Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / 5měsíční bsp-štěkání na lidi
Autor Zpráva
Ivisek77
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 21:47
- Nahlásit

prosím poraďte,máme fenečku 5 měsíců bernského salašnického psa.Je opravdu moc milá a doma s ní nemáme žádné problémy.Jen když jdeme večer na procházku tak má tendeci běžet naproti lidem,které potkáme a štěkat na ně.Jinak žádný jiný kontakt.Zatím to bylo jen večer,dnes poprvé takto vystartovala na cca 10let dítě,které jsme míjeli.Myslím,že to bylo tím,že chlapeček začal v naší úrovni skákat.Myslím,že se nejspíš lekla a proto tak reagovala.Jinak opravdu neni agresevní.Spíš by mě zajímalo,jak mám reagovat v tu chvíli.Nechtěla bych jí zkazit a zároveň z ní nechci mít psa,kterého by se lidé báli.Trochu to večerní štěkání přisuzuji k tomu,že má tendenci nás hlídat,ale třeba si to vysvětluji špatně.Mám zkušenosti pouze s labradorským retr.,kde jsem tento problém nikdy neřešila.Díky za radu.

Meta
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 07:35
- Nahlásit

Když něco pes nemá dělat, je na nás, jak mu to překazit a nedovolit. Takže cílený nácvik - nejspíš delší vodítko (či šňůra) a večer do oblasti s dostatkem lidí. Při startu na chodce užít zákazové slovo a přivolat. Aby to vyšlo, na to je tam to vodítko (šňůra). Po přivolání - odměna. Způsobů provedení může být víc (já si většinou pro štěně jen došla a vynadala mu, na naší potvoru to zabíralo). Když už to štěněti jde na šňůře, pokračujem se psem na volno, když vidím lidi, přivolávám ho k noze (pamlsek+pochvala). Časem pes dospěje k názoru, že je lepší něco dobrého, než dostat vynadáno a ve finále se sám při spatření lidí (cyklistů., auta apod.) řadí k noze. Hlavní věc je - nikdy to psovi nesmí projít tak, aby ze svého přečinu měl radost či uspokojení.

Raika
Člen
# Zasláno: 13 Led 2009 17:28
- Nahlásit

moje bc to začala v podstatě ve stejném věku dělat taky - na lidi a na podivná místa Na vodítku to nikdy nedělala - což byl průšvih... a bylo nám porazeno: důrazné nesmíš a pak radostně volat ke mně... teď je to o dost lepší.. malá jde v 99% případů odvolat a na lidi už neštěká vůbec. Když se poštěstí, jednou bafne a běží rovnou ke mně. Jinak řvát na ni nám nikdy nepomohlo, jak jsem někde četla: když pes řve a člověk začne taky - je pes rád, že se k němu člověk přidal - bere to jako podporu... (proto radostně ke mně)

jinak mysím že to přejde věkem - jak poroste a bude si jistější... řekla bych, že je to spíš ze strachu, než že by byla agresivní

no nám to pomohlo... zlomte vaz

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 26 Led 2009 21:27
- Nahlásit

Raika
tak dneska jsme to řešili na cvičáku a bylo mi řečeno,že přesně tak to je,ze strachu.Ale dělá i na vodítku.A hlavně ve tmě.Myslím,že si není moc jistá.Snad to přejde,nechci z ní mít bázlivého psaPřes den je ocela ok,ale některý lidi prostě nemusí.Dělám přesně to co jste psala a docela to funguje,za pamlsek udělá cokoliJen doufám,že se přestane bát,jak poroste.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání