Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / agility
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:38
- Nahlásit

Dobrý den.Mám 5ti letou fenku Akity Inu a začala jsem s ní cvičit agility.Mě to baví, ale jí ne!Mnoho lidí mi poradilo, že jí to mám učit stylem hry, ale ona si nechce hrát jenom by žrala.Protože jí to nebaví utíká ze cvičáku.Prosím poraďte mi něco aby jí to alespoň trochu bavilo.

Terri
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 11:55
- Nahlásit

Pokud je žravá, zkus motivaci pamlskem. Ale pokud ji to nebude bavit, což bych u akity asi očekávala spíš, tak zkus jiný sport... "zanícení" pro agility se vynutit nedá...

Garfield
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 12:41
- Nahlásit

Protože jí to nebaví utíká ze cvičáku

...a není to u pana Dostála? To se tam prý stává. Tam to nebaví víc pejsků.
PS: Omlouvám se za připitomělé poznámky.

Iris
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2005 15:25
- Nahlásit

Víš já bych ti doporučila co nejrychleji přestat, protože jestli utíká ze cvičáku tak je to hodně zlí. Akorát ji to tím hnusíš. Třeba se věnuj normálnímu výcviku.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 06:28
- Nahlásit

"jenom by žrala..."
Jako bych četla o své (dnes už staré) feně LR- nechtěla cvičit ani se vystavovat. Na výstavě mi jednou utekla z kruhu. Přitom doma v kuchyni vystřihne postoj jako ze žurnálu ještě dnes.
nakonec jsme skončily u canisterapie a to bylo pro ni to pravé.
Pokud psa něco nebaví, těžko ho nutit-nebudeš z toho mít radost ty ani pes. Zkus najít jinou aktivitu.

tttynka
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2005 22:15
- Nahlásit

taky si myslim, ze ji do toho tezko prinutis, taky ze to neni o nuceni, musi to bavit jak tebe tak i psa (toho hlavne). na tvym miste bych si na agility poridila jineho psa (podle moznosti samozrejme) a s akitou delala neco jineho, nejspis neco trochu vic pasivniho.

Anonymní
# Zasláno: 1 Srp 2005 08:56
- Nahlásit

Zkus třeba Tanec se psem nebo canisterapii či záchranařinu, obranu, je toho spousta
P.S.: To že to baví tebe neznamená, že to musí bavit i psa, ale pokud v ní chceš probudit zájem, tak vím o cvičáku, kde ho zaručeně probudí, je tam opravdu zkušená sympatická trenérka, která pomohla už hodně psům od nevole: http://sweb.cz/psiskola/

Evicka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2005 13:06
- Nahlásit

Jak znám svou akitu, tak by ji rozhodně nebavily žádné z těchto aktivit.(Agility nebo tanec) Obzvláště pokud je fenka už pětiletá a do té doby žádný výcvik nedělala. Nelze u ní očekávat žádnou změnu k lepšímu a nezlepší se to ani za pomoci pamlsků. Akita je velice svérázné plemeno a pokud se sama rozhodne, že to děĺat nebude, tak není žádný přirozený způsob, jak ji namotivovat k tomu, aby svůj názor změnila. Takže já radím skončit, aby se např. z útěků nestalo pravidlo.

Monyschka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 20:09 - Změnil/a: Monyschka
- Nahlásit

Zkus jí dát delší pauzu, tak 3 měsíce a pak s ní začni pomaličku...
Po 3 měsíční pauze si s ní skoč jen jednu překážku a mocinky ji pochval a po pochvale jí dej pamlsek. Pak s ní zkus jednou týdně cvičit tak 15 minut, jen hop nebo tunel a nezapomeň ji moc pochválit a pamlsek zase až po pochválení, ale nezapomeň na něj, protože říkáš, že by jen žrala, tak jí tím podpoříš. Dělej to s ní jen tak malinko a když zase začne být otrávená, dej pauzu 14 dní. Pak zase malinko. Mělo by jí to začít pomalinko polehounku bavit nebo jí alespoň dojde, jak je to pro ni přínosné a bude to dělat s větším nadšením. Jakmile ji to zas jen trošilinku omrzí zase 14-ti denní pauza. Nezapomeň jen tak lehce, nespěchej na ni v žádným případě.

Rendy
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2005 10:07
- Nahlásit

To jsou holt ta svérázná samostatná asijská plemena...

Anonymní
# Zasláno: 6 Srp 2005 15:37
- Nahlásit

Plně souhlasím s Monyschkou!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání