Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Irský teriér a obrana
Autor Zpráva
Pavel K
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:17
- Nahlásit

Potřeboval bych poradit a obranou irského teriéra. Je mu 20 měsíců a chodíme na cvičák, kde je ale většina psů mazlíčků a obrany se moc nedělají. Pes je hodně temperamentní a poslušnost mu jde docela dobře ( od 1,5 roku se už i dokáže soustředit ) Od mala jsme se tahali o hadr, samozřejmě že vždy vyhrál a moc ho to bavilo. Baví ho to i teď ( hadr, pešek ), ale jen doma na dvoře, to se na to celý třese. Když jsme na cvičáku zkoušeli kruhovku, figurant ho vůbec nezajímal a koukal jen po ostatních psech, proč tak vyvádějí. O dráždění neměl moc velký zájem, ani když figurant dráždil jen jeho samostatně ( radši si čuchal ) Měl zájem jen na volno dohonit figuranta a zakousnout se do peška, ikdyž zákus byl celkem slabý. Potřeboval bych poradit od někoho zkušeného, jak ho naučit obrany. Jestli má cenu, když ho dráždím já a nebo toho mám radši nechat. Nebo ho jen vydráždit, bez kousnutí ? Byl bych rád, kdyby se ozval někdo s podobným problémem a poradil, jak to řešil. Díky Pavel

cafina
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:21
- Nahlásit

Pavel K
Zkus se obrátit na Kristínku, má taky irčana, se kterým dělá obranu. Tady je odkaz: URL

Pavel K
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 14:23
- Nahlásit

Díky moc, určitě to zkusím.

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 15:43
- Nahlásit

Pavel K
Odkud jsi? (My máme taky Irčana.)

Pavel K
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 18:11 - Změnil/a: Pavel K
- Nahlásit

Jsem z Domažlic ........... chodíte s ním na cvičák a děláte obrany ? Jak mu to jde ?

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:54
- Nahlásit

Pavel K
Tak to jsi z opačné republiky.
Na cvičák jsme chodili - Irčan šikulka, zvládl by leccos, ale stopy rozhodně lépe než obrany. Obrany prostě pod jeho úroveň Je u rodičů, oni nechtěli cvičit, takže jen základní poslušnost a hraní. Byl by šikovný i na agility.

Proč chceš dělat zrovna obrany?

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 09:55
- Nahlásit

Pavel K

Pavel K
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:21
- Nahlásit

Terri
Máte moc krásnýho psa.
Stopy mu jdou taky docela dobře. Když ho uvážu a jdu našlápnout stopu, nemůže se dočkat, až bude moct čuchat. Zatím jen učím zájem o stopu bez zalehávání předmětů, ale už s tím začneme. V poslušnosti zvládá i odložení za pochodu a to v leže, sedě i ve stoje, je dost šikovný. Na cvičáku teď všichni obdivují, jak je při poslušnosti rychlý a poslušný ..... mám z něj radost. Obrany chci dělat, aby uměl všechno a myslím, že by ho mohly i bavit, když vidím, jak doma blázní po kousání ..... jen to v něm probudit i na cvičáku. Snad to nějak vymyslíme.

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:46 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Pavel K
Tak to je moc dobře Irčani jsou opravdu zlatíčka a šikovní psi. A když se s nimi pracuje, jsou vděční...
Tak hlavně dobrého figuranta! Který má mimo zkušeností s jinými plemeny hlavně individuální přístup a cit... A ten by Ti na všechny Tebou kladené otázky lehce odpověděl. Po internetu Ti nikdo, kdo Tvého psa neviděl, poradit nemůže.

Mohl bys mi napsat jméno Tvého psa? Vzhledem k tomu, že jsou skoro všichni rodina...

Pavel K
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 10:52
- Nahlásit

Terri
Jmenuje se ARCO Amicus Hirtus, ale říkáme mu Arčí. Narodil se v Trutnově u paní Zadražilové.

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:05
- Nahlásit

Pavel K
Koukám že šel do rodiny s miminkem ...a že má šikovné sourozence.

My jsme potomci Byron Pochodeň a Arnica Barakohar a jmenujem se Goro Libik Blue Barakohar a říkají nám Arnold

Pavel K
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 13:56
- Nahlásit

Chtěl bych se zeptat na váš názor.
Teď v sobotu odpoledne mi Arčí zmizel z oploceného pozemku - nechápu, jak to udělal a bylo to poprvé. Když se asi vyběhal a očuchal si, co chtěl, začal mě hledat. Pak zazmatkoval a našli jsme ho vyplašeného až v neděli v poledne v 5 km vzdálené vesnici. Jinak na procházkách se mnou si mě pořád hlídá. I když je někdy dost daleko, pořád se otáčí a kontroluje, kam jdu já a jakmile uhnu jiným směrem, hned letí za mnou.
Ale proč to píšu. Teď, když se sním tahám o hadr nebo peška, je daleko aktivnější a chtivější, než byl dřív. Máme ještě Bostonského teriéra 6 měsíců a ten mu peška nebo hadr bez problémů sebral. Chvíli se o něj tahali, ale pak to Arčího asi přestalo bavit a kořist přenechal malému. Teď si ale Arčí kořist hlídá a malého vyžene, i když malý je do kousání blázen.
Myslíte si, že se v Arčím, tím, že se ztratil, nějak víc probudil kořistnický pud ?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání