Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / proč se ted bitkaří s pesanama??
Autor Zpráva
capar
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 21:14
- Nahlásit

ahoj, 14ti měsíčního křížence ridgebacka a ohaře. Od mala je to takej mazel a psi zbožnuje..poslední měsíc mu asi začíná hrabat a s určitýma pesanama se prostě pokaždý kvůli něčemu serve...Má kámoše cirka stejně starýho, znaj se od mala a i ted si hrajou...ale minule v hospodě po něm ten náš jantra tak vyjel páč chtěli pít s nim z misky vodu, která je tam pro všechny pesáky..nebo si hráli v knajpě a když ten druhý chtěl jít ven, tak na něj zas vyjel...teda pravda, že ho uplně pak člověk nepoznává, jak umí být zlý..s jedním kámošem to má podobně...naopak máme kámoše, který je o půl roku mladší a s tím si hraje, dokonce když malej začne vyhrožovat tak jde na záda a nechá se "PŘEPRAT"
Chápu, že ted jako dva dospévající kluci si musej vyřešit, kdo je kápo, ale kolikráte to budou zkoušet??a hlavně mám je nechat prostě příště servat dokud jeden nepadne aby teda už konečně měli jasno bo ho za to potrestat..někdo mi říká to a někdo zas to, tak ted nevim...hlavně jsem fakt překvapená, jaký může být to moje psí miminko...jinak je to takej fakt vstřícnej pes, děcka miluje, po hlavě mu můžou chodit, když to přeženu a on jen leží, případně se od nich přesune dál...ale tyhle psí bitky mě fakt děsí...
tak díky za rady lidi...tady mi vždycky poradíte parádně...ahoj

Blanka Mladá
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 21:30
- Nahlásit

Ahojky,
tyjo to je jako v telce, to bych se bála a utekla. Mikísek se nepere ale když u kosti vrčí tak jdu rači k babičce. A Vy ty pejsky přeperete ?

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 22:07
- Nahlásit

capar
že ted jako dva dospévající kluci si musej vyřešit, kdo je kápo
aha..no já ti nevím měla bys bejt kápo ty ne??takže ho asi nenechat prát s kým víš že se pere??třeba košík je fajn věc
jako nechat je fakt ne....
taky vím koho moje čubka nemusí a fakt jí nenechám aby to dávala najevo...teda dá to že ale dostane čočku

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2008 18:48 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

že ho uplně pak člověk nepoznává, jak umí být zlý
Bohužel, tvůj pes není plyšák, ale šelma, a je třeba počítat s tím, že bude umět "být zlý" čím dál častěji.
Je nezodpovědnost s tím nepočítat!!!
Takže košík a dávej pozor i na lidi, jestli začne ještě hlídat, tak ať se nevrháš do průšvihu.

capar
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2008 19:59
- Nahlásit

jako nevim košík...on na psi nevyjíždí, jen na ty dva kámoše no, co jsou stejně starý..a to ne pořád...normálně si uměj hrát a pak si tam něco řeknou u vody a je zle...hajzlíci..ostatní psi by spíš otravoval na hru..já ho teda venku pouštím vždycky jen když nevidím pesana, páč mě ke všemu ještě poslouchá občas prdelí no...páníček je holt páníček...ale i před nim se už serval...ale ten má sílu čokli roztrhnout od sebe...a pak mu to vysvětlit..jen prostě nám lidi říkaj, že je to normoš a že si to musej mezi sebou vysvětlit...
a mimochodem...to že nejni plyšák jsem si všimla...to zas jako nejsem blboun...jen do ted to byl prostě přátelskej a milionovej pes )

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:15
- Nahlásit

capar
jako nevim košík..
s určitýma pesanama se prostě pokaždý kvůli něčemu serve..
njn to je těžký že jo..prostě koš je lepší jako prevence..psi by si fakt nic neměli vyříkávat sami..to chceš mít psa co třeba dostane ve rvačce na budku a bude možná vyjždět ze strachu bo psa co vyhraje a bude namachrovanej??
já myslela že jde o radu..nejsem odborník to jistě..ale rada mít psa s košem mi nepříjde nijak traumatizující..mopje čuba si s košem umí celkem obstojně hrát...nikterak jí netrápí..prostě tak to je že když ti pes dospěje není vždy ten přátelskej a milionovej pes )
a někdy na chvíli a někdy na furt

11111
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2008 20:27
- Nahlásit

Musím souhlasit se sarax.
Mám dospívajícícho psa - téměř 2 roky a poslední dobou si nenechá dělat na hlavu. Určité věci přes srdce nepřenese a umí se pořádně rozčílit.
Takže ho, pokud mám na volno, tak je s košem, nebo ve scela prověřeném kolektivu psů ( spíš fen) mám bez koše, ale to chce fakt vědět o jaké psy se jedná, znají se od mala a i tak bych třeba nehodila mezi ně klacek, nebo hračku...

Prostě je to pes - samec a musíš počítat s tím, že je takový.
( já to taky napřed nechtěla moc vidět, ale ..... )
Hodně se dá udělat přes poslušnost.

Každopádně jak píšeš, že s určitým psem se většinou serve, tak k tomu určitému psovi, bych ho nepustila. Neb se ti s velkou pravděposobností naučí rvát - at už ze strachu, nebo z namachrovanosti, že vyhrává.

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2008 21:50
- Nahlásit

Psíček
svatá prostoto
a no jooo.hele aspon jednou denně dobrej skutek néé??

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2008 22:39
- Nahlásit

Psíček
asi jop..ale zatím si tvořím někdy falešnou iluzi

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2008 23:09
- Nahlásit

mimochodem...to že nejni plyšák jsem si všimla...to zas jako nejsem blboun...jen do ted to byl prostě přátelskej a milionovej pes
Jo jo. To je jako malej každej pes.
Mně už taky rychle došlo, že když se pes rozhodne jednat, tak jeho reakce bude vždy několikrát bleskovější než moje, a než já zasáhnu, může při své velikosti, razanci a hlídacímu založení způsobit docela slušnej průšvih.
Takže od té doby, co vyštěkal cyklistu a kámoše lehce štípnul do zadku (vše dřív, než jsem stihla říct "a"), nosí košík.
Zeptej se sama sebe:
Vždy ho odvolám?
Zatím byl hodný, ale co když potká mrňavého vzteklého psa (např.)?
Když zatřepe s čivavou, přežije to ta čivava?

bambule
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2008 18:56
- Nahlásit

Mám doma ročního AST a taky už není žádný mimino a ne s každým psem se snese. Vždycky ho za to seřvu a vyškubu. Když je na volno, tak s košem. Poněvadž jeho přivolání, když jsou v okolí jiní psi, není zdaleka stoprocentní, je to nutnost. Jednou mi zdrhnul i s vodítkem s odložení a jak se rval s jiným psem měla sem hroznej problém ho chytit i za to vodítko. A kdyby ho neměl, tak fakt nevím... Jinak je taky v pohodě a megamazel,ale je to holt samec, tak si řeší svoje postavení.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání