Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / co s majetnickym zavislakom s pubertalnymi zachvatmi
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 13:45
- Nahlásit

Moje krasne male poslusne steniatko zlateho retrievra dosiahlo uctyhodneho veku 8 mesiacov a zacalo sa peklo.

zacal byt z neho hrozny zavislak navyse chyta majetnicke sklony. Zavislak bol aj predtym, ale mam pocit ze sa to este zhorsilo.
(Chvilka psychologie: moze mat pes syndrom dietata rozvedenych rodicov? kupili sme si ho s priatelom spolocne, akurat sme sa pred mesiacom rozisli a athos ostal so mnou, kedze bol viac naviazany na mna - zeby mal strach, ze ho opustim aj ja???)
Nemozem ho nikde nechat sameho (akurat doma je to relativne v pohode, i ked i tam ma sem tam problem posluchnut na zostan, ked ja odchadzam) kdekolvek inde je to hotove tyranie zvierat. Pred obchodom a inde ho pre istotu ani neuvazujem, ked idem este s niekym a podam mu voditko, ze si niekde odskocim, tak sa ide potrhat, knuci a taha sa za mnou (vzhladom na to ze ma 36 kil tak uz zopar deciek stiahol na zem) je proste nepricetny. neviem ako to natrenovat. na cvicaku mi radili pockat kym sa ukludni potom sa vratit pochvalit a odmenit. On sa ukludni pomerne rychlo (v podstate hned, ako mu zmiznem z dohladu), akurat ked sa vraciam a znovu ma uvidi, tak sa opet rozbesnie a taha na voditku - takze ho uz v podstate nemam za co pochvalit.
co s tym?

v poslednom case zacina byt majetnicky, akoze ked sa venujem inemu psovi, tak po nom vrci. toto uz netolerujem, vacsinou ho okriknem a prestane, ale aj tak sa mi to nepaci.

a k tomu sa pridruzili obcasne zachvaty "nevidim, nepocujem, mam ta na haku". chodime na cvicak, kde mi funguje na 100 percent, vonku disciplina mierne pokrivkava. ako ste motivovali psov vonku? na cvicaku mi stacia piskoty, inak mi na ne kasle pomoze ked piskoty vymenim za nejaku lepsiu dobrotku?

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 14:02
- Nahlásit

Mika
V pubertě nepomůže nic, kromě pevnejch nervý (a případně antidepresiv)

Jave
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 14:42 - Změnil/a: Jave
- Nahlásit

Mika

chodime na cvicak, kde mi funguje na 100 percent, vonku disciplina mierne pokrivkava

mě pomohlo cvičit i na procházkách. pokud s ním budeš cvičit jen na cvičáku tak tam bude poslouchat, protože ví, že tam se to od něj chce a očekává. pokud má ten náš zdrhací tendence tak stačí zapískat na jeho oblíbený míček nebo mu ríct "tak čau" a pomalu odcházet a hned je zpátky.

jinak můj pes je závislák jak vyšitý - nikdo cizí mu nesmí ani sáhnout na vodítko (bohužel se to nedaří odbourat). takže trénuj, trénuj, trénuj.

zkus ho nechat o samotě s hračkou nebo buvolí kostí, aby se měl čím zabavit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání