Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zkoušky, závody
Autor Zpráva
Jaji
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 12:33
- Nahlásit

Ahojte, chtěla bych se zeptat..

Když má pes např. složenou zkoušku IPO1, může si pak ještě udělat IPO-V? Nebo když už má ZVV1, tak až po ní si dodělat ZM?

A co když má pes složenou IPO2,.. může nastoupit na závod podle NZŘ do kategorie ZVV1, i když je vypsaná ZVV2? Překrývají se v tutom řády?

Díky moc

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 13:01
- Nahlásit

Jaji
Když má pes např. složenou zkoušku IPO1, může si pak ještě udělat IPO-V? Nebo když už má ZVV1, tak až po ní si dodělat ZM?
ano, může.

A co když má pes složenou IPO2,.. může nastoupit na závod podle NZŘ do kategorie ZVV1, i když je vypsaná ZVV2? Překrývají se v tutom řády?
tohle je většinou v propozicích upraveno. Pokud není, klidně bych se přihlásila, protože se jedná o dva různé zkušební řády

wolfms
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 13:18
- Nahlásit

Pokud máš vyšší zkoušku, tak myslím od letoška si už nižší dodělat nemůžeš. Takže se zvv1 už nemůžeš ani na zzo ani na zm, s ipo1 nemůžeš na ipo-v. Ohledně závodů to záleží na propozicích, pokud tam není uvedené žádné omezení, tak je to jedno, do jaké kategorie nastoupíš.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 13:22
- Nahlásit

wolfms
Takže se zvv1 už nemůžeš ani na zzo
to nevim teda...ted jde kámoška se psem co má iks zkoušek včetně národáku i ípa na ZZO,páč potřebujou na jejich cvičáku do počtu,aby mohli zkoušky vyhlásit..

Meta
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 13:58
- Nahlásit

Jaji
Dokonce již složenou zkoušku můžeš opakovat kolikrát chceš.

wami
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:40 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Jaja
Meta
davidkova renata
wolfms
asi záleží na zkušebním řádu... a vypsaných podmínkách na závodech... já si teda pamatuju jen NZŘ a tam jsem teď koukala a hle:

Článek 3. Podmínky účasti psovodů a psů na zkouškách
Při akci může vést psa nebo fenu (dále pes) pouze psovod, který zná ustanovení zkušebního řádu a který je schopen psa zvládnout.

V jeden den smí psovod nastoupit pouze na 1 akci a to nejvíce se 2 psy.

Akcí se mohou zúčastnit psovodi se psy plemen, která svou stavbou těla splňují požadavky pro daný typ zkoušky.

Nemocní nebo zranění psi, feny od druhé poloviny březosti a kojící feny do měsíce po porodu se k akcím nepřipouštějí.

Háravé feny mohou k akcím nastoupit jen za podmínky, že jejich přezkušování se provede odděleně.

Nejnižší stáří psů pro jednotlivé druhy a stupně zkoušek určují kritéria příslušných druhů a stupňů zkoušek.

U zkoušek dvoustupňových (ZMP, ZPS, ZPO) a třístupňových (ZVV) může pes provádět vyšší stupeň jen za předpokladu úspěšného splnění stupně nižšího. Časový odstup není stanoven.

Splní-li pes podmínky zkoušky, nemůže již nižší stupeň daného druhu zkoušky opakovat. Toto ustanovení neplatí pro soutěže. Stejný druh a stupneň zkoušky opakovat však může.

Neuspěje-li pes při zkoušce, může ji opakovat (časový odstup není stanoven).

Z účasti na zkouškách jsou vyloučeni psi s kupírovanýma ušima, ve smyslu zákona č. 246/1992 Sb. v platném znění, narození po 1.7. 1993 na území ČR.

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:03
- Nahlásit

wami
jenže nižší stupeň je myšleno u zkoušek ZVV, takže pokud splníš ZVV2, nemůžeš jít už na ZVV1, ZMka nemá žádné stupně...

Alexa
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:04
- Nahlásit

IPO V ano ZM ne

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:05
- Nahlásit

Mel
takže pokud splníš ZVV2, nemůžeš jít už na ZVV1
no jo,ale na ZVV2 nemůžeš dokud nemáš ZVV1...

wami
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:06
- Nahlásit

Mel
ZM je před ZVV1, nemusíš ji mít, když na ZVV1 jdeš, ale když máš ZVV1, podle mě už nemůžeš složit ZM...

Jak je to se ZZO nevím, možná se bere jako zvláštní typ...?

Alexa
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:09
- Nahlásit

zkouška IPO - V je samostatnou zkouškou, pes s vyšší zkouškou ji může skládat dodatečně
Zkouška základní ovladatelnosti (ZZO):
mohou absolvovat všichni psi, bez ohledu na již vykonané zkoušky z výkonu

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:15
- Nahlásit

davidkova renata
jo, vidíš, to je logický - si zase sedím na vedení

wami
ZM je před ZVV1, nemusíš ji mít, když na ZVV1 jdeš, ale když máš ZVV1, podle mě už nemůžeš složit ZM...
no, jo... ono i logicky je to blbost vyhazovat prachy za ZM když mám v kapse třeba ZVV3

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:22
- Nahlásit

Fakt ZM dodatecne ne? Ja to chapu jinak. " Zkoušky základního minima a zkoušky základní ovladatelnosti (ZM , ZMMP, ZZO) slouží jako nejnižší ověření výcvikových schopností psa. Jejich splnění není vstupní podmínkou ke splnění zkoušek jiných.
Zkoušky všestranného výcviku (ZVV 1, ZVV 2, ZVV 3), zkoušky speciálního výcviku (ZPS 1, ZPS 2, ZPO 1, ZPO 2) a zkoušky psů malých plemen (ZMP 1, ZMP 2) se absolvují postupně od nižší k vyšší.
Při plnění postupových zkoušek (ZVV, ZMP, ZPS, ZPO) musí se navazovat zkouškou vyšší (nebo stejnou)."
ZM dle myho neni postupova zk., ne?

wami
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:28
- Nahlásit

Fifi
hm, tak podle toho citátu, kterýs tu dávala (to je nějaká aktuálnější verze nároďáku, než je tady na cz-psu? nebo jsem to jen přehlídla...? ) - no, podle toho citátu by ZM byla na stejné úrovni jako ZZO, tudíž je lze složit kdykoliv bez ohledu na složené zkoušky vyšší...

asi teda

(Asi by ale měla být někde aktuálnější verze, neb podle té na cz-psu nesmí psi bez PP skládat ZVV3, což už teda nějakou dobu smí, jen nesmí na výběráky...)

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:31
- Nahlásit

wami
To je ze stranek CKS, ale taky sama nevim, jak to presne je. Porad se to meni, driv byvala ZM povinna pred slozenim jednicky, ted uz ne, proto ji chapu presne na stejne urovni jako ZZO.

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:42
- Nahlásit

Tak přecejen jsem úplně nekecala... já se na to totiž kdysi taky ptala na cvičáku a mám právě pocit, že mi bylo řečeno, že ZM je jakoby "zvlášť", tudíž se může skládat i se složenýma vyššíma zkouškama... Jen logicky je to pitomost

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 18:47
- Nahlásit

Fifi
Porad se to meni, driv byvala ZM povinna pred slozenim jednicky,

Kdy???
ZM dle myho neni postupova zk., ne?
no to neni..

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 19:00
- Nahlásit

davidkova renata
Kdy???
Velmi mnogo let tomu nazad!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2008 19:03
- Nahlásit

Fifi
Velmi mnogo let tomu nazad
tak to jó,éto býly tjažolyje časý

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání