlechne a vlitne do silnice a to bych s im chtela nacvicit, aby prisel.

Byť mám psy sebeposlušnější, u silnice si je dávám na vodítko. Viděla jsem tolik psů po srážce s autem a jejich majitelé také říkali, že se umí u silnice zastavit, že do ní nelezou.... ale až tam uvidí háravku, veverku, kočku, vzpomene si, že si na druhé straně silnice včera zahrabal kostičku, vběhne klidně pod auto. Je to jen pes, není na baterky
Bezpečnost především a pes na volno u silnice mi bezpečně nepřijde

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2009 19:14
- Nahlásit

A když je to forum o pamlskách, tak doporučuji vařená srdíčka, třeba drůběží, když je to malý pes. Rychle je slupne, jsou voňavá a určitě mu budou chutnat.

petulda
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 10:30
- Nahlásit

super pamlsky jsou od Biomillu,ryba mě to smrdí,ale psům asi moc voní,dají se rozdrolit na menší kousky,výhodou je,že se to nekazí,jako maso a jiné a když je budeš mít delší dobu v kapse nic se neděje.používám je jak na cvičáku,tak na stopě a zatím sem nic lepšího neobjevila,750 g stojí cca 100-128kč,dají se sehnat na netu,nebo výstavách,třeba je mají tady:
Šťastný pes.cz

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 11:35
- Nahlásit

lucYnka XIII

Skuby je krizenec asi spice

jee, mam doma podobnou (nebo mozna stejnou) rasu. je to fenka a zabira mi na ni sovetska hymna. kdyz prijde, kousek ji zapiskam - a kdyz je extra sikovna, tak ji i kousek zazpivam.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 11:39
- Nahlásit

argosek

Ja neznam sovetskou hymnu - zazpivej mi kousek

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 11:42
- Nahlásit

lucYnka XIII

paaaaartija leeeeeninaaaa
siiiiilaaa naaaroooodnajaaa

jestli ti po tomhle nezabere, tak uz nevim.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 11:53
- Nahlásit

argosek
kuju to vyzkousim
ted se cpe hov. srdcem tak asi ani sov. hymna nema sanci, ale pak to zkusim ;)

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 11:57
- Nahlásit

argosek
simte a melodii to ma jakou, ja abych nebyla za blba venku, ze to budu zpivat treba na skakal pes

argosek
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 13:03
- Nahlásit

lucYnka XIII

http://www.youtube.com/watch?v=qLcc19mt4eA

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 22:51 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit

argosek

jsem to zkousela a mas muj nehynouci dik,
opravdu to zabira, pes nadsenej, postavil se do pozoru a zpival se mnou

a nemusim nosit po kapsach pamlsky co se drobi a smrdi a navic usetrim

posloucha na slovo, jen aby si moh poslechnout kousek hymny
vrele doporucuju

Andushka
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 10:03
- Nahlásit

Tak to jsem zvědavá....náš pes je "héééérečka", na cvičáku s pamlsky vzorný, na horách (kupodivu bez pamlsků) - fantazie .... v okolí bydliště - totálka prchavec...ovšem zpěv hymny na přivolání asi sousedi nestráví

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 11:24
- Nahlásit

Psíček
svete div se, ale jde to

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 11:34
- Nahlásit

lucYnka XIII
no myslím že se Psíček diví tomu BARF a granule..páč BARF je krmení syrovou stravou..a to granule nejsou že jo...
takže nekrmíš BARF ale děláš to co většina lidí že dá někdy to a to..BARF je něco jinýho..fakt

Evicka
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 07:54
- Nahlásit

Náš nejlepší a super pamlsek je trvdý sýr cihla nakrájený na kostičky. Někdy ho necháme usušit, aby byl tvrdý, protože se lepí a pak ty kostky normálně nosíme v kapse třeba týden i víc a podle potřeby dávkujeme. Nezamastí se látka, nezlpesniví, prostě je trvanlivý a pro psy naprosto nezávadný v jakémkoliv množství.

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 08:22
- Nahlásit

argosek

zabira mi na ni sovetska hymna

Jak jsi na to přišel? Běžně si jí na jen tak prozpěvuješ?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání