| Autor |
Zpráva |
tibor
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 23:13
- Nahlásit
Mám doma trojročnú suku NO. Na obranu v športovej kynológii je dobrá, máme za senou aj niekoľko úspechov. Nijako však nestráži dvor, v ktorom žije, na okoloidúcich i všetky osoby, ktoré prídu sa správa priateľsky. Je možné naučiť ju strážiť. Nechal som si po nej aj jedno šteňa, ale mám strach, že so strážením to bude také isté. Ako možno naučiť psa strážiť?Sú na to špeciálne cviky na rozvoj agresivity? Moje psy prekypujú skôr loveckým inštinktom, aleš agresivita chýba...Vďaka
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 23:22
- Nahlásit
tibor
A co domluvit si figuranta? Aby to k vám vzal přes plot?
|
tibor
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2009 23:28
- Nahlásit
už som to skúšal, zasa to je len o lovení rukáva...pritom nemá problém kusať do ringa a chytí kdekoľvek, ale agresivita u nej je nulová
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 00:39
- Nahlásit
Vyměnit si ji s někým, kdo má agresorku a touží po ovečce
|
moll
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 07:05
- Nahlásit
fena nepotřebuje rovíjet agresivitu, ale pocit vlastnictví, příp. ochranářství toho, co patří její smečce. pokud hledáš 100000% hlídače, tak si kuip brazislkou filu. ale zuase si moc neužiješ sportovmí kznologie.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 07:29
- Nahlásit
tibor
Vono taky není jasné, že fakt nehlídá. Máme hovíka, k lidem se chová úžasně přátelsky, kolem návštěv se radostně kroutí, ale fakt bych nikomu nedoporučovala, aby nám lezl po domě bez naší přítomnosti. Nemyslím, že by nezvaného hosta hned pokousal, ale jsem si jistá, že by ho zkrátka nepustil ven. K agresi by došlo až při pokusu o násilný odchod. A ani bych nestála o to, aby pes bezhlavě pokousal kdekoho, kdo nám vstoupí na pozemek, chci hlídače s citem pro řešení situace. On pes z návštěvníka setsakra dobře vycítí, jaké má úmysly, to mám už vyzkoušeno a psu v tom dost věřím...
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 07:38
- Nahlásit
tibor
Na obranu v športovej kynológii je dobrá
a to jste necvičili hlídačku?
ale jak píše Meta- ovčoun může pustit v době nepřítomnosti majitele někoho dovnitř,ale nepustí ho ven.Takže s figurantem to nemá cenu zkoušet a už vůbec ne v tvé přítomnosti.A popchybuji,že fena se štěnětem neohlídá rajon.Trochu víc jí věř a nech to na ní.
|
tibor
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 10:45
- Nahlásit
hlídačku sme cvičili a je bez problémov, len zasa je to o rukáve a o tom, že figurant je ppre ňu korisť...
skôr som /pre polemiku/ čítal o tom, že tak, ako mačky sa delia generačne na tie, ktoré myši chytajú a tie, ktoré myši nechatajú a aj psy sa delia na takých, čo strážia a tých, čo nestrážia..
nemyslím si, že by naozaj nikoho nepustila, keď hneď z jej výrazu, aj keď ma nevidí a nevie o mojej prítomnosti z jej výrazu vrtiaceho chvosta vidím priateľské naladenie...ono, keby do dvora vošiel niekto s krikom a palicou prípadne bičom, toho by vyprášila..
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 12:14
- Nahlásit
však jstecvičili sportovní obranu a ta nebývá o agresi a napadání, může jít o kořist (rukáv)
|
tibor
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 14:31
- Nahlásit
lenže ja potrebujem psa na stráženie, preto sa chcem poradiť, ako sa to dá dosiahnuť aspoň u tej male čo som si ponechal z vrhu...
či by pomohlo opakované dráždenie psa okoloidúcimi popri plote, že by som hocikedy koho-toho požiadal, aby psa poriadne vynervoval pri plote....
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 14:35
- Nahlásit
tibor
No nevím, já nikdy psa k hlídání nevedla a ovčák automaticky hlídal sám. Nevím, co si pod tím představuješ, třeba venku byl "hladící", ale pokud dal někdo ruku za plot, byl "trhací". S vyjímkou známých, dětí apod.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2009 14:36
- Nahlásit
tibor
že by som hocikedy koho-toho požiadal, aby psa poriadne vynervoval pri plote....
Bejt tebou, tohle nedělám. Jediný, čeho dosáhneš, bude, že ti tam nějaký dítě strčí ruku, pes ho pokouše a ty budeš v řiti. Nech to na psovi, dobře socializovaný zvíře je přátelský do okamžiku, kdy jde do tuhýho a co vím, NO běžně hlídá tak, že do domu pustí každého, z domu nikoho
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2009 12:31
- Nahlásit
tibor
zkus služební obranu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2009 12:44
- Nahlásit
Nevím, jestli žiješ na Slovensku, ale jestli ano a jestli je to tam stejně jako tady, tak je snad lepší, aby pes nehlídal. Nepřiměřená obrana, ublížení na zdraví...nebo snad už neplatí, že když můj pes napadne zloděje, tak ještě budu platit? Třeba mi unikla změna zákona
My psa k hlídání nijak nevedli, žádné obrany neprovozovali a ohlašuje spolehlivě každou návštěvu. Ovšem není to NO, ale corgi, že ano Ono je snad "jen" štěkání i lepší, než kdyby opravdu hlídal a trhal (dítě a ruka v plotě apod. + ten směšný zákon)...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2009 16:49
- Nahlásit
tibor
Vážne jsi si jistý, že nehlídá? Znám poměrne dost psů, kteří za plotem neštěkají a celkově se tváří, že by někoho spíše sežrali láskou, ale v situacích, kdy o něco doopravdy šlo, instinkt zafungoval na 1*. Problém je, že tyhle situace zkušebně nasimulovat nejde...
|