| Autor |
Zpráva |
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 09:49
- Nahlásit
Moje sedmiměsíční sluníčko si z boudy udělalo kadibudku. Abych byla přesnější, je-li v kotci čůrá tam. Bobky tam však nedělá. Jako malá tam chodila dělat všechno, ale pak to dělat přestala, teď cca. před 14dny začla znova. V těch mrazech je to celkem fajn Řekla bych, že spí venku, protože kdyby spala v bouě smrděla by stejně jako ona. Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak to odnaučit. Mně totiž nenapadá vůbec nic. když jsem ji měla doma na silvestra a ona chtěla na záchod, sedla si ke dveřím a doma neudělala nic. Tak nechápu proč si dělá do svojí boudičky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 09:53
- Nahlásit
Patrinka
Jak často je venku z kotce?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 09:56
- Nahlásit
Patrinka
Není bouda příliš veliká?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 09:59
- Nahlásit
Patrinka
a to dělá přímo v boudě nebo v kotci mimo boudu?
|
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 13:10
- Nahlásit
Mucholabka
Většinou tak od 8-12 a pak od 14-18 je venku z kotce. Občas se ty hodiny mění, ale délka zůstává většinou stejná
corgi
Rozměrově je pro NOčko, moje první čubinka má stejnou a nedělá to
ankaras
Přímo v boudě, v kotci bych to neřešila, spláchnu to vodou a je to, ale do toho dřeva se to nasaje a nejde s tím nic udělat
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 13:26
- Nahlásit
Patrinka
Asi se jí vážně chce častěji, teď jde jen o to vysvětlit jí, že to má pustit v kotci a ne v boudě. Zkusila bych vnitřní prostor zmenšit (dát tam přepážku), tak aby byla bouda akorát na její současné tělesné rozměry. Pořádně umýt, aby tam nebyl pach moči - to znamená ne jen obyč vodu a saponát, ale něco speciálního na psí moč (nebo savo apod., ale to je třeba pořádně umýt, aby z boudy nebyla plynová komora...). To by snad pomohlo a kdyby ne, tak bych jako krizovou možnost viděla vystlat to novinami a až se tam vyčůrá znova pořádně umýt a počůrané noviny dát ven do kotce s nějakými novými a postupně pak noviny odstraňovat - i když nevím, jestli by to pomohlo
P.S.: Pokud je bouda z takového materiálu, do kterého se vlhkost a moč vsákne (takže se zřejmě prosákne až do izolace, kde může plesnivět?), přemýšlela bych o renovaci - aspoň natřít vnitřek lakem schváleným pro dětské hračky...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 13:27
- Nahlásit
Patrinka
Další možnost by byly tzv. nácvikové spreje, prodávají se verze "tady čůrej" i "tady nečůrej", ale já osobně to vyzkoušené nemám, takže nevím, jestli to funguje.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 15:07
- Nahlásit
nevím, jestli to souvisí, ale naše feňule se doma počůrávala - jen do pelíšku a jen v noci (přes den vydržela 8 hodin v pohodě)... netuším proč, ale dělala to. přešlo ji to po prvním hárání - od tý doby ani loužička.
určitě bych ale všechno vydesinfikovala - jak píše corgi - savem, aby moč pejsa necítila, jestli tam má deky, tak pořád prát a vyměňovat. já prala každý den a fakt po ukončení prvního hárání, jak kdyby mávli kouzelným proutkem.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 15:23
- Nahlásit
Patrinka
A nemůže mít nemocné ledviny? Naše čuba má třeba močové kameny, ve spánku se občas počůrá, když se jí to zhorší, vůbec o tom neví. Nebo není nachlazená, to se může ve spánku počůrat taky...? Pokud to dřív nedělala, možná prostydla.
|
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:01
- Nahlásit
Dáška
Jenže ona v té boudě právě nespí. jen tam chodí na záchod. Nevím to teda na 100%ale nikdy jsem jí neviděla vylézat z boudy. Vždy když ji vidím spát spí před boudou kam si vynosila všechny deky a matrace a udělala si tam pelech podle svého gusta
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:15
- Nahlásit
Patrinka
no já teda nevim jestli by to bylo možné , ale naše fenka se zase jde vykadit jenom tam, kde si myslí, že je schovaná a nikdo jí nemůže vidět sice strčí hlavu do keřů a zadek má venku ale má pocit, že jí nikdo nevidí, myslíte že by to tím taky mohlo být? asi ne ,
|
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 19:28
- Nahlásit
ankaras
Moýné je všechno Ale kadí venku a když jsme na prochajdě, tak se neschovává
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 19:36
- Nahlásit
Patrinka
Umýt, vydezinfikovat, vyzkoušet. Teď tam určitě spát nebude, když tam cítí svou moč.
|
Patrinka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 21:43
- Nahlásit
corgi
Myju a dezinfikuju téměř denně. Ale prubnu to zmenšit
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 22:19
- Nahlásit
Patrinka
Oni právě hajzlíci cítí tu moč i přes mytí vším možným Proto se prodávají ty speciální čističe na psí moč. Nebo to savo, ale tam bych se bála, že si psa přiotrávím, kdybych to tím brala denně. Zkus to zmenšit nějakou přepážkou, ale dokud tam psík ucítí moč, tak tam spát nebude.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 12:17
- Nahlásit
Patrinka
skusila by som to vyumyvat octovou vodou - to vacsinou psov odradi od curania na tie miesta
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 12:23
- Nahlásit
Bela
OT,pod ke me do tématu,chci se tě na něco zeptat,plííís
|