Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Po setmění
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 19:23
- Nahlásit

Taky se vám stává, že se po setmění váš pejsek mění v šelmu? Ríša je jarní štěně, takže procházky potmě zažil poprvé až teď na podzim. Hned na začátku našich procházek za šera jsem si všimla, že se chová jinak - je ostražitý, pořád v pozoru, napjatý. Pak začal vrčet - nejdřív na rybáře. Těch bych se lekla taky, jsou to takové temné schoulené postavy schované za stromem. Teď už jsou naše večerní procházky úplně potmě a z Ríšánka je vlkodlak. Vrčí a bafá na všechny. Není to štěkání, je to takové výstražné bafání. Když se dotyčný přiblíží, pes přestane, jako by si uvědomil, že to je vlastně "jenom člověk". Když je to někdo známý, tak hned vrtí ocasem a je v pohodě. Pokaždé tohle chování koriguju, vůbec se mi to nelíbí. Chtěla bych se zeptat, jestli dělám dobře. Jde skutečně o chování, které půjde napravit, nebo je to ostražitost, která nepřeroste v agresivitu na cizí?

kety
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 19:27
- Nahlásit

Já si myslím, že jde o ostražitost mám i 9 měsíční štěně a dělá to taky.Jinak je vpoho ovladatelné?

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 19:32
- Nahlásit

corgi
zda sa, ze je opatrnejsi, ostrazitejsi ale tiez neistejsi, preto je napjaty a preto to vrcanie, bafanie
ako ho korigujes?
treba mu dat najavo, ze sa nema coho bat...

ja mam trochu iny problem: moj pes sa prichodom vecera meni na loviaceho vlka. katastrofa

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 19:33 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

corgi
Bucka dělá taky něěco takového. Když měla rok a kousek, tak jsem s ní asi dva tři měsíce hlídala po nocích, a teď když přijde noc, jak je přes den němá, tak v noci opravdu moc hlídá, chodí kolem plotu a vyloženě hledá, koho by mohla seřvat-zbytečně neštěká. U Ferdíka jsem si toho nevšimla, ten nehlídá a předtím Aša štěkala pro změnu nonstop.

Jestli ti to nedělá strachově-víš jak se říká, bázlivý pes nejlepší hlídač

kety
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 19:38
- Nahlásit

Bacha na psy, kteří se bojí to jsou největší útočníci.Strach se mění v agresi.Vyzkoušej se schovat a vybafnout co udělá my to máme jako hru kolem baráku .

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 20:09
- Nahlásit

Ríšovi bude v neděli 8 měsíců, puberta v plném proudu. Ve dne tohle samozřejmě nedělá, ale jak zapadne slunko, je to vlkodlak. Bázlivost to není, je při tom natažený dopředu, uši nastražené, ocas vysoko - přijde mi to jako výstraha, něco jako "hej, ty seš teda fakt podezřelej týpek" Korekce klasická - cuknutí, zákaz. Nechávám lidi projít, aby pochopil, že to jsou taky jenom člověci, i když jdou ve tmě Korgi mají být ostražití, ale že to bude jenom v noci, o tom jsem nevěděla...

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 20:09
- Nahlásit

kety
Vyzkoušej se schovat a vybafnout co udělá
hmm tak nevím na naše bafnutí nic..na cizí bafnutí na bojovce na táboře taky nic,ale prostě tmavý osoby v šeru hlásíme...pokud je to známej nebo někdo kdo se nebojí a promluví je to pohoda pokud ne pouštíme hrůzu a nějak mi to nevadí.aspon votrapové neotravujou

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 20:14
- Nahlásit

sarax
nějak mi to nevadí.aspon votrapové neotravujou
No jo, když my jsme ale malinký To je potom spíš všem pro srandu, když taková liška podseknutá pouští hrůzu...

Dines
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 20:28
- Nahlásit

sarax
Tak to máte dobrý, já když na hafa bafnu, tak mě na 99% poštípe

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání