| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 08:58
- Nahlásit
Mám kolegyni, která ostnáč dala svému tak osmiměsíčnímu dobrmanovi kvůli tomu, že tahá, protože jí už jednou trhnul se zádama. Chci jí vyděsit argumentama, odkazama, google si neví rady.
Používala protitahací kšíry, halti ne, není to její první pes, podle mě tahá jen z nadmíry energie.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:09
- Nahlásit
Doufám, že to není ta z iFauny, člověk by řekl, že jsme jí to dostatečně vymluvili.
Ale je to asi marný. Lidi chtějí bezpracný řešení. Hlavně se nenamáhat (myšlením).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:21
- Nahlásit
Meta
Doufám, že to není ta z iFauny, člověk by řekl, že jsme jí to dostatečně vymluvili.
Ale je to asi marný. Lidi chtějí bezpracný řešení. Hlavně se nenamáhat (myšlením
no na tohle jsem taky koukala Přesně jak píšeš, proč se budou lidi namáhat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 10:45
- Nahlásit
Meta
PetraK
Ten dobrman z iFauny je starší.
Podle mě dělá chybu, na kterou jí chci upozornit a chci mít po ruce dost argumentů, třeba si dá říct...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:48
- Nahlásit
kachna_
Potkával jsem tu lidi s ohařem na ostnáči a flexině. Těm jsem to rozmluvil.
Chci jí vyděsit argumentama
Co argument, že je dotyčná osoba magor, to by nestačilo .....?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 11:54
- Nahlásit
kachna_
tak osmiměsíčnímu dobrmanovi kvůli tomu, že tahá, protože jí už jednou trhnul se zádama.
hmmm nevím sousedka vodí 10 měsíčního bulíka na ostnáči protože tahá,pak ještě demoluje byt malinko byla si půjčit klec tu nám taky sežral a fakt jí nepřesvědčím...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 12:07
- Nahlásit
Zkus ji nalákat na to, že pro ni stejně pohodlné, ale na psychiku a zdraví štěněte bezpečnější je buď halti, nebo připnout jeden konec přepínacího vodítka za náhubek, to má dokonce zadarmo. Psa tahle osoba zřejmě učit na vodítku chodit pořádně nebude, tak mu aspoň nebude škodit a účel to splní. A řekni jí taky, že pes si časem zvykne, bude tahat i za ostnáč, když bude fakt něco chtít, takže bude mít pořád rozrytý krk (a ona to bude léčit)...
Já marodím se zádama taky a vodítko jsem jako pomůcku v podstatě kvůli tomu vyloučila - to je opravdu na záda nepřijatelné - a neumím si představit, že bych ho fakt musela za ten špagát nějak na sílu držet... Takže chápu, že kolegyně něco vymýšlí, zkus ji přesvědčit prostě o lepší metodě... a v druhém kroku pak, aby zkusila psa naučit, jak to má být, i když to se s nemocným hřbetem dělá fakt špatně.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 09:40
- Nahlásit
kachna_
Kup jí na Vánoce tu haltinu
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 10:37
- Nahlásit
kachna_
chyba je, že jako prvního psa má ta dáma dobrmana, a už úplný průšvih je, že má dáma hřbetobol,
kombinaci dobrmana ahřbetobolu znám vééélmi dobře,
a jediný CO pomáhá, je
1) dokonalá ovladatelnost a pes na volno
2) tam, kde pes může chtít tahat, zapnout vodítko zboku a zespoda za košík, aby u tý nohy prostě jít musel.
Haltina by to vyřešila taky, ale hlavně to vyřeší znalost práce s velkým mladým akčním psem, a ta se tady bude blbě vytvářet, když se to sešlo všecko najednou.
Psa by mohl v klidné chůzi na voďáku vyškolit někdo druhý, za peníze, a pak jí ho jen předat i s nalejvárnou metodiky, dobře vycvičená takováto ovladatelnost JE plně přenosná.
Jinak nic nevymyslím.
Ta paní na to, aby uřídila osmiměsíční pinzetu, mít ve stavu, v kterým je, čili kynologická lama s bolavejma zádama, rozhodně nebude.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 10:49
- Nahlásit
Sali,
když máš taky tu zkušenost s hřbetobolem... můžu se zeptat? Jako na body 1) a 2) jsem přišla docela rychle taky a fungujou (to s tím košem ani moc nepotřebuju, spíš někde pro jistotu - můj pes spíš než že by hodlal někam vystartovat, když má být, kde má být, tak se s neutuchající nadějí snaží v "nestřežený" okamžik "nenápadně" ztratit... v čemž ho v pohodě umravním slovem), ale nějak mě strašně bere vize, kdy do mě honící se psi vrazí a co když už se neposbírám... Řešíš/řešilas to nějak? Nebo spolíháš/spolíhalas, že vždycky včas uhneš? Se s tím teď nějak psychicky vypořádávám....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 10:56
- Nahlásit
Vero
já to mám horší o to, že jednou už mě sestřelili tak, že mi u toho urvali postranní kolenní vazy, takže už se bojím oprávněněně víc bolestivých stavů, a asi rok po výhřezu plotny a pak asi rok po tom koleni jsem se fakt bála dopředu tý bolesti, co zas může nastat, a svinsky až neuroticky jsem si hlídala, abych neupadla/nebyla sestřelená.
no stručně: když pouštím pádit obě dobrmanice, ořvávám je, aby si hlídaly kudy letěj, a vybírám si cestu, kde je možný se krejt za stromy, když maj rozpáděno nejvíc...a nemám z toho dobrej pocit, dokud se nezklidněj natolik, že i koukaj pod nohy...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 10:59
- Nahlásit
Sali
První pes? to bych chápala, ale to je třetí pes, před tím měla malinu a dobrmana. Ale jako chová se, jako kdyby to byl první pes, je jí asi 22.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:01
- Nahlásit
Vero
Jedina metoda je kryt se za prekazku nebo se snazit unout.Osobne tohle pri svem pinzetakovui resim kvulykycly a to dost silne-bolest silena apak tyden pomalu nechodim.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:05
- Nahlásit
kachna_
promiň, já blbě četla, skutečně píšeš není to její první pes,
tak pak je to lama věčná a zatracená na věky
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:08 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit
BinLadin
hele to maj asi rodový, Kobra se taky vůbec neobtěžuje si dávat majzla, do koho to naboří...Kiruna aspoň aktivně naskakuje za účelem se o člověka otočit a odpádit, ale Kobra si prostě odhazuje z cesty překážky, a Ferdopes taky...
možná je to všechny, Kobru i Uldora, naučil Ferdopes, že to bude převzatej FERDOSTYL.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:32
- Nahlásit
Sali
že to bude převzatej FERDOSTYL
Presne,vidim to stejne.Tohle je typicky Ferda.No Juras to vylepsuje jeste skoky presne mezi oci s rozbehem tryskem a letem tri metry vzduchem..
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:55
- Nahlásit
Vero
Nebo spolíháš/spolíhalas, že vždycky včas uhneš, když s ehoní a blbnou tak neuhýbám, od té doby co jsem uhnula na tu stranu, kde si pes myslel, že mě mine a pak tam strávila dalších asi 20 minut , než jsem byla schopna se pomalinku začít belhat domů ( následovala sádra od kotníku až nahoru ) , tak od té doby neuhýbám . Naopak, zůstanu stát a ani nedýchám, abych se náhodou o nějaký ten milimetr nevychýlila , vyhnou se oni, o pár cm, ale vyhnou , málokterý pes je takový magor, že by to v běhu napral třeba do stromu, oni se vyhnou, ale nesmíš jim to kazit
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 11:59
- Nahlásit
mac1málokterý pes je takový magor, že by to v běhu napral třeba do stromu, oni se vyhnou, ale nesmíš jim to kazit tsssssssssssssssssssssss,gde žiješ,proboha??????Do domu to nenapálej,nejsou kreténi ) ,ale do tebe cíleně a s přehledem.-(( ...vlastní zkušenosti,letitý (
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 12:01
- Nahlásit
málokterý pes je takový magor, že by to v běhu napral třeba do stromu, oni se vyhnou,
mac1
si spadla z višně????? dobrmani běžněbourají do stromů, do zdí, do sebe, do zaparkovaných aut, do zábradlí, do lidí,.....
jediná šance je se vykrejt za něco, co neprostřelej.
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
Sali
BinLadin
Uhýbání před pádící smečkou už mám natrénované, ale deptá mě malamutice co zkouší náhlé výpady Mám hyperflexibilní klouby (nebo tak nějak, prostě moc volné) a v háji celou krční páteř. Gozérka to dobře ví a proto se mi neustále snaží pomoci tím, že mě dostane na vozík Jde spokojeně na vodítku, krásně prověšeném a ve chvíli kdy to absolutně nečekám (nedejbože se otočím po jiném psovi) tak vyletí dopředu a plnou váhou škubne vodítkem
|
mac1
Člen |
- Nahlásit
a jednou mi chlapci srovnali krční páteř, fakt srovnali . Se mi blokla, byla jsem s nimi mimo Prahu na psí akci a měla jsem je oba na vodítku přes rameno, ruce v kapsách, pohoda. Psi - jiní - cvičili dohledávku aportu v křoví a my jsme na ně koukali. Vzorně seděli u nohy, ani nedutali, a protože jeden pes nemohl nějak dlouho najít a oni už se na to nemohli dívat , tak oba vyrazili ......vodítka v ruce bych pustila, vodítka přes rameno, z toho se tak lehce nedostaneš, jsem jela ze nimi tu po boku, tu po břiše ....pak jsme se nějak zachytla za stromek ....krční páteř srovnaná, pustila jsem je to dohledat, všichni ostatní účastníci skvělou náladu neb nic tak nepobaví jako neštěstí druhého a všichni prodložený život - smích prý život prodlouží .
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 12:02
- Nahlásit
Juras to vylepsuje jeste skoky presne mezi
to je taky ferdostyl...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 12:03
- Nahlásit
davidkova renata
jo takhl eto jo, o tom nepochybuji
Sali
jsem psala , že málokterý pes ....nepsala jsem o dobrmanech
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 12:04
- Nahlásit
mac1
chápu, to jsou šelmy koňovitý. Mozek mají lokalisovaný v nohách.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 12:16
- Nahlásit
mac1
nepsala jsem o dobrmanech
a taky ne o ohařích - Ešus už má na kontě jedno zastavení o lampu a jedno zastavení o zeď. Obojí hlavou, což značně vysvětluje stav jeho mozkovny
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 12:24
- Nahlásit
....no mne Juras brzdil o zaparkovanou sanitku a dvoje dvere....
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 13:57
- Nahlásit
Lidi, tak místo abych se uklidnila ze své rostoucí neurózy při běhajících psech, obávám se, že teď mi ještě narostla...
Taky to řeším stromama, ale všude nejsou... a když vidím, jak si lidi v klidu stoupnou doprostřed výběhu, kde se šílenou rychlostí honí pár velkejch psů, a stojí a nebojí, připadám si jako děsný neurotik a psychouš a už mě to obtěžuje, jak jsem z toho pořád nervózní a hlídám se... jenže si nemůžu dovolit, abych byla nabraná, ostatně ty kolena taky nemám moc dobrý... Jsem si měla pořídit asi rači čivavu nebo co
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2008 14:03
- Nahlásit
Vero
kde se šílenou rychlostí honí pár velkejch psů, a stojí a nebojí, připadám si jako děsný neurotik a psychouš a už mě to obtěžuje, jak jsem z toho pořád nervózní a hlídám se
já jsem spíš nervózní z toho, aby ten můj mastodont nesestřelil někoho jinýho. ¨Sebe většinou- i když tuhle dvakrát taky ne , ale moje chybka, nekoukala jsem pořádně a podruhý nestačila reagovat- uhlídám, ale čoklid už má na kontě mámu odvezenou do nemocnice, páč se kochala pohledem na dvě krásně běhající vižly a zapomněla pérovat f kolenouch a on jí sestřelil. Takže od tý doby, když čokli lítají, tak to směřuju do liduprostýho prostoru a kupodivu se mi to (nechápu vůbec jak) daří, že na to můj pes reaguje a odběhne kam určeno.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 10:48
- Nahlásit
No to je strašný, chudák máti...
Hm. Jsem se těšila na relaxy na vychajdách se psama... zatím si místo toho úspěšně pěstuju tiky Kamarád mi říkal, že kdysi občas šel s vyhozenejma plotýnkama hrát volejbal, a že ho sice někdy museli odnést, ale pořád mu to přijde míň nebezpečná věc než (velkej) pes.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 12:09
- Nahlásit
Vero
, chudák máti...
jakej chudák? Má koukat! A ne se kochat, pak se nebude válet po zemi jak střelenej bažant. Je pravda, že velkej pes a pošahanej k tomu je tak trochu jako neřízená raketová střela, když se do toho položí. Ale zase ho nezašlápneš , nedovedu si představit, že bych musela hlídat kam šlapu. Známá od kamarádky má jorkšíra, ale to je nějaká bonsai varianta, to neni možný, aby bylo něco takhle malinkýho granule pro tohodle psa sou velký jako antiperle, Ešus to šel vočuchat a normálně to vdechnul , měla bych strach, že tomu ublížím. Když se přetahuju s Ešusem, můžu se do toho položit, s tímdle pesanem velikosti andulky bych se bála dělat cokoliv jinýho, než ho mít na polštáři.
|